היום בתפוז

Le Fay

New member
אחרי מול ים.

בלי חצי תריסר אויסטרים וכוס יין לבן אפילו לא מתחילה לדבר על אקזיסטנציאליזם.

Le Fay

New member
אוקיי, אחרי התייעצות איטית עם

חצי לובסטר וששה אויסטרים, ובהמשך אי אלו קוקי סן ז'אק שהשיבו לי את הכרתי: חוששתני שקאמי היה מצטער מאד לשמוע, למשל, שמישו סבור שאקזיסטנצאליזם עניינו בסגנון ואופי שהעולם יכול להתקיים בו, או שעניינו בכלל ב"העולם". מה שזה לא יהיה. אבל לא נורא. מי שחילץ את זה מהשלישיה הפרנקית, גם לא יבין את העמדה של המיתוס של סיזיפוס ביחס להתאבדות. זה מה שהבנתי במשך מרק הסרטנים מהיום, ואז ירדה עלי שלווה גדולה: חתול, לך תוריד שערות, מחר מרק חתולים נעולים.

ברור

מאחר ולחתול אין מושג על מה הוא מדבר, הרשיתי לעצמי לעבור לאפיסטמולוגיה. האמת היא, שאקזיסטנציאליזם, וכל שאר תחומי הענין של הפראנסווים מעולם לא ענינו אותי יותר מדי, או אפילו קצת. אבל את צודקת, האקז' עוסק באדם, ולא בעולם. מאידך, וזאת על סמך פרשנויות אפשריות של סארטר, בעיקר ב"ישות והאין", ניתן לקשור בין האדם לעולם שבו הוא חי ולטבעו של אותו עולם. פעם ניסיתי לעסוק בזה קצת, אבל חוששני שלא הגעתי להישגים מרשימים. אני יודע שהפורום הזה הוא לא המקום לדיון הזה, אבל מאחר ומדובר בפתיל אריכיאולוגי שרק לאפה ואנוכי נוברים בגוויתו ומכרסמים בבשרו המרקיב, ובשל הגעגועים שתוקפים אותי בעונה זו של השנה, הרשיתי לעצמי. לא טוב לכם? תתאבדו. למה לא? זו השאלה של קאמי. (איך אני תופר את כל החוטים הלכאורה לא קשורים שמרכיבים את ההודעה שלי לכדי אריג נפלא. אני וירטואוז. מה אני עושה פה? עצוב. עצוב.)

Le Fay

New member
וואללה וירטואוז. כי את התיאוריה

הפילוסופית של הידע החלו לכנות אפיסטמולוגיה רק כשכל השלושה הריחו ת'פרחים מלמטה (וקאמי לא פרנסאווי אלא אלג'יראי). אבל אם אתה סומך על זה שהחתול הנעול לא מבין גם את המילה הזאת, בטוחתני שאתה דורך על קרקע מוצקה לגמרי. מה מעולם לא עניין אותך יותר מדי - יין, אוכל משובח וסקס?

לאפה נשארת לאפה

אם לא הבנת מה אמרתי, מדוע ולמה את ממהרת לרוץ ולקפוץ על מחטים ולצעוק כל מיני שטויות? כן, אקז' עניינו בזה, מכיוון שהעולם מתקיים לפי אופי החיווי של העולם ע"י אדם כלשהו.

Le Fay

New member
למעשה לא.

אקזיסטנציאליזם עניינו במשמעות החיים ובתכליתם, עבור בני אדם שבחרו להתקיים ולא להסתפק בהיותם מוטלים. כשתגיע לשם, אולי תבין. לכן המגפיים? כי נירה לך שיש פה מחטים? אופו קפת כשצכים אותה במחלקה?

ואחד הרעיונות שלו

הוא שהעולם הוא מה שחווים. אין שום דבר חדש בדרך חיים שקוראת לא להיו מוטלים. אחד הרעיונות המרכזיים הוא הסובייקטיביזם וצורת הקליטה את העולם.אין קשר למה שאמרת. אולי אין מחטים וזאת סתם קופצנות לשמה? אם כי כך מעניין מאוד מה זה שמקפיץ.

Le Fay

New member
לא. הרעיון הוא שהחיים הם אבסורד.

הרעיון הוא לא לחוות אותו אחרת, אלא לבחור שרירותית למרוד בו. זה לא משנה את העובדות ולא את העולם, ואי אפשר למרוד באבסורד בלי להיות מודע לו. אבל כדי להבין את זה צריך להיות מסוגל לבנות משפטים שלמים, קצת פחות מעורפלים ואליפטיים מ"אין קשר למה שאמרת"; אז מוותרת לך. נ.ב. אכן, אין שום דבר חדש בדרך חיים שקוראת לא להיות מוטלים ולא להיכנע לאבסורד, כי האקזיסטנציאליסטים כבר המציאו אותה במחצית הראשונה של המאה הקודמת.

למעלה