היום במבט

למה את חושבת שאת אזרחית סוג ב'?

אף אחד לא כתב שאת אזרחית סוג ב'! זה הרגשה שלך! אם מעלים לך את שכר הלימוד באוניברסיטה, זה הדבר שהופך אותך לסוג ב', מה יגידו אלפי משפחות (גם לא דתיות) שקיצצו להם מהכנסתם, מה יגידו עיוור,חירש שמנעו מהם תקציבים שמגיעים להם על פי חוק? הם אזרחים סוג ב'? החבר שלך עושה מילואים....מגיע לו פרס ישראל?!? שמת לב לעצם השאלה... שימי לב: בעוד לי! מעלים את שכר הלימוד... וחבר שלי צריך לעשות מילואים... זה עונה על השאלה שלך! כמו שאת פטורה משרות מילואים,ואת משרתת שנתיים במקום שלוש (אני נגד גיוס בנות לצבא) וחבר שלך לא "בוכה" על כך שאת פטורה ממילואים והוא כן, כך יש חוק במדינת ישראל-ובחור חרדי שיושב ולומד מקבל דחי'ה לשנה אחת בגלל תורתו אומנותו. זה לא השתמטות אלא על פי חוק! לעומת זאת לפי הפירסומים של דובר צה"ל יש אלפים של בחורים חילוניים שמישתמטים מהצבא, (כדוגמת אליל הנוער דאז אביב גפן) יש בחורים שמתגייסים ומשתחררים ע"י הקב"ן, כך לפי הפירסומים של הצבא עצמו!!! החרדים מקיימים את החוק - ואם חבר שלך היה לומד סביר להניח שהוא היה מקבל גם דחי'ה לשנה אחת. אבל בואי ניראה מי אזרח סוג ג'... חרדי שדחה את שרותו מהצבא כחוק לא יקבל שום זכות מהמדינה בעתיד, כמו משכנתא לזוגות צעירים כפי שזכאים יוצאי צבא. אפילו אם נניח את שירתת שנתיים "בגלי צה"ל" את תקבלי מענק שיחרור, תנאים טובים במקומות העבודה, וכשתנשאי תהיה זכאית למשכנתא בתנאים מועדפות, ממש שרתת בצבא תוך כדי סיכון אישי במהלך השרות...(זה בציניות) לכן, עיני לא צרה באחרים, אך זה מה שהליכוד עושה. מסכסך ציבור עם ציבור כדי שהציבור לא ישים לב לשחיתות שהוא מבצע! הוא סיכסך את אירגוני החד הוריות עם אירגוני חד הוריות וכך נתן להם להתקטש ולדמם. הוא סיכסך עובדים קשי יום בעובדים שמאוגדים בהיסתדרות, הוא מסכסך את המתנחלים בתושבי הקו הירוק, הוא מסכסך את החרדים בשאינם דתיים, הוא מסכסך את הערבים עם היהודים. אמרתי כבר מפלגה מושחתת.....

MS6

New member
למה שהחרדים יקבלו הטבות?

החבר שלה "שורף" שלוש שנים מהחיים שלו כדי שהפרזיטים ישבו ללמדו תורה... אתה ממש חוצפן!!! אתה רוצה גם לא לשרת בצבא וגם לקבל הטבות כאילו שירתת בצבא?!?!?!?!?!? למה נראה לך יש בכלל את ההטבות האלה?! במה אתם צורמים לנו? במה אתם תורמים למשק הישראלי? רובכם טפילים שמקבלים כסף מהמדינה... הדתיים-לאומיים, היהודים האידיאליים, הם דגם משופר מאוד שלכם!!! רק לידיעתך, העובדה שהחרדים לא הולכים לצבא בדרך חוקית אינה אומרת שאנחנו מסכימים עם זה, ואל תדאג אני מאמין שהחוק הזה עוד ישונה במסגרת "שיקום הטפילים" שהממשלה הנוכחית מבצעת.

MS6

על מה אתה כועס?! אני לא כתבתי מילה על "הטבות" עד ששאלו כאן (לעיל) למה אני אזרחית סוג ב'! זה נכתב כדי להעמיד את השואלת על האמת. הוכחתי את המציאות מי כאן אזרחים סוג ג'! ולא מי שעלה לו שכר הלימוד ניקרא אזרח סוג ב'! יש דברים יותר חשובים-כמו עליית מחיר הל-ח-ם! אל זה היא לא כתבה אזרחית סוג ב'! עליית מחיר המ-י-ם על זה היא לא כתבה אזרחית סוג ב'! מה הפך אותה לאזרחית סוג ב'? שהעלו את שכר הלימוד!!! זה מה שכואב לה!!! תפתחו את העיניים שלכם-תיראו מי כאן אזרחים סוג ג'! היא נלחמת על השמנת אנחנו נלחמים על הלחם והמים! הליכוד, העבודה, שינוי, מרץ נלחמים על הקצפת! יהדות התורה, ש"ס נלחמים על הלחם והמים, על החינוך לדור העתיד, על הערכיות, על ירידה באלימות,

tia3

New member
על מה הוא כועס?!

אולי על זה שהוא צריך לשלם גם על עצמו וגם על החרדים?!? יכול להיות מצב כזה???!!!... אתה יודע מה? גם אני רוצה הטבות ולחיות על חשבון מישהו אחר. זה נראה לי הרבה יותר הגיוני במקום לעבוד. אלא שבקום ללמוד בישיבה כי אני מאמינה באלוהים, אני אלמד באוניברסיטה כי אני מאמינה בהשכלה? איך זה?! אתם לא נלחמים על שום לחם ושום מים. העליה במחירים כואבת לך כי היא פוגעת גם בך, ואין מי שיממן אותך. תסביר לי למה בדיוק צריכים אנשים לעבוד בשתיים שלוש עבודות כדי לממן את עצמם ואותך?! על איזה שמנת בדיוק אתה מדבר?? על זה שהיא רוצה ללמוד באוניברסיטה? ג'יני - תתביישי לך! חצופה שכמוך... רוצה ללמוד ולהתקדם בחיים. באמת בושה שלא תיאמן.... ואם MS6 לא כועס, אני כועסת. אתם לא יותר טובים ממני בכלום! פשוט כלום! לדבוק בדת ולשרת בצבא ולהיות אזרחים מן השורה הם לא דברים שמתנגשים אחד בשני. אני יכולה להביא לך מיליון ושתיים דוגמאות וסיפורים אישיים. הצרה היא, שהמגזר שלך בוחר את הדת את הדת כתירוץ להתחבא מתחתיו.

אף אחד לא חי על חשבונך!

ג'יני רוצה ללמוד-היא לומדת, אבל אם מר בנימין נתניהו החליט להעלות את שכר הלימוד שלה זה לא בגלל שהיא אזרחית סוג ב', אלא בגלל שהיא אזרחית סוג א' א' ולכן הוא רק עכשיו העלה את מחיר שכר הלימוד, לעומת אזרחים סוג ג' שהוא העלה להם בפעם השביעית את מחיר הלחם,המחיה, שכר לימוד בגני הילדים,בנוסף הוריד להם בקיצבאות הביטוח הלאומי ורק אחרי כל זה הוא כפה עליהם הורדה בשכר ברצון דרך הסכם עם ההיסתדרות,ואם המפעל לא ניסגר והם הפכו למובטלים...אז הם אוכלים בבית תמחוי. לעומת זאת ג'יני היקרה סובלת נורא נורא כי העלה לה שר האוצר שהיא בחרה או שר האוצר שהיא רוצה בו, העלה את שכר הלימוד שלה...ביג-דיל! את רוצה הטבות כמו בחור ישיבה? בבקשה. תמנעי מכל הנאות החיים הטובים, תשבי תלמדי 14 שעות כל יום, אל תבלי,תתחילי לנהוג לפי מה שהתורה מצווה גם בחיי היום -יום ואז תקבלי מהממשלה את "ההטבות" קיצוץ במתן משכנתאות, ילדייך ילמדו בקרוונים, ועוד "הטבות" כאלה... אף אחד לא כתב שהוא יותר טוב מימך! זה פרי דימיונך! אתם מרגישים "עליונים" עלינו! ועוד צועקים כמו הקוזק הניגזל! אני לא יותר טוב מימך.נקודה. את לא יותר טובה מימני.נקודה. עצם שרותך בצבא לא הופך אותך לטובה יותר מימני(אע"פ שאני שרתתי בצבא,ומצטער על כל רגע)

ginni

New member
תסלח לי מאוד,

לי מחיר הלחם לא עלה? המים לא עלו? בטח שעלו, ועוד איך!! אבל אני לא מקבלת מהממשלה דמי הבטחת הכנסה על זה שאני יושבת בישיבה כל היום ולומדת.... להיפך- אני צריכה לשלם לאוניברסיטה ולעבוד בו זמנית. זה שבחורי הישיבה בחרו להם באורח החיים הדתי צריך לתת להם בונוסים על זה?? למה אתה חושב שסטודנט ממוצע לא יושב 14 שעות ואף יותר על נבירה בספרים, סיכומי שיעורים, הכנת עבודות ומה לא...? רק אני אגיד לך מה ההבדל, אותו סטודנט גם צריך אחר כך ללכת לעבוד בעבודה החלקית שלו במשכורת מינימום כי הוא צריך לממן את לימודיו בניגוד לאותו אברך שלא רק שאינו מממן את לימודיו הוא גם מקבל על כך כסף!! ואל תתחיל לבלבל לי במוח על זה שמקצצים לו בתקציבים ומעלים מחירים, למה זה לא קורה גם לחילונים????? רשמת ששירתת בצבא... נו מה אתה רוצה לקבל על כך צל"ש? מילאת את חובתך כמו כל אזרח אחר!! ועוד רשמת שאתה מצטער, על מה בדיוק אתה מצטער? על שתרמת את חלקך לבטחון המדינה? על ששמרת על הבית שלך, המשפחה, החברים? אני רואה את השירות בצבא לא רק כחובה למדינה אלא גם כחובה לחברה שבה גדלתי, לאנשים שחינכו אותי ותרמו לי מהידע שלהם, לאנשים שבזכותם הפכתי לבנאדם שאני כיום: איכפתי, ערכי, אדם בעל דעות משלו ולא נשלט ע"י חבורה של רבנים פאנטים. ובתגובה למסר שכתבת לי (אני לא מצליחה לשלוח לך תשובה דרך המערכת מסרים, אז קבל אותה פה): אני כבר 3 שנים מתנדבת במד"א. לצערי ראיתי יותר מידי פיגועים, וגם את זה שבקו 2 בירושלים, הייתי באזור בזמן הפיגוע. אני לא שואבת הנאה חולנית מלראות דם של "פעוטות חרדיים" כהגדרתך. מה אני איזה דראקולה?? אתה חושב שהקיצוץ בתקציבים לנפגעי פעולות הטרור זה משהו שאני שמחה בו? ממש לא!! ראיתי את הסבל הזה מקרוב. הקיצוצים האלה פוגעים באנשים שממש צריכים את התקציב הזה, אבל זו החלטה שעברה בממשלה וזה המצב כרגע. כואב לי, כואב לי מאוד שאתה יורד איתי לפסים אישיים, במיוחד מכיוון שאתה לא מכיר אותי, לא יודע על סמך מה אני מבססת את דבריי. אני מכירה את העולם החרדי, יש לי חברות שגרות במאה שערים ככה שדבריי אינם דברים בעלמא. אני מכירה את חוסר הציונות ששורר באותה חברה, טאני מדברת על שנאה תהומית לכל מפעל ההתיישבות בא"י ולהתנגדות לריבונות היהודית בא"י. אני יכולה לפרט פה מכתבים ארוכים על וויכוחים שערכתי בנושא, אבל אני לא רוצה להלאיט פה את כל חברי הפורום בנושא שאולי לא יעניין את כולם כך שבהזדמנות הראשונה שבה אוכל לשלוח לך מסר תקבל אותו. אההה...... ותודה על הברכה ליומולדת...

tia3

New member
וכל מילה נוספת מיותרת.

פשוט הוצאת לי את המילים מהפה.

את מכירה את אורח החיים

של הציבור החרדי? את יודעת שכל תשלומי הקיצבאות לבחורי ישיבות זה שקר אחד גדול? אני מתכוון לבחורי ישיבות לא נשואים, דהיינו בחורים מקבילים לציבור החילוני לכיתות י' י"א י"ב והלאה! בחורות חרדיות מקבלות תקציב מהמדינה? לא! הן לומדות בדיוק כמוך, ומשלמות כמוך וקצת יותר כי זה חינוך עצמאי, מי שמקבל "קיצבה" עבור לימוד התורה זה אברך! דהיינו בחור חרדי שהתחתן ולומד בכולל, הקיצבה דרך משרד הדתות בסך 400-500 ש"ח לאברך! אם את מכירה את הציבור החרדי-את אמורה לדעת זאת-ןלא להאמין למה שבתקשורת מטילים רפש על החרדים. בנוסף, ידוע לך כמה חרדים עובדים ולומדים ושרתו בצבא (כמוני) וזוכים להמון "מחמאות" מצד אנשים מוסתים על החרדים? בגלל סיגנון הלבוש שלי (ואני לא לובש מגבעת) כחרדי, אני "זוכה" להמון קללות במקרי הטוב במקומות ציבוריים במיוחד של בני נוער וצעירים בגלאים 20 פלוס! אני לא חושב שאני צריך לתלות שלט על הגב שלי שאומר שאני חרדי שהתגייס לצה"ל ולענוד את מספרי האישי בצבא! כן, את לא מכירה את האנטי חרדי שיש בעם! כמובן אני מדבר בהכללה-וזה לא בסדר, כי לא כולם כך, אבל אני מרגיש כמו אותם יהודים שחיו בגולה ונירדפו ע"י הגויים בגלל היותם יהודים. אני נרדף בגלל היותי חרדי! את יודעת כמה חרדים היו גרים בשכונות בתל אביב לפני 30 שנה וכמה היום? את יודעת כמה בתי כנסת רקים יש בתל אביב בגלל שהחרדים בוחרים לגור במקומות שלא ירדפו אותם? אני בהחלט מצטער שהתגייסתי לצבא-לדעתי השרות שלי לא נתן שום דבר למדינה! ומדינה שבוחרת לרדוף את אזרחיה אין לה זכות לדרוש את השרות למענה! אני לא רוצה להפנות אותם לפורומים שכתבו אחרי הפיגועים בקו 2 דברים שלא הייתי מאחל לאויבי! את לא יכולה להתעלם מהשינאה שלך כלפי דת! אתם וסליחה על ההכללה שונאים את החרדים! גם אם החרדים יתגייסו לצבא ויעבדו עדיין אתן תשנאו אותם מהסיבה הפשוטה-אתם רוצים שהם יחיו כמו שאתן רוצות! שיהיו דתיים-לאומיים. אני לא ירדתי איתך לפסים אישיים! אם היה דבר כזה אני מתנצל כאן ועכשיו! אין לי משהו נגדך, אני לא מכיר אותך, ובכל אופן אני מכבד אותך על אף הדיעות שלך.

ginni

New member
באמת תודה

שאתה מכבד אותי.... לפחות זה כי כל שאר התגובה שלך מלאה בזלזול כלפי אורח החיים החילוני... למה שישלמו תקציב לבחורי ישיבות בי' י'א י'ב?? למה בציבור החילוני מקבלים תקציב נפרד? בשביל מה קבוע בחוק קיצבת ילדים שאתה מקבלים כולם?? למה שהציבור החרדי יקבל יותר תקציבים? על שום מה ולמה? זה משהו שלא הבנתי בתגובה שלך אז אנא ממך עוזר לי להחכים..... ובקשר לבנות, זה שהן בחרו ללמוד במסגרת של חינוך עצמאי ולכן צריכות לשלם יותר (אגב אני חולקת עליך בעיניין הזה כי אלה שאני מכירות לא משלמות גרוש, אבל לשם הויכוח נניח ואתה צודק), זה בעיה שלהן!! מה אם זוג הורים חילוני מחליט לשלוח את ילדיו לבית ספר פרטי המדינה אמורה לממן את לימודיהם??? ממש לא!!!!! ככה הן בחרו והן צריכות לחיות עם זה. חוק חינוך חובה חל על כל הילדים שלומדים במסגרת החינוך הממלכתי והממלכתי דתי. זה שהמדינה מתקצבת גם את החינוך התורני זה רק מתוך התחשבות בציבור החרדי שמעוניין לחנך את ילדיו בצורה שונה, עפ"י אורחות החיים שלהם, שזו זכותם כמובן. אבל אל להם לצפות שהמדינה תממן להם זאת!! אני לא מאמינה לרפש שמטילה התקשורת על הציבור החרדי, אני מכירה את המצב ואני יודעת שהרפש הזה קיים. לא יודעת אם אתה מודע לאחוזים, אבל בודדים הם החרדים שאכן משרתים בצבא, וגם אלה שאכן בחרו למלא את חובתם האזרחית ולשרת מוקעים המקהילה והחברה החרדית דוחה אותם בתואנה שהם יצאו לפריצות, המשפחה מפנה להם עורף, משמרות הצניעות רודפים אותם (ואם אתה רוצה סיפור אמיתי פנה אליי במסר כי אני מכירה כמה וכמה סיפורים כאלה). תגיד, מתי היית פעם אחרונה בשינקין?? אתה יודע כמה חרדים גרים בסמיכות לרחוב ואף ברחוב עצמו? אתה יודע כמה ישיבות ובתי כנסת יש שם? אל תציג את החברה החילונית כמנדה את החרדים, לך להסתובב בשינקין אחר צהריים אחד, אתה תראה את מיטב התל אביבים החילוניים מסתובבים ליד מיטב התל אביבים הדתיים. והם מכבדים אחד את השני וחיים בצוותא. לא יודעת אם אתה מכיר את אופיו של רחוב שינקין, אבל הוא מעוז החילוניות!! אני לא רואה במדינה כאחת שרודפת את אזרחיה, ועצוב לי שככה אתה מרגיש. אל תגיד לי: "אתם שונאים את החרדים" ואז תתנצל על ההכללה. אני לא מייצגת את כלל הציבור החילוני ואני גם לא מתיימרת לייצג אותו. אני מייצגת את עצמי בלבד ואת דעתי האישית ואני מנהלת איתך את הויכוח הזה כי אני לא מסכימה עם השקפותייך האישיות ולא עם השקפותיהם של כלל הציבור החרדי כי באמת יש מגוון דעות. ומה זה: "גם אם החרדים יתגייסו לצבא ויעבדו עדיין אתן תשנאו אותם מהסיבה הפשוטה-אתם רוצים שהם יחיו כמו שאתן רוצות! שיהיו דתיים-לאומיים." מי זה אתן??? למה אתה רומז??

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לטעון נגד החילונים שהם שונאים את החרדים זה עיוות המציאות: 1. המפלגות החילוניות לא הכריחו אותך בחוק לבלות בשבת או לשחק כדור רגל. המפלגות החרדיות נכנסו לי לתוך הצלחת וקבעו לי שלא אוכל לטייל בשבת עם ילדי בקניון. לצורך העיניין אפילו שלחו לי סיירת שומרי שבת. 2. אני סולד מגידול החזיר בארץ בדיוק כמוך-אך להבדיל ממך אני לא רדפתי את הקיבוצים מגדלי החזירים. 3. ילדיי ואני משרתים שלוש שנים כדי להגן בגופנו על חבורת בטלנים שיושבים בכולל ומוציאים חדשות לבקרים חוקים בנושא חופש הפרט נגדי ונגד ילדי. 4. בכל זה אתם בעצמכם גרמתם לאויקה אנטי דתית-אותה אתם מתרגמים כשנאה לדת. לא אדוני. אין פה שנאה לדת. מבלי להכיר את שתי העלמות אני בטוח שהן אינן שונאות דת. אני, כאדם מסורתי, סולד ממה שאתה וחבריך מציגים כדת. אתם פועלים כבית שמאי. בכוח. באגרסיביות. ולא כבית הלל. באהבת האדם. בסבלנות ובסובלנות. אני באופן אישי רואה בג'יני, בטיאה ובי יהודים טובים יותר מכל אותם חצרות חרדים שעסוקים במדון ובשנאה "מי יותר כשר, הרב האשכנזי האחד או הרב הספרדי השני!"

המציאות היא אחרת

1. המפלגות החילוניות הכריחו אותי בחוק לשלם עבור משחקי הכדורגל שלך, הכריחו אותי בחוק לשלם מופעי תרבות שאין לי בהם צורך, לעומת זאת אין שום סיירת שומרי שבת-לידעתך יש חוק במדינה הזאת! ויש חוק השבתת עסקים בשבת לטובת החנויות בעיר, עד שלא ישונה החוק כל החנויות שפותחות הם עברייניות!!! אבל שמעת מה אמר שר הפנים שממונה על אכיפת החוק-שהוא מתעלם ולא ישלח פקחים!!!! על אף החוק!!! זאת אומרת במקום שהוא ישנה את החוק בצורה חוקית הוא מאשר לעבריין לעבור על החוק! כמו החמץ בפסח שצולם מסעדות בגאווה מוכרים חמץ ושר הפנים שאמור לקנוס אותם מתגאה בהם! לידעתך, אנחנו מדינה חוק-אם הוא רוצה-שישנה את החוק!!!!!! הוא עברין! 2. אף אחד לא רדף את מגדלי החזירים-הציבור החרדי מוחה בצורה חוקית נגד שינוי בסטטוס קוו, ואכן ברוב הערים איסור מכירת חזיר היא בניגוד לחוק!!!! להזכירך-אנחנו מדינת חוק-החרדים שומרים את החוק! אתם רומסים את החוק ברישיון השר הממונה! 3.ילדך מהגנים על חבורת הפציפיסטים כמו שראית בכולבוטק שהוא לא ערוץ חרדי! 4. אף אדם חרדי לא נהג באגרסיביות, יש מחלוקות אבל זה לגיטימי לחלוטין. אף אחד מהחרדים לא אמר שג'יני, בטיאה ובי יהודים לא טובים-זה מה שאתה רוצה לכפות עלי שאגיד! אני אומר שחצרות החרדים לא צריכה לגרום לך להיכנס בניהם, "מני יותר כשר, השר האשכנזי ביבי או השר במשרד האוצר שטרית!"

את לא צריכה להודות לי...

אני מודה שאכן אני מזלזל באורח החיים החילוני, (לא בחילוניים) כניראה שלא הבנת אותי-משלמים רק לאברכים בלבד הציבור החרדי לא מקבל תקציבים יותר מהציבור החילוני. נקודה. לפי "סל התרבות" לציבור החילוני, מה שמקבל "התרבות" החרדי זה ממש כלום. אני מציע לך לבוא לראות איפה לומדים ילדים בני 3-4 של החרדים-אל תאמיני לי-פשוט בואי במפתיע ותבדקי סתם ביום של חול...אני יכול להגיד לך שאת תופתעי באיזה תנאים לומדים הילדים החרדים שאת כותבת "חינוך חובה" אני לא כותב בציניות, באמת תעשי פעם ספורט ותיראי בתי ספר של חרדים, תעברי גם ותיראי את כיתות הלימוד של הבנות החרדיות, אם את רוצה -וברשותך אתן לך כ10 כתובות של בתי ספר כדי שלא תיטרחי הרבה. הילד של החרדי לא זכאי ללמוד בתנאים כמו הילד החילוני? למה!? אני לא מסכים עם הקביעה שלך שמעט חרדים משרתים בצבא, תלוי איך את מסתכלת על זה, חייבי גיוס בני 18 אכן דוחים את הגיוס לשנה, אבל תבדקי בסך הכל של אזרחים חרדים בוגרים בני 30 פלוס כמה מהם שרתו בצבא... אני מבטיח לך שאת תופתעי מהתוצאות! נכון, בשינקין לא הייתי, לכן אני לא יודע מה היחס בן דתיים\לחילוניים. אני מתכוון על שכונות כמו רמת אביב ג', שכונות עבר הירקון או בכמה ערים כדוגמת רמת השרון, רעננה, וכו' אני מבין שאת צעירה, אבל את לא יודעת כניראה כמה אדמורים חיו בתל אביב לפני 20\30 שנה! ואתן זה בנות מורעלות מההסתה של התיקשורת נגד החרדים בכל הקשור לילודה, לחינוך,לאופי הלבוש, אתן זה בנות (ובנים) שרוצים לכפות על החרדים להיות דתיים "מודרניים" כי לא ניראה "לכן" שאנחנו נחיה בצורת חיים כאלה. עוד פעם אני חייב להדגיש זה לא כולם אבל בהחלט יש הסתה נוראית נגד החרדים! הכפי'ה היא ע"י שונאי הדת! הרי ביננו מי שולט כאן במוסדות המדינה? ראית אדם חרדי במשרד המשפטים?לא! ראית אדם חרדי במשרד האוצר?לא! ראית אדם חרדי במשרד החוץ?לא! הכח, השילטון נמצא ביד שלכם! כרגע גם הממשלה שולטת ללא שום אדם חרדי! לכן על מה תלינו כפי'ה דתית? מי שר המשפטים?יכול לחוקק מה שבא לו... מי שר הפנים? יכול להעביר מה שבא לו... מי כאן ראש הממשלה?או יו"ר וועדת הכספים? אף לא חרדי למה אתם בוכים על העלאה בשכר לימוד לטובת תקציב החרדים? זה אנשים שלכם בממשלה! הם נמצאים שם לא שבוע ולא חודש! על מה אתם בוכים? המפלגה שלכם היא השלטת! יש לכם רוב עצום בממשלה ! זה ההוכחה היחידה שאין שום תקציבים מיותרים לחרדים-אם היה לבטח טומי לפיד וביבי נתניהו היו מקצצים.....אז למה ביבי לא מוריד לכם את שכר הלימוד ומקצץ את תקציב הישיבות? אולי כי זה שקר אחד גדול...

ginni

New member
ולמה זה באמת?

למה אין חרדי במשרד המשפטים? או במשרד החינוך? או במשרד הבריאות? או בעצם בכל משרד ממשלתי אחר..... למה?? אני אגיד לך למה: הציבור החרדי מנדה עצמו מהפוליטיקה הישראלית. הממשל נתפס בעיניו כבוגד וכ"לא יהודים". הרי מדוע מסרביות קבוצות חרדיות מסויימות לקבל שירותים מהמדינה? הן אינן מכירות בישראל כמדינה ריבונית. ולמה זה? כי הן חושבות שאין למדינה יהודית בריבונות יהודית כל זכות קיום עד בואו של המשיח בן דוד שיגאל את העם מיסוריו (נו, איך אני בהכנת ש"ב?
). אני באמת לא יודעת כמה אדמורי"ם חיו בת"א לפני 20 או 30 שנה.. וזה גם לא מעניין אותי. אני חיה בהווה. במציאות הישראלית של היום. כאשר החרדים משתמטים ממילוי חובתם האזרחית כחיילים והמדינה ממשיכה לתת להם תקציבים. עזוב, כבר הבנו שלא נגיע לכלל הסכמה בעיניין התקציבים, אז חבל על האנרגיות של שנינו. אני בהחלט אשמח לבקר בבתי ספר של חרדים, אבל אתה יודע מה הבעיה? שאני אקבל יריקות ודליי מים כשאני אתהלך לי ברחוב שלבוש שאני בוחרת בו. הציבור החרדי אינו מוכן לכבד אותי ואת הדרך חיים שבה אני בחרתי, אז למה שאני אכבד אותו?

זה באמת

אכן הציבור החרדי לא רואות בפוליטיקה הישראלית גאווה לאומית. ואכן אנחנו מחכים למשיח בן דוד שיגאל אותנו, זה אמונתנו כיהודים. אני לא אתווכח איתך כי את לא תשכנעי אותי, ואני לא אשכנע אותך. אבל אספר לך סיפור משבוע שעבר וכל מילה אמת. סניף בזקסטור בבני ברק נמצא ברוב הראשי של בני ברק רחוב רבי עקיבא מול "איצקוביץ" אלפי חרדים נמצאים במקום כל יום. אני מחכה בתור ונכנסת בחורה צעירה עם מכנסיים וחולצה עד הטבור נצמדת..היו המון מבטים עליה אבל לא הערה אחת אפילו!!!! היא ניראתה מוזרה במקום הזה אבל אין שום דבר מימה שתיארת!

ginni

New member
בהחלט מעורר הערצה

ששמרתם על זכות הביטוי שלה במדינה דמוקרטית.... רוצה צל"ש על זה? אני נתקלתי בכמה וכמה התנהגויות מאלה שציינתי בהודעה הקודמת.... אני לא כותבת דברים באוויר, אני יודעת טוב מאוד על מה אני מדברת. זכיתי לכזה יחס בעודי לבושה בגולף ארוך ולא צמוד ומכנס. אז אל תזבל לי בשכל.

אכן מעורר הערצה

אומנם את טוענת שאני "מזבל" לך את השכל, כי זה לא מתחבר לך לפי איך שאת רוצה לצייר את החרדים. לעומת זאת את טוענת שנתקלת בכמה וכמה התנהגיות כאלה, ואני דווקא מאמין לך, לא טוען שאת "מזבלת" לי את השכל, וגם לא מגיע לך צל"ש שהצלחת למצוא חרדים שפגעו בך. אבל לפי סיגנון הדיבור שלך, זה ברור שמה שאגיד לך את לא תקבלי, כי החלטת שהחרדים הם אלימים וזהו! מה דעתך שאת ואני נלך יחד, אני בצד אחד של המידרכה ואת בצד השני, על כל חרדי שיעשה מה שתיארת תקבלי 1000 ש"ח שווה? נלך לאורך רחוב רבי עקיבא בבני ברק תבואי לא בגד ים אלא איך שבא לך, אולי תהפכי להיות עשירה?מי יודע?

אולי אנחנו חיים בשני מדינות שונות

מאז שאני זוכר את עצמי לא ראיתי חרדי זורק דלי מים על אישה. אולי יש דברים כאלה,אני לא ראיתי, ותאמיני לי ראיתי המון נשים לא צנועות הולכות בעיר חופשי, הכוונה חופשי זה לא כהתרסה, אלא כמו שהיא הולכת לעבודה ובחיי היום-יום. בכל מקרה אין לי ספק שאף אחד לא יפגע בך לרעה! אולי אם תבואי עם חברות שלך כמו הפגנה בבקיני אז בהחלט תקבלי מה שתיארת!

tia3

New member
עוד פעם הגענו לנושא הזה...

אני לא יודעת אם היית כאן אז, אבל היה פה לפני כמה זמן דיון בדיוק בנושא של ההרעלה מהתקשורת. אז בהנחה שלא היית, אני אסכם בפנייך את האירועים: לא אני ולא ג'יני מבססות את הדברים שלנו על התקשורת בלבד. לא ניכנס לפרטים של מאיפה כל החומר. זה סתם מיותר. בקצרה נאמר שאנחנו קצת יותר פתוחות לדברים אחרים ולא מקובעות מול מסך הזהב. דבר שני: אני עוד חשבתי שאני מרגישה מקופחת... איזה הסתה נגד חרדים ואיזה נעליים. לציבור החילוני (לפחות מהנקודת מבט שלי) לא מפריע שתלבשו איזה בגדים שאתם רוצים. ככל שזה נוגע לי, אתה יכול גם ללבוש מחוך וחצאית. הלבוש זאת לא הנקודה. מה שמציק פה בכל העניין זה הפרזיטיות. ההתעלקות על חשבון ציבור אחר. החרדים הם ציבור סגור בכל המגוון התרבותי שמרכיב את החברה הישראלית במדינת ישראל. הם יכולים להסתגר כמה שבא להם, כל עוד הם תורמים את חובתם האזרחית למדינה. זכויות היתר שהמגזר הזה מקבל הן מגוחכות. אתם יושבים בארץ הזאת בדיוק כמוני, אז אני לא רואה סיבה שלא תקריבו ותגנו עליה. כנ"ל בנושאים של חברה, לימודים, כפייה דתית וכו'. השורה התחתונה היא שאם הייתם רוצים - אז הייתם מוצאים פיתרון דתי. הבעיה היא שכמו שכבר אמרתי - אתם בוחרים לקבל את הדת כתירוץ להשתמטות ולאי מילוי חובות אזרחיים בסיסים.

למעלה