היום זה היום, או לא!!!!

• פותח הנושא ofik
  • פורסם בתאריך

ofik

New member
היום זה היום, או לא!!!!

אני צריכה לקבל היום, לא היו סימנים רגילים: עצבים, כתמים, וכו.... אבל הטמפ. ירדה היום, לא הרבה אבל ירדה, אז מה זה אומר לעזזל, כן? לא? אולי? עוד מעט לא ישארו לי ציפורניים, ואני מנסה לא להילחץ, ורצה לשרותים כל 5 דקות. זהו סתם שעוד משהו ידע חוץ ממני, עד כמה אני לחוצה עופיק

mayashu

New member
אני איתך...

גם אני מחכה לתשובה וכבר אין לי ציפורניים... מחזיקה לך את כל האצבעות שיש לי!

Galit29

New member
יו גם את ברוטוס?

אני בדיוק רציתי להתחיל איזה שירשור של איך עוברים חודש בחודשו. איך מחכים למכשפה או לשני הפסים. ואתמול כבר לא הייתי צריכה לחכות, הייתי אצל הקוסמטיקאית בערב ונכנסתי לשירותים והיא באה, ככה באה לחגים, קפצה לביקור. אופיק, להשאיר את הציפורניים זה לא נימוסי לאכול אותן, תשתי הרבה מים ותעצמי עיניים ותחשבי על מקום קסום זה יוריד את הלחץ לכמה דקות.

גם אני בלחץ הזה ....תגיע לא תגיע...

היום זה היום ה-28 למחזור אז אני לא יודעת אם היא צריכה לבוא היום או עוד יומיים אבל לא יכולתי לחכות ועשיתי בדיקה (מקלון הזהב) כביכול לפני האיחור במחזור ... אבל התשובה היתה שלילית אז אני אחכה עוד כמה ימים ...לצערי ! בעלי מתעצבן עלי שאני קונה בדיקות הריון .. כל חודש אני אומרת "זהו ! אני לא קונה יותר !" וכל חודש אני קונה מחדש את הבדיקה ! נמאס לייייייי!!!!!!!!!! אני חייבת חיזוקים ואופטימיות קצת ... בבקשה בנות help !!!!

ori27

New member
אני לא יודעת כמה זמן את מנסה

וקל להגיד מאשר לעשות, אבל תנסי לא להילחץ ולנסות לא לחשוב על זה. אני בתקופת הנסיונות אחרי ההפלה ניסיתי להתרכז בדברים אחרים כמו: לימודים, חברות ועוד. אומרים שזה הרבה בראש. מפזרת עלייך המון המון אבקת הריון. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

ילדוש

New member
אני כל -כך מבינה אותך

אני במשך שנתיים קניתי מאות ערכות לבדיקת הריון ואני לא מגזימה. לפעמים 2-3 באותו חודש שלא לדבר על כמות ערכות הביוץ . היו ימים שהייתי יותר עסוקה בשתן שלי מאשר בדבר אחר . גם בעלי כבר שנא את כל הערכות לבדיקת הריון והיה ממש כועס על כל בדיקה כזאת. אני ממש מתביישת להגיד שבאיזשהוא שלב הייתי קונה בלעדיו ומחביאה שהוא לא יידע ובודקת שהוא לא בבית. שיא השפל היה שנאלצתי לקנות ארגסט כדי לקבל מחזור , אז קניתי ארגסט וערכה לבדיקת הריון כדי שיהיה לי במלאי והרוקחת הזהירה אותי שאסור לקחת ארגסט אם אני חושדת שאני בהריון. המלצתי אלייך היא כזאת: אני לא יודעת אם את משתמשת בשיטה הזו כבר או לא אבל אם לא כדאי לך למדוד חום. אני מדדתי חום רק כמה חודשים אבל זה עזר לי להוריד את המתח ואת הציפייה ולהפסיק לקנות את כל הערכות המעצבנות האלו (לפחות להוריד מינון). דווקא במדידות חום בעלי היה מוכן לשתף פעולה ובבקרים הוא תמיד היה קם ודבר ראשון שואל כמה חום היה. הגרפים שלי היו ממש ברורים (קראתי כאן את כל החומר ובדקתי במאמרים גרפים של בנות אחרות עד שהבנתי לגמרי) וכל פעם שהחום התחיל לרדת ידעתי שאני אקבל מחזור - ונמנעתי מבדיקות מיותרות. ובאמת בחודש שנכנסתי להריון , ידעתי לפני הבדיקה כי החום המשיך לעלות והייתי כבר 6 ימים אחרי הביוץ והחום הגיע לרמות שהוא לא הגיע בעבר. ממש מומלץ. חוץ מזה אני בכל זאת מחזיקה אצבעות ומאחלת שהשנה הזאת תהיה שנה טובה ופוריה לכולנו .

ילדוש

New member
אורי חמודה,

בתור אחת שהדרך להריון הייתה עבורה רצופה בהורמונים, כדורים ובדיקות , אני לגמרי מזדהה עם מה שכתבת בבוקר. אני רוצה להאמין שגם אם הדרך להריון הייתה קשה, ההמשך יבוא בקלות יותר. באיזה שעה הבדיקה שלך? שנדע עד מתי להחזיק אצבעות.

ori27

New member
בשעה 18:30 יש עוד הרבה זמן

ויש לי דוח חשוב בעבודה לסיים ופשוט אין לי כח, אני מתה ללכת כבר הביתה , אני מנסה לא לחשוב על הבדיקה (מדחיקה), וזה לא ממש עוזר.

../images/Emo7.gifאורי וילדוש המתוקות...

אני בת 21 ומנסה להיכנס להריון מזה 6 חודשים אחרי ההפלה שהייתה לי עשיתי צילום רחם בדיקת פרופיל הורמונלי וב"ה הכל תקין ,הרופא אמר לי לא לבוא אליו 3 חודשים כי אחרי שנקלטתי להריון טבעי הוא רוצה לתת לזה עוד צ'אנס ולא להתחיל בטיפול עדיין.( נראה לי שהמכשפה בדרך...) בקשר למדידות נראה לי באמת שאני אתחיל - אז יש לי מס' שאלות: 1. האם צריך מדחום מסוים או שמדחום רגיל דיגיטלי זה בסדר? מה צריכה להיות רמת הדיוק שלו? 2. מתי הביוץ מתרחש לפי החום? מתי שהוא עולה? 3. מתי מתחילים למדוד ? תודה על התמיכה והעידוד !!!

פּוֹנְג

New member
כמה תשובות

1. רצוי מד חום דיגיטילי עם שתי ספרות אחרי הנקודה. (הכי יקר שיש
) 2. הביוץ בדרך כלל מתרחש ביום שנמדדת עליית החום (קראי את המאמר של שיטת המודעות לפוריות, שם מוסבר הכל בפירוט) 3. רצוי להתחיל למדוד מיד עם תחילת המחזור, אם כי אפשר לוותר בימים של הדימום
בהצלחה רבה.

ילדוש

New member
יש כאן הרבה חומר בעניין הזה במאמרים

אני אנסה לסכם בקצרה אבל אני ממליצה לקרוא ולהסתכל קצת על גרפים. השיטה למדידת חום מבוססת על השפעת הורמון הפרוגסטרון. ההורמון הזה מופרש ע"י הגופיף הצהוב. הגופיף הצהוב הוא מה שנשאר בשחלה מהזקיק אחרי שהביצית יצאה ממנו. הזקיק הצהוב מפריש פרוגסטרון אחרי הביוץ. הפרוגסטרון הוא "הורמון ההריון" ועל מנת להתכונן להפריה, לאחר הביוץ ישנה הפרשה של פרוגסטרון. אם אין הפריה באותו חודש, הגופיף הצהוב מתחיל להתנוון ומפסיק להפריש פרוגסטרון. אם יש הריון ,הבתא (שמופרשת מתאי השליה) מאותתת לגופיף הצהוב לא להתנוון ולהמשיך להפריש פרוגסטרון. פרוגסטרון גורם לעליית חום הגוף הבסיסי. מהיום הראשון למחזור ועד הביוץ חום הגוף הבסיסי די קבוע. נכון שחום הגוף מושפע מפעילות ספורטיבית, לחץ, חום , קור וכו' ולכן הזמן האידיאלי למדוד חום הוא בזמן שהפעילות היא הכי נמוכה והכי פחות מושפעת. החום הכי נמוך והכי פחות מושפע הוא לאחר שנת לילה. מייד שמתעוררים , לפני ביצוע כל פעולה שמשפיעה על החום. לאחר הביוץ , ישנה עליה בחום הבסיסי בגלל הפרוגסטרון ובמדידת חום של הבוקר ובאותם תנאים אפשר יהיה לזהות עליית חום של מעלה / שתיים (פחות או יותר וזה תלוי באשה) . איך משתמשים בידע הזה בפועל? לוקחים מדחום דיגיטלי. (הבנתי שמומלץ עם 2 ספרות אחרי הנקודה) אני השתמשתי במדחום דיגיטלי שקוף. מייד שמתעוררים (אני לפעמים שכחתי ומדדתי בישיבה במיטה או על האסלה עם הפיפי) עוד בשכיבה במיטה (בפה). את התוצאה רושמים בטבלה / יומן. אחרי כמה ימים מתחילים לראות מגמה של החום הבסיסי (שלי לפני ביוץ 36.3) ביום שישנה עליה של יותר מ- 0.05 מעלה מחום הבסיס הגבוה ביותר (אבל לא חום גבוה חד פעמים בגלל שפעת / השרפות בשמש וכו') בימים האחרונים (במאמרים כתוב 6 ימים) זה הביוץ. לי החום ביום הביוץ היה תמיד 2/3 מעלות יותר (מ- 36.3 ל- 36.5/6) מהחום הבסיסי. ואז על הבוקר בלי להתבלבל הבעל מתעורר להפתעה !! (הוא בהתחלה לא הבין מה זאת ההתנפלות על הבוקר) ההמלצה שלי זה להסתכל על ההפרשות הואגינליות. לקראת הביוץ ישנה עליה של אסטרוגן שמופרש מהזקיק הגדל. העליה באסטורגן גורמת לעליה בהפרשות (שיש להם משמעות חשובה מבחינת ההפריה - מסנן זרעים לא תקינים, עוזר לתקינים לחדור לביצית בתהליך כימי וכו') כשמזהים את ההפרשות האלה (הסברים מפורטים יש במאמר מודעות לפוריות) הפרשות שקופות, דביקות ונמתחות כדאי להתחיל לקיים יחסים יום כן , יום לא וכמובן ביום של העלית חום. אצלי תמיד התחילו הפרשות ואגינליות 4-5 ימים לפני הביוץ. בחודשים שלא נכנסתי להריון החום התחיל לרדת יומיים/שלושה לפני המחזור (זה משתנה מאשה לאשה אבל אחרי חודש /חודשיים תוכלי לדעת איך אצלך) בחודש שנכנסתי להריון החום הגיע ל- 36.9 (בד"כ 36.5 /36.6) וכך ידעתי. לסיכום, אני חושבת שזו שיטה נהדרת, קלה, פשוטה , טבעית וזולה שעוזרת להכיר את הגוף שלנו. אני ממליצה בחום. לי היא עזרה מאוד. בהזדמנות זו אני מודה לפונג ולמעין בר על הידע והייתי שמחה לשתף בגרפים שלי (אני רק לא יודעת איך בדיוק לעלות אותם) שיהיה בהצלחה.

ילדוש

New member
לפיצפצונית ולרוצה להיות אמא צעירה

יצאה לי תשובה קצת ארוכה אבל אם משהוא לא ברור אתן יכולות לשאול. אני כאן . וכן, אני השתמשתי במדחום דיגטלי פשוט. שוב המון בהצלחה וכמובן שנה טובה ופוריה.

../images/Emo5.gifמצטערת להדחף לכן לשירשור אבל

אם רק הפסקתי לקחת גלולות ועוד לא קיבלתי מחזור של בלי, מתי אפשר לעשות את הבדיקה הביתית? קיבלתי פעם אחרונה באיזור ה-1 לחודש אבל מחזור של גלולות. יכול להיות שאני מרגישה כל מיני דברים או שאני סתם נאיבית וכמו שהבעלול טוען בתוקף, הכל פסיכולוגי ואי אפשר להרגיש כלום עכשיו. חוץ מזה חזרתי מחו"ל ולפי מיתוס הפורום היינו צריכים לחזור 3, לא? וכמובן: המון-המון שנה טובה לכולכן!!!!!

ילדוש

New member
הי כרוביונת

דבר ראשון ברוכה הבאה ואת בטח לא מפריעה לשרשור. דבר שני האם לפני התחלת הגלולות היו לך מחזורים סדירים? כל 28 יום או יותר? בכל אופן בהחלט אפשר להכנס להריון בחודש שמפסיקים גלולות. (כמובן שלא אצלי אבל יש לי חברה שחובקת בן שנוצר שבועיים לאחר הפסקת גלולות של 10 שנים) לי בחודש שנכנסתי להריון היו כל מיני תחושות אבל יכול להיות שבגלל החום היו לי ציפיות (אם קראת את השרשור לגבי מדידת החום) הרגשתי שהחזה גדל לי, שיש לי ים פיפי וכאבי מחזור . וסת אחרונה ב- 1 לספטמבר? אם כך את היום ביום ה- 25 למחזור . גם אם יש היו לך מחזורים מסודרים של 28 יום לפני הגלולות , אני חושבת שכדאי להתאפק עוד קצת עם בדיקה . בחודשים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות הביוץ מתרחש לאו דוקא 14 יום (בממוצע - בין 12-18 יום) לפני הוסת הבאה. לפעמים לוקח כמה חודשים עד שהוסתות מסתדרות. בעיקרון אפשר למדוד מיום של האיחור (וקצת לפני). מאחר וזה חודש ראשון אחרי גלולות הייתי מציעה להתאפק קצת. לפחות עד יום שני אם היו לך מחזורים של 28 יום לפני הגלולות וקצת יותר אם לא. מחזיקה גם לך אצבעות ושנה טובה

למעלה