היום הראשון..

א ה מ

New member
היום הראשון..

אז מה קורה ביום הראשון ללימודים? פשוט מתחילים בלי שום טקס/נאומים או איזושהיא היכרות עם חברי המחלקה?

Lir האחת

New member
את האמת

שעוד לא הספקתי לחשוב על היום הראשון.. אני עדיין מדחיקה את תחילת הלימודים
חח

א ה מ

New member
זה ממש עצוב. :(

על ההתחלה לקפוץ למים... איך בכלל מוצאים את החדר שצריך ללמוד בו? (ואיך בכלל יודעים באיזה חדר צריך ללמוד?) ומה קורה אם שיעור נגמר בעשר והשיעור הבא מתחיל בעשר, איך מספיקים להגיע ממקום למקום? ואני אשמח לשמוע כמה שיותר טיפים ליום הראשון, זה נשמע ממש מפחיד...

lollapalooza

New member
אין מה לפחד.

בשיעורים הראשונים גם לרוב המרצה יותר מסביר על מה הקורס, מה הדרישות ומה הולך להיות. את מספרי החדרים את אמורה למצוא במערכת שלך, ולפחות אצלנו בבניין יש גם על כל חדר את רשימת השיעורים שמתקיימים בו. איך מוצאים? באים קצת מוקדם יותר בפעמים הראשונות. מהבניינים שאני מכירה, יש בכניסה רשימה של חדרים ובאיזה קומה הם נמצאים. לרוב יש הפסקה בין שיעור לשיעור. לי עוד לא קרה ששיעור נגמר ומיד לאחר מכן התחיל חדש, בלי שום הפסקה.

@יעל@

New member
היה לי מרצה בשנה שנייה שלא הסביר כלום.

נכנס, אמר: שלום... היום נלמד על.... הוא צריך ללמוד קצת על יחסים בינאישיים..

unholy

New member
אצלנו יותר גרוע

אצלנו כל המרצים היו בטוחים שאנחנו בסמסטר 2 או בשנה שניה ופשוט התחילו כרגיל לחלוטין כאילו אנחנו מכירים איך האוניברסיטה הולכת

Sole Survivor

New member
תחילת שנה

בעיקרון יש מקומות שסטודנטים שנה א מתכנסים ביום הראשון לשיחה עם יושב ראש החוג. אבל על תצפי לטקס קבלת כיתות א כמו בבית ספר יסודי
(שנה א עוברים מתחת לשער מאולתר והסטודנטים הבוגרים מריעים להם- זה יכול להיות מצחיק...) זה כמו שבתיכון, האם היה טקס פתיחת שנה? לא . ישר התחילו ללמוד.

shay4442

New member
שום דבר לפחות לא אצלנו במדעיהרוח(ארכיאולוגיה)

נכנסים לכיתות ומתחילים ללמוד, למרות שיש מורה נחמד אחד אצלנו שקצת ניסה להסביר לנו מי נגד מי? וכמה? לפני שהתחיל ללמד אותנו פרהיסטוריה. בקשר לאיזה כיתה זאת ממש לא בעיה הכל רשום במערכת שעות באיזה שעות באיזה בניין ובאיזה כיתות(ללכת בעקבות שביל הלבנים הצהובות) בהצלחה בכל מקרה לכל הסטודנטים החדשים מקווה שהציפיות שלכם יתגשמו לפחות כמו שאצלי יתגשם...........

א ה מ

New member
ועוד שאלה דחופה!!!

כשאני בונה את המערכת בחלון זמן שלי, אני יכולה להרשם לקורס ושניה אחרי זה למחוק (עדיין בזמן החלון זמן שלי) כי זה לא מסתדר לי עם קורס אחר?

אז ככה...

אנחנו כיתה קטנה, של 20 אנשים, ככה שהיום הראשון היה די דומה ליום הראשון בחטיבה/תיכון- רק שאתה לא מכיר אף אחד. כולם יושבים בכיתה בשוק, מסתכלים אחד על השני במבטים חשדניים ומחכים למרצה שיבוא. ומחכים.. ומחכים... טוב, ביום הראשון המרצה שלנו איחר באיזו שעה- אבל אחרי שהוא הגיע הוא קצת דיבר על עצמו, עשינו סבב שמות (חחח..אשכרה כיתה ו'..) והוא התחיל לדבר על מה יהיה בקורס, שהוא מתבל את דבריו באישיות הסוטה והלא ברורה שלו. אבל אני זוכרת לטובה מרצים אחרים, שבשיעורים הראשונים איתם הקדשנו די הרבה זמן להכרות- אחד עם השני, כל אחד סיפר ודיבר על עצמו. וגם המרצה. זה דווקא היה נחמד..

M o n a L i s a

New member
האמת שלנו עשו הקדמה...

אני זוכרת שהשיעור הראשון היה עם הסגן ראש מחלקה, והוא הקדיש לנו 20 דקות בהסברים ומענה על שאלות לפני שהתחיל להרצות. שאר המרצים פשוט הציגו את עצמם ואת המקצוע לפני שהתחילו.

יוקאס

New member
אצלנו הייתה התחלה קצת יותר רגועה...

יומיים לפני תחילת הלימודים היה לנו מפגש היכרות, אבל לא כולם הגיעו... דיברנו עם ראש החוג ועם שלושה תלמידים משנה ב אז זה היה ממש נחמד וממש מרגיע... חוץ מזה, אנחנו כיתה קטנה של 30 איש (ואחרי חודש זה נהיה 20 איש), אז יש מין אווירה אינטימית כזאת של תיכון (אם כי לפעמים הייתי רוצה לדעת איך זה לנהל שיעור באחד מהאולמות הגדולים יותר). יהיה בסדר, לאט לאט תכנסי לזה וכל החששות של היום הראשון יראו מצחיקות. ככה זה היה לי בכל מקרה

אצלנו בעיקר בד"כ בהתחלה המרצים מספרים

על הקורס, עוברים על הסיליבוס, ומתחילים ללמוד בשאר הזמן.

ויהי ערב ויהי בוקר, יום אחד (יענו יום ראשון)

מבחינה אקדמית, אין משהו מיוחד יום הראשון ללימודים. אני זוכר שהשעור הראשון שלי היה יוונית למתחילים, ופרט לכך שהיה לי מרצה ממש אבל ממש נחמד, ולא כל התלמידים היו תלמידי שנה א', הוא לא התעכב יותר מדי, וישר התחיל ללמד אותנו את ה-אלפא ביתא היווני. הוא שאל מי כאן תלמיד שנה א', והצבענו שניים, אני ועוד אחת, ואז הוא אמר לנו שהוא מאוד מצטער שזה השעור הראשון שלנו, ושעלינו ללמוד יוונית ישר על ההתחלה...
פרט לכך, ברחבי הקמפוס, במשך כל השבוע הראשון, מתקיים לו מעיין הפנינג ע-נ-ק, שבו כל מני גופים מסחריים שונים מנסים לעשות קופה על חשבון התלמידים, ומציעים להם כל מני הנחות. ובנוסף לכך, ישנם כל הדוכנים של אגודת הסטודנטים, בהם מקבלים חברי האגודה כל מני מתנות שימושיות. דאנטה

Sole Survivor

New member
המתנות!!!

איך שכתי לכתוב. שבשובע הראשון אגודת הסטודנטים מחלקת מתנות פתיחת שנה (על חשבונינו כמובן)

@יעל@

New member
אצלינו,

שום נאומים, שום הכרות. מגיעים לכיתה ומתחילים ללמוד, המרצה קצת מסביר על הקורס, וכו' סיליבוס ושאר שטויות ומתחילים ללמוד.

למעלה