היום בצהריים

גנגי

New member
ואלה שעמדו למטה פצחו לפחות בשיר

"חשמל זורם בכפות ידיך"?

צימעס

New member
נדמה לי שהמרים זה כאלה שלא קיבלו

די מים, (זה אלה עם הציאניד). נדמה לי 2 - בקליפה החומה (הדקה) של השקדים היבקים גם כם יש מעט ציאניד. גם כאלה שמתו מזה אני לא מכירה (חוץ מאחיהם של אוכלי המלפפונים משנת 1830).

../images/Emo9.gif

מריץ' ורץ' יוצא ריצ'רץ' מצורה של בננה עם צבע של צפרדע יוצא מלפלפון

אני לא בטוח, אבל נדמה לי

שכמו שאומרים בלשון הרבנית 'אלה ואלה דברי אלוהים חיים' (לא שאני לוקח לי כזאת זכות, זה רק מטבע לשון שבא לומר את מה שאמר הרבי מהבדיחה ההיא לרבעצן "גם את צודקת"). ר"ל - יכולהיות שהשקד המתורבת אכן מזן מוטנט שכזה (למרות שנדמה לי שגם הוא מכיל כמות מועטה בכל מקרה, אבל לא הייתי נותן על כך את ראשי), אלא שגם שקד הבר, אם תשקי אותו הרבה מים, יניב שקדים שאינם מרים.

צימעס

New member
והתרבותי, יתן שקדים מרים?

כלומר - אם לא ישקו אותו מספיק (עם/בלי הדבר שהופך לציאניד)

טוב אז לא. זה מזכיר לי את הסיפור

על האדמור שנטה למות, וסביב למיטתו צבאו המוני החסידים, ככה סביב למיטה, ליד החדר, ליד הבית וכו' ואומרים תהילים. עבר בחוץ שייגעץ ושאל על מה ולמה כל ההתקהלות וכשנענה שאל - ומה מוסר הרבי לחסידיו ברגעיו אלה? נבוכו החסידים והחלו שואלים זה את זה, כשהשאלה עוברת ונכנסת אט אט אל פנים הבית, עד שבאה כמו מעצמה והגיעה אל מיטת האדמור. שאל אחד החסידים את האדמור בדחילו - מה תאמר לנו חסידיך ביום זה? ענה האדמור - העולם, הוא כמו תפוח. יצאה לה השמועה במהירות והגיעה עד למעגל החיצוני של החסידים שבקרבת הבית וכולם שמחים ומודים לבוראם על שאדמורם נתן בפיהם את דבר החכמה הזה. עד שבאה הבשורה והגיעה גם לאוזי אותו השייגעץ, חסר דרך ארץ ששאל - מה בעולם כמו תפוח? כמו תפוח? וכך שלכה השאלה החדשה 'כמו תפוח?' לאיטה עד שהגיעה גם היא אל מיטת חוליו של האדמור וחסיד אחר שאמר אומץ שאל ברחימו - רבה, כמו תפוח? ענה הרב - טוב אז לא כמו תפוח!

שקדים וציאניד.

שקדים מרים מכילים כמות קטנה של אמיגדלין, חומר המתפרק בגוף, כשאחד מתוצרי הפירוק שלו הוא ציאניד. אמיגדלין נמצא בזרעים של עוד פירות ממשפחת הורדניים כגון משמשים ושזיפים- מי שפיצח פעם גוגו (לירושלמים: עג'ו) וטעם את הבפנוכו מכיר את הטעם המר. צריך לאכול עשרות גרמים של שקדים מרים או גוגואים כדי למות מזה. ברפואה האלטרנטיבית שקדים מרים וגוגואים משמשים לטיפול בסרטן, בהנחה שתאי סרטן צורכים יותר אנרגיה ולכן הם פגיעים יותר לציאניד. השקד התרבותי מקורו במוטנט חסר אמיגדלין, ולכן אינו מר.

כמה שקד ירוק שוקל? שני גרם?

לא שאני קורא למישהו להוכיח שאני טועה, אבל קשה מאד לאכול מספיק מהמר המר הזה כדי לחטוף הרעלה. היה לפני כמה שנים מקרה בו ילדים מתו מהרעלה שחטפו מגוגואים- אם זכרוני אינו מטעני, כל אחד אכל יותר ממאה גרם במסגרת התערבות מזוכיסטית.

למעלה