היום זהו יום חג!!

HUhybrid

New member
היום זהו יום חג!!

היום זהו יום חג!! היום, בדיוק 3 שבועות מאז פרוץ מלחמת השחרור בעיראק, חזינו כולנו בנפילתו של שלטון דיקטטורי אכזרי, שטבח במאות אלפי בני אדם במשך עשרות שנים, הרעיב אותם, השפילם, פגע בזכויותם הבסיסיות ודיכא את רוחם. אתמול, רק אתמול, חזינו כולנו במחזה ההסטורי של כיכר עיראק הרועשת וצוהלת עם הפלתו של פסל ענקי של סדאם. התחזית שניתנה ב- 19 במרץ התאמתה: הקישור לתחזית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=120&msgid=13296530 אחוזי דיוק של 99 אחוזים: - דיוק באיחור של יום בדבר מועד תחילת במתקפה -ישראל לא הותקפה - המערכה הצבאית לא נמשכה יותר מ-3 שבועות - ההערכה על הקשיים בגיבוש שלטון ביום שאחרי - תיקון מהותי: הגורם החוצני שמסר את המסר אינו הזאטות, אם כי תרבות חוצנית אחרת, שתמכה במערכה לחיסול הרוע שבעיראק. בואו נישא כולנו תפילה שעיראק תהיה הראושנה מבין המדינות המוסלמיות בבחינת "אור לשכנותיה" ולעולם כולו. תודה לכל החוצנים, הישויות, המלאכים ושאר הגורמים שפעלו וסייעו במלאכת האור. תודה רבה מכולנו. גיל.

ביחוד חוגגים אלפי ההרוגים והפצועים.

החוצנים עזרו לאמריקאים לרצוח אתמול גם שלושה עיתונאים. אם החוצנים האלה כל כך חלשלושים, שלא יכלו למנוע את ההרג הרב, אז בשביל מה בכלל היו צריכים אותם? האמריקאים יכלו להשליך את כל הפצצות שלהם גם ככה, בלי עזרת החוצנים. גם לא נכונה הטענה שעירק תהיה המדינה "המוסלמית" הראשונה שהיא גרורה מוחלטת של ארה"ב. היו וישנן רבות כאלה, והשנאה העממית לבעל הבית היהיר - ארצות הברית של אמריקה - גורמת בארצות אלה לא אחת למהפיכות פונדמנטליסטיות או סתם קיצוניות.

HUhybrid

New member
תשובה לטלמון השיכור

1. "אלפים" שנהרגו? מצטער, אבל הכמות הזו מוגזמת וחסרת כל בסיס וראיות. 2. השמחה של התושבים המשוחררים מדברת בעד עצמה. סטירת לחי אנושה לאיסלאם שאתה כ"כ אוהב ומחבק. גיל.

HUhybrid

New member
אם זאת צורת ההתבטאות שלך...

אז מה יגידו אזובי הקיר?? מה עם דרך ארץ? עם כבוד לזולת? נימוס, סובלנות, הבנה- וכל הדברים האלה שאתה מטיף להם..?? או שמא לא...???

L7

New member
חבל טלמון. האמריקאים הם הפחות

גרועים. הארופאים - אוסף האנשים האלים ביותר עלי אדמות - כפי שמוכיחה ההסטורייה רצופת המלחמות של היבשת.אחת הישויות הצבועות עלי אדמות. וכשניתפשו בתנוחה של נוחיות זמנית ב50 השנה האחרונות - כאותו חולה גרד שלרגע גילה תנוחה לא מגרדת, אסור לאף אחד להפריע- ובכל מחיר. האמריקאים- ממציאי הפשטנות - אולי הם יביאו למזרח תיכון חדש. המישטר העיראקי - הרוצח והמדכא- מדוע לא לשמוח לנפילתו? אין לדיקטטור זכות מוסרית לדכא , אפילו אם החוק הבין לאומי מאפשר זאת.

L7

1. ר' בבקשה תגובתי לתום, קצת יותר למטה ('אהלן תום') בנושא החג והחגיגה. 2. זה שהאמריקאים חלאות, החל ממה שהם עוללו ביבשת אמריקה (אם כבר היסטוריה), וכולל, למשל, מה שהם עוללו ביוגוסלביה, ועל זאת סיפרתי בהרחבה בשני מאמרים שהבאתי בפורום זה, ולא ראיתי אף הפרכה אחת לעובדות. ואפשר להוסיף עד אינסוף על מעלליהם. שיתחילו לעשות דמוקרטיה אצל ידידיהם הסעודים והכוויתים. 3. שרשרתָ את תגובתך לתגובה שלי לבנזונה הזה שקרא לי שיכור ותומך טרור ו...תומך איסלם. לא הבנתי: נחלצתָ להגן עליו?

L7

New member
לא שיכור ולא טרור. אבל לפעמים

מתחשק לי לדרג את אומות העולם בסדר עולה לפי כל מני קריטריונים. כנראה שהסולמות שלנו יהיו שונים........

מה זה "לדרג את האומות"?

מאיזן בחינה? למשל, פורטוגל. לפני "מהפיכת הציפורנִים" היתה מדינה טוטליטרית שדיכאה מושבות רחוקות, ואילו אחרי אותה מהפיכה כונן שלטון דמוקרטי וכל המושבות זכו לעצמאות (במהרה עלינו). אז זו אותה "אומה", או שתי "אומות" שונות? ארה"ב היא מבחינה מסויימת הרוע בהתגלמותו. היא קמה ע"י מתנחלים אירופיים, כובשים זרים, שהשמידו את האוכלוסיה המקומית ואת הטבע, ועקרו מיליוני עבדים מאפריקה. אח"כ הלכו והתפשטו על חשבון מקסיקו השכנה, השתלטו למעשה, צבאית וכלכלית, על כל ארצות יבשת אמריקה ואח"כ על כל העולם. רשימת הארצות בהן דיכאו כל ניסיון לעצמאות היא כל כך ארוכה, שאולי יותר קל להרכיב רשימה של ארצות בהן הם לא התערבו. לפחות עם עובדות יסוד אלו אתה מסכים?

L7

New member
ברשימה זכויות אדם, גבולות מדינה

וזכות מדינה \ שליטיה לקבוע גורלה זכויות אדם קודמות בהרבה לכל דבר. ארה"ב היא רעיון נכון. מותר להגר. הטריטוריה קדושה כמו אפיפיור פולני מט ליפול. אינני מכבד טריטוריה של קבוצות שלא ראויות לה או לא צריכות אותה. האמריקאים משלמים שילמו וישלמו את הקנס המוסרי על תקופת העבדות. בעיני דיקטטור של מדינה הוא חיה הראוייה לצייד מהיר. כל דיקטטור . כל מדינה. ולגבי הדרוג: שיעור אנאלפבתים - למשל . מבטא את לגיטימיות השילטון. מדינה בה שיעור האנאלפבתים גבוה- השילטון בה איננו לגיטימי. תוחלת החיים- כנ"ל תמותת תינוקות - כנ"ל

Lu Tze

New member
רגע, לך טיפה לאחור,

קודם אתה אומר שמה שחשוב במדינה אלו הן הזכויות הניתנות לעם ואז אתה אומר שהקריטריון החשוב ביותר הוא המצב הבריאותי-אקדמי. ברור לך שאלו שני דברים שונים לגמרי, נכון? מדינה יכולה להיות טוטאליטרית ועדיין לדאוג לרווחת האנשים (לא שנראה לי שיש לכך דוגמאות היסטוריות, אבל תיאורטית זה אפשרי) וגם יכולה להיות מדינה דמוקרטית שמצב האזרחים שלה גרוע מאוד (לכך, נראה לי, יש דוגמאות היסטוריות ועכשיויות). לדעתי, ארה"ב היא בראש ובראשונה מדינה צבועה ולא מבוגרת מספיק, למרות היותה דמוקרטית (פסאדו דמוקרטית למעשה, מכיוון שלשחורים או לנשים לא הייתה זכות הצבעה), כעט כשהיא תיקנה חלק מהבעיות שלה (החזירה "בטובה" חאינדיאנים כמה קילומטרים רבועים, נתנה לשחורים זכות הצבעה ועוד) הם חושבים שיש להם זכות לומר לעולם מה נכון. לא שאני אומר שהמתקפה שלהם על עיראק (למשל) לא מוסרית, אבל זה יותר בהתאם לחובה מאשר בגלל חובה (דקארט). בל נשכח שעדיין אחוז הפשעים שם גבוה, יש עדיין אפלייה, וכדי שאדם בעל מעמד נמוך ילמד באוניברסיטה הוא צריך פרקטית לשעבד את עצמו לבנק בצורת הלוואות סטודנטים. לא שאין בה צדדים חיוביים, המעמד האמצעי הוא עשיר (יחסית למעמד הבינוני במדינות אחרות) הכלכלה חזקה, ועוד ועוד, אבל זה לא מקנה לה תואר של מדינה טובה. במילים אחרות, מדינה יכולה להיות דמוקרטית, ועדיין לא נאורה.

ועוד משהו

חלק גדול מהעושר והרווחה של ארה"ב, כמו של מדינות אירופה בעבר, הוא תוצאה ישירה של דיכוי עמים אחרים וניצולם המחפיר. בעבר זה היה שיעבוד ישיר של המושבות, היום זה ניצול כלכלי נאו-קולוניאלי. איך מדינה ענייה באפריקה למשל יכולה להגיע לרמת החיים של ארה"ב עם כל הרצון הטוב? מדינה זו הייתה משועבדת למטרופולין אירופית כלשהי, שהתפתחה כלכלית, צבאית וטכנולוגית והשאירה את המושבות המנוצלות ברמה הירודה, כך שעם קבלת העצמאות ניצבו אותן מושבות לשעבר בתנאי פתיחה גרועים יותר. עם השנים מצאה אותה מושבה לשעבר את עצמה משועבדת כלכלית למטרופולין לשעבר, שאח"כ נידחקה ע"י ארה"ב. המצב היום הוא, שלאותה מושבה לשעבר פשוט אין כסף להתפתח, ואין לה סיכוי להשתוות אי-פעם לארה"ב. ומה שהכי גרוע. כאשר מדינת חסות לשעבר מנסה להתנער מהציות המוחלט לארה"ב ולחפש דרך התפתחות כלכלית עצמאית, לא לפי התכתיב של קרן המטבע או התאגידים האמריקאיים, אז ארה"ב לא מהססת לדכא ארץ מרדנית כזאת בתרוצים שונים ומשונים, שעל שקריותם, נדמה לי, גם אין לנו ויכוח. זה יכול להיות דיכוי צבאי, כמו נגד פנמה, או כלכלי, כמו נגד קובה, או חתרני כמו נגד צ'ילה. איך האמריקאים הדיחו את ראש הממשלה האירני מוצאדק עוד ב-1957 בימי השאה?! גם הדמוקרטיה האמריקאית (אם נתעלם לרגע מכך שארה"ב רומסת ארצות אחרות תוך הפרה בוטה של מגילת ותקנון האו"ם) היא לא כל כך מוחלטת כפי שנדמה לכאורה. נניח שאתה אזרח אמריקאי המציע לבוחרים דרך "שלישית", לא כמו הרפובליקאים או הדמוקרטים, אבל אין לך מיליונים. האם ישנם סיכויים שמישהו ישמע אותך? האם התקשורת תעביר לציבור האמריקאי את המסר שלך? אתם יודעים למה אני מתכוון. לכאורה - כן, למה לא! אבל השורה התחתונה שאותה תקשורת תציג אותך מראש כמשהו היתולי, אולי נחמד, אולי גם אפילו צודק, אבל לעולם לא כך שהבוחר יקח אותך ברצינות. לעולם לא! אותו דבר בארץ. אם נשכח לרגע את השטחים הכבושים ואת הכפייה הדתית ואת הסחר בעבדים ובשפחות, יש הטוענים שאנחנו דמוקרטיה, בהסתמך על ריבוי הרשימות לכנסת. בואו נתעלם גם מתהליך הדה-לגיטימציה המסיבי של מפלגות האופוזיציה, ואפילו מהאפלייה על הבסיס הלאומי! ועדיין! האם שטיפת המח המסיבית של התקשורת בארץ מאפשרת באמת ריבוי דעות? רק מראית עין של ריבוי דעות, וגם זאת עד גבול מסויים. אני מציע ניסיון פשוט: קחו עיתוני סופשבוע אחרון ותִספרו כמה פעמים ראיתם את המילה 'כיבוש' (כאשר הכוונה לשטחים הפלסטיניים הנמצאים תחת כיבוש ישראל)? כלומר, אליבא ד'התקשורת שלנו, בכלל אין כיבוש, וכל השאלה היא אם ערפאת מנוול או לא. ועוד מיליון דוגמאות של שטיפת המח הזאת אני יכול להוסיף.

ועוד משהו, L7, פורמלי לחלוטין.

נכון, שאנחנו תמיד סוטים מהודעת הראש של השרשור ועוברים בהדרגה לכל נושא אפשרי אחר, אבל הנושא האמריקאי כבר נדון לא אחת (אם כי זה לא אומר שאסור לדון בו שוב), ועל כל פנים אזכיר שוב, שההודעה הראשית נפתחה ע"י החלאה המטומטמת הזאת במטרה לחגוג על הדם ולהאדיר את החייזרים המדומים שלו, והתגובה הראשונה שלי היתה על עצם השמחה ועל האפסיות של החייזרים הווירטואליים, ואח"כ פתאום קראו לי שיכור(?) ותומך טרור(?) ו...תומך איסלם(?!) כאשר אני אתאיסט מוצהר. וכאשר שלחתי לאנשהו את האידיוט הזה, המזהה את סדאם חוסיין עם איסלם (ואת סעודיה בת הברית של ארה"ב, מן הסתם, עם אתאיזם), אז יצאתָ כאילו להגנתו(?). כך נראית השתרשרות הדברים הפורמלית.

L7

New member
ההומו ספיינס המופרע האלים והדתי

לא מצא צורת חיים מאוזנת שאיננה רומסת את זולתו. החיפוש לכן הוא אחר מתודת הקיום היותר הוגנת. כמובן שיש כאן הרבה טעם אישי. אינני מכיר שיטה החפה מיתרונות. אפילו לדיקטטורה יש יתרונות מסויימים על דמוקרטיה. ל- 40 מליון איש בארה"ב אין ביטוח רפואי. אך כשמשקללים את כל האספקטים- אילו נתנו לי "להמליך " מדינה אחת כמעצמה היחידה . הייתי בוחר באמריקאים. ולגבי השירשור- לא יצאתי להגנתו של החייזר שלמעלה.........

פשע נוסף של האמריקאים היהירים -

חסימת צינור הנפט מעירק לסוריה. תראה, L7, גם בדרום אפריקה הגזענית הייתה דמוקרטיה ללבנים, וגם באתונה של ימי קדם - לאלו שאינם עבדים. זוהי בדיוק הבעייה עם אמריקה שלך, שהיא ממליכה את עצמה על האחרים. לא די לה בכל הפשעים שהיא ביצעה נגד צ'ילה, קמבודיה, יוגוסלביה וכו', בתמיכתה במשטרים האפלים ביותר, כולל סדאם חוסיין דרך אגב, היא ממשיכה בכך גם עכשיו. ראה איזה שיתוף פעולה "מעניין" יש לה עכשיו עם טורקיה, המדכאת את הכורדים שלה ומאיימת על הכורדים העירקיים.

L7

New member
סוריה ועיראק מדינות נמוכות איכות

שיש לפגוע בעריץ שבראשן לטובת האזרח המצוי שם. לעיתים נידמה לי שהאיגוד המיקצועי של מנהיגי המדינות מרשה לקולגות לעשות ככל העולה על רוחו. מדינה נחשלת ניבערת ואוכלת יושביה מצטיירת כשמורת טבע- כי כך חיים הילידים כי כך ברא אותם הטבע ורק שמקדונלד לא יקלקל את הראשוניות. ארה"ב איננה הטוב במיטבו , אלא הרע במיעוטו. וכמו שאמר דוש: סליחה שניצחנו.............

lolibror

New member
קולגות?

חוץ מבוש ועוד כמה מנהיגים ספורים, אף אחד לא ידע שקיים בכלל אגוד מקצועי
אני לא מרגישה שה"קידמה" שארה"ב מציעה לעולם היא כזאת מין מציאה גדולה. ו...כן! ישנן שמורות טבע שניתן, עם מאמץ ורגישות, לשמר אותן... ולא לטובת האדם הלבן שאוהב לשוטט מכלוב לכלוב ולהמהם בהתנשאות ואח"כ גם לכתוב על זה שיר... אלא בפירוש לטובת ה"ילידים". הם עצמם, אגב, לא יודעים שהם "ילידים" ב"שמורת טבע". זה דורש סבלנות וגם טרחה לא קטנה. מהפך בדרך החשיבה של מי שנטל לעצמו, בכוח, את הזכות לקבוע מה ראוי ולא אחזור על העוולות שגרמו האירופאים שהגיעו ליבשת אמריקה לתושביה התמימים ולדרך מעוררת הפלצות בה הם השיגו לעצמם עבדים. עד עצם היום הזה, האח הגדול ממשיך להשליך חרוזים צבעוניים באויר בידיעה שצבעים בוהקים עם רוטב ברבקיו מעורבים בקצת התנשאות פרוטסטנטית יבלבלו את האספסוף. לא חייבים להפוך כל פיסת יער/מדבר/קרחון לאמריקה בזעיר אנפין כי אני, לדוגמא, לא הייתי רוצה לראות את הרעות והחולות של אמריקה תחת כל עץ רענן.

L7

New member
מילכוד השמורה\החופש\הקידמה

החופש לבחור את אורח החיים- חשוב. האפריקאים הרגו והורגים אפריקאים - באלימות מזויעה. הארופים הרגו אירופים ב- 2000 שנות הסטוריה מתועדת באלימות מזויעה. אלימות הגזע הלבן כלפי השחור מזויעה . רוב בני האדם אינם שייכים לתרבות המערבית . מדינה כערב הסעודית בה לנשים אין רשות לנהוג ולהצביע , ובה החזקת תנך או ברית חדשה הינה עברה -נחשבת לשמורה איסלמית טבעית. לא ידוע לי על סנקצייה בינלאומית נגדה. אך את המקדונלד הגדול הטיפש והדומיננטי תוקפים . האינסטינקט המעצבן כאן הוא השנאה האוטומטית לחזק והאהדה האוטומטית לפרימיטיבי.

lolibror

New member
זה היה מלכוד

שארה"ב בחרה לפתור אותו עם פצצות "חכמות" או "עדינות" או "חביבות" או איך שלא קוראים להן והרבה חפים מפשע שלמו את המחיר. זה לא שאני מיתממת ואומרת שעירק מצויינת ואין לי טענות. אני פשוט חושבת שמלחמה שכזו היא הנשק של העצלנים, המתנשאים וחסרי הסובלנות. בנוגע לערב הסעודית... מה אני אגיד לך? אין שום סיבה לדעתי להטיל סנקציות על כך שלנשים אין זכות הצבעה ומה שנחשב לעבירה שם - עניינם. לכל חברה יש את האבולוציה שלה. יתכן שזה ישתנה בעתיד וזה יכול לקחת גם עשרות ואולי מאות שנים... לי למשל, בא להטיל וואחד סנקציה על כך שבארצות הברית חיות אין ספור ילדות בנות 12 שנכנסות להריון מ-4 גברים שונים וגרות, מוכות ונחשלות, בקראוונים עם בני-זוגן השיכורים שבמשך היום מגרשים לעצמם זבובים מהאף ובלילות הם מתלבשים בלבן נורא חגיגי ויוצאים לפעילויות גיבוש עם החבר'לעך מה-KKK. פגשתי בחורה כזו בדיוק שכאשר חלתה בטרשת נפוצה, הביטוח הרפואי הספיק בשביל אקמול ופלסטר ואת כסא הגלגלים שלה היא פשוט פילחה מאיזה בית חולים. גם מדינות הנחשבות ל"נאורות" לא אפשרו לנשים להצביע עד לפני כמה עשרות שנים ובבריטניה למשל, הומו-סקסואליות נחשבה לפשע עד לא מזמן... דברים השתנו בקצב שלהם. ה"שמורה הבריטית" ההיא לא עוררה אפילו צל-צילה של סנקציה. אני לא אוהדת את ה"פרימיטיבי" ואני כן בעד התערבות כאשר המין האנושי ו/או כדור הארץ נמצאים בסכנת הכחדה ברור! אבל עם כל סניף של מק'דונאלד שיקום כעת בבגדד, יאבדו דברים אחרים. יופר איזון. היה אפשר והיה צריך לעשות זאת אחרת... אבל לבוש כבר בער בתחת להרעים בתקשורת העולמית את הסלוגנים של המלחמה החדשה שלו. יש עכשיו קריקטורה "מה-זה-מדליקה" שמסתובבת ברשת ושאותי פשוט מוציאה מן הכלים! הנשר סם מראה אצבע משולשת למצלמה ואומר "JIHAD THIS!"

ועוד מספר הערות ל-L7

1. מדוע ארה"ב לא התחילה את "השלטת הנאוֹרוּת" מערב הסעודית, בה קוטעים ידיים לגנבים, ובה... מממנים את האל-קעידות למיניהן? 2. מדוע ארה"ב הפילה ב-57 את ראש הממשלה האירני מוצאדק אשר ניסה לבצע רפורמות מתקדמות באירן? איך אתה לא מבין שהצגת סדאם חוסיין 2003 כסמל הרשע לעומת "הדמוקרטיות" סעודיה, כווית ודומותיהן - היא היא שטיפת המח של כוהני הדת האמריקניסטית? הסגידה שלך לאלוהים האמריקניסטי, לשלטונו העולמי, ל"זכותו" להפעיל כח מתי שמתחשק לו, לא כל כך עולה בקנה אחד עם אתאיזם. ומה עם סתם טיפת יושר? האמריקאים האשימו את עירק בהחזקת נשק השמדה המונית, אבל סילקו את פקחי האו"ם שבדיוק בדקו את זה. האמריקאים טענו שיש להם מידע, אבל סירבו לספק את המידע הזה לפקחים. האמריקאים תקפו תוך הפרה מפורשת של תקנון האו"ם, אבל ניתקו את צינור הנפט מעירק לסוריה בטענה, שהעברת הנפט הזאת היא... בלתי חוקית! מנוגדת לסנקציות של האו"ם! פתאום ארה"ב מגינה על החוק ועל החלטות האו"ם! ועכשיו, אחרי שארה"ב לא מצאה זכר לנשק השמדה המונית בעירק, היא כבר קוראת ל...הסרת הסנקציות מעירק! כלומר, או שהעילה המוצהרת למלחמה זו הייתה שקרית מלכתחילה, או לפחות התבדתה, או... שעכשיו כבר מותר לעירק (הכבושה) להחזיק נשק השמדה המונית (בהנחה שיש שם נשק כזה, למרות שעדיין לא התגלה)? כלומר היא מצורפת למשפחת הגזע העליון שמותר לו (כדוגמת ארצנו הקטנטונת)? כלומר הגזע העליון האמריקניסטי שלך, אינו זקוק ליושר, מותר לו מלכתחילה להיבנות על שקרים?

למעלה