היה בעיתון

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
היה בעיתון

היתה ב YNET כתבה המספרת על בית ספר שהצמיד לכל תלמיד שבב אלקטרוני (במחזיק מפתחות) השבב יודע אם התלמיד נכנס או לא אני חושב שזה פגיעה בחופש של התלמידים למה אנשים צריכים לדעת איפה התלמידים נמצאים זו פגיעה חמורה בחופש לדעתי מה דעתכם?

Carl Freeborne

New member
זה לא חוקתי!

זה אינו חוקתי. מתוח חוק יסוד:כבוד האדם וחירותו, סעיף 5: "אין נוטלים ואין מגבילים את חירותו של אדם: במאסר, במעצר, בהסגרה או בכל דרך אחרת" סעיף 8: "אין פוגעים בזכויות שלי חוק יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינו עולה על הנדרש, או לפי חוק אמור מכוח הסמכה מפורשת בו" כאשר סעיף 5 לחוק יסוד זה אוסר את זה, ואין ברשום בסעיף 8 להתיר דבר כזה, שכמובן אינו לפי כל חוק או תקנה מפורשת העונה על ערכי המדינה. לצאת לפעולה מיד!!!!!

Carl Freeborne

New member
לא הם לא

תקרא את חוק היסוד בשלמותו, מה גם שחוקי יסוד זה דבר שפתוח לפרשנות, ואפילו נועד להיות כזה כדי לשמר ערכים ולא חוקים....

[אורן]

New member
לדעתי

מועצת התלמידים של בית הספר הזה, או ועד ההורים צריכים לארגן שביתה או הפגנה- עד שיורידו את המתקן. מה הלאה? נשתול לתלמידים שבב במוח כדי לראות שהם מתרכזים בשיעור?

ערב רב

New member
זה חוקי באבוע.

אם אני אשאל אותך האם יש לעשות הכל על מנת שכל התלמידים עד כתה י´ יקבלו חינוך תגיד ´וודאי´. אבל כשיורדים לפרטים, פתאום אתם בעד חופש ההשתמטות והננפילה לסיגריות, גניבות, סמים וכל שאר הדברים שקורים לתלמידים הנוהגים לצאת תדיר את שערי בתי הספר התיכוניים שלהם. זה נראה ´פופוליזם´, התלמידים רוצים ´חופש´ והמפלגה הפופוליסטית אומרת "הבוחר תמיד צודק". אז לא, אם נלך עפ"י רצון הבוחר לעתיד אחוזי הנשירה מבתי הספר יהפכו מפחידים.

[אורן]

New member
שאלת שאתה יודע מה אגיד?

אני לא בעד חופש ההשתמטות והנפילה לסיגריות וכל מה שציינת. צריך לנסות למנוע כאלה דברים, אבל צריך לדעת איפה עובר הגבול. בוא ניקח את זה רחוק יותר... מה היית אומר אם היו משתילים לכל האוכלוסייה שבב במוח שקורא את המחשבות שלהם, בשביל למנוע מאנשים לרצוח, לאנוס ולגנוב? משום מה יש לי הרגשה שאתה נגד, למרות שאם אשאל אותך אם יש לעשות הכל בכדי למנוע פשיעה- כנראה תאמר כן.

ערב רב

New member
תגיד, אתה בסדר?

ברור ששבב כזה יציל מיליוני חיים ואינספור נשים וטריליוני שקלים של רכוש, וכו´.. מטורף או שטני מי שלא יתמוך בו.

eviv

New member
תגובה...

כודם כל אני לא תומך או לא תומך בחוק בגלל שאני שמלני זה לא אומר שכל מה שאנחנו אומרים הוא לא נכון נצא מתוך נקודה שאתה באמת חושב שזה נכון להצמיד שבב לתלמידים וסליחה על הדימוי תאר לך חנות בגדים עם המון מכנסיים שמודבקים אליהם שבב אלקטרוני שיודע מתי המכנסיים "יוצאים מהחנות" האם זה נכון התנהג ככה לבני אדם בשיטות שמזכירות לי סרטי מדע בידיוני האם זה נכון להצמיד לתלמידים שבב שיבדוק נוכחות או שפשוט עדיף שהמורה תקריא שמות בתחילת שיעור? אני מציע לך לקרא את הכתבה שהתפרסמה בעיתון זה מצורף להודעה הראשונה EVIV
=
|
לפעול כדי להשפיע

ערב רב

New member
האמת היא שהמכשיר די מיותר..

ממילא כל מורה יכול לרשום ידנית כל תלמיד מאחר או נעדר. המכשיר בסה"כ חוסך זמן, ובמקום שכל המורים יילו כל הזמן למזכירות וימסרו רשימות, הכל מתבצע באופן מיידי ומוכני מול המחשב המרכזי. אז מה הבעיה עם המכשיר הזה?

eviv

New member
הבעיה היא...

שהחיסרון של המערכת היא שהיא מותקנת בשער הכניסה של ביהס אז היא לא מונעת מתלמידים להיות בשטח ביהס וללכת לקפיטריה לשתות ברד או משהו כזה זאת אומרת שאם אני אכנס לביהס המערכת תחשוב שאני לא מאחר ולא מחסר אבל היא לא תבדוק אם אני באמת בכיתה המערכת לא עוזרת בגלל שהרישום הידני בודק את כניסת התלמידים לכתה ובדרך גם את כניסת התלמידים לביהס בעוד שהמערכת האלקטרונית באה לבדוק רק התלמידים נכנסו לשטח ביהס מכאן אני לא רואה שום הצדקה למערכת היא גם לא נכונה מוסרית וגם לא מועילה EVIV " מירב רשף, תלמידת כיתה ט´, אומרת כי כאשר הותקנה המערכת חשבו התלמידים שהם יוכלו להמשיך ל"הבריז" משיעורים לאחר שידווחו על נוכחות בכניסה לבית הספר. אולם, מתברר כי בנוסף לבקרה האלקטרונית ממשיכה להתבצע גם בדיקת נוכחות על ידי המורה בתוך הכיתה. "מה שברור זה שהתלמידים מתאמצים להגיע בזמן", אמרה רשף, "בהתחלה חשבנו שזה מיותר, אבל עכשיו יותר מקבלים את זה". " קטע מהכתבה : "מירב רשף, תלמידת כיתה ט´, אומרת כי כאשר הותקנה המערכת חשבו התלמידים שהם יוכלו להמשיך ל"הבריז" משיעורים לאחר שידווחו על נוכחות בכניסה לבית הספר. אולם, מתברר כי בנוסף לבקרה האלקטרונית ממשיכה להתבצע גם בדיקת נוכחות על ידי המורה בתוך הכיתה. "מה שברור זה שהתלמידים מתאמצים להגיע בזמן", אמרה רשף, "בהתחלה חשבנו שזה מיותר, אבל עכשיו יותר מקבלים את זה"."

ערב רב

New member
מדובר בעניין חוקי, כנראה

שעפ"י החוק על התלמידים עד כתה י´ אסור לעזוב את שטח השיפוט של ביה"ס, והמכשיר מיועד למנוע עבריינות הן של התלמיד והן של ביה"ס האחראי עליו. הרושם שלי שהתנגדות אנשי מרצ למכשיר היא לא היותו מיותר אלא סוג של חשיבה קונספירטיווית הרואה לנגד עיניה יום בו "האח הגדול" ישלוט על כל מעשי התלמיד. מדובר, בעצם, בסוג של חשיבה אנרכיסטית שלא מביאה כבוד לפעילי מפלגה המהווה חלק מהממסד בישראל.

eviv

New member
תגובה...

אני יגיב אחד אחד 1 בקשר לטענה שזה כנראה חוקי אז אני יגיד לך שלדוגמה בית הספר שלי עובר על די הרבה חוקים 2 נכון שהחוק אומר שאסול לתלמיד לעזוב את שטח ביהס כל עוד הוא נכלל בחוק לימוד חובה אך השבב לא מונע את ההתפלחות בידיוק כמו שהמורה שרושם נוכחות בכתה לא מונע התפלחות (שנהם רושמים את המידע האחד על נייר והשני על הזיכרון של המחשב) 3 התנגדותי לעניין השבב איננה בגלל סעיף כלשהו במצע מרצ אז אל תאשים את המפלגה ואפילו אם תאשים את המפלגה היא לא אשמה כי לא אמרתי בואו נפעל למען שיוויון מלא בין המעמדות אלא אני אומר אסור לשים על אנשים שבבים הבודקים את מעשיהם. 4 אני חושב שכשאני פועל לפי חוקי המוסר וההיגיון ובנוסף אני אנני נוגד שום עמדה מעמדות מרצ אני מביא כבוד רב למרצ EVIV

ערב רב

New member
על מכמונות מהירות שמעת?

השבב יפעל על אותו העיקרון: העבירות נרשמות בפנקס ואח"כ הרשויות כבר יתחשבנו איתך. לא שאיני תומך, לצורך העניין, במכמונות מהירות שיוכלו לעצור מכוניות במקום ובשבבים שיתנו לתלמיד שוק חשמלי לכשינסה לצאת מביה"ס בניגוד לחוק, אבל הדברים אינם ישימים כרגע, וזה מה שיש..

אפרת*

New member
ההסבר המלא על השיטה...

כל תלמיד כאשר הוא נכנס בשער בית הספר הוא מעביר את השבב הזה במכשיר שמסמן שהוא הגיע- ככה יודעים הם התלמיד נכנס לשטח בית ספר והאם זה קרה בזמן [כלומר האם הוא לא איחר]. מלבד זאת, כל מורה בודק בתחילת כל שיעור נוכחות ככה שתלמידים לא יוכלו סתם לשבת בקיוסק. אם תלמיד לא מגיע, באופן ממחושב נשלחת הודעה טלפונית לביתו [או לפלאפון של ההורים, במקרים מיוחדים] שמודיעה להוריו שהוא לא הגיע, וכן אם הוא מאחר. היתרונות- שיטרה שדואגת שתלמידים יגיעו לבית ספר, מודיעה להוריהם במקרה שלא, לא נותנת שום אפשרות לתלמיד לא להגיע לשיעור/בית ספר ללא שיתפס. החסרונות- הכל!

אפרת*

New member
זה שונה...

הדבר הזה לא מונע מתלמידים לחשוב על להבריז- הוא מונע מהם לעשות את המעשה ככה שהדוגמא שלך צריכה להיות שבב שבודק כאשר המעשה מתבצע, ולא כאשר חושבים עליה. מה לעשות.. יש הבדל בין השניים...

eviv

New member
לא בידיוק...

תראי המורות עדיין רושמות נוכחות ביד השבב לא עוזר אלה רק בשביל המערכת הממוחשבת שתוכל באופן אוטומטי להתקשר להורים אבל מה חבל שאפשר לעשות את זה גם בלי אם רואים שהרישומים של מורה מצביעים שתלמיד התפלח משיעור מסמנים במערכת הממוחשבת שהמערכת תתקשר להורים שלו לא צריך את השבב הן מהבחינה המוסרית והן מהבחינה שהוא ממש מיותר EVIV "אני ואת/ה נשנה את העולם.."

למעלה