היהלום שב
פרק 40

היי,סליחה שאני מתפרצת ככה לפורום ..

היי, אני מה שנקרא "סמויה" בפורום.
חייבת לומר שאני מחכה כל יום לסיכומים של מורן ,הם מקסימים ומצחיקים,וחייבת להודות בעוד דבר,לא ראיתי את היהלום שבכתר מההתחלה ולכן יש לי שאלה,למה הקצין ( ההורס...) קורא לגומה "גבירת החצר סו?" גבירת החצר אני מבינה,מאיפה הסו הגיע?? תודה מראש למי שיענה לי.

vika161

New member
ברוכה הבאה

לדעתי הוא קורא לו סו משום שזה שם המשפחה שלה כי בקוריאה מתחילים לכתוב את השם משם המשפחה. אז לזה סו גאנג-גום. תקנו אותי עם אני טועה!

dayana3

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

שמה המלא הוא סו ג'אנג גום, שכאמור, סו הוא שם המשפחה וג'אנג גום השם הפרטי.. רק דבר אחד מפליא אותי.. למה הקצין (
) קורא לה גבירת החצר סו? הרי היא כבר לא גבירת חצר, היא אחות!!

../images/Emo24.gifתודה רבה..ואם אפשר עוד שאלה

המון תודה על התשובות ...הם מכירים המון זמן,למה היא ממשיכה לקרוא לו אדוני???
זה מנימוס?ככה מקובל שאישה תקרא לגבר?..

kiCkiC

New member
לא מקובל לפנות בשם הפרטי

גם היום בקוריאה לא מקובל לפנות למישהו בשמו הפרטי אלא אם הוא קטן ממך או בן אותו הגיל, בד"כ הפניה תהיה ע"פ התפקיד או אדון/גברת/עלמה... גומה קוראת לו אדוני כי הוא במעמד יותר גבוה ממנה, הוא אציל בעוד שהיא בהתחלה הייתה גבירת חצר ועכשיו בכלל על תקן משרתת... ואני אנצל את ההודעה הזו להגיד לך תודה וברוכה הבאה
, את לא "מתפרצת" לפורום כי זה פורום פתוח לכולם
כל אחד יכול לכתוב בו אם הוא רואה לנכון. מקווה שתצטרפי לדיונים ולא תהיי עוד "סמויה"

../images/Emo9.gifתודה רבה,איזה פורום מקסים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא התכוונתי שהיא תפנה אליו בשמו הפרטי,אבל כמו שהוא קורא לה גבירת החצר סו,היא יכולה לקרוא לו הקצין מין,לא? לפחות שנייה לפני שהם מתחבקים...להגיד אדוני לפני חיבוק קצת הורס את כל העניין,לא??

kiCkiC

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הורס לנו אולי
אצלהם הם רגילים... נראה לי שיהיה יותר מוזר לראות אותה קוראת לו הקצין מין

giligil11

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

טוב, עד שהוא מצליח לחבק אותה לא אכפת לו גם אם היא תקרא לו הוד מלכותו, העיקר חיבוק

kiCkiC

New member
הוא מתעקש...

היא כבר העירה לו שהיא לא גבירת חצר, אבל הוא ממשיך כי גבירת חצר היא במעמד יותר גבוהה מאחות

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

סמויה, מקווים שתצאי מהמחילה ותתחילי להשתתף בדיונים שלנו בפורום.

תודה,"המחילה" נגמרה,כבר "יצאתי בחוץ..."

כתבתם לפני כמה זמן שהתרגום לא תואם את מה שהם אומרים,אני ממש לא מבינה קוראנית,עד כמה התרגום לא מדוייק? אם זה ככה אז זה די מרגיז
,אני מנסה לקלוט פה ושם כמה מילים,זו שפה קשה מאוד,והם מדברים מהר...

Mokona Modoki

New member
../images/Emo204.gifזה תלוי,

אני גם לא מבינה גדולה בשפה הקוריאנית [לצערי :/] אבל יש טעויות שפשוט קופצות לעין כמו שגיאות כתיב או פניה בגוף לא נכון. ויש טעויות שפשוט לא נראות הגיוניות בהמשך [AKA בכתוביות כתבו 6 שנים כאשר הכוונה הייתה ל6 חודשים ובגלל זה נראה מוזר כאשר אמרו למלך שהוא לא ביקר שנתיים את יונג סאנג]... ברוב המקרים אם מישהו שם לב לטעות זה יכתב בשרשור ^^

kiCkiC

New member
האמת שאני מדלגת על הרבה מהטעויות..

ומבליגה, או יותר נכון מוציאה את העצבים במסנג'ר
, אבל על אלו שממש משגעות אותי אני לא מסוגלת.לעבור בשתיקה וכן כותבת.... ובואי נגיד ככה... ללמוד קוריאנית מדרמה היסטורית, בכללי לא מומלץ
השפה מאוד שונה משפת הדיבור היום.. זה בערך כמו ללמוד עברית מהתנך סטייל "ויבוא ספרנית מן הארמון ותצא גומה לקראתו ותאמר אלי תבוא"

GnomeBubble

New member
למה, הצורות האלה מאוד שימושיות

אם את רוצה להתפלל לאלוהים בקוריאנית....

../images/Emo22.gifלא ממש בניתי על ללמוד את השפה מהסדרה אבל..

אני רוצה להאמין שהמילים הבסיסיות שם כמו אדון,גברת,כן לא,ברור,למה,מה ועוד הן בסיסיות ,והן משומשות גם ב-2008,אני צודקת? אם אבוא לקוראני היום ואפנה אליו ואומר "נהרי"( זה אמור להיות אדוני נכון?) הוא יבין מה אני רוצה ממנו? או ימות מצחוק ויסתכל אלי כאילו באתי לו ממכונת זמן???

giligil11

New member
NAURI זה שם כבוד לאדם בעל מעמד גבוהה

בזמן אחר בקוריאה כשעוד הייתה מלוכה והבדלי מעמדות. היום יש שמות תואר אחרים לבוס, למורה וכו' מוסיפים בסוף השם את ההברה NIM לכבוד.

GnomeBubble

New member
בהיעדר דוגמה טובה יותר

זה יהיה כמו אם תבוא למישהו בארץ ותקראי לו "הוד רוממתו" בעברית.

giligil11

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

יש כאלה שמרגישים כך גם אם לא קוראים להם כך בארץ שלנו

למעלה