הבסיס שלי הוא לא פילוזופי
אלא סמנטי. והשחלת האקסיסנטציאליזם אינה מובנת לי, כלל ועיקר. אודה לך אם תזביר. אתה דיברת על ציניות זולה ומסוגננת. בעיני זול ומסוגנן הם הפכים. דבר מסוגנן הוא דבר שהושקעו בו מחשבה, תכנון וביצוע, עידון ותחכום - ואלה לא יכולים להיות זולים, לא במובן "ההפך מיקר" ולא במובן "וולגרי" - על זה כמובן ניתן להתווכח כי זה עניין של טעם וגם כי יש איזו מגמה עיצובית שמשלבת ססגוניות ועירוב של סגנונות. כהקבלה למלה זול, אני (זו שאלה של טעם, רקע תרבותי, תפיסת עולם אצטרה) הייתי בוחרת דווקא במלה ססגוני, שהיא מלה "מכובסת" שבאה לתאר משהו צעקני, מתבלט ומכריז על עצמו, מלא צבעים, אולי אפילו אקלקטי. אחר כך, הכנסת את המלה אלגנטי, כדי להגדיר מסוגנן. יופי של הגדרה, אגב. אלגנטי הוא בהחלט מסוגנן. אלגנ'ס הוא הידור מעודן, תוצאה של בחירה מדויקת, מודעת ומתוחכמת. קח למשל את "תסמונת איקאה". מה מטרת העל, האג'נדה, של הרשת? להעניק משהו מסוגנן, אך זול (מבחינת המחיר). מתנגדי הגישה, הפיינשמקרים, חושפים את היומרה: איקאה מציעה רהיטים "לכאורה" מסוגננים - לכאורה, משום שמחקים סגנונות יוקרתיים ומעודנים (גם מתוחכמים) תוך שימוש באמצעים זולים ופשוטים. ובעצם זהו תרגיל שיווקי מבריק ומעוור עיניים. למה? כי יוקרתו של חפץ - מרהיט ועד בגד - נמדדת באיכות החומרים והגימור, ולא רק בעיצוב - שמאפשרים לו להזדקן בכבוד. בגד תפור היטב ישרוד שנים של כביסות בעוד שבגד שצפיפות הבד והתפירה שלו ירודים - יתפרק אחרי שנה. מצדדי איקאה סבורים, שאפשר להגיע לעיצוב ולסגנון ולהרכיב רהיט שמחירו לא מצריך משכתנא. שגם למי שלא יכול להרשות לעצמו שולחן שאלפי שקלים, זכאי לרכוש רהיטים מעוצבים ואסטטיים, במחיר שווה לכל נפש. אני, כידוע, צרכנית קבועה באיקאה. אבל שזה לא יטעה אותך: הרהיטים הזולים שלהם אכן "זולים". הסגנון והעיצוב הם כלפי חוץ. כי מה כבר יכול להיות מסוגנן ברהיט שמתפרק לך בידיים, שהציפוי הזול שלו מתקלף אחרי שנה? ובאמהרית: זה קומופלאז'. זה לא הדבר האמיתי. זה מסוגנן דמיקולו. טוב. תורך. שיגלתי מוחות די והותר.