היום בצהריים

shellyland

New member
היום בצהריים

טיילנו בחירבת סעדים ובעין כרם, ואני שמחה לבשר לכם שהעמק מלא פירות ירוקים על עצי השקדים ושהם חמוצים כהלכה. קטפנו ואכלנו ושרף לנו בפה וחברה אמרה שאסור לאכול את הבפנים של השקדים הירוקים (החלק הלבן), כי מסתבר שהוא מכיל כמות קטנה של ציאניד, וחברה שנייה אמרה ש"לא נורא. אף אחד עוד לא מת מכמות קטנה של ציאניד". ושאלתי היא: האם זה נכון? כלומר, לא זה שאף אחד עוד לא מת מכמות קטנה של ציאניד, אלא שגרעין(?) השקד הירוק מכיל אותו.

אל דופא

New member
כנראה

לא מזמן יצא לי לטייל באחת הואדיות בירושלים (זו הנמצאת למרגלות הכפרים בתיר ו-וואלג'ה) וקטפתי כמה פירות ירוקים שכאלה וגם אכלתי (כן, גם את הלבן הזה שבתוכו). ההוא שטייל איתי גם כן הזהיר אותי מהציאניד בכמות הקטנה שעוברי השקדים מכילים. ובגלל ש"ההוא" הדריך טיולים בעברו, האמנתי וגם רקקתי (את הלבנים שעוד לא נבלעו, כלומר) אבל אלה שכבר כן נבלעו לא גרמו נזק. נראה לי.

גנגי

New member
גיברת, את בולעת או יורקת?

ממתי החומר הלבן שבתוך השקדים מסוכן? אילו היה מסוכן כבר מזמן בטח הייתי חוטפת סרטן. ... אופס...
טוב, אבל אני עוד חיה, לא? וככה גם רוב הירושלמים שאני מכירה, וכולם מהזן שלא יורק. אני יודעת, כי היינו הולכים לסטף ובולעים בצוותא. אחחחח.. היו ימים. דליקטס! אגב, וזה ברצינות גמורה - יש שני סוגי שקדים - המרים והמתוקים. המרים מרים גם כשהם עוד ירוקים, והמרירות היא הציאניד. המתוקים בטוחים לאכילה וגם אם חוטפים מהם גזים זה לא ציאניד.

גנגי

New member
אה, ועוד אגב קטן אבל חשוב -

כשהשקד מבשיל הציאניד מצוי בקליפה החומה הדקיקה שעוטפת אותו. סתם בשביל האינפורמציה. בשביל מה סבלתי שבע שנים רזות של טבעונות אם לא בשביל לצבור מידע כזה. על כן רצוי, גם בשקדים מתוקים, לדאוג שהקליפה החומה תסולק (אם רוצים אפשר להפיק ממנה ציאניד ולשמור בצד לימים קשים) על ידי חליטה במים רותחים לכמה רגעים ואז הטבעה במים קרים - וקילוף. יוצא שקד גם יפה וגם לא צריך רופא.

אל דופא

New member
האמת היא, שהפסקתי לבלוע

בגלל שפעת העופות (חלבונים וכו'). ואם כבר מדברים על עופות, אז להזכירך-אני במקור ממש לא ירושלמית וגזים בשבילי הם משהו שמצמידים סמרטוט רטוב לחריץ התחתון של הדלת בגללו, בלי שום קשר לשקדים מהסטף. אז בבקשה, לכי תמצאי לך איזה עץ שקדיה לטפס עליו.

גנגי

New member
אולי מחר, באמת. למה לא.

ואת יכולה להירגע, אם החלבונים שאת מתעסקת איתם אינם ממקור של בני כנף. כלומר, טייסים אאוט. ובלאו הכי היהלום מפריע. וחוצמזה אם את מצמידה סמרטוטים לחריץ, אפשר להניח שאת מתעסקת עם אינסטלטורים, ואלה, הרגליים שלהם בלאו הכי עמוק בבוץ ולא באוויר. לפעמים אפילו אני בעצמי לא מאמינה שיכול להיות שאני כתבתי את זה.

אל דופא

New member
לחושך המצב,

החלטתי לעבור לימאים, כי אצל דגים עדיין לא מצאו שום מחלה. אבל בירושלים, אם אנ'לא טועה, אין ים. מה שמשאיר אותי עם האלה שמתעסקים במספרים כל היום. תגידי, זה נכון שבדיוק עכשיו את מודדת את הפריזורה הפלטינית?

גנגי

New member
בכל פעם שאני באה לשם

חברים שלי שמחים וששים, זה לא מספיק?

למעלה