היום במבוא חמה

חגי

New member
ואללה! אז אתה עברת שם והפחדת את

החברה? - היו 2 מטוסים שעברו , אחד דו מנועי נדמה לי ובאותו זמן גם אילן היה באויר יותר גבוה מהטנדם שבתמונה ונדמה לי שאחד המטוסים הפחיד אותו בחליפה (או שזה היה שוויצרר שהופתע פתאום לשמע מטוס חידו?)

Hawk17

New member
כך

היה מפגש פורום ת.ק בפיק באותו יום. זה לא רק אני אלה עוד כמה מטוסים שעברנו מעליכם. אני צילמתי אתכם מאחת הססנות(172). כמה גלשנים הייתם באוויר? אני הבחנתי בעוד אחד פרט לירוק. היה יפה. עומר

חגי

New member
אכן היו רק שניים - השאלה אם אתם

מודעים לכך שמעל הרכס של מבוא חמה- כפר חרוב צפויים להיות גלשנים בכל הגבהים?

בד"כ כן

בהמראה מפיק וגם בדרך לפיק "פלוטו" מודיע על כך שיש גלשנים במבוא חמה כך שאנחנו משתדלים לזהות ולהזהר אגב חובת הזהירות גם עליכם כי די קשה לראות אתכם

David Gerby

New member
ברור, יהיה נחמד אם תודיע כאן בפורום

על מפגשים או מטסים למנחת פיק, יום, שעה, גובה, מספר מטוסים וכו'.

חגי

New member
חובת הזהירות עלינו? - נו ...אתה לא

רציני! איך בדיוק אפשר להיזהר כשמהירות הטיסה שלי וכושר התמרון שלי דומה לצב שחוצה את הכביש? אם מטוסים טסים בתוך מרחב בו נמצאים גלשנים או מצנחי רחיפה - רק המטוס יכול למנע תאונה ויכול להיות זהיר - לנו אין שום יכולת בעניין.

אני מקווה בשבילך שתנהג אחרת

"חובת הזהירות" לא תעמוד לצידך כאשר תפגע (חס וחלילה, שלא יקרה) באויר. אני באמת מקווה בשבילך שבהיותך באויר אתה סומך הרבה יותר על עצמך והרבה פחות על אחרים ועל חוקי "חובת זהירות" ודומיהם. אני לא חושב שכושר התמרון שלך דומה לצב. אם תבחן את רדיוס הפניה שלך לעומת זה של מטוס ב 70 קשר (ובדר"כ הרבה יותר) תבין שהוא הרבה פחות מתמרן ממך. נכון, יכולת הטיפוס שלו יותר טובה, אך בזה מסתיים העניין. גם שדה הראיה שלו מוגבל (הרבה הסתרות), לעיתים יותר משלך. אני לא מעוניין להכנס לנושא חציית הנתיבים שגלשנים/מצנחים מבצעים לא אחת, שם הסיכון גבוה עוד יותר. האם גם שם דבריך נכונים? בקיצור: לטובתך אני ממליץ על הסתכלות סביב וערנות תמידית (וזה טוב לכל כלי טייס). אני לא סומך על אף אחד אחר במצב דומה. טוסו בבטחה אוטו

חגי

New member
כנראה שעדיין לא הבנת את משל הצב

אנסה בשפה פשוטה שכל אחד יכול להבין - אם מטוס טס בנתיב התנגשות לכיוון גלשן אויר או מצנח לא יעזור למסכן שום הסתכלות סביב/ ערנות / זהירות / כושר תמרון וכל מה שתרצה. זה פשוט לא יעזור ...תהיה התנגשות ומניעתה תלוי רק ! רק! רק! בטייס המטוס. אם עדיין לא קלטת את המסר - אתן לך את דוגמת המחץ. דוגמת מחץ להלן: 1.ציפורים מתנגשות במטוסים 2. ציפורים מתמרנות פי 10 מהר יותר וחד יותר מגלשן/מצנח רחיפה 3. כשוק השמיעה והראייה של ציפורים במהלך מעוף טוב לאין שיעור מכושר של בן אנוש. סדמ (סיום דוגמת מחץ)

למעלה