היום זהו יום חג!!

ארה"ב

היא האוייבת העיקרית של החופש בעולם. אין מדינה המבוטחת מפניה, היכולה לבחור באורח עצמאי דרך התפתחות משלה, בלי שהאח הגדול יתערב בענייניו. מבחינה זו ארה"ב היא התגלמות הרשע. סין ורוסיה לפחות לא נדחפות למקומות אחרים ולא מנסות להשתלט על העולם. זה בדיוק הקונספט, בלי הפרטים, בלי הדוגמאות הרבות לאין ספור של תוקפנותה. זהו בדיוק הקונספט של הרשע העולמי. לא אמרתי שסין היא גן עדן עלי אדמות, לא במדיניות הפנים וגם לא במדיניות החוץ. אבל היא לפחות אינה מתיימרת להיות שליטת עולם ולמגר את כל מי שאינו מוצא חן בעיניה. ארה"ב כן עושה את זה, ומיליוני מאמיניה ומעריציה שטופי המח בתבל מוחאים כפיים, וכמו מהופנטים או סהרורים, בטוחים שזה בסדר, שככה יכול להיות, שככה צריך להיות. פשוט מגעיל.

UD1

New member
This is not the right forum

Nonetheless, one need not lose proportion. America is involved a lot in world affairs (in spite of many Americans isolationists who want nothing to do with the 'world'). As such you'll find many regrettable mistakes. Some are mistakes only in retrospect. It all boils down to the 'humanistic' approach to life and individual rights. 'Humanistic' NOT as 'good' but rather as 'whatever comes from Humans', Good & Bad. But that is for a different Forum. It does look as if you have 'full stomach' regarding America.

L7

New member
UD , ביטוח בריאות צריך להיות חובה

מריחואנה איננה חוקית למרות שיבוא המשתמש הבודד ויגיד שזהו עניינו אך המדינה מודעת לנזק הנגרם לסביבת המעשן. כמדומני לא יכול אדם למכור את כבדו למשל או את שתי כליותיו . לפי אותו הגיון - ביטוח בריאות אלמנטרי אסור שיהייה נתון לשיקול דעתו של הפרט.

UD1

New member
Well...

I find it difficult to argue against that. But we should understand what comes with it. It must be subsidized by the government, which means Taxes. You may not believe it, but Taxes in the U.S. are as high as Europe. It means control over cost of medicine. This has huge implications. The Drug companies would not survive such interference. Many of those drugs used by all of us would not exist. It's not without a reason that 9 of 10 drugs are developed by American drug companies (mainly in my home state of New Jersey). The list is very long but I think we can understand the point. Still you are right. Health is not just another 'product'. We can't live without it. And lastly, these kinds of questions are on the agenda all the time. The political process constantly deals with it.

UD1

New member
Gold

As I find myself somewhere between Agnostic and Atheist, this forum - at times - is rather interesting. I can also tell you that I could not disagree more with other atheist such as Talmon on other issues. Needless to say that this is not the appropriate forum to discuss American foreign policy.

L7

New member
נראה שמצב האתאיסטים בארה"ב רע.

האם אתאיסט בארה"ב יכול להיות בעל מישרה ציבורית רמה? מושל? סנטור? שופט?

UD1

New member
Practice hypocrisy

If you want to win national elections you better kiss some religious butt. However, kissing Christian Butt is different from Jewish one. It requires nothing - see Clinton.

lolibror

New member
שום פרופוגנדה קומוניסטית

והעובדה שאתה עובד בתעשיה דווקא עושה אותך קורבן לפרופגנדה או לפחות לצורך האנושי להרגיש שאתם "בסדר". לצערי, נסיבות חיי היו כאלו אשר אילצו אותי לפגוש באין ספור אזרחים אמריקנים שידם אינה משגת טפול רפואי. אני לא מדברת על אישפוז ו/או נתוחי חרום... יתכן שאלו הנזקקים להם ברי-מזל. אבל מה בנוגע לאלו אשר חלו במחלה כרונית ונזקקים לטיפול תרופתי??? ואל תביא לי כדוגמא את חברות התרופות החייבות "לשרוד" בבקשה... כי או-אז, אחזור שוב לבחורה עליה סיפרתי, אזרחית אמריקנית תושבת טקסס, חולת טרשת נפוצה שהמלצת הנוירולוגים שלה היתה טיפול בקופאקסון, תרופה שפותחה במכון וייצמן ומיוצרת בחברת "טבע". אינני עושה "קרקטיזציה" שלילית או אחרת לאמריקה... אני מדברת על עובדות ומסרבת להיות מסנוורת. אבל זה באמת לא קשור לפורום.

UD1

New member
We are off topic

Indeed I may be a 'victim' of propaganda. But maybe I'm not. You are right; there are Americans who would like to have healthcare insurance and they can't buy it. Should America move to a 'free' - government controlled - system? Would we pay less or more for this FREE system? I know the answer, do you? I'm not here to represent a conservative approach. There is room (and necessity) to change. But not FREE as it is EXPENSIVE. And the drug companies are very important. Your parents live because of them. At least mine do.

lolibror

New member
אוף - שמוף

ואני מאושרת עבורך שאתה יודע את התשובה. גם פה בארץ שום דבר לא בחינם ואני במקרה, לא צריכה את הורי כדי לדעת עד כמה מחקר, פיתוח וייצור של תרופות - חשובים. אני גם יודעת שצריך קצת יותר מאשר שינויצ'יק. אין ספור בני אדם נידונים לסבל מתמשך בגלל השיטה. וזהו. אין לי יותר מה להוסיף.

L7

New member
בוודאי שלא ביטוח חינם. אלא חלק

פרופורציוני מההכנסה. נראה לי - בלי לבדוק ... שבעלויות שירותי הבריאות - חלק עלות התרופות איננו דומיננטי. נראה לי שיש מינימום קיומי שצריך להבטיח. כמדומני כל ילד אמריקאי נישבע לדגל ומסיים ב- AND JUSTICE FOR ALL... זה העניין....

UD1

New member
There is never HINAM

Some would say that paying for other people medical coverage is not Justice for all. As for progressive charges, in actuality it exists. The Drug is a very big problem as Medicare & Medicaid take care of the non-drug cost of the 'needy' population. Obviously it is much more complicated and sometimes cruel.

lolibror

New member
הנה משפט יפה שאמר פעם אחד, שבודאי לא שמעת עליו מעולם. שמו היה ג'ורג' אליוט והוא גרס כי: "יבורך האדם אשר אם אין לו מה לומר, אינו טורח להוכיח זאת במילים". בכמה ימים שעברו מאז הפצעת לחיינו כמו איזו קרן אור אהבלה, הצלחת לדבר יותר שטויות מכמה אנשים השורצים פה כבר חודשים. תודה ל"חייזרים"??? ל"יישויות"??? ל"מלאכים"??? הם עובדים ביחד, כל אלה? יש להם חמ"ל שכזה וממנו הם שולחים לך, הנבחר, מסרים? ילד טיפש. מהר והגאל מבתוליך כדי שלא נאלץ לפהק שוב ושוב אל מול השעטנז הירוד הזה שאתה רוקח מכל ספרי המד"ב הגרועים שאתה קורא...

תום30

New member
טלמון אחי,

חילוקי הדעות ביננו על העניין העיראקי ידועים. אני הצעיר ורך בשנים יודע כי מלחמה לא ניתן לנהל בדיוק כיררוגי היא תמיד גובה קורבנות חפים מפשע. הסיבה היחידה ליציאה למלחמה היא סיבה מוסרית, נכון שלארה"ב\אנגליה זה רק מסווה מוסרי וייתכן מאוד מאוד שהסיבה האמיתית שלהם היא סיבה כלכלית\פוליטית וכו'. אני חוזר על מה שכתבתי לך : לדעתי המלחמה הזו מוצדקת מוסרית! לכן המניע של ארה"ב לא מעניין\עניין אותי. הסאדם הזה החזיק את העם שלו בשטלון אימים וטרור רצחני עקוב מדם שנוגד את כל האמנות הבינ"ל, את כל המוסר הבסיסי, ואת זכויות האדם המשפטיות והטבעיות כאחד. כתבתי גם כי אני מוצא את השמאל הישראלי קצת צבוע בעניין הזה....אני (כידוע) בעד יציאה חד צדדית מהשטחים בגלל העוולות הנוראיות שאנו ביצענו, מבצעים ולצערי גם נבצע. אולם בהשוואה לשלטונו של סאדם השלטון הישראלי על השטחים הכבושים הוא גן עדן של שושנים. אתה הזדעקת על אי פרסום תקשורתי יאות לגבי דריסתה של פעילת השלום האמריקאית ע"י דחפור צה"לי. אולי צריך לבדוק באמת כמה אוכלוסיות ניבטחו בצורות שונות משונות ומזוויעות ע"י צבאו של סאדם. אינני טיפש מספיק כדי להשלות את עצמי שארה"ב תכנס עכשיו גם לזאיר או לקונגו או לעוד מדינות בהן קיימים משטרי אימים. אבל הפעולה הזו מבורכת. ומספיק לראות את שמחתו של הרוב (המוחלט למעלה מ 70 אחוז) של העם העיראקי. אני תקווה כי יקום במדינה זו משטר אחר, אך גם אם יונהג בה משטר בובות שיהא המריונטה של ארה"ב זה עדיין טוב יותר מוסרית ממשטרו של הרודן צמא הדם סאדם. זו דעתי. יום טוב.

אהלן תום.

שנינו כבר שיטחנו כאן את עמדותינו בנידון, ואין טעם לחזור עליהן שוב. רק אציין מאמר קטן, נדמה לי של סבר פלוצקר, בימים הראשונים של התקיפה האמריקאית. במאמר קצר זה היו שני סעיפים. הסעיף הראשון הצדיק את התקיפה, בערך מהסיבות שלך. הסעיף השני הזכיר שמדובר בבני אדם, ושיהיו קורבנות, ולכן לא צריך לשמוח. זו לא חגיגה.

HUhybrid

New member
אף אחד כאן לא שמח על מות חפים מפשע

ניתנו לרודן סאדאם מספיק הזדמנויות, והוא דחה את כולם בגסות שמתאימה לו היטב. במערכה צבאית תמיד יש נפגעים, ואולי גם הרוגים, מה לעשות. ההרוגים לא היו רבים, ורובם היו הלוחמים בצבא הדיקטטורי של סאדאם. עכשיו כל העולם שחשב שלהפגין ולצעוק "כיבוש כיבוש" זה אופנה, מתחיל לחשוב קצת יותר על עומק הדברים. טלמון, עד שלא שוחרר לב ליבה של עיראק אתמול, אסור היה לכתבים שבאו לסקר לעשות את עבודתם כמו שצריך: הכתב של ה- BBC, למשל, לווה באנשי המשטר הרודני ברחובות תוך איומים, והם קבעו לו לאן ללכת ומה לשאול ואת מי. אתמול, כמו עשרות כתבים אחרים- הוא היה מאושר עד הגג. ורק צרי-מוחין כמוך עשויים לחשוב שארה"ב ובריטניה רצו לחסל בכוונה עיתונאים. אולי טרוריסטים שאיתם אתה כ"כ מזדהה, ינסו לעשות עכשיו בעיראק את הדברים שאתה כ"כ מצדיק, שמתרחשים הרחק מהבית הבטוח שלך. נכון?

preacher

New member
משהו משהו

המלחמה התחילה, מה לעשות, ב-19. כולם ידעו שהיא תתחיל אז כי זה היה סוף האולטימטום. לנבא יום זה לא חוכמה, בעיקר לא כשאתה יוצא פארש וטועה. חוץ מזה, המלחמה עוד לא נגמרה. החייזרים לשלי לעומת זאת (מכוכב מלמק) ידועים בתחזיות המדויקות שלהם. והנה התחזית: מחר השמש תזרח עוד מעט יבוא אביב ואח"כ קיץ הממשלה לא תיפול בשבוע הקרוב ערוץ 10 יסגר עוד מעט

למעלה