היום במבט

tia3

New member
וגם רק רציתי

לציין: 1. זה ממש "ביג-דיל" כמו שאתה קורא לזה. בפעם האחרונה שבדקתי שכר הלימוד לה באוניברסיטה לא מומן מהממשלה. היא צריכה לממן אותו בכוחות עצמה. (אני יודעת שהמושג זר לך, אבל תתאמץ להבין..) 2. לא אני מנעתי מכל אותם בחורי הישיבה את ההנאות בחיים. את זה עשו רבנים גדולים שפירשו את התורה והכתובים כמו שבא להם, וגררו איתם עוד עדת מעריצים שהולכת אחריהם כמו צאן עיוור אחרי הרועה. וסתם נקודה אחרונה למחשבה, מי אמר לך שאני לא ממלאת את מצוות התורה ביום יום שלי??? אם אני לא ממלאת אותם כפי שקבעו הרבנים שלהם, אז אני לא יהודייה צדקת מספיק?? האמונה היא דבר אישי. אם אני מאמינה ועושה X ולא Y, זה לא אומר שאנשים שמאמינים בדיוק כמוני ועושים Y צריכים לקבל משהו יותר ממני, והקלות על חשבוני. זהו.

ציוני

רב יהודי היקר, אתה מנסה כל הזמן להתחכם!!!! ציוני הוא מי שמזדהה עם הרעיון המרכזי של התנועה הציונית. בעבר, לפני הקמת המדינה ציוני היה מי שתמך בהקהת מדיה, כזכור החרדים התנגדו! כיום הרעיון המרכזי הוא להיות אזרח טוב ופטריות ישראלי. ציוני יכול להיות חרדי, באורח חייו אם הוא מקבל את הרעיון הבסיסי שמדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ואם הוא תומך במדינת ישראל. כפי שאתה יודע המחנה החרדי מפריד עצמו מכלל הציבור בזה שהוא לא מתגייס, לא מזדהה עם המדינה ולא נוטל חלק בחיי המדינה. לדוגמה המפלגות ש"ס ויהדות ישראל. כל עשייתן הפוליטית מסתכמת בדאגה לציבור המצומצם שלהן. המפלגות האלה מגדירות את עצמן מפלגות לא ציוניות, במיוחד יהדות התורה. ראשי יהדות התורה מסרבים להיות שרים בממשלה גם כאשר מפלגתם חברה בקואליציה. זאת כיוון שהם לא מוכנים לקבל על עצמם אחראיות מינסטריאלית. אין למפלגות האלה שום תוכנית כלכלית או מדינית. לא מעניין אותם בכלל מנהל תקין, בניין המולדת, חינוך, בריאות, קידמה כלכלית, השכלה... זוהי רק דוגמה להוצאת הציבור החרדי את עצמו מן הכלל. אתה יודע טוב מאוד שהתופעה עמוקה הרבה יותר ומתקיימת בכל תחומי החיים בארץ. בסך הכל הציבור החרדי הוא ציבור חיובי. רובם ככולם אנשים טובים. אבל מתוך בחירה שהיא זכותם הטבעית כבני אדם בני חורין. הם בחרו לא להיות ציונים. האירוניה היא שהזכות הזאת נובעת מכך שהתנועה הציונית ניצחה וקמה מדינת ישראל. רק במדינת ישראל יהודי הוא תמיד הריבון. רק פה הוא תמיד בן חורין להליט להיות ציוני או לא להיות ציוני. אביחי פישגרונד

ginni

New member
מה זה

מעיין תסמונת חולנית כזאת?? שלא טוב להם להיות במקום שבו הם לא נרדפים? אני לא מבינה את אלה שמתנגדים למדינה...... מה אתם רוצים? אנטישמיות?

238

New member
GINNI

בס"ד זה לא שלא טוב להם להיות 'לא נרדפים'.האידאולוגיה החרדית היא טיפה יותר מורכבת מ'וואלה,יש מדינה ,עכשיו לא נהיה נרדפים יותר?יאללה בואו להפגין נגד'... ובאשר לתקציבים: את זה צריך לשאול את שרי מדינת ישראל:יש קואליציה גדולה(ואני בטוחה שםגם הרבה חברי אופוזיציה יתמכו בהצעה כזו) שהיא ברובה חילונית(למעט המפד"ל) שבתוכה נמצאת מפלגה שחרטה על דגלה מאבק בחרדים-למה הם לא משנים כלום?

אנטישמיות יש בישראל

אנטישמיות הכי גדולה יש במדינת ישראל נגד החרדים. בתי כנסת מובערים ע"י אנשים שונאי דת אנשים דתיים מותקפים לעיתים מילים כמו טפילים, עלוקות אומרים על החרדים איורים קשים נגד החרדים אין אנטישמיות כמו שיש בישראל נגד החרדים ראש הממשלה רודף את החרדים ושרי ממשלתו נהנים מכל רגע

ginni

New member
לא יודעת איפה אתה חי....

אבל בישראל שאני מכירה ובמציאות בה אני חיה החרדים הם אלה שבוחרים לנדות עצמם משאר האוכלוסייה. החרדים הם אלה שמנסים לכפות את אוחות חייהם על החילונים, והם אלה שבוחרים שלא להיוץ שותפים פעילים בחיים הפוליטיים במדינה...

tia3

New member
אתה לא מפסיק להפתיע אותי...

לשם הנחה אני מקבלת את כל המידע שלי מערוצי הטלוויזיה השונים. כמו שאתה מדבר אתה כנראה מקבל את כל השקפת עולמך מפיו של רבי אחד ויחידי (וחלילה לי מלזלזל בכבודו של הרב). אנטישמיות? אדוני הרב, אני מציעה שתוציא את האף מהספר ותנחת על כדור הארץ. רק בשביל שיצוין בפרוטוקול, אני חושבת שזה בדיוק מה שאתם (לפחות רובכם) - פרזיטים, טפילים, עלוקות, וכל מילה אחרת שמקבילה לניסוחים הנ"ל. אבל אני לא תומכת בשום אלימות כלפיכם (או כל אחד אחר לצורך העניין). ואתה צודק מאה אחוז! ראה"מ שרון יושב בישיבות הממשלה יחד עם שריו וחושב - איך נציק לחרדים היום??? יש לו בטח גם שיניים מחודדות וזנב שפיצי, נכון? וכל שריו יושבים ומריעים לראש ממשלתם שהגה את השיטה האחרונה ברדיפת חרדים! הרי אין לו בעיות נוספות על הראש. אנחנו חיים בשוויץ! אנשים לא שונאים את הדת. אנשים שונאים את מה שעשיתם לה. למה שהפכתם אותה. ובנוגע לבתי הכנסת. השנה היא לא 1930, ואנחנו לא חיים בפולין.

את לא חיה בארץ

לפני שבועיים מדווח בעיתון על בתי כנסת שחוללו, בבני ברק בקרית הרצוג נשרף בית כנסת והיה תהלוכה עם ספרי תורה שרופות, קו עיתונות דתית זה עיתון שמחולק חינם בעיר בני ברק. מדווח כימעט כל שבוע על אנשים שריססו כתובות נאצה נגד החרדים על דלתות בית כנסת. עיתון ידיעות לפני שבוע מדווח על פורעים שעשו את צורכהם בתוך בית הכנסת. זה לא אני המצאתי את זה-זה קורה! זה מדווח! אבל את מעלימה עין! שרון במעשיו אכן התיר את דמם של החרדים, אני לא מאחל לו רע, אבל העולם אינו הפקר. הקב"ה יעזור, ובסוף תיראו איך שרון והליכוד יפלו, כשהם יפלו בוודאי תאשימו כל הדברים, אבל תיזכרו שכמו שאהוד ברק נפל בגלל המהפכה החילונית שרצה..וקיבל מהפכה ערבית עם ארועי ספטמבר גם שרון וממשלתו יקבלו (לצערי) את עונשם. ונכון-אנחנו לא חיים בפולין-בפולין היום יודעים להעריך את בתי הכנסת ובתי הקברות, בישראל בית הקברות בהר הזתים מחולל,ובתי הכנסת מופקרים והממשלה צ-ו-ח-ק-ת

למעלה