היום המבחן.

הפוך, מרוב כישלונות, בטוח שפיתח חרדת בחינות ובמיוחד למקצועות המתמטיקה.
זה לא עיניין של פחד,הבחור לא פחדן הוא גאוותן.

בלי מורה אישי הוא לא יבין.

זה כמו שנגיד אני מנסה ללמוד מתמטיקה ברמה של 5 יחידות לבד אין סיכוי שאני מצליח בלי מורה פרטי

או לפחות אחד שמסביר לי את כל התרגילים שלא הצלחתי.

ולכן יש קנוניה שלא מראים פיתרונות בספרי מתמטיקה ל 4-5 יחידות ורק מראים ל3

בכוונה רוצים שאנשים לא יצליחו - זה דרך הסינון שלהם.

זה כמו שנגיד אני מנסה ללמוד מתמטיקה ברמה של 5 יחידות לבד אין סיכוי שאני מצליח בלי מורה פרטי

עזוב, שוב, לא הבנת את הנקרא.
עייפתי ממך, בקש מאיבגי שיסביר לך, הוא הבין את אשר כתבתי.
רמז: דובר על פחד מהמבחן ולא מה שקישקשת על לימוד למבחן.
אגב, לתהייתך, היום בעידן ה-AI להכל יש פיתרון, למרות שאישית לא הייתי מסתמכת יותר מדי על AI, אולי לרמת תיכון הוא מספיק?

לתהייתך, היום בעידן ה-AI להכל יש פיתרון, למרות שאישית לא הייתי מסתמכת יותר מדי על AI, אולי לרמת תיכון הוא מספיק?
את חושבת שהמחשב יכול להסביר לו?

הצחקת,אם זה היה ככה היה עובר על הפעם הראשונה/שניה.

evglev1

Well-known member
מנהל
את חושבת שהמחשב יכול להסביר לו?

הצחקת,אם זה היה ככה היה עובר על הפעם הראשונה/שניה.
אם הוא משנן את מה שהמחשב יסביר הוא ימצא אבוד אם תימצא חצי שורה שלא הופיעה בהסבר של המחשב. אז בדיוק ההבדל בין שינון להבנה. היה לנו מורה לפיזיקה שעודד אותנו להסתכל בספרים ממבחני בגרות של שנים קודמות ואף הביא מבחנים של שאלות מבגרויות של שנים קודמות, אבל שינה את המספרים כדי שמי שישנן את הפתרון של ספר המבחנים הקודמים יכתוב מספרים לא רלוונטיים ותשובה שגויה וגם ייחשף שלא למד את החומר אלא רק שינן את הפתרון של ספר הבגרויות הקודמות בלי להבין אותו.

אם הוא משנן את מה שהמחשב יסביר הוא ימצא אבוד אם תימצא חצי שורה שלא הופיעה בהסבר של המחשב. אז בדיוק ההבדל בין שינון להבנה. היה לנו מורה לפיזיקה שעודד אותנו להסתכל בספרים ממבחני בגרות של שנים קודמות ואף הביא מבחנים של שאלות מבגרויות של שנים קודמות, אבל שינה את המספרים כדי שמי שישנן את הפתרון של ספר המבחנים הקודמים יכתוב מספרים לא רלוונטיים ותשובה שגויה וגם ייחשף שלא למד את החומר אלא רק שינן את הפתרון של ספר הבגרויות הקודמות בלי להבין אותו.
זה לאנשים שיש להם זיכרון טוב,

אבל במתמטיקה צריכים להבין את העיקרון של הפיתרון ואת זה אפשר רק אם עושים הרבה תרגילים

ולתרגילים שלא יודעים יש פיתרון מלא מהם אתה יכול להבין את ההיגיון.

אז בעצם מכריחים את התלמידים שלא יודעים להגיע לרמה מסוימת לקחת מורה פרטי או ללכת לרמה נמוכה יותר!!!

וזה בעצם סינון של האליטות שלא תהיה להם הרבה תחרות.

כי ברמה נמוכה יותר מקבלים פחות נקודות לטובת האוניברסיטה.

דובר על פחד מהמבחן ולא מה שקישקשת על לימוד למבחן.
טיפשות מצדך ומצד האחרים כאן שלא הבינו ,מצטער,

הוא מפחד מהמבחן כי הוא כל הזמן ניכשל,ברור שיפחד.

אם היה יודע את החומר 90 אחוז מהפחד היה עובר ונשאר "רק ההיסטוריה" כמו שאמרת.

evglev1

Well-known member
מנהל

בכל ספרי המתמטיקה יש רק את התשובות הסופיות כדי לבדוק אם הגעת לתוצאה הנכונה בסוף ואין את כל דרך הפתרון.

בכל ספרי המתמטיקה יש רק את התשובות הסופיות כדי לבדוק אם הגעת לתוצאה הנכונה בסוף ואין את כל דרך הפתרון.
בדיוק,תפסת מותק.

לכאורה ההסבר הוא שאם יגידו לך את הפיתרון אז לא תתאמץ וזה נכון,

אבל הבעיה שיש אנשים שלא משנה כמה יתאמצו לא יגיעו...

אז הם דופקים את מי שפחות יודע בשביל מי שיש לו סיכוי.

evglev1

Well-known member
מנהל
מבחינתו, אם נכשל אז המבחן הוא שנכשל ולא הוא.
אבא שלי סיפר שבשיעורי אוקראינית הוא הסתסכך עם המורה ואפילו לא כתב את המבחנים כי ידעו שרק לא יפריע ולא למד וקיבל תמיד את הציון "מספיק" שבמערכת החינוך הסובייטית זה 3 מתוך 5 כי התפיסה הייתה שאין תלמידים גרועים, יש מורים גרועים ולכן מורים לא הכשילו תלמידים ונתנו להם את הציון של "מספיק" או לפי המערכת שם "3" כדי שלא ידרשו מהם דין וחשבון על הכישלון שלהם כמורים.

למעלה