היה פשוט זוועה!

kagome10

New member
בנוגע לסבים וילדים

זה בא מתרבות של משפחה מורחבת. שריד לימים בהם את הילדים גידלה המשפח המורחבת, לרוב פטריארנלית ופטריארכלית <אבל לא תמיד>. משפחה שבעבר מספיק רחוק <וגם במקומות מסויימים בהווה> גרה ביחד אפילו שבעה דורות, ושהדאגה לילדים הייתה אחראיות המשפחה כולה. לעיתים זה בא יחד עם מגורים משותפים עם הסבים. למשל, ביפן נהוג שאישתו של הבן הבכור תדג להוריו בזקנתם.

ולדעתי זה ממש לא רע. דרוש כפר שלם כדי לגדל ילד.

dify

New member
אני חושבת שזה פונקציה כלכלית

דווקא בשביל הזקנים... הזקן שכבר לא יכול להחזיק את עצמו, עודר עם הנכדים כדי שההורים יוכלו לצאת לעבוד לפרנס את כולם.. אגב אני דיברתי על משפחות של עולים מרוסיה ששם רואים הרבה את הסבתא שגרה עם המשפחה, התחושה שלי היא שזה שיתוף פעולה כלכלי אבל אם יש כאלו שיש להם מידע אחר יהיה מעניין לשמוע :)

kagome10

New member
אני מסתכלת על זה כתופעה חברתית

ככזו, היא הייתה נעלמת לו לא הייתה כלכלית. אבל עובדה שבמקומות אחרים מוצאים פתרונות אחרים, כך שהבחירה המסויימת הזו חברתית.

אני אומנם חושבת על משפחות ברוסיה, אבל אני משווה בין משפחות מרוסיה עכשיו, לבין משפחות ברוסיה לפני כמ מאות טובות של שנים.

ayaht

New member
רק אזהרה.

אם מתקשרים לרווחה (אני גם בדעה שצריך להתקשר לרווחה), תעשו זאת בעילום שם.
מטלפון ציבורי, רחוק ממקום המגורים וממקום העבודה שלכם.
שלא יאתרו אתכם.

אני לא צוחקת.
זו עצה שקיבלתי פעם משוטר.

הם ינסו לחקור אתכם. לגלות מאיפה אתם יודעים.
אל תנדבו פרטים.
אחרת, אתם מסתכנים בכך שהבחורה תדע שדיווחתם, וזה עלול להגיע לאלימות.

הם לא שומרים שם סודות ופרטיות ברווחה.
אני פעם, כשהייתי בתיכון, התקשרתי לדווח על אישה מוכה, והם שאלו אותי אם זאת ההיא מהרחוב הסמוך, כי אם כן, אז תודה כי הם מכירים את המקרה...
ככה, בתמימות.
פשוט חשפו אותה בלי לחשוב פעמיים.
אח"כ הבנתי למה אף אחד מהמבוגרים לא רצה להתערב ולדווח בעצמו.

chen1237

New member
מקבלת את כל ההצעות והעצות

תודה לכולן.
מן הסתם, אי אפשר להחליט דבר כזה על על רגל אחת, אני בטוחה שאני לא מחדשת לכן כלום.
אבל מניסיוני, גם אם נפנה לרווחה, הם לא יעשו עם זה הרבה, כי הם מעדיפים לטפל במקרים הקשים שקל לראות, כמו ילדים מוכים, שעוברים התעללות פיזית שקל לזהות.
לומר שגיסתי היא לא "אם השנה" - זה אנדרסטייטמנט מטורף, זה מוריד מ"ערכה", אבל זה לא המקרה שהרווחה תרוץ לטפל בו, לצערי.
חמי וחמותי לעולם לא יסכימו לשתף פעולה עם דבר כזה מסיבותיהם שלהם - זה מורכב ומסובך, ואת האמת, אני לא מאחלת לאף אחד לעמוד במצב כזה.

rrr1410

New member
לדעתי החמים שלך ממש הוגנים

חמותי אף פעם לא היתה הוגנת תמיד לצד הבת לא משנה מה עשתה גנבה מהאחים גנבה מאחינית ועוד ...

אנה לי69

New member
מישנו צריך להיות המבוגר האחראי

היא צריכה לוותר על הזכויות ההוריות שלה למישהו מכם.תדווחו לרווחה ושמישהו יאמץ את הילדה

קליספרה

New member
באתי מהראשי להגיד לך מזל טוב

כל כך טוב בשבילכם שהכל התאוורר ככה וכל הג'יפה יצאה החוצה.
נראה שהבחורה פשוט משליטה שם טרור וכולם הולכים סביבה על קצות אצבעות כדי לא להכנס לפה שלה ולשמור על היציבות של המשפחה.
המסר הכי חשוב בסיפור הזה עבורך הוא שתביני שמשהו מאוד לא טוב קורה לאישה הזאת. ההתנהגות שלה היא לא נורמאלית, את חייבת לפתח עור עבה ומידת רחמים בעבורה.
שנה טובה

אימם

New member
היא לא שפויה גיסתך

וכמו נומלה אני חושבת שזה דווקא טוב שכולם ראו את ההתפרצות המטורפת שלה כלפייך.
בן זוגך ומשפחתו הייתה לצידך. ניצחת!
אל תרדי לרמה שלה...

אתיופית

New member
(מהראשי) היא מקנאה לך.

משערת שבעלה זרק אותה (?).
אז היא אוכלת את עצמה שמצאת בעל כמו אחיה והיא נישארה לבדה.
מקנאה שבעלה משקיעה בך, בבית.
הקינאה אוכלת לה את הלב, לכן התפוצצה, כי הגיע לה עד אפס מקום
אל תתרגשי ממנה.

טל ומטר1

New member
אני רק קוראת בפורום הזה לפעמים

וכשראיתי את ההודעה בראשי ושהיא מהפורום ישר חשבתי שזו את .לי זה אומר שמה שקרה הוא המשך צפוי של האירועים הקודמים .

למעלה