היום במבט

tia3

New member
עכשיו באמת נפלתי מהכיסא...

החרדים זה ציונות?! פחחחחח.... (עדיין צוחקת...) (ממשיכה לצחוק...) דבר ראשון, הוא לא "חילק" את הציבור הדתי. החרדים הפרידו את עצמם משאר החברה ע"י הקמת גטו תרבותי משלהם. הם חברה סגורה שמפרידה את עצמה. עלילות שהציבור החרדי משלם??? איפה אתה חי??? הרי הציבור החרדי הוא אחד המגזרים היותר עניים בארץ. אז מאיפה יש לו כסף לשלם?? את ההשלמות הכנסה שלהם, וכל הקיצבאות על מיליוני הילדים שהם מביאים משלם הציבור החילוני. באמת כל הכבוד לציבור החרדי שהוא מקבל דחייה של שנה כחוק. בגלל זה יש בו אחוז כל כך גבוה של מתגייסים. ולסיום, ציונות זה לא רק ישיבה בארץ ישראל. אם זה היה ככה גם הערבים היו ציונים מן השורה. ציונות זה להגן ולשמור ולתרום לארץ שלנו. אני מאוד מכבדת את העובדה שכל אחד זכאי להאמין במה שהוא רוצה. אבל תפילות בכולל וימי צום ממושכים זה לא בדיוק מה שיביא את הגאולה והשלום למדינת ישראל.

אני שמח שאת...

צוחקת. הציוני האמיתי זה לא מי שמנצל את המדינה כדי להשיג ג'ובות ולרדת מהארץ. החרדים לא הפרידו את עצמם, את מוזמנת לבדוק מה היה לפני 10 שנים ו20 שנה בנוגע דת\ומדינה.ומה קורה היום. לא חשבת שאולי ההקצנה במעשים של הפוליטיקאים גרמה לחרדים ל"תרבות משלהם"? הציבורי החרדי מגזר שיש בו עניים, אבל גם העני בציבור החרדי משלם ביטוח לאומי. (כן, אברך משלם תקבולי ביטוח לאומי, וזה בדוק!) הקיצבאות על מיליוני ילדים?!? אף ילד לא גדל על חשבון מישהו אחר! אנחנו רואים ששר האוצר האשכנזי בנימין נתניהו קיצץ מהקיצבאות. נו...עכשיו את חושבת שכל זוג חרדי יביא לעולם 2 ילדים? מעניין אותי שהליכוד "דואג" לילדים של החרדים שלא יתרבו...אבל הילדים של הערבים שגם הם משפחות מרובות ילדים הליכוד לא יוצא במתקפה חריפה כמו הציבור החרדי...כניראה שילדי הערבים אכן עשירים ומשרתים בצה"ל... זה מראה כמה עיני הליכוד צרה בחרדים!

tia3

New member
אתה צודק.

הציוני האמיתי זה מי שמנצל את המדינה כדי להשיג ג'ובות ולהיתקע בארץ. לפני עשר ועשרים שנה גם ההנהגה החרדית הייתה שונה. הדעות שלהם והדרך שבא הם ראו את יחסי החילונים-חרדיים הייתה שונה. בוודאי שהם גדלים על חשבון מישהו אחר. אני אחרוג ממנהגי ואסכים עם שר האוצר כשהוא אומר שכל אחד יכול להביא כמה ילדים שהוא רוצה כל עוד הוא יודע שיש לו איף לכלכל אותם. ולא להביא 10, 12, 14 ילדים ואחר כך להתחיל לצעוק שלא יהיה להם איך להאכיל אותם אם יקצצו להם בקצבה כזאת או אחרת.

זאת ועוד

מרגע שהאו"ם-שמו"ם קבעו שהציונות היא גזענות, הושרש המושג צינות ונקשר עם אהבת הארץ והעם. תאמר לי, בבקשה, כמה מבטים יופנו אלי וכמה מילות נעצה אחטוף בטיול יומי בבני ברק או ברחובות חרדים בירושליים. לאומת זאת-חרדי שיטייל ליד ביתי יחשב כאחד מהקהל.

ginni

New member
רק מילות נאצה?

יותר נכון דליים של מים מעופשים, יריקות ואף זריקת אבנים.....

אם חרדי יטייל ליד ביתי...

יחשב כאחד מהקהל, תלוי איפה אתה גר! אני מפנה אותך למקומון של בני ברק, ותיראה כמה התנכלויות יש נגד חרדים בשכונת פרדס כץ שהיא שכונה חילונית בעיר בני ברק. אתה אולי לא יודע, אבל יש המון תקיפות של אנשים אנטי דתיים לאנשים דתיים. ואני כתבתי את זה בפורום של "שינוי" לפני כמה חודשים, במקרה שקרה עלי אישית!!! זה אומנם קרה לפני יותר משנתיים אבל זה קרה לי אישית!!! חזרתי מבית הכנסת אחרי תפילת קבלת שבת וערבית, הייתי לבוש בגדי שבת, במדרכה מולי עבר אדם בשנות החמישים בערך לגילו, קרה לי, מאחר שהוא ניראה אדם מלובש יפה, אלגנטי חשבתי שהוא רוצה עזרה או משהו כזה, הוא התחיל לקלל אותי אישית, תוך כדי הניף ידיים מולי, השמיץ, ואני ת'אמת לא עניתי לו (פשוט, הייתי בהלם) הוא רצה שאני אגיב וכך הוא ימשיך אבל אני החלטתי שלא אקלקל את שימחת השבת שזה עתה נכנסה בגלל "אדם" כמוהו. פשוט התעלמתי מימנו, ללא שום מילה אחת תגובה מימני. לידעתך, אני דחיתי את שרותי מהצבא, אבל התגייסתי כדת וכחוק, ואם אני יספר לך איך התייחסו אלי החיילים בבקום אתה תגיד שאני משקר, אבל מה שאני ראיתי לא אתה ולא אף אחד לא יכחיש!

ועוד דבר אחד...

אחרי ששרתתי בצבא הבנתי כמה חיילים וחיילות מעבירים סתם את הפז"מ שלהם! ת'אמת לא ידעתי מה הולך בשרות הצבא, אני שירתתי כג'ובניק-כן ג'ובניק כשבשלב מסויים כל יום בחמש הייתי מקבל "פס" חוזר הביתה, למחרת מתייצב בבוקר שוב! להגיד לך את האמת אני מרגיש שצה"ל לא ממש היה "זקוק" למה שעשיתי! כמוני היו רבים! חלילה לי להכליל! כמובן שיש בצבא לוחמים שממש משרתים בלב ונפש, ואני יודע שהם "הלוחמים" שמשרתים באמת בצבא, אבל אני מכיר גם את הצד השני של המטבע, ואם אתה שרתת בצבא (לפחות באזור צריפין, קריה) אתה מבין מה אני מתכוון. ביננו...עם יד על הלב, כמה לוחמים יש?יש מעבירים את הזמן?

238

New member
ציונות =אהבת ארץ ישראל

בס"ד לא אהבת מדינת ישראל. לכן אדם חרדי יכול להחשב ציוני גם אם הוא מתנגד למדינת ישראל,גם אם הוא מפגר בתשלומים למס הכנסה וגם אם הוא לא מתגייס לצה"ל.

MS6

New member
ממש לא נכון

החרדים בגדול מתנגדים לקיום המדינה ואף אחד לא יוכל לשכנע אותי אחרת... זו הייתה אחת הסיבות העיקריות לשסע שנוצר בין הדתיים לחרדים. אנשים אתם מסלפים עובדות!

238

New member
ושוב אני אסביר

בס"ד ציונות היא לא אהבת מדינת ישראל ותרומה לה. ארץ ישראל נקראה ציון הרבה לפני שמדינת ישראל הוקמה. כך שציוני הוא מי שאוהב את ארץ ישראל(גם תחת שלטון רומי,גם תחת שלטון עותמני בריטי,ולפי ראית העולם החרדית הקלאסית-אפילו תחת שלטון יהודי חילוני)

ginni

New member
../images/Emo45.gif החרדים ה"ציונים" הגדולים

אלה ש"תורתם אמונתם" נלחמים עד זוב דף על בטחון המדינה.... נו והם מקבלים דחייה של שנה מהצא..... ואחר כך הם מתגייסים??? מה פתאום?? הם עוד חס וחלילה עלולים להיטמא, רחמנא לצלן.... הייתה לי שיחה מאוד ארוכה עם נערה חדרית לא מזמן... הם לא ציונים, ממש לא. אם היא מעיזה להגיד לי שאני לא יהודייה כי אני רוצה לשרת בצבא ולהגן על המדינה, תוך "פריצות" (טוב אז המדים הם לא שיא הצניעות...) אז מי יותר ציונית?? אני או היא?? אל תנסו למכור לנו שהחרדים הם ציונים. לגור במדינה, להנות מהזכויות אזרח שהיא מעניקה בלי למלא את החובות האזרחיים זה להיות עלוקה.... לשלם מיסים זה רק חלק מהחובות מצטערת לבשר לכם. השירות בצבא הוא אלמנטרי ואם נותנים להם דחייה לשנה זה דחייה ולא פטור. ולמה מה קרה שאני אצטרך לשים את החיים שלי בצד במשך שנתיים (בנות) ושלוש (בנים)?? למה אני לא רוצה ללמוד? להתפתח? לעבוד?? במה הם יותר טובים ממני?? למה ההורים שלי וכל ציבור משלמי המיסים צריך לממן להם את הישיבות ולתת להם קיצבאות בעוד שלי מעלים את שכר הלימוד באוניברסיטה?? אני אזרחית המדינה הזאת בדיוק כמותם? אז למה???

מהו ציוני?

מה פירוש ה"מילה ציוני? אפשר להיות ציוני, ולחיות תחת שילטון בריטי. ציוני זה אדם שאוהב את האדמה של ארץ ישראל! לא את ממשלת שרון\פרס! אוהב את החולות של ארץ ישראל גם אם היא פלסטינה! ציוני זה יהודי שיגור בארץ למרות המצוקה של הערבים, המצוקה של הממשלה, הוא יחיה וימות ב"אדמה" הזאת!

ציוני

הוא מי ששואף לחיות במדינת ישראל ואוהב את עם ישראל באשר הוא. הקשר הוא לעם-לא לאדמה.

Roobie

New member
בדיוק

הקשר הוא לעם, ולא לאדמה. ולכן יש לצאת מהשטחים למען העם ולמען המדינה,ולא למות רק בשביל אדמה. (ההדגשה באה בשביל הימני הקבוע שיבוא ויגיד "אז בואו נצא מכל המדינה אם האדמה לא חשובה")

238

New member
זו אולי ההגדרה ה'מודרנית'

בס"ד לציונות כיום. אבל כמו שאמרתי-ארץ ישראל נקראה ציון הרבה לפני הקמת מדינת ישראל,וציונות היא לא אהבה לעם ישראל אלא לארץ ,לאדמה. אהבה לעם ישראל היא משהו אחר בכלל.

ginni

New member
אולי תענה לי לעניין?

שאלתי מה עושה אותם יותר טובים ממני שהם זכאים לתקציבים מהמדינה ולפטור משירות צבאי בעוד שלי מעלים את שכר הלימוד באוניברסיטה וחבר שלי צריך לעשות מילואים על חשבון ימי לימודים... מה אני אזרחית סוג ב'? מה סוד הקסם? זה כל מה שאני רוצה לדעת.

../images/Emo11.gif

גם אני הייתי רוצה לראות מה יענה לנו ה"רב היהודי" החכם באדם

tia3

New member
מצטרפת לשאלה.

זה באמת נושא מאוד מעניין.... אני מחכה בקוצר רוח לתשובה...

למעלה