יש כאן הרבה חומר בעניין הזה במאמרים
אני אנסה לסכם בקצרה אבל אני ממליצה לקרוא ולהסתכל קצת על גרפים. השיטה למדידת חום מבוססת על השפעת הורמון הפרוגסטרון. ההורמון הזה מופרש ע"י הגופיף הצהוב. הגופיף הצהוב הוא מה שנשאר בשחלה מהזקיק אחרי שהביצית יצאה ממנו. הזקיק הצהוב מפריש פרוגסטרון אחרי הביוץ. הפרוגסטרון הוא "הורמון ההריון" ועל מנת להתכונן להפריה, לאחר הביוץ ישנה הפרשה של פרוגסטרון. אם אין הפריה באותו חודש, הגופיף הצהוב מתחיל להתנוון ומפסיק להפריש פרוגסטרון. אם יש הריון ,הבתא (שמופרשת מתאי השליה) מאותתת לגופיף הצהוב לא להתנוון ולהמשיך להפריש פרוגסטרון. פרוגסטרון גורם לעליית חום הגוף הבסיסי. מהיום הראשון למחזור ועד הביוץ חום הגוף הבסיסי די קבוע. נכון שחום הגוף מושפע מפעילות ספורטיבית, לחץ, חום , קור וכו' ולכן הזמן האידיאלי למדוד חום הוא בזמן שהפעילות היא הכי נמוכה והכי פחות מושפעת. החום הכי נמוך והכי פחות מושפע הוא לאחר שנת לילה. מייד שמתעוררים , לפני ביצוע כל פעולה שמשפיעה על החום. לאחר הביוץ , ישנה עליה בחום הבסיסי בגלל הפרוגסטרון ובמדידת חום של הבוקר ובאותם תנאים אפשר יהיה לזהות עליית חום של מעלה / שתיים (פחות או יותר וזה תלוי באשה) . איך משתמשים בידע הזה בפועל? לוקחים מדחום דיגיטלי. (הבנתי שמומלץ עם 2 ספרות אחרי הנקודה) אני השתמשתי במדחום דיגיטלי שקוף. מייד שמתעוררים (אני לפעמים שכחתי ומדדתי בישיבה במיטה או על האסלה עם הפיפי) עוד בשכיבה במיטה (בפה). את התוצאה רושמים בטבלה / יומן. אחרי כמה ימים מתחילים לראות מגמה של החום הבסיסי (שלי לפני ביוץ 36.3) ביום שישנה עליה של יותר מ- 0.05 מעלה מחום הבסיס הגבוה ביותר (אבל לא חום גבוה חד פעמים בגלל שפעת / השרפות בשמש וכו') בימים האחרונים (במאמרים כתוב 6 ימים) זה הביוץ. לי החום ביום הביוץ היה תמיד 2/3 מעלות יותר (מ- 36.3 ל- 36.5/6) מהחום הבסיסי. ואז על הבוקר בלי להתבלבל הבעל מתעורר להפתעה !! (הוא בהתחלה לא הבין מה זאת ההתנפלות על הבוקר) ההמלצה שלי זה להסתכל על ההפרשות הואגינליות. לקראת הביוץ ישנה עליה של אסטרוגן שמופרש מהזקיק הגדל. העליה באסטורגן גורמת לעליה בהפרשות (שיש להם משמעות חשובה מבחינת ההפריה - מסנן זרעים לא תקינים, עוזר לתקינים לחדור לביצית בתהליך כימי וכו') כשמזהים את ההפרשות האלה (הסברים מפורטים יש במאמר מודעות לפוריות) הפרשות שקופות, דביקות ונמתחות כדאי להתחיל לקיים יחסים יום כן , יום לא וכמובן ביום של העלית חום. אצלי תמיד התחילו הפרשות ואגינליות 4-5 ימים לפני הביוץ. בחודשים שלא נכנסתי להריון החום התחיל לרדת יומיים/שלושה לפני המחזור (זה משתנה מאשה לאשה אבל אחרי חודש /חודשיים תוכלי לדעת איך אצלך) בחודש שנכנסתי להריון החום הגיע ל- 36.9 (בד"כ 36.5 /36.6) וכך ידעתי. לסיכום, אני חושבת שזו שיטה נהדרת, קלה, פשוטה , טבעית וזולה שעוזרת להכיר את הגוף שלנו. אני ממליצה בחום. לי היא עזרה מאוד. בהזדמנות זו אני מודה לפונג ולמעין בר על הידע והייתי שמחה לשתף בגרפים שלי (אני רק לא יודעת איך בדיוק לעלות אותם) שיהיה בהצלחה.