היום ה 4 בינואר

קיטי08

New member
מצטרפת לאבלך

מרגש לשמוע את שקורה איתכם. מחר ימלאו 3 חודשים ללידת טליה ואני מקווה שעם הזמן ארגיש כמוך. עד כה לא הצלחתי להגיע לבית הקברות ואפילו לא הכנו מצבה עדיין. שואבת כח ממך.

אםדניאל

New member
../images/Emo201.gif זה לא פשוט

ללכת לבית הקברות. גם אני מיעטתי בזה ולמעשה ממעטת עד היום. לגבי המצבה, גם אצלנו לא היתה מצבה.... ולא היתה.... ולא היתה.... ואז רגע לפני שטווטי נולדה הרגשתי שאני חייבת לסגור את המעגל. זה היה מהדברים האלה שמסדרים לפני הלידה - חלק מהקינון
למרות למעשה זה הסתיים אחריה. אז נכון שבין דניאל לטווטי קצת יותר מ 10 חודשים וזו לא תקופה כזו ארוכה,אבל אני לא חושבת הייתי ממהרת עם המצבה אם לא הייתי רגע לפני לידה. מאחלת לך המשך דרך שיביא אותך למקומות שקטים יותר בפנים ומלאי צחוק/דיבור/בכי של קטנטנים.

רחלי70

New member
../images/Emo201.gifזוכרת איתך ושלוחת חיבוקים

כותבת מהמחשב של אחותי כמו כולם ברחנו ממערב הנגב (מועצת אשכול). שלך עם אותם תחושות כואבות. SIGI99 סיגל

רינת200

New member
יומים

כבר יומים חושבת על מה שכתבת. ניסיתי להגיב כבר פעמים ומחקתי. הכאב הגדול הזה הוא חלק מהחיים. יש את היש ויש את האין וכל אחד תופס מקום בחיים. הנפח של היש והאין משתנה וזה טוב, ככה זה. החשש שאיכזבת את האין הוא חלק מההתמודדות כמו שיש לפעמים את החשש שאיכזבת אחרים. וברמה מסוימת אני מקנאה שיש לך את הקבר לעלות אליו ומקום שבו מדברים על האין. אצלינו האין הוא רק שלי לא של כל המישפחה ואת הפכת את דניאל חלק מהמישפחה וזה נישמע לי כל כך נכון.

אםדניאל

New member
../images/Emo201.gif

"אצלינו האין הוא רק שלי לא של כל המישפחה" כ"כ קשה. סבתי אבדה 2 תינוקות (חודש תשיעי וחודש שביעי) לפני הולדת דודתי (ביתה החיה הראשונה) אמא שלי ידעה על זה רק במעורפל. סבתי לבד עם האבל כל השנים. (סבי נפטר כשאמי היתה בת 17, כך שאפילו את השותפות הזאת כבר אין לה שנים) לי היה, ועדיין חשוב שדניאל תהיה חלק מהזכרון המשפחתי, גם אם חלק קטן ממנו. אולי יש דרך גם אצלך ליצור דבר שכזה? שתילת עץ מיוחד או יצירת פינה בגינה או כל רעיון אחר. לא תמיד אני מצליחה לישם, אבל מאוד רוצה שידעו אצלנו שמוות זה חלק מהחיים והוא לא צריך להיות מודחק ומורחק, כמו גם עצב וכעס ושות'...

נייטי

New member
יקרה שלי

הסיפור שלך צרוב בליבי עוד מאז שקראתי אותו בדף של באופן טבעי (אגב, הקישור לא נפתח לי עכשיו משום מה). אני זוכרת כמה בכיתי כשקראתי את דבריך וכמה נדהמתי מהכוחות שלך ומהתחושה, שמאחורי המילים יש אישה עם נפש כ"כ בריאה ועם מחשבה כ"כ מוסדרת, וידעתי כשקראתי אותך שאת תזמני לעצמך את התיקון במהרה. ואחרי שגם פגשתי אותך וגם המשכתי לקרוא אותך בשנים שחלפו, אני יודעת שצדקתי בתחושה, ושאת באמת כזאת, מסוגלת ויכולה לתעל את הכאב בדרך כ"כ בריאה ולשאוב מממנו כוחות, ולצמוח ממנו ובעיקר לצמוח איתו. כן, לצמוח עם הכאב, זה בדיוק מה שאת מקרינה, וזאת יכולת מיוחדת במינה. דניאל היקרה שלך צרובה בליבי באופן מיוחד, אולי גם בגלל שלילדונת שלי קוראים דניאל ובכל פעם שאני כותבת עליה ואת מגיבה אני מרגישה צורך להתנצל, ואני יודעת שזה אידיוטי ושאת לא מרגישה ככה, בגלל שאת כזאת מדהימה אבל זה שם. אני יכולה לדמיין את שני הילדים היפייפיים שלך מתרוצצים סביב הקבר הקטן של דניאל, ומודה, זה מעלה לי חיוך שמהול בכאב. סליחה שאיחרתי לכתוב, שולחת לך חיבוק גדול ואין סוף אהבה.

אםדניאל

New member
אכן, חיוך מהול בכאב../images/Emo13.gif

אני יותר חזקה באינטרנט מאשר במציאות
ורוצה כבר לפגוש את דניאל שלך ותומר. (כבר אמרתי לך, אין מה להתנצל)

משוש30

New member
זוכרת איתך ../images/Emo16.gif

לא יכולה לשוב ולקרא את סיפור הלידה כי אני יודעת שאקרא ואקווה שאולי הפעם, זה יסתיים אחרת

rmmiri

New member
איתך

זוכרת את הודעתך הראשונה בפורום אובדן... זוכרת איתך את דניאל

יקירה, רק כעת מגיבה

למרות שזוכרת איתך כל הימים. הפיסקא האחרונה שלך היא כל כך אימהית ומדוייקת. ממש "גזור ושמור". לא מוצאת בדיוק את המילים, אבל אני איתך.
לעילוי נשמתה של דניאל

מיליתו

New member
כל כך טוב לקרוא אותך

יש באמת איזשהו שלב של השלמה. שלב שהכל הופך לזיכרון כואב + מחשבות "מה ואיך היה אילו?" דווקא עשה לי טוב לקרוא את הדברים האלו עכשיו.

מסתבר שהיינו באותו סרט השבוע,

או לפחות בפרקים עוקבים של אותה הסדרה. אצלי זה אומנם ה-9 לינואר, אבל גם אנחנו היינו עם הילדים בצפון (ברחנו מהקסאמים קצת), וגם ביקרנו באנדרטה של אסון המסוקים (אבל בזאת של שאר יישוב), וגם הקטן הציג הצגה למופת של התקף זעם ואני בטוחה שגם היו מי שחשבו שאני אמא מתעללת (-: . ומתחברת מאד מאד מאד למה שכתבת, ולעובדה שהחיים חזקים מהאבל, חזקים מהכל, חזקים מאיתנו, והם ממשיכים להם הלאה. ואת יודעת מה - זה מאד משמח אותי, כל פעם מחדש. ודווקא על רקע "יום השנה" הזה, ועל רקע המצב הבטחוני, הצעקות של הילדים והמריבות שלהם והירוק שבצבץ אצלכם בצפון ואצלינו בדרום נותן המון נחמה והשלמה. רק ימים טובים, רק בשמחות. ובטוחה שלא אכזבת אותה, ושבמקום שהיא נמצאת היא שלווה ובטוחה.

למעלה