היום הייתי ב arcaffee

דניאל34

New member
היום הייתי ב arcaffee

האספרסו היה די בינוני ששאלתי את המנהל אם הם מוכרים קפה ירוק, הוא שאל - מה זה? קצת יותר מקצועיות לא הייתה מזיקה שם דבר נוסף שהפתיע אותי, יש להם מכונות של LA MARZOCCO שבטח עולות מאה אלף שקל כל אחת, ומטחנת הקפה שלהם זאת ה MAZZER MINI מטחנה חביבה לשימוש ביתי בעלות בין 1000- 2000 ש"ח לא יותר מזה. לא ראוי להצמיד למכונות סופר מקצועיות מטחנה קצת יותר רצינית? לא חבל על ההשקעה במכונת האספרסו כאשר החוליה החלשה היא המטחנה? אגב אילנס היו רקים , לא ישבה בסניף ליד מגדל שלום נפש חיה. למה?

carmonle

New member
ה- MAZZER MINI עולה 2,000+

בארה"ב $400 +. לא היתי ממהר להגדיר אותה כחוליה החלשה שכן מה שמיחד אותה הוא הגודל (גובהה) המתאים לשימוש פרטי אולם המנוע והדסקיות זהות למטחנה הגדולה יותר. ערן

אור ז

New member
ארקפה- הקפוצ'ינו מס' 1 - עובדה!

במקרה הייתי היום גם בארקפה החדש יחסית במרכז שוסטר. קפוצינו TA ענק + מיני כריך ב -19 ש"ח זה עסקה משתלמת. הקפוצ'ינו שלהם - מס' 1 והכי קרוב לזה שמקבלים ברומא. אני מסכים שהאספרסו לא מדהים וניתן לשתות אספרסו טוב במקומות נוספים אך לא במקומות רבים! הבעייה בארקפה - למה עולה 170 ש"ח ק"ג קפה?????????

דניאל34

New member
הבעתי את דעתי רק לגבי האספרסו

אני לא שותה דברים אחרים 170 ש"ח - לדעתי 20 ש"ח עלות 150 ש"ח רווח צריך לחיות ממשהו, לא? אגב האוכל היה טוב, המקום היה מדהים וגם השרות קחו יעוץ בריסטה והכל יהיה מושלם.

evgi ram

New member
אם איני טועה....

הם משתמשים ב: Mazzer Major (מודל יקר וטוב)

avishaig

New member
איזו מטחנה מומלצת לשימוש חצי מקצועי

יש לי מכונה מצויינת. אני מעונין לשדרג את המטחנה שלי. ההתלבטות העקרית שלי האם ללכת על מכונה עם מחלק מנות (mazzerr mini) או מכונה שטוחנת ישר לידית כמו ה-Gaggia או ה-Nouva Simonelli. מה דעתכם ?

דניאל34

New member
אתה צריך לפרט את השימוש שלך

במטחנה ביתית אין צורך במחלק מנות, ורצוי אף להמנע מכזה בבית קפה קטן או מקום עבודה זאת אפשרות.

carmonle

New member
כאשר החלטתי לשדרג את המטחנה

שברשותי התואמת לסוליס 177 היה ברור לי שאני מחפש מטחנה ללא מחלק מנות. מחלק מנות כדי לפעול בצורה תקינה צריך כמות מסוימת של קפה טחון בו, ובהקפי צריכה ביתית קיימת בעיתיות באשר לטריות הקפה. קימות בשוק מספר מטחנות הפועלות ללא מחלק מנות (טחינה ישירה לפילטר) ממחיר של 600+ ש"ח ועד 3,000 ש"ח ויותר. קפה גו' מיבא מטחנה באזור ה-600+ ש"ח, קהולי מיבא גם כן מטחנה וכנ"ל קפה לטינו ולפבוריטה שמשווקים מצ'ר ללקוחות פרטיים (קישורים בקישורי הפורום או באתר קפה וויז). המצ'ר האלקטרונית החדשה עולה כ-$550 בארץ לדרישת לפבוריטה כך שלאחר שקראתי חוו"ד באתר coffeegeek החלטתי לרכוש את מטחנת הקפה "קוניל טרנקילו" משיקולי עלות/תועלת. בהצלחה ואתה מוזמן לביקור ולהדגמה (גם במטחנות ללא מחלק מנות יש שאריות קפה בתעלה) ערן

למעלה