היהדות שלי

catalystim

New member
היהדות שלי

שלום לכולם. זו הכניסה הראשונה שלי לפורום. ובהזדמנות זו אספר על ה"סרט" שלי עם היהדות: מצד אחד אמונה מאוד גדולה ורצון עז ללמוד ולהכיר את היהדות מקרוב ומצד שני תחושת ריחוק מסמלים רבים, הלכות ודינים (דיני כשרות - זו דוגמה טובה...). זה קונפליקט מתמשך שאני לא ממש יודע איך לפתור. בכל מקרה לפני שנה נולדה לי בת ומאז היהדות בשבילי היא כבר לא רק עניין של אמונה - אלא עניין של מחוייבות. המחוייבות שלי כיהודי להמשיך את המסורת ולהנחילה לדורות הבאים. זהו... סתם רציתי לשתף. אשמח לכל תגובה שהיא.

HGXEU

New member
אני לא חושב שכדאי לך לשאול בפורום

שאלה כזאת רצינית, אם תרצה אוכל לתת לך את הטלפון של הרב שלמה אבינר.

HGXEU

New member
הוא רב עם רמה

אינטלקטואלית ותורנית ממש גבוהה. תראה עליו בויקיפדיה (בקישור). כמעט בכל דבר אני מתייעץ איתו (אני מתכתב איתו בדרך כלל 3-4 פעמים בשבוע). שווה לך לנסות.

ויותר מכך...

הוא רב עם לב אוהב מאוד לעם ישראל ולמדינת ישראל. האישיות שלו נותנת לו יתרון עצום כרב, ואני אישית מעריך אותו מאוד על כך.

אופירA

New member
מנהל
מניסיוני - זה קונפליקט לכל החיים

וטוב שכך, אחרת לא היה מעניין ...
. כדי להתמודד עם תחושת הריחוק אני עושה כמה דברים: א. לומדת הרבה על החומר הזה, כדי לחבר את ההבנה של החומר הזה עם ההבנה של החומרים שאני מחוברת אליהם בלי מאמץ. ב. מתרגלת במצוות לפי הסדר של "מה שחביב עלי קודם". עשה טוב ורק אח"כ סור מרע. קודם כל מה שקל ופשוט, ואח"כ מה שקצת יותר מסובך, ורק אחרי שיש יותר כוח ומודעות ומוכנות ורצון. לבנות את הרצון בתהליך הדרגתי. ג. אם יש משהו שאני מנסה במאמצים ולא הולך לי - אני לא שוברת את נפשי, אלא יורדת מזה ומנסה להבין מה הקושי, להתייעץ עם רב מורה דרך שמכיר אותי, לנסות בדרכים אחרות וכו'. כל הניסיונות הללו מעידים על רצון אמיתי לעשות את הדבר שלא הולך לי, ולכן נחשב לי שאני עושה אותו למרות שעוד לא הצלחתי בפועל להגיע אליו. איך מנחילים לבת שנולדה את היהדות? עוד חומר מעניין שצריך ללמוד. תלמדי יחד איתה. ברור שלא תנחילי לה את היהדות שאינך יודעת עליה. תנחילי לה מה שיש לך, עם מה שתלמדו ביחד. אני התחלתי את הדרך כשבאמתחתי ילד בן 9, שקיבל עד אז את מה שהיה לי לתת לו - חינוך חילוני למהדרין, עם כמה עקרונות חינוכיים פרטיים משלי וגם עם הקשיים הפרטיים שלי... אז הודרכתי להנחיל לו מה שאפשר ולא מה שאי אפשר. חינוך למצוות לא יכולתי להנחיל לו, אלא רק להטעים אותו בכמה מצוות טעימות (סעודת שבת, ברכת הבנים בערב שבת, סיפורי צדיקים וכל מה שעושה לו טוב). כשהתבגר, הצעתי לו להקפיד להפריד בין חלב לבשר מתוך החלטה פנימית של עצמו כמבוגר, והוא אהב את זה. החברים שלו הציעו לו להניח תפילין והוא אהב את זה. דוגמא אישית הוא ראה ממני בכל מיני דברים ואהב את זה, וקיבל על עצמו כמה דברים שהתחברו לו. מעבר לזה יש לי תפילה לבקש עליו כל רגע ורגע, יש לי תשובות לשאלות שהוא מביא לעיתים רחוקות, והרבה רצון לחפש ולמצוא מה עוד להעניק לנשמתו ולנשמתי מבחינת התקרבות להקב"ה ועשיית מעשים של הרצון האלוקי. לא רק הרבנים המדריכים, אלא גם הבן שלי לימד אותי מה נכון בשבילו ומה להעניק לו ומה לחסוך ממנו (ולא לתת לו בזמן הלא נכון או בכפיה). אז אני משוכנעת שאת והבת שלך תעשו לימוד משותף גם יחד, בעצת מורי דרך שמתמצאים באנשים שעושים היפוך בחיים שלהם - מחיים חילוניים לחיי שמירת מצוות ברמה זו או אחרת.

לילית36

New member
יהדות בשבילך

שלושת הזרמים ביהדות הגדולים בארץ הם: הרפורמים (יהדות מתקדמת), הקונסרבטיבים, והאורטודוקסים. לפני שאתה מחליט לפנות לרב כזה או אחר, אני מציעה לך להכנס לויקיפדיה ולקרוא על כל אחד מהזרמים ולראות מה מתאים לך יותר. מאחר ואתה מעיד על עצמך שאין לך עניין בדיקדוקי דינים, אתה לא רוצה שיגידו לך איזו נעל לנעול קודם, תתחיל עם הרפורמים או הקונסרבטיבים. בארץ הזרם השולט הוא האורטודוקסי, בארה"ב הרפורמים הם הרוב, ואני תקווה שבמהרה הימינו גם בארץ.

catalystim

New member
בעניין הזרמים

תודה על התשובה. בעקרון מכיר את הרפורמים והקונסרבטיבים די מקרוב האמת. כל חיי ביליתי בחיק הקהילה הקונסרבטיבית ויש לי בעיקר דברים טובים לומר עליהם. את כנראה צודקת שזו דרך טובה להכיר את מהות הדת ממקום קצת אחר. בכל מקרה בית כנסת הוא אחד ה"סמלים" שקשה לי איתם. לא מתחבר לתפילות. מרגיש שלא כך הייתי רוצה לתקשר עם האלוהים שלי. להודות, לבקש, לבוא בדרישות... מה אני אגיד לך... אני מתחבר לאמונה ממקום אחר. מצד שני, רק להיות רוחני לא מספיק, כי אני יהודי ויש לכך משמעות עבורי.. בקיצור - סרט. אבל סרט טוב.. מעניין... אולי יהיה טוויסט בסוף

לילית36

New member
זורמים

מבחינת החרדים האורטודוקסים, מי שלא חושב כמוהם הוא אוכל שפנים, הרב שך אמר על חב"ד שהם הכת הכי קרובה ליהדות, צא ולמד מהי אהבת ישראל. אני לא מבינה למה אתה צריך להרגיש בסרט, אתה מאמין באלוהים, אתה אדם ישר, אתה צריך להיות שלם עם עצמך ועם מצפונך, דרך ארץ קדמה לתורה, ואתה יהודי יותר טוב מכמה מהמגיבים בפורום זה. מה שחסר לך ע"מ להרגיש שייך זו המסורת, החגים. עוד מעט שמחת תורה, אתה יכול ללבוש חולצה לבנה, ללכת לבית-כנסת (לא חייב להכנס) זה חג לילדים, אין לי ספק שתספוג מהאווירה, אני למשל אוהבת בזמן סליחות להסתובב בשכונות ירושלים ולשמוע את השירה שבוקעת מחלונות בתי הכנסת. רוב רובם של החילונים מאמינים באלוהים והם לא מרגישים פחות יהודים מהחרדים, הם פשוט לא מאמינים שאלוהים אמר איזו נעל לנעול ראשונה, ושלגבר אסור ללחוץ יד של אישה. הבעיה שהאורטודוקסים החרדים ניכסו לעצמם את אלוהים, וכמו היה סנילי הם יודעים מה הוא חושב, מה הוא רוצה, ולמרות שאת הברית עשית עם אלוהים, הם יחליטו בשבילו אם אתה ראוי להיכלל בקהל ישראל, הם לא סומכים עליו שהוא יסתדר לבד. במידה ואכן אתה מרגיש חסך בהמסורת, ובחגים, אני מניחה שאם תשאל בפורום זה שאלות בנושא, יענו לך בשמחה, אבל תזכור, אתה לא חייב ללכת לישיבה בשביל זה, ואפילו לא להפגש עם רב. לילה טוב

I S A A K

New member
לילי תקשיבי,היום אני יוצה מגדרי

את ודומייך עשו את העם היהודי עם פנטילים כולם טפשים מטומטמים שמעולם לא חשבו ולא עמדו על דעתם עד שהגיע לילי וגילת לנו שאנחנו הדור החשוך והיא הדור הנאור את הקידמה האנטלגנציה ואנחנו הפרימיטביים מפעם את לא שמעת אף פעם הרצאה מדע מול תלמוד תלמוד מול מדע שכל ההמצאות שנמצאו והמציאות שנמצאו כתובות כבר בתלמוד לפני אלפי שנים,כן כן אותם החשוכים חכמי הגמרא ידעו לפני מראש מה יהיה אחרי בעניני מדע, אבל שתוכלי לעשות מה שאת רוצה ולחיות את החיים שלך כמו הגויים כמו האמריקיים האירופיים אז צריכים להגיד שאלה שהיו מקודם אלה החשוכים והם באו חושך לגרש בידינו עט ודיו וכך אנחנו נגרש את החשך, לא יעזור לך ולשכמותך , כל אומות העולם עמדו נגד העם היהודי והקב''ה הבטיח לא ימושו מפיך ומפי זרעך ומפי זרע זרעך עד עולם ז''א לעולם לא יועיל לכם במלחמת נגד החשוכים אבל מה?! כתוב ורשעים כים נגרש השקט לא יוכל, מה זה הרשעים כים נגרש? הים יש לו גלים הים זה מאגר המים ענק אדיר הכח שיש שם, אין כמותו בכל העולם כולו איזה עצמה מקופלת בתוך הגלים האדירים - וכל הים הזה שועט בשצף קצף לכיוון החוף הגלים מתרוממים לגובה של מטרים רבים מגיעים עד החוף מעלים רפש ושצף וחוזרים בחזרה עולה גל ואומר עכשיו אני הולך לשטוף את כל העולם והוא רץ רץ רץ רץ מגיע עד לחוף הולך ויורד רפש ושצף וחוזר בחזרה בא גל טפש שני גם כן בשצף קצף מגיע לחוף נעצר וחוזר בחזרה, וככה זה כבר מאז בריאת העולם ושצף קצף ולא עוזר שום דבר. על זה נאמר ורשעים כים נגרש הים מגיע לחוף והחוף מגרש אותו בחזרה, המשך"""""""""""""

I S A A K

New member
והרשעים בדיוק אותו דבר

כל אחד מנסה את כחו חושב שהוא יצליח, למה? לא יכולים לשבת בשקט, תן ליהודים לחיות את רוצה להיות גוי תהיה גוי יהודי רוצה להיות יהודי תן לו להיות יהודי מה ענינך בכלל?, לא,לילי אומרת אם אני גוי כולם גויים, אבל זה עם יהודי העם היהודי זכותו לדעת את יהדותו כמו שנוצרי זכותו לדעת את נצרותו, כל אחד יודע את המקור שלו לנו אין מקום אחר, רק יהדות וכל הדתות האחרות שמנסים למכור אותם חיקוי עלובל???? חומר למחשבה שבת שלום

לילית36

New member
צר לי שלפני שבת אתה יוצא מגידרך

לפעמים האמת כואבת, לא שמעתי הרצאה מדע מול תלמוד, וזה באמת לא הזמן (גם אני צריכה להתכונן לשבת) לפתוח דיון על חז"ל. אני שופטת את אשר רואות עיניי, בדיון על מעמד הר סיני,שאגב לא השתתפתי בו, לכהוכחת מספר הנוכחים במעמד אתה מפנה לקישורים שהאחד מספר על מציאת חלק מחומת ירושלים ע"י נחמיה, והקישור השני מתייחס לבנית הפרמידות, אז יש לנו בעיה. בקשר לחלקו השני של המסר, אני מסכימה בהחלט, הים הוא מאגר מים אדיר שאין כמותו בכל העולם.

לילית36

New member
שכחתי להוסיף

אם אתה פוסל זרם ביהדות, אני יכולה לכתוב מה שאני רוצה על החרדים האורטודוקסים. לידיעתך, גם אני יהודיה, ואני לא טענתי דבר נגד העם היהודי, זה שאתה חושב שמיעוט בעם לוקח לעצמו מונופול על היהדות הופך את זה לאמת אתה טועה. אני דורשת ממך אל תאשים אותי בדברים שלא אמרתי.

I S A A K

New member
אני לא פסלתי שום דבר

התורה שהיא המקור ממנה שואבים כולם היא שפוסלת את מי שצריך לפסול בדיוק כמו שהמחוקק יפסול את מי שאינו עומד בקרקטריונים שלו זה הכל,המשטרה פוסלת עברינים,הצבא פוסל את הסרבנים,הכנסת פוסלת חכי''ם מי שלא מצביע אמונים למדינה וכן הדרך גם לתורת ישראל ,שאני בטוח שהסבא ואם לא הוא הסבא רבא שלך מסר את נפשו למענה זה הכל ,כל מי שמנסה ללכת במסלול עקום הוא פוסל עצמו להיות נאמן לתורת ישראל זה שיהיה ברור! שבת שלום

לילית36

New member
שבוע טוב אייזק

התורה לא פוסלת, אנשים פוסלים. בדמוקרטיה יש שלוש רשויות. 1. הרשות המחוקקת- הכנסת תפקידה לחוקק חוקים, היא לא פוסלת. 2. הרשות המבצעת- המשטרה, היא עוצרת עברינים ומביאה אותם למשפט, גם היא לא פוסלת. 3. הרשות השופטת- כשמה כן היא, היא מחייבת בדין או מזכה, היא לא פוסלת. בקשר לסבא וסבא רבא שלי אל תהייה בטוח.

KOBBRA

New member
שלום לך,

לי אין את הידיעות על מנת לענות לך על כביכול קושיותך. אני אדם חילוני אך בשונה ממך אני הגון ולא אומר שהיהדות או חז"ל אינם נכונים. אני בחרתי שלא לשמור מצוות. אם אתה אכן שוחר אמת תקרא למשל את ספר הכוזרי שנכתב לפני שנים רבות ומכיל מערכת הוכחות לוגיות לאמיתות תורת ישראל. כנ"ל אתה יכול לקרוא את הספרים של הרב נויגרשל שמוכיחים באופן הברור ביותר שלא ניתן להפרכה את מעמד הר סיני למשל. בקיצור, מי שרוצה להיות חילוני, זכותו. לבוא ולנסות ולערער על היהדות זה משהו שנעשה לכל אורך ההיסטוריה ללא הצלחה, להפך. ככל שעובר הזמן רק מוכח יותר ויותר עד כמה היהדות מדויקת.

KOBBRA

New member
אני לא אתווכח איתך

מה הופרך ומה לא,גם היום אחמדניגד נשיא אירן הכחיש את אירועי אוקטובר ,וטען שהאמריקאים הם שפוצצו את מגדלי התאומים

למעלה