זוהי תקופה קשה- של למידה והיכרות
שלום לך deeguy, ברוך הבא אלינו
אני שמחה שמצאת אותנו כל-כך מהר, כי לי כשקיבלתי את האבחון, היה הרבה פחות לאן לפנות. אני יודעת שאתה במצב רוח קשה מאד כרגע, השאלות שאתה שואל, זהות או דומות לכל השאלות שרובנו שאלנו. ההודעה שלך נגעה לליבי מאד, אך חיכיתי לתגובות הורים קודמות. אכן- זהו שוק די נוראי, לקבל את האבחנה הזו, בייחוד כשאין מושג על מה מדובר בדיוק בניסוח- וכשצריך ללמוד על הנושא כל-כך הרבה, כדי להבין, להכיר ולקבל. PDD היא לקות בעלת המון וואריאציות, גם בתפקוד וגם בקשיים. הלקות פוגעת בלא מעט תפקודים מוחיים, חלקם בתחום החושי- תחושתי, חלקם בתחום השפה וכמובן התקשורת וחלקם גם בתפקודים המורכבים והשונים של המוח- יכולת חיקוי, הפנמה, הכללה, מיון, למידה ספונטנית, המשגה, הפשטה ועוד. למרות שהנטייה של חלק מההורים היא לתאר את העתיד בצבעים ורודים, כדי להקל על הקבלה של הקשיים, חשוב לי להתייחס גם לקשיים ולפתרונות האפשריים. היום בישראל, קימים הרבה מאד אנשי מקצוע בתחום. חשוב ללמוד ולהכיר את השיטות הקיימות בנושא, להגיע ולראות את העשייה בפועל, ולא להתבייש לשאול את כל השאלות. חשוב להכיר את המסגרות החינוכיות הקיימות באיזור הקרוב והרחוק מביתכם, לבקר ולקבל כל מידע אפשרי עליהם. ולבחור את הבחירה הנראית לכם מתאימה ביותר. יש הרבה החלטות קשות שצריך להחליט, על גישה טיפולית, על בחירת מסגרת, על חלוקת התפקידים במשפחה ועל ההתגייסות של המשפחה המורחבת, כדי להקל עליכם. להיות הורים לילדים עם צרכים מיחדים, זוהי משימה מורכבת והיא אכן משנה "סדרי בראשית" בבית וצריך לזכור שזוהי לא משימה, שבה אפשר "לשרוף" את כל הכוחות, כי זה נגמר מהר- אלא צריך לשמור על שפיות ולהמשיך לחיות במקביל...(לא שזה קל, כלל וכלל...) לדעתי, חשוב שתמצאו איש מקצוע המכיר את התחום ואת הגישות הטיפוליות, שיוכל לעזור לכם בהתמודדות ובהחלטות. אכן מותר לשגות- ולשנות החלטות וכיווני עשייה לאחר תקופה. לא צריך ישר להפיל על הילד תוכנית של 40 שעות עשייה שבועיות, צריך להוסיף בהדרגה ולשנות לפי הצורך. אני ממליצה לך לפנות דרך החינוך המיוחד באיזורך, או דרך אלו"ט\ בית לורן ולמצוא משפחות באיזור המגורים שלך, שתוכלנה ללוות אותך בדרכך החדשה. בכל מקרה, היום, כל הילדים מתקדמים, בעזרת עבודה ולמידה מובנית, ובייחוד כאשר בנך עוד קטן והוא בתפקוד גבוה- יש לו סיכוי גבוה ביותר להתקדם ולהקטין את הפער בינו לבין בני גילו. אני מאד ממליצה לך ליצור קשר עם הסניף הקרוב אליך, של בית לורן- קיים קישור בכניסה לפורום. הם יוצרים מסגרות של פגישות של הורים, על בסיס קבוע, כדי לדבר,לשמוע ולהתייעץ. זהו בית חם, עם צוות מקסים והרבה מידע בתחום. אני מזמינה אותך גם לשאול כאן את השאלות ואני יודעת שתמיד יהיה מי שיענה לך. בהצלחה בדרכך החדשה, היא אינה קלה, ויש בה הרבה ימים קשים, אך יש בהחלט גם הצלחות, חיוכים ושמחות בהמשך הדרך. אתה מוזמן גם לשאול אותי. בברכה, תלמה.