היום במלצר

nony11

New member
היום במלצר

שבת שלום, דחסתי את עצמי לטרנטה ונסעתי למלצר לצוד פוקסיות. צדתי 11 זנים שונים, 4 כוסיות מכל סוג. שזרית לקחתי כפי שנצטוויתי, עוד 4 אשולציות וליסמכיה (4 חתיכות). כמו כן, לקחתי משם בשמת השולטן, נראית תודבר כמו הרגילה, הבטיחו לי שם פרחים קטנים ומלאים. וזהו. יש משהו מיוחד בלהסתובב במשתלה אמיתית, כזו שמגדלת את הסחורה של עצמה. בכלל מקום איכותי עם דברים מיוחדים. אין ספק שאחזור לשם. אם למישהו יש הערה או טיפ בשביל הקניות שלי - אנא, בברכה. ן.

HAIM63

New member
גם אני הייתי היום במלצר.

זו שנה שלישית שאני קונה שם פוקסיות, משתלה עם מבחר ענק. שווה ביקור.

לִיאֲת

New member
חיים, מהתמונה נראה שאתה מגדל את

הפוקסיות שלך בבית. זה נכון?יש לך המלצות, מהנסיון, לגבי התנאים שהן צריכות?חוצמזה, אתה גוזם אותן? ממה שקראתי בקישורים שאורי הביא, הגיזום מאד משמעותי ליצירת גוש צמיחה הדוק ויפה, ופריחה מלאה ושווה מסביב לגוש הצמיחה. אם לא גוזמים אותן נכון ובזמן, יש נטייה לענפים שעליהם גדלים הפרחים להתארך מאד, ואז הפרח, במשקלו, מושך את הענפים האלה למטה ומשנה את צורת השיח כולו. בדף הזה יש הסבר מפורט איך לקטום את הצמיחה החדשה של הפוקסיה. הם אמנם מדגימים את זה על גידול שנקרא סטנדרט, והוא כל גזע, אבל כמו שהבנתי, הגיזום עצמו של גוש הצמיחה זהה. בונוס נוסף לכל בעלי הפוקסיות הוא שכולכם עכשיו יכולים לעשות ייחורים. הנה ההוראות לקיטום וייחור.

לִיאֲת

New member
אופס, הקישור מוביל כל הזמן לדף הבית

אז הנה הוראות הגעה: בדף הבית ללחוץ על Fabulous Fuchsiac בדף שייפתח, לעמוד עם הסמן על Growing Fuchsia. בגלילה שנפתחת, ללחוץ על Cuttings בשביל הוראות ייחור. או על Standard Care בשביל הוראות קיטום. בכלל, שווה להכנס לכל סעיפי ה"Growing Fuchsia", למי שממש מתעניין.

HAIM63

New member
ל ליאת פוקסיות

אני מגדל בשנים האחרונות את הפוקסיות. בגינה במקום מוצל בין העצים.כולם בעציצים. הטיפול שעשיתי,קיצורי ענפים (גיזום) השתמשתי בהם לייחורים. השקיה, ודישון,(כפית 20-20-20 לליטר מים פעם ב3 שבועות). לא הצלחתי לגדל אחרי חדש יוני. הצילומים במרפסת, כדי לא להתכופף. בהצלחה

HAIM63

New member
גבי תתקשרי למלצר

ותשאלי אם הוא משווק לאיזור שלכם. אבל ממליץ מאד לבקר אותם, גם בלי קשר לפוקסיות.

מלצר -

איפה המשתלה? איך מגיעים ? הבעיה שלי עם הפוקסיות שאני חולה על הצמח אבל עוגמת הנפש שלי כל כך גדולה והאכזבה עצומה בכל קיץ, שזה מספר שנים שלא פינקתי את עצמי בפוקסיה.

טסונמי1

New member
תשובה לספייסהוג

פגשתי אתמול חברה במשתלה- היא קיטרה שכל חורף היא קונה שתילי פוקסיות הם נהדרות אבל לא עוברות את הקיץ עניתי לה כך- כוסית עים פוקסיה עולהבסביבות ה2 שח? 10 כוסיות = 20 שח? הפוקסיה נהדרת עד יוני?וכל זה בעד 20 שח? מה עוד אפשר לבקש?- תחשבו על פוקסיה כעל חד שנתית ותהנו מימנה כל עוד היא פורחת [בממוצע זה חודשיים עד 3 של פריחה מדהימה] אין מה להיתאכזב פוקסיה לא מסוגלת ליסבול את חום הקיץ אצלנו

טסונמי1

New member
ספייסהוג- לחזור למלצר-ליבחור

פוקסיות- לישתול בעציצים גדולים כמה שתילונים יחד-ולהנות.......

למעלה