היה לי הכבוד היום

היה לי הכבוד היום

להתארח במשרדו הנעים והממוזג של מנהל הפורום החדש. המשרד ממוקם בבניין נאה בצומת הרחובות נביאים והרחוב ההוא שפונה מהנביאים לכיוון בית החולים האיטלקי. פעם קראו לבניין הזה "בית הדפוס". כבוד המנהל לקח אותי החוצה והראה לי פלא: מדרגות ששום דבר לא מחזיק אותן! מי מכיר ויודע איך זה שהן לא נופלות?

יוסי ר1

Active member
../images/Emo124.gifהנהלה! למחוק!

את לא יודעת שאין למסור פרטים מזהים על עמיתים בפורום?! ומה זה "במשרדו הנעים והממוזג" הזה? למה על האקווריום, הקקטוסים, התבלינים את לא מספרת?... אבל השאלה על המדרגות באמת טובה: מדובר בגרם מדרגות בסיגנון של פעם בבניה הירושלמית. כיום נשארו מעט מאד כאילו, בעיקר בשכונות שסביב מאה שערים. כל מדרגה היא גוש אבן אחד מסותת באופן מוקפד, וכל מדרגה "יושבת" במגרעת זעירה מעל קודמתה. אין טיח שמחזיק, לא יציקת בטון ולא רלסים של ברזל. נראה כמו פלא הנדסי, לגו שבנוי על חוט השערה. כל גרם מדרגות כזה נראה כאילו עוד רגע יתמוטט, כבר למעלה ממאה שנים.

את מתכוונת

לצומת של רחוב הנביאים פינת רחוב הנביאים? פשוט גם ביה"ח האיטלקי יושב על אותם הנביאים. לא נעים לי לומר זאת, אבל לא מכירה את בית הדפוס, זה בצד של הפלאפל התימני או ליד בניין ארלדן? אני משערת שזה בנוי בשיטה של פעם- הן לא נשענות אחת על השניה אלא תקועות בתוך הקיר. כל מדרגה בנוייה מאבן אחת ארוכה ששליש ממנה נעוץ בקיר ושני שליש משמש את העולים והיורדים.

Canta Brasil

New member
ובהזדמנות זו

תביא עוד כמה תמונות של הבניין המדהים ברקע. אחד המבנים היפים ביותר בארץ.

יוסי ר1

Active member
מקור התרבות העברית.

נו, נסחפתי. מקסימום אחראים על בחינות בקצת ידע...

יוסי ר1

Active member
נו, הרי כתבתי שנסחפתי.

ואולי מכאן הכשלון, מהאגף השמאלי?

יוסי ר1

Active member
כל הכבוד!

וכמה אופייני שבכתבה של השימור אתרים מופיעה תמונה של שיפוץ שעורכים שם (במקרה בקאפלה של אולם התפילות). הבניין הזה עובר כל כמה שנים שיפוץ ושינוי, וחלק גדול מאד מהשינויים לא נעשו מתוך ראיה אסטטית, קשתות נחצבו להעברת צנרת, מזגנים נתלו על קירות חיתוניים, רצפה עתיקה הוחלפה בקרמיקה מודרנית,,, טוב שעכשיו לפחות יש קצת יותר מודעות.

יוסי ר1

Active member
זו האופציה הראשונה שפסלנו.

א, המעקה לא תופש את כל המדרגות. ב למשקל כזה - זהו משענת מעקנה רצוץ

למעלה