היום זהו יום חג!!

L7

New member
על האמריקאים--- מהסוף.

נשק להשמדה המונית- הקריטריון איננו המצאות הנשק אלא הנכונות להשתמש בו. להערכתי הטכנית קל להחביא או להשמיד ואח"כ ליצור מחדש. ניתוק סוריה מהנפט- בסוריה שלטון מרושע. יש להסירו .ניתוק מצינור הנפט ותקיפות אמריקאית ימתנו מדינה פירחחית כסוריה.אולי אפילו תשוחרר לבנון מהכיבוש הסורי....אולי יחזרו אליה מאות אלפי נוצרים שגרמו לגירושם... תרוץ האו"ם ע"י האמריקאים אולי חביב ושימושי אבל לא יותר מזה. התקיפה של עיראק מוסרית- החוק הבין לאומי נחות ביחס למוסר. גמישותו הרבה של החוק תכשיר כל שרץ. גם האמריקאים לא ייתבעו מישפטית. אינני סוגד לחוק הבין לאומי. אינני סוגד לאמריקאים. הם פשוט הפחות גרועים . אני מתנגד מאוד לייחס הסלחני של ארה"ב לערב הסעודית. שם נקטו את גישת השמורה הקלאסית לגבי ילידים מוסלמים פרימיטיביים.

אם סוריה - "מדינה פרחחית",

אז מה ישראל? מה טורקיה? מה ארה"ב? אם סוריה מדינה פרחחית, אז לארה"ב (בהשוואה לסוריה) מגיע כיסא חשמלי. לפחות על מה שהיא עוללה נגד צ'ילה וקמבודיה, לפחות על תמיכתה בסדאם חוסיין, באל-קעידה, בטאליבאן ודומיהם.

L7

New member
לולי-מה שחסר לי זה COMPASSION

והגישה הסוציאל דמוקרטית אצל האמריקאים. מילחמה היא אמנם הנשק האחרון - וכמדומני כך היה. כמה חיי אדם וחירויות אדם ניתן להשיג אילו הופל סאדאם לפני עשרים שנה? מישהו ייתן את הדין על האיחור ומחירו? אני מעדיף אוכל צרפתי על אמריקאי. אני מתנגד לאי התערבות על רקע תרבותי כאשר מדובר בזכויות אדם. סנקציות על ארה"ב בשל אי דאגתה לאזרחיה בנושא ביטוח בריאות - אני בעד.

lolibror

New member
תלוי...

זה יהיה קצת צבוע מצידי להכניס חיל פרשים למדינה מכיוון שאינה נותנת זכות הצבעה לנשים או קוטעת ידיים לגנבים אבל לפזול הצידה כשאני יודעת שבארה"ב עדיין מוציאים להורג על ידי זריקת רעל (גם פושעים שחטאו כקטינים) ומונעים טיפולים בריאותיים ממי שידו אינה משגת לשלם ביטוח (הרוב, אגב). מרוב דמוקראטיה, היבשת ההיא שורצת משפחות המיצרות אזרחים שמצבם גרוע בהרבה מלהיות "סוג ב'" ואשר יהיו תלוים עד סוף ימיהם בלשכות הסעד. כל כך מקסים ודמוקראטי שם שבכל פעם ששחקן שחור זוכה באוסקר, הוא מודה לקונטה-קינטה בדמעות ומתנצל בפני סב-סבו על הפרס. עם כל זה שמקוממת אותי מאוד העובדה שבערב הסעודית נשים הן אזרחיות סוג ב' ומטה... אני משאירה בצער את ההתמודדות עם הרעה-חולה התרבותית הזו לתושביה. אין לאף אחד את הזכות להסתובב בעולם עם ספר חוקים ולסמן "X" ליד מה שלא נראה לו. ואין כמו אוכל הונגרי!

UD1

New member
How wrong you are.

No healthcare system is perfect. To say that the majority of the American citizens can't buy health insurance is a BIG LIE. About 15% of the Americans do not have health insurance. Some of them choose not to be insured as they are young and do not find it cost effective (to their age). Some elect partial coverage. The law in the US requires hospitals to treat EVERYONE, regardless of insurance (then hospitals are trying to 'get' their money). I leave in the U.S. and work in this industry for many years. One more: Your characterization of America looks as if taken from an old Communist propaganda book.

לא התייחסת לפשעיה של US שלך

נגד ארצות אחרות. או, למשל, למקלט שהיא נתנה שנים רבות לפושעים נאציים רבים, כגון אִימפּוּליָאוִיצ'וּס מפקד יחידות העונשין הליטאיות בשירות הנאצים. או אולי גם זו "תעמולה קומוניסטית"?

L7

New member
טלמון , אין 100% לשום דבר.

אי אפשר להתעלם מהמורכבות העצומה העומדת בפני מעצמה בסדר גודל של ארה"ב. במה האמריקאים מאשמים :בפרו נאציות? לי מספיק לדעת שהאמריקאים לחמו ב- 99.99% מהנאצים והקריבו על כך חיים של מליוני אמריקאים. אין פעילות בין לאומית בתנאי מעבדה. השאלה היא האם השורה התחתונה היא לטובת האמריקאים , ולא כל מרכיב. לטענתי המאזן הכולל של מוסריות הפעילות הוא חיובי מאוד, אפילו אם בטור הסיכום תצביע על אלמנטים שליליים.

L7, אתה מדהים אותי!

על איזה 99.99% אתה מדבר? מתי הם פתחו את החזית השנייה? אולי גם הלוחמה הסובייטית היתה תעמולה קומוניסטית בלבד? או אולי אתה משאיר לה 0.01% בלבד? אתה באמת לא מודע למדיניות העקבית של ארה"ב לשליטה דיקטטורית על מדינות אחרות, וביבשת אמריקה בפרט? או נח לך לעצום את העיניים ולא לראות את זה? ניקח כדוגמה את צ'ילה בלבד. מה היה שם המשחק? בחירות דמוקרטיות לפרלמנט רב-מפלגתי? מי שמקבל את רוב קולות הבוחרים מרכיב את הממשלה? לא כך? אבל שכחנו תנאי אחד "קטן": חייבת להיבחר ממשלה צייתנית לארה"ב. העם בצ'ילה שכח את התנאי החשוב הזה, והעז לבחור, באופן דמוקרטי למהדרין!, ממשלה סוציאליסטית בראשות הנשיא סלוודור איינדה. אז ארה"ב שלך הפילה את הממשלה הנבחרת והעלתה לשלטון את הגנרל אוגוסטו פינושה, בהפיכה צבאית עקובה מדם, בה נרצח הנשיא הנבחר, ורבים מתומכיו, כולל אנשי רוח, משוררים לאומיים. איצטדיון סנטיאגו הפך למחנה ריכוז לתומכי הדמוקרטיה. המעורבות האמריקאית הייתה שקופה מאוד במאורעות אלה, ועם חשיפת המסמכים מאותה תקופה, הפכה רשמית לנחלת הכלל. להמשיך? להזכיר את גואטמלה, פנמה, הרפובליקה הדומיניקנית ושאר ארצות בהן התערבה ארה"ב באורח בוטה וברוטלי והפילה משטרים שלא מצאו חן בעיניה? או להזכיר את האוייבת הנוראה שלה, מדינה ענקית בשם גרנדה, בגודל של רמת גן? או את המאזן הכולל של מוסריות בהירושימה, נגסקי, דרזדן ולאי-מאי? או את טיפוח הטאליבאן ואל-קעידה? או את קרן המטבע העושקת את המדינות הנחשלות? או את ההתגרויות הבלתי פוסקות של כחותיה המזויינים (תרתי משמע) בכל מי שאפשר (רוסיה, סין)? או את מעצרו ותנאי מאסרו של בּוֹרוֹדִין? השורה התחתונה היא בפירוש נגד האמריקאים. השורה התחתונה היא שהם רוצים, שמטרת-העל שלהם, היא בדיוק כמו של הרומאים או של צ'ינגיס חאן או של נפוליון או של היטלר: שלטון עולמי. תראה את ההתרפסות של העיתונות הישראלית בפניהם. כל הזמן אתה רק קורא: אמריקה, אמריקה. עיתונאי מקומי אחד אפילו כתב: נדמה שכבר הכל ברור, אמריקה היא שליטת עולם ועל פיה ישק דבר. והנה קם אחד שיראק, וחושב עצמו לנפוליון! יוצא עם דעה עצמאית ואינו מקבל את התכתיב האמריקאי! חושב את עצמו לאימפריה! סוף ציטוט. והדברים הללו נכתבו ללא אירוניה, תוך אהדה כנה לארה"ב! בפורום תקשורת ועיתונות הבאתי עוד מספר ציטוטים מעניינים בנידון. תראה כמה אתה משוחד בדעתך: אפילו את מתן המקלט לפושעים הנאציים אתה מצדיק! אתה יודע כמה יהודים רצחו יחידות העונשין של אימפוליאוויצ'וס? עוד בשנות ה-60 התעמולה הקומוניסטית פירסמה את שמותיהם של פושעים רבים מסוגו, ואת הכתובות המדוייקות בהן הם התגוררו באותן שנים בארה"ב.

L7

New member
כמעט כל מה שציינת- בטור החובה

ועדיין טור הזכות גובר. לגבי אותם נאצים- אינני מכיר את הפרטים , אך אני משוכנע בכוח הלחץ הציבורי האמריקאי ומערכת המשפט שם ללחוץ ולתקן עיוות בסדר הגודל שתארת. לגבי השליטה הדיקטטורית של ארה"ב- נכון לגבי מדינות ספורות.(מקסיקו וישראל?) הייתי שמח אם היה רלוונטי למדינות נוספות כגון כל מדינות ערב..... לגבי רצח המונים- שוב, קשה לי להאמין שהקונגרס האמריקאי היה מאשר או היה אדיש לרצח כזה המתבצע ע"י אמריקאים.

אולי תרחיב על "טור הזכות"?

בינתיים, לפני שהרחבתָ על אותו "טור זכות" מסתורי "הגובר" על כל הפשעים של ארה"ב לכל אורך ההיסטוריה, תסלח לי, אבל סגידתך הדתית לארה"ב לא כל כך מובנת לי. תאר לעצמך את הבריון הגדול של השכונה, השולט ביד רמה ומכריח את כלם לציית לו, אבל... בבית הוא שוטף ("מדיח") כלים ומוציא את הזבל, שזה כמובן חיובי, אבל לא כל כך עוזר לתושבי השכונה הטועמים על עצמם את נחת זרועו.

L7

New member
טלמון- מכל החברות בעולם

המונות מאות מליונים, האמריקאים נתנו לעולם יותר בהבטחת החופש כערך מדיקטטורה ונאציזם.נתנו יותר טכנולוגית . נהגו ביותר הגינות ואחריות באומות העולם ממעצמות אחרות. בהנחה שמעצמה הוא כורח המציאות , את מי נעדיף - את בריה"מ? את סין? את גרמניה? נראה לי שארה"ב היא הפחות גרועה. אך ההסבר איננו לחלוטין שכלתני. אתה חושב שמתוק טעים . אני חושב שחמוץ טעים. אילו היו נערכות בחירות עולמיות למעצמה תורנית לנניח 20 שנה בין המדינות הגדולות. מי היה נבחר לדעתך? במי היית בוחר?

L7! אנחנו לא אתאיסטים במקרה?

עוד מעט תתחיל לדבר שארה"ב הביאה לעולם את לוחות הברית מהר סיני והעם ראו את הקולות! על איזו "הבטחת חופש" אתה מדבר?! על החופש שהם נתנו לצ'ילה? על החופש שהם נותנים לכל מישהו אחר? על החופש שהם נתנו לאינדיאנים ולעבדים האפריקאיים? על החופש הכלכלי שקרן המטבע נותנת לארצות המתפתחות? על ציד המכשפות והמקארתיזם בארה"ב עצמה? על עונש המוות? על הגנת החלשים בתוך ארה"ב? איזו "הגינות" ואיזו "אחריות"?! מה זה בכלל "מעצמה תורנית"? מדוע מעצמה אחת אמורה לשלוט על האחרות? זו "הבטחת החופש"? כנראה אני ממש קשה-תפיסה, כי... פשוט אינני יורד לסוף דעתך... נכון שעל טעם ועל ריח אין להתווכח. אם מדברים על ארה"ב ההיסטורית, זו שהכחידה את האינדיאנים ושיעבדה באכזריות עבדים עקורים מאפריקה והטילה פצצות אטום על שתי ערים גדולות ואוכלוסייתן, אז אני לא "בוחר" בה (כמובן לא כשליטה תורנית, אבל גם לא כמודל לסגידה). ואם מתייחסים אל ההווה, אז כמובן עדיפוֹת גרמניה, רוסיה ואפילו סין! עד שלא תוכיח את ההיפך. הן לפחות לא תוקפות ארצות אחרות, ואינן מתיימרות להיות "מעצמה תורנית" הכופה את עצמה על כל העולם.

L7

New member
טלמון- מלחמת הדרום מול הצפון

היתה גם לצורך ביטול העבדות. הצפון כזכור ניצח. צר לי על האינדיאנים. אינני חושב שארה"ב המודרנית מתנכלת לאינדיאנים. אני מתנגד לעונש המוות. ברוב מדינות ארה"ב איננו תקף. לגבי צ'ילה אינני מכיר את כל הפרטים אך כמדומני הרעים היו צ'יליינים. לגבי החופש - כוונתי לחופש הפרט. גרמניה - נאצים עדיין חיים. סין- מדינה בה חופש הפרט לקוי מאוד. רוסיה- מעשיה בצ'צנייה לא מתקרבים לשום דבר שאתה רואה ב- CNN מה כל כך קדוש בארצות אחרות? אתה מייחס קדושה לזכות השליט להתעלל בעמו. מותר לתקוף ארצות לא מוסריות , הלא כן? או שזה עניין קדוש מעבר לכל ערך .

חבל שאתה מדבר על דברים

שאינך מתמצא בהם. אני מתכוון לצ'צ'ניה, ול"מעשיה של רוסיה" שם. מה אתה בכלל יודע על זה? ידוע לך על בית אחד לפחות שנהרס בכוונה? על עץ זית אחד שנעקר בכוונה? לפחות, מה ידוע לך על אחמד קאדירוב, ועל חוטאב? ופרט אחד קטנטן: צ'צ'ניה נמצאת ברוסיה. לעומת זאת זאת צ'ילה ויוגוסלביה ועירק רשמית לא נמצאות בארה"ב. איש לא נתן לארה"ב יפוי כח להתערב במקומות אלה. בקשר לצ'ילה אתה ממש לא מעודכן. ברור שהגנרל פינושה הוא צ'ליאני, אבל הנרי קיסינג'ר עד כמה שידוע לי הוא אמריקני, ומדהים שאינך מכיר את מעורבותו הישירה, שפורסמה רשמית, במאורעות בצ'ילה באותן שנים. "מותר לתקוף ארצות לא מוסריות" - ???!!! מי השופט? מי מחליט איזו ארץ היא מוסרית ואיזו לא? למשל, ישראל מוסרית? טורקיה מוסרית? סעודיה מוסרית? כווית מוסרית? ארה"ב מוסרית?

L7

New member
שוב, הטריטוריה קדושה לך. לי לא.

אינני מחשיב במיוחד את המרחקים הגאוגרפים או את השיוך של צצניה לרוסיה. מי מחליט מי נתן זכות וכו וכו - לא החוק הבינלאומי הגמיש עד בחילה. זכויות לוקחים ומציאות וההחלטה על מה מוסרי או לא הינה סובייקטיבית, ותיקוותנו לזהות בין המוסר שלנו לאינטרס של הזולת. מציאות מורכבת ללא אלוהים. בה החוק לא אלוהי והטריטוריה לא אלוהית והחוק לא אלוהי. התמודדות עם מציאות ללא אלוהים קשה למדי.

כמו האל היהודי

שנלחם בחמת זעם באלים האחרים, כך גם L7, נביא האל האמריקני, שופך זעמו על רוסיה. לידיעתך, רוסיה כֻּלה מורכבת מעשרות אוטונומיות, כגון טטרסטאן, בשקירטוסטאן, סחה-יקוטיה, קברדינו-בלקריה, צ'צניה, אינגושטיה, אוסטיה הצפונית, קלמיקיה, דגסטאן, צ'ובשיה, אדיגיה, צ'וקוטקה ("ארץ הצ'וקצ'ים"), חקסיה, אודמורטיה, מורדבה, קומי וכו', והנה יום אחד קם L7 והחליט לפרק אותה לגורמיה, כי הוא מעדיף יריב אחד פחות לאלוהים שלו ארה"ב. L7 לא שמע מעודו על חוטאב, לא על קדירוב, לא על חסבולאטוב, אין לו מושג על זכויות הצ'צ'נים ברוסיה לעומת זכויותיהם של בני לאומים אחרים ברוסיה, לא שמע על בית אחד שנהרס בכוונה, לא שמע על עץ זית אחד שנעקר בכוונה, לא יכול להצביע על עובדה אחת ממשית שתחזק את "הרושם הכללי" שלו על מה שקורה בצ'צ'ניה, וקדושת שטח רוסיה, או שטח יוגוסלביה, או שטח צ'ילה שווה בעיניו כקליפת השום, לעומת קדושת "העמודה החיובית"(?!) המעניקה זכות לאלוהיו (ארה"ב) לדחוף את האף שלה לכל מקום בעולם. נכון, החופש, ההגנה משרירות החזקים, אינם מאלוהים. ממנו רק חוק הג'ונגל, לית דין ולית דיין, איש הישר בעיניו יעשה, כל ד'אלים גבר. פשוט לא נעים לי לדבר על ארה"ב שלך, שלא הצלחתָ להציג כאן אפילו פרט חיובי אחד לזכותה, לעומת מאזן הפשעים הבולט שלה. והבנתי שגם אינך מתכוון לחפש "פרט חיובי" כזה. אז מה אומר לך? תישאר באמונתך!

UD1

New member
I got one

This awful U.S.A. still has one little positive. Though not that important and would be subject to your usual lack of perspective. MILLIONS want to live in the USA. They come legally, illegally by air or by foot. They all want to join this kingdom of evil. And they are not necessarily poor people who need a buck. Some even think that they can find freedom and happiness here. What is it that made you so antagonistic? The people here are the same as any other people. They just enjoy a better - not perfect - system. Paraphrasing Clinton: IT'S THE CONSTITUTION STUPID.

בקצרה, על מה שהצלחתי להבין.

המונים נוהרים לארה"ב מהסיבה הפשוטה שרוצים להיות יותר קרובים לצלחת פשוטו כמשמעו. אני לא מתווכח עם זאת, שרמת החיים בארה"ב גבוהה מאוד, בעיקר ביחס לארצות שהיא מדכאת ועושקת דורות. אינני גזען, ואני בטוח שבארה"ב גרים אנשים נהדרים ובעלי מצפון (אני מתכוון לבעלי מצפון באמת, ולא למשהו המעורפל ש-L7 מתכוון אליו). אינני מתנגד לאנשים, אלא לשיטה, לתאגידים השולטים בארה"ב ובעולם. נדמה לי שהבאתי מספיק דוגמאות קונקרטיות ביותר לרשעות שלהם, ולכן אינני מבין, עניינית, מדוע זו "שנאה עיוורת" מצדי. בוודאי אינני יכול להאבק מול שטיפת המח המסיבית מטעם האלוהים של L7, ולכם אני נראה לכם כסתם "פוב". תנסו להתייחס לדברים עצמם: מה נכון בדברי ומה לא. אני יכול בקלות להצביע על מקומות בהם השיטה טובה לאין שיעור מזו של ארה"ב. למשל שבדיה. או פינלנד. או סן מרינו. לא תוקפות אף אחד, לא שודדות אף אחד.

L7

New member
טלמון,הקונספט חשוב. הפרטים פחות.

מנסיונך בויכוחי דתיים המפרטים אלפי עובדות שלא תוכל לערער עליהם, למדת על כוח הקונספט וההגיון ותפיסת העולם הבסיסית מול ההצפה בעובדות שכביכול בונות חלק ניכר מהאמת. אני מניח שמומחה לענייני סין מחוזותיה ואנשיה יוכל , אם קשור הוא אמוציונלית לסין, להראות מדוע זהו גן העדן הטוב והצודק עלי אדמות. לכן אני נוטה להתווכח על ענייני קונספט וממעט בדוגמאות. שוב, בארה"ב יש הרבה רע. באומות הגדולות האחרות יש יותר רע.

למעלה