היום במלצר

פאביאן

New member
משתלת מלצר נמצאת בכפר ידידיה בשרון

אם מגיעים מכיוון בית יצחק היא תהיה לשמאלך אחרי אחת הפניות ימינה. את הפניה הנכונה ניתן לזהות לפי השילוט. טלפון במשתלה: 09-7961794. תהנה.

לגבי מלצר

הטלפון שלהם הוא 09-8344382 ולא כפי שנכתב המשתלה פתוחה כל יום משמונה עד ארבע בימי שיש עד 14:00 ובשבת סגור

תסתכל במפה, כמה קילומרטים מעל

איקאה

ashafir

New member
מלצר בכביש 4

על הכביש הישן מחיפה לת"א. מול הפניה לקיבוץ העוגן. אם באים מהצפון: עוברים את צומת כפר הרואה, צומת גאולי תימן, ישנה עוד פניה ימינה לקיבוץ מעברות ומיד לאחריה (דרומית) פניה ימינה (עם תחנת דלק ליד הפנייה) לכפר חיים ולכפר ידידיה. שם פונים ימינה. בפנייה הבאה שמאלה (דרומה) (זו שימינה למשמר השרון) והיכן שהשלט מראה ימינה לכפר חיים/כפר ידידיה. ממשיכים ישר עד לצומת שבה: ימינה לכפר חיים ושמאלה לכפר ידידיה. פונים שמאלה עד למרכז הישוב של כפר ידידיה וזהו הגעתם.

נ.ב. בעבר האזליאות לימדו אותי את

השיעור הזה, ובאמת כמו שתילי הרקפות הן משמשות כ"זר" פורח לחורף.

HAIM63

New member
פוקסיות-מלצר

גם אני קניתי פקסיות, הרבה שנים. מתייחס אליהם כחד שנתי, מגיע איתם עד יוני בערך. לדעתי ונסיוני בלבד, האיכות שלהם טובה יותר. הם בכפר ידידיה. הכניסה דרך בית יצחק.

Rוני

New member
חיים, אתה מגדל בגינה או בבית?

אצלי בחצר פוקסיה אחת צומחת ופורחת כבר 3 שנים היום עשיתי לה גז מקווה שתצמח ותפרח עוד הרבה שנים

HAIM63

New member
מגדל בחוץ בין העצים.

עד עכשיו לא עברתי קיץ אפילו עם שתיל אחד. מאלה שקניתי אתמול אנסה גם לשתול באדמה. ונראה איך יהיה. אגב, ראיתי לפני כמה שנים, בשיא הקיץ פוקסיה פורחת. כמובן בירושלים.

hadarperi

New member
איזה כיף לך

לגבי השזרית - הכרתי אותה כאן וקניתי אותה לפני כמה חודשים (אם אני לא טועה במלצר), והיא נמצאת בתוך עציץ לא מאוד גדול, שנמצא בתוך כד גדול באיזור די מוגן בגינה, יש הרבה אור אבל לא הרבה שמש (עצים גבוהים מסביב). היא נשפכת מסביב לכד. לא יודעת איך ואם היא תעבור את החורף. בינתיים היא בסדר. ומה שרציתי להגיד זה שהיא פשוט נהדרת.

טסונמי1

New member
רגיש יותר- ניתן להרבות עיי

יחורי עלה- לא עובר את חום הקיץ -מגיע במיגוון ציבעי פסטל עציצון אחד או שתיים מוסיפים המון צבע -זהו זן זקוף

תלתליפז

New member
כך היא נקראת? שזרית גולשת??

אני מתכננת ביקור במלצר ...צריכה להכין רשימת קניות...

טסונמי1

New member
אים את מכינה רשימת קניות

הוסיפי-לערוגה דיגיטליס סלפיגלוסיס נמזיה וקמפנולות קצח

תלתליפז

New member
יש קושי קטן....

אין לי ערוגה...הלוואי והייתה. יש לי מרפסת צפונית מזרחית...אז אולי תציעי לי רשימת קניות אחרת?

bel011

New member
את הקמפנולה אפשר גם באדנית וגם

בשמת,פוקסיה,שזרית...כמובן שאם יש לך חצי יום של שמש מלאה, אז צמחי צל פחות מתאימים אך אם חלק מהמרפסת מוצלת,אז אפשר גם וגם. בושמת בחורף אפשר גם בחצי שמש כי הקרינה פחות חזקה

למעלה