ברוכה הבאה תמר!
אני שמחה שמצאת לנכון לכתוב הודעה זו אצלנו, הפורום הזה הוא בהחלט גם בשבילך. אמנם שם הפורום הוא "הורים למחוננים", אך בסיכומו של דבר הוא מתמקד בלבטים ובדילמות הקשורים למחוננות (ולא, אין חובה להביא אבחון לאחת כזאת בשביל להשתתף בפורום) שאותם חווים, מן הסתם, גם ילדיהם של ההורים ובשבילם אנו פה, ומעבר לכך - ההורים בפורום רק יוצאים מורווחים משמיעת סיפורם של ילדים אחרים ומהצד שלהם. הודעתך נגעה לליבי, והיא בהחלט חשובה מספיק בשביל לככב כהודעה ראשית, אבל לא נורא - נסתדר עם מה שיש. קודם כל, חדלי מלהתנצל - את ממש לא צריכה. תיאור המצב לאשורו זו לא התנשאות אלא המציאות שלך, זו שאת צריכה להתמודד איתה. אם יש מי שלא מסוגל להתחבר לכך ולראות שאת מדברת מתוך תחושת מצוקה אמיתית, ולא כי את מנסה להתנשא מעליו בכך שלך יש צרות שלו אין, לא זה מה שצריך להדאיג אותך. בנוסף לכך, בכלל לא משנה אם יש מישהו במשרד החינוך שבטעות שם עליך את התווית "מחוננת" או לא, כי זה לא משנה את העובדה שבי"ס תמיד היה בדיחה עבורך, ולפי מה שאת מתארת - לא אחת מצחיקה במיוחד. למרות שאת בטח מאמינה ב"צרת רבים נחמת טפשים", דעי לך שאותה גישה שוויונית אינה נחלת בית ספרך בלבד. מזה שנים מונהגת שיטת האינטגרציה, לפיה ילמד החזק עם החלש, וזאת על מנת לוודא שאכן יהיה שוויון ושניהם יפסידו בדיוק באותה המידה. אני לא יודעת במה מתבטא הקושי שלך עם הלימודים ומה לדעתך גורם לך להכשל ומה בדיוק קורה שם (וכדאי יהיה שתפרטי, על מנת שאוכל להשתדל ולעזור יותר), אך דעי לך שזה ממש לא מעיד, חלילה, על כך שחשיבתך נפגעה ומוחך "החליד". ממש ממש לא. הנה, הודעה זו שכתבת בטח הצריכה מחשבה מצדך, ואני מאמינה שבהחלט תוכלי לפתור כמה חידות מהספר "מספר חזק" או חידות חשיבה אחרות עליהן לא בוחנים בבי"ס, אך יש מי שיפגינו את יכולת החרישה שלהם בבי"ס במשך כל תקופת שהותה שם (תוך חנופה מאסיבית למורים) אשר ייקח להם 3 ימים להבין לוגיקה שתהיה ברורה לך תוך כמה דקות (ויסלחו לי בני התורה על האנאלוגיה ששאלתי מהם ללא רשות...). את שנות אמצע היסודי שלי (ה'-ו'-ז' (עד פסח) ) "ביליתי" בבי"ס פסאודו פרטי (אולי יש מי שקרא אודות ילדי צוות הקרקע שנשלחים לבי"ס אזורי רגיל מול ילדי הטייסים שנשלחים לבי"ס ששכר הלימוד אליו הוא 1000 ש"ח לחודש. אל תאמינו, זה שקר מוחלט. הוא יותר יקר.), אשר הדבר היחידי שהיה בו ברמה גבוהה חוץ משכר הלימוד היו שיעורי אנגלית (מה שכבר לא תקף, כי אותה מורה נהדרת למזלה כבר לא שם). באופן אירוני, בהנתן שסיבת המעבר שלי הייתה הרמה הנמוכה של בי"ס הקודם ביחס ליכולות שלי, על כל ההשלכות שהיו לכך, בשנה הראשונה (כיתה ה') אף אחד,חוץ מאותה מורה נהדרת לאנגלית (ששנים לאחר מכן סיפרה לי קצת על הישיבות ה"פדגוגיות"), לא העלה בדעתו לחשוב שאולי בטעות יש לי שכל. איכשהו, רק לה לא היה נראה הגיוני במיוחד שתלמידה אשר לעולם לא מכינה שיעורי בית ובשיעורים בכיתה נמצאת ברוחה במקום אחר, ועדיין מקבלת ציונים גבוהים מאוד במבחנים ובשיעורי המחשב (למידת דקדוק באמצעות english for you) כבר עושה חלקים שהם הרבה מעבר למה שצריך באותה השנה, היא תלמידה "בינונית" (כפי שנהנו לכתוב לי בתעודה). זאת, למרות שלפני שקיבלו אותי לבי"ס ערכו לי מבחני קבלה ואמרו בפה מלא להוריי שאני אמורה להיות התלמידה הכי חזקה בכיתה... (אגב, אלה שהיה ברור להם שאני לא "בינונית" היו בדיוק התלמידים הבינוניים, שמהר מאוד הבינו שיש לי את התשובות לכל שאלותיהם...) תראי, אם את דואגת לחשיבה שלך, ורוצה לוודא שהיא לא תלך לאיבוד, אז קודם כל - אין לך מה לדאוג, היא לא (ואת משתמשת בה אפילו אם את לא שמה לב). בכל מקרה, את יכולה לגלוש באינטרנט ולתור אחר מה שמעניין אותך, להשתתף בקבוצות דיון, לפתור חידות חשיבה, לקרוא ספרים שמעניינים אותך, לראות תוכניות שמעניינות אותך - זו חשיבה, ואין לכך שום קשר לבי"ס. אבל אם את רוצה לשפר את הנעשה בבי"ס, כדאי להגיע לאיזו הבנה עם אמך. אולי כדאי שתפרטי יותר מה הבעיה איתה. אולי כדאי שתביאי אותה הנה
מקווה לשמוע ממך שוב.