היהדות והגולה

want2know

New member
לא עץ גבוה ולא נעליים...

הם יכלו לבנות מונומנטים כמה שבא להם....הם לא קיבלו את התרבות המצרית במלואה ולו קצת(במלואה)....חלקית אולי כן, אבל החלק לא היה גדול במיוחד....(נראה לך שהם גילפו בעצמם את ההירוגלפים עם שמותיהם.....?) אני אפנה ל- http://en.wikipedia.org/wiki/Cleopatra_VII_of_Egypt (אמנם ויקפדיה לא תמיד מקור מהימן למידע אמין, אבל במקרה כזה ,היא אכן אמין-אתה גם יכול לפנות לערוץ ההיסטוריה ולתכניותיו, וגם לדיסקברי כמדומני ולקבל את אותו המידע...) בקשר לכוזרים-הם לא רלוונטיים בהיקף הרחב....(מה גם שהמרת הדת ליהדות היתה בעיקר נחלת המעמדות העליונים, השולטים, האליטה...הכוזרים היו רחוקים מלהיות אחידים ומאוחדים בדת אחת...) קרוב לוודאי חלקם נטמע ביהודים שורשיים-גנטיים...ולא להפך(שכן רוב היהודים דוברי היידיש הגיעו לא ממזרח אירופה אלא ממרכז ומערב אירופה וכו'...-אם כן, לאחר מספר דורות מסויים,חתימתם הגנטית של כוזרים-יהודים היתה הופכת קרוב לזעומה מאוד, בגנום היהודי הכללי)-, אבל השפעתם על הגנום היהודי בכללותו, לפי האינדקציה שמראים רוב המחקרים הגנטיים עד הלום, לא היתה משמעותית במיוחד... רובם, יש אינדקציה חזקה לזה, התאסלמו בסופו של דבר, על סף התפרקות ממלכתם... לבוא בטענה שאפילו קרובה בקצת לזו שהעלית,שהעם היהודי היום, בכללותו, לא קשור לעברים הקדמונים, לעם ישראל הקדום.....מעיד על בורות בנושא, או כוונות דלוחות, או שני הדברים גם יחד...תוך הסתמכות על טיעונים שיטחיים ובבטחון גמור בדבריך הלא מבוססים והמופרכים בחלקם לפחות... מאמרו של אריק ל-התחלה טובה-שם מופעל הגיון אמיתי המסתמך על הדפוסים ההיסטוריים העיקריים בין השאר של היהודים ונתונים היסטוריים עובדתיים למדיי, בין השאר(הסקי הגיון וכו'...). .קהילות גדולות של יהודים חיו באירופה,צפונה, מערבה ,מרכזה ואף מזרחה לפני שהכוזרים-היהודים הגיעו לשם, לפני שחלקם התגייר...רוב שנות הגלות, היהודים חיו בקהילות מבודדות(בכוונה) ומסוגרות(ודתיות למדיי) משכניהם הלא-יהודים,ונמנעו באופן כללי מלהתערבב בהם, וזה היה דו-סיטרי, גם מהצד השני, בנוגע ליהודים...קרא את זה גם: http://www.geocities.com/Athens/Cyprus/8815/Khazars.html

want2know

New member
ואם הההיטוריה עצמה ורציפות החיים

ואם הההיטוריה עצמה ורציפות החיים היהודיים-עיבריים מתקופת הגלות, הן בישראל ובעיקר בגולה, לא מספיקים בשבילך....המחקרים הגנטיים בשנים האחרונות מראים על קשרים גנטיים קרובים מאוד ובלתי ניתנים לעירעור של רוב העדות היהודיות אחת לשניה, כמו כן, לאוכלוסיות כאן באזורנו(וזה כולל את האשכנזים)- וnצביעים על מסקנה סופר-הגיונית של :"וואלה, 2000 שנה ויותר חי עם ישראל, היהודים בגלות...והפתעה גדולה-זה באמת עם ישראל.... Surprise, Surprise... זה שנטמעו בנונוכרים במהלך השנים(ולא להפך-כי אם להפך-אז יהודים אלו וצאצאיהם נעלמו מעם ישראל...רוב בני העם היהודי היום הם צאצאי אלו שלא נטמעו ולא התבוללו מבהלך רוב ההיסטוריה בגולה... ) , זה לא חדש.... מה שכן.שלפחות בתקופת הגלות, השפעתם, גנטית, כך נראה, לא היתה משמעותית במיוחד.

want2know

New member
*שכן רוב היהודים דוברי יידיש הגיעו

(*שכן רוב היהודים דוברי יידיש הגיעו למזרח אירופה משאר חלקי אירופה-מערב, מרכז צפון וכו'...יהדות פולין ברובה למשל היתה שייכת ליהודים שכאלו וליהודים מגרוש ספרד-אותנטיים ושורשיים לכל דבר)

TaL53

New member
סליחה?!

>לבוא בטענה שאפילו קרובה בקצת לזו שהעלית,שהעם היהודי היום, בכללותו, לא קשור לעברים הקדמונים, לעם ישראל הקדום.....מעיד על בורות בנושא, או כוונות דלוחות, או שני הדברים גם יחד...תוך הסתמכות על טיעונים שיטחיים ובבטחון גמור בדבריך הלא מבוססים והמופרכים בחלקם לפחות... אם טתרח לקרוא את מה שכתבתי אולי תגלה שכול אלה תאוריות ולא משנה כמה מחקרים גנטים יעשו זה עדיין לא יעשה שום דבר לעובדה קיימת אז אל תכניס מילים בפי בבקשה. קודם כול לכוזרים הייתה השפעה עצומה על הסלאבים שישבו באזור אוקראינה של היום,וגם השפעה תרבותית, בעקבות זאת חלקם גם התגייר, כיום מקובל לחשוב שהיהודים של קרים ויהודי ההרים(טאטים) הם צאצאיהם של הכוזרים וזאת בעקבות מחקרים שנעשו עוד בתקופה הסובייטית. אף אחד לא טוען שהעם היהודי כיום מוצאו מהכוזרים, אולי אתה חושב שמישהו כתב את זה. במהלך התפשטות היהודים בעולם הם באו במגע עם אינספור שבטים ועמים וחלקם של השבטים הללו התגייר, והיו גם יהודים שהתבוללו בסביבה שלהם, בגלל זה רובנו לא נראים אותו דבר ולא צריך לחפש קישורים שיגידו אחרת. היו שבטים בתימן ובצפון אפריקה שהתגיירו וזאת עובדה קיימת ואפשר לטעון שיהודי תימן\מרוקו הם צאצאים של אלה. היהודים באו לאירופה משני כיוונים- מכיוון ספרד והמזרח התיכון ומכיוון המזרח- מכיוון אוקראינה והקווקז, על מוצאם של כול אחת מהקבוצות הנ"ל אפשר להתווכח אבל אם אתה אומר לי שכיום כול היהודים בעולם הם צאצאים ישירים של העבריים הקדמונים יש לי בשבילך מחקר הום-מייד- עזוב את המחשב, צא מהבית וכנס למכולת השכונתית, שם תמצא יהודים מכול הסוגים והצבעים ואם אחרי זה אתה תמשיך לטעון שיהודי מרוסיה, מאתיופיה, מבוכרה ומאנגליה הם מאותו מוצא בדיוק ,שיבושם לך.

TaL53

New member
דרך אגב

בדרום אוקראינה במהלך המאה ה19 הייתה תנועת התגיירות מאוד נרחבת שבעקבותיה התגיירו כפרים שלמים באוקראינה ובילורוסיה, התושבים המקומיים קראו להם "סובוטניקי"-שומרי שבת ו,ז'ידובסניקי"-יהודונים. חלק גדול מהקהילות האלה עלו לארץ וחלקם התערבב בקהילות היהודיות הקיימות. ורק בינינו-רפול ושרון הם בכלל לא יהודים מקראיים- משפחתו של רפול במוצאה היא מאותם האוקראינים שהתגיירו וסבתו של שרון הייתה רוסיה עם שם משפחה אורלוב(אם אני לא טועה). לכן הטענה שכווול היהודים מוצאם ממשה רבנו לא הגיונית בעליל. במיוחד כשהעם היהודי לא חי בבועה ולא שמר על גנטיקה טהורה מאז ששלמה בנה את בית המקדש. אם אתה מסתמך בטענותיך על גן הכוהנים אני מכיר את הסיפור ואני גם מאמין שיש סיכוי שה"אצולה" היהודית שמרה במשך 2000 שנה על ייחוד ע"י נישואים רק עם כוהנים אחרים וככה הם העבירו את הגן אבל אנחנו מדברים על כול עם ישראל.

want2know

New member
אי דיוקים על גבי אי דיוקים.....

אי דיוקים על גבי אי דיוקים..... 1.אין כזה דבר גן כוהנים-אתה לא מכיר את הסיפור מספיק טוב, ומישהו כבר העיר לך על זה, ולא טרחת לקרוא במדיוק....ומידע מדוייק יש באחד הקישורים שסיפקתי בידך... הכוהנים הם דוגמא מייצגת לכלל עם ישראל, באופן כללי-אמנם עדות הסמן הגנטי בכרומוזום ה-Y של הכוהנים היא חזקה אבל היא רחוק מלהיות היחידה-אין ספור מחקרים גנטיים אחרים, על כלל העדות וכלל היהודים בעולם, לא רק כהנים-מראות באופן די חד משמעי על קשר גנטי בלתי ניתן לעירעור וחזק בין רוב העדות היהודיות השונות(באופן כללי עם פרטים בתוך העדות יוצאים מן הכלל, וכמה עדות יוצאות מן הכלל). הסובוטניקים-אני מאמין שכאן יש מידע קצת יותר מדויק מדבריך עליהם- http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%9D המספרים של הסובוטניקים,בטח של לפני יותר מ-120 רחוקים מלהיות תנועה שסחפה את ההמונים... מקרים כשלהם הם היוצאין מן הכלל ולא מלמדים על הכלל... כאלו דברים קרו,גיורם הכשר גם מוטל בספק רשמית על ידי הרבנות ויש דרישה לגיור לחומרה...כידי להכירם כיהודים...ובכל מקרה, לא היו ואינם מתקרבים אפילו בטיפה להיות חלק ארי, או שועל, מבחינת מספרית מהעם היהודי. רובו של העם היהודי,עם ישראל המודרני פחות או יותר, הכי קרוב שאפשר=לבני ישראל הקדומים... והאמונה הבלתי מבוססת(ועוד פעם, המופרכת) ש"יום אחד בהיר" התחלפו כל או רוב בני העם היהודי,מיליוני היהודים האתניים והדתיים,במיליוני יהודים שהם בעצם גרים ולא יהודים אתנית.... סיפקתי כבר בפניך את כל מקורות המידע הרלוונטיים כידי לא להיות בור בנושא, וכידי שלא יועלו טענות בלתי עינייניות או מטושטשות מידיי בדיוקן... כל עוד תקרא את החומר הרלוונטי!

want2know

New member
לא אמרתי כל יהודי העולם

לא אמרתי כל יהודי העולם-אמרתי שהרוב הם צאצאי העיברים הקדמונים- גם המסורת של הקהילות השונות ומנהגם להשמר לעצמם, כלומר דחייה דתית תרבותית משני הצדדים, גם של היהודים וגם של שכניהם, וגם רוב מחקרי הגנטיקה שנעשו עד עתה, שבים ומאששים את דבריי... אני מדבר על מדע הגנטיקה, עובדות שנמצאות בכל תא בגוף שלנו, עדות למקורותינו-וזאתי, כמו רוב ההיסטוריה היהודית, מספרת על הקשר בין רוב היהודים...הראשונה בהקשר הקירבה הגנטית,השניה....מסבירה את עצמה. פעם נוספת-זה שנטמעו בנו במהלך השנים, בני עמים אחרים...אין לזה כלום לבין קביעתך כי היהודים , העיברים של היום אין להם קשר לעיברים של פעם(טענה כל כך מופרכת, שלא שווה להתייחס אליה אפילו...) היהודים של היום, ברובם, הם ממשיכיהם, צאצאיהם הישירים של העברים הקדמונים...אין ספק שחלק מאקלקטיות המראה של יהודים שונים בא "גם" ממקור זר(והידעת שנדרשת השפעה מזערית מאוד של די.אן.איי זר שונה כידי שמראה חיצוני ישתנה?)-המראה החיצוני זה רק קצה הקרחון.., אך לא רק, מפני שמאז ימי התנ"ך היו בעם ישראל כל סוגי העור והשיער ומה לא..."בלונדיזם טבעי" זה רחוק מלהיות המצאה של אריק ל... באזור הסהר הפורה, תמיד היה מיעוט של בהירים, באופן טבעי...--->הקיצור, קרא את המאמר שלו. אתה מסתכל בשיטחיות בעיקר על מראה חיצוני של לדוגמא-אשכנזים וספרדים ויוצאי ארצות ערב וכו'...מחקרים סובייטים וכו'...-תתעדכן במידע החדש ביותר... רוב ההיסטוריה היהודית, הקהילות היהודית בגולה לא התערבבו כמעט ונשמרו לעצמן, בתוך הקהילה בכוונה...זה כ-2000 שנה שהיהדות היא לא בדיוק דת מושכת או פופולארית לרוב הלא-יהודים-זוהי דתו של העם שנרדף ונרצח באופן מתמשך הכי הרבה בהיסטוריה הכתובה....ו, קרא הרבה על הנושא אם אתה רוצה לדון על הנושא באופן מושכל-לא לחינם נתתי בידך קישורים למאמרים רלוונטיים, כמו זה האחרון למשל... ספרד זה באירופה... האשכנזים באו ברובם לאירופה במקור כפי הנראה והנלמד מתחומי האימפרייה הענפה של הרומאים...ורוב היהודים בכלל, מקורם(וופסי דו...) מהמזרח התיכון-ארץ ישראל;אזור הסהר הפורה;אפריקה-מקור כולנו(קרוב לוודאי). .רוב העדות, באופן כללי, הינן נצר לבני ישראל הקדומים, ולא סתם צאצאים,עם קשר גנטי מזערי עד לא קיים לאבותיהם(יש אין ספור אנשים בעולם שהם צאצאים רחוקים מאוד של יהודים, בין אם הם יודעים על זה או לאו...זה לא הופך אותם לחלק מעם ישראל),אלא קשר דם חזק-בגלל היות אותם בני ישראל קדומים, העברים הקדמונים, קבוצת ההתייחסות שלהם מאז ומתמיד,בהיותם ממשיכיהם הישירים.רוב עדות ישראל באופן כללי הן ממוצא עברי ישראלי משותף שהתפלג למשך אלף ויותר שנים בארצות ומקומות שונים בעולם( עם אקלים שונים וכיוצא בזה...). אחוז הגרים בקרב העם היהודי , במהלך רוב ההיסטוריה בגולה, וכמו כן נישואי התערובת היה מזערי-והם אף פעם לא היוו אפילו לא בקרוב את רובו, חציו וכו'... של העם היהודי. מתבוללים אמיתיים כפי שאמרתי לא נשארו הרבה זמן חלק מהעם היהודי... וגרים מן הסתם, לרוב נטמעו באוכלוסיית יהודים מקורית עד שלאחר מספר דורות-השפעתם גנטית, כפי שמצביעים מחקרי גנטיקה רבים,היתה זניחה ונמהלה בחומר הגנטי השלט והרב יותר של היהודים בהם נטמעו....או שנטמעו בחזרה בכובשים שונים וכו'.... רלוונטיות שונות המראה החיצוני למידת הקירבה הכללית של רוב יהודי העולם אחד לשני, היא זניחה למדיי...הממצאים כבר לפניך.... ו"מראה יהודי" לחלק נכבד ביהודים(לא שזה בהכרח רלוונטי, כפי שנאמר קודם), גם הוא אינו מיתוס בלתי מבוסס, מראה שונה למדיי מזה הכללי של רוב האוכלוסיות המארחות... אם אתה לא קורא את החומר הרלוונטי וממשיך בשלך..או שומט באיזושהי סיבה א-לוגית את תקפותם, בטח בהשוואה לחומר הלא מעודכן עליו אתה מתבסס....... אין לי מה להוסיף לזה.

TaL53

New member
אם ואם, ואם לסתבא היו גלגלים

ויקיפדיה לא תמיד מעודכנת בעצמה ואני אוהב גם להסתמך לא רק על דברים שכתובים באיזה אתר. יום בהיר אחד כול היהודים התחלפו בגרים?!, טוב אם אתה מציג את זה ככה ברור שגם העולם נברא בשבוע והדינוזאורים הושמדו ע"י עב"מים. המראה ה"יהודי" רק לידיעתך הוא לא בדיוק המראה האוטנתי של יהודי המקרא אלא תוצאה של נישואי קרובים במשך דורות בקהילות יהודיות סגורות במזרח אירופה ובאשכנז. תנועות גיור אומנם לא המוניות אבל היו. ועוד הפעם אתה מצטט את מה שאני לא אומר אז לפחות אם כבר את רוצה לנגח תצמד למשפטים מדיוקים. תנועת הסובוטניקים הקיפה אחוז מסוים של כפרים באוקראינה ובילורוסיה, לא את כול המדינה ורבים מבין הסובוטניקים האלה עלו לארץ בעלייה הראשונה והשנייה והשתלבו כאן ככה שכיום אי אפשר להבדיל בינם לבין ה"יהודים האתניים". ואפילו הייתה כתבה על קצין בכיר בצה"ל שמוצא משפחתו הוא מהסובתניקים. מעניין שאני לא ראיתי אף אחד אחר כותב כאן דברים המצדדים בדבריך, ואולי יש בזה משהו.

want2know

New member
אתה טועה ומטעה ולא מדייק

ה"חזות היהודית" הטיפוסית גם מצביעה על קשר גנטי כללי...שהיה בולט הרבה פעמים עם המאפיינים החיצונים של יהודים לאלו של לא יהודים....עד היום אפשר הרבה פעמים לראות מישהו בטלויזיה, לשער שהוא יהודי על פי תווי פניו, וברוב הפעמים להיות גם צודק...זה לא מדעי, זה פשוט ככה. הקירבה הגנטית של רוב העדות השונות אחת לשניה היא עובדה מדעית.. מאפייני החזות היהודית הנפוץ כל כך אצל יהודים מעיד במידה מסויימת על הקשר-המראה הטיפוסי היהודי הזה הוא עתיק יומין ונשאר כבר הרבה מאוד זמן, ומה זו הקביעה הזו, שזה לא המראה היהודי האותנטי? ההגיון מכתיב שמכיוון שנישואי תערובות וכו' היו במהלך רוב הגלות די נדירים יחסית,והקהילות היו די מסוגרות ולא פתוחות לאנשים מחוץ לעם, שמאפיינים פיזיים משותפים, חיצוניים בין השאר,שיהייה מוטיב חזק אצל רבים מהיהודים.... אני לא ציטטתי דבר. קראתי שכעשרים אלף אנשים בערך לפני כ-200 שנה, "הצטרפו לדת היהודית", לפי נתוני הממשל הרוסי, משהו כזה היה זה באזור ספציפי באזור רוסיה(קבוצת כפרים קרובים לפי הבנתי) ששמו מצוין בקישור, רק אחר כך פיזרו אותם בכל רחבי האימפריה...שזה מספר די גדול יחסית-אבל זה משהו די חד פעמי וכמקודם, לא מלמד על הכלל בהיסטוריה בכלל-הם עשו את זה גם בתקופה לא קלה ליהודי רוסיה, שלא קיבלו בדיוק יחס טוב מהצאר באותה תקופה...(בלשון המעטה אני מתאר)-כך שלוגית, זה לא מסתדר מה שעשו, ועוד בתקופה כל כך לא טובה להיות יהודי ברוסיה(מתי כן?)-וזה לא חלק ממגמה משתמשכת או באיזשהו אופן רציפה בהיסטוריה-כאשר היו אלו הצטרפויות של קבוצות שלמות, היו אלו מקרים יחידנים וממש לא נפוצים....שכפי שידוע, היהדות ברוב תקופותיה, ממש לא מסיונרית-בדיוק הפוך. בקשר לערכים שקישרתי כאן לויקיפדיה-אין הרבה מה לעדכן בנושאים אלו... בטח שלא בכל הקשור לקליאופטרה ולבית תלמיי....וזה לא איזה אתר אחד, זה די הרבה אתרים, וגם ערוץ ההיסטוריה, וכו'... הקיצור-אני הבאתי תימוכים לדבריי-כך שבקבלה את דבריי,אתה מקבל תימוכין למכביר. על מה אתה כן מסתמך? על שמועות ודברים שקראת לפני מיליון שנה? תקרא, תחקור....במקום זה אתה פוסל את הכתוב מפני שמה? מפני שהם כתובים באינטרנט? לא מכובד מספיק בשבילך מקום הכתוב? או שפשוט קשה לך להתאמץ ולקרוא מה כתוב בהם ולהשכיל בנושאים האלו בדרך? אתה צריך שמישהו ממעגל האנשים המוגבל שמשתתף בפורום רגולרית ינקוט עמדה ויצדד בדבריי? אתה מספק מקורות ואתה רוצה המלצות? אני לא אומר שום דבר מהפכני למי שמכיר את הנושא מספיק טוב... אני לא מביא את זה מהאוויר. אז תגיד-"אני לא מאמין בשום דבר שכתוב באינטרנט ושנוגד את ה"ידע" או ה"הגיון" שחשבתי שיש לי בנושא כזה ואחר, וזהו..." ומובן שניסיתי להמחיש את האבסורד שאומרים שאיכשהו, מיליוני היהודים האותנטיים נעלמו ואותם החליפו קבוצת גרים, שרק חיכו להזדמנות("מתחזים" ומה לא..)....שחור שחור יבוא ויבלע את כל היהודים המקוריים.....וכך נשארו רק או בעיקר יהודים גרים בלי יהודים שורשיים, אם זה בקשר לאשכנזים או בקשר לכל היהודים ככלל... רציפות היהודים כעם וקהילות בעולם,לפני הגלות ואחריה מתועדים דיים כידי להמחיש רציפות, גם אם שושלות יוחסין נפרדות, כמעט שלא בנמצא... עם ישראל מטביע את חותמו, לא רק דרך תרבותו אלא דרך נוכחותו הפיזית בעולם בצורה כוז או אחרת כבר אלפי שנים, ברציפות. בכל מקרה,היהודים הגרים נחשבים בהלכה ליהודים לכל דבר.

want2know

New member
בכל אופן,קרא את החומר והשכל בנושאים

בזמנך החופשי-ואחרי שתשכיל בנושאים הנ"ל, תוכל לייצג את הנתונים יותר כפי שהם ונאמנה-יותר מזה אין מה להוסיף.

varcety

New member
מה שאתה אומר

לא הגיוני לגבי יהודי רוסיה וארה"ב, שאחוז ההתבוללות שם עובר את החצי. אבל אני מסכים עם זה שאמרת שמספיקה כמות לא גדולה של גנים זרים בשביל שהחזות תהיה שונה. לדוגמא,אני ואחי ממש אבל ממש לא דומים, הוא יש לו מן חזות אירופאית-רוסית וקצת תווי פנים מונגוליים, לי יש חזות תורכית-מונגולית-קווקזית, אבל בכל זאת אנחנו אחים לאותם הורים בדיוק,הכי מקורבים גנטית שאפשר להיות, למרות החזות השונה.

want2know

New member
ההתבוללות הגבוהה ובמיוחד במקומות

ההתבוללות הגבוהה ובמיוחד במקומות שהזכרת היא רק בערך מתקופת ההשכלה והלאה, במיוחד אבל במאה ה-20.....עד אז רוב מוחלט ביהודים היה דתי ומאמין ואי לכך, די שמרן. המדובר לעיל היה על רוב ההיסטוריה של היהודים בגלות ובגולה... ה"יהודים" של היום,ברובם, הם יהודים מפני שתופעת ההתבוללות הגנטית(נישואי תערובת וכו'...) לא היתה מכרעת במיוחד אצלם, אם בכלל... בקשר למצב שלך עם אחיך....יש מצב(זה קרה לא פעם) שבו בדיקות גנטיות של אחים מאותם שני הורים ביולוגיים מצביעות על זה שגנטית הם אינם אחים- שבממוצע אחוז הקירבה שלהם אחד לשני אמור להיות 50 אחוז, בדומה להורים לידליהם....אבל יש אפשרות למשל, שאתה תקבל בדיוק פלוס מינוס 50 אחוז מהגנום של ההורים שלך ואחיך קיבל בדיוק פלוס מינוס את ה-50 אחוז האחרים מהם שאתה לא קיבלת...ואז נוצר המצב שגנטיצ, על אף ששניכם בנים ביולוגיים של שני אותוזוג הורים משותפים-גנטית, הקירבה שלכם היא מאוד קטנה....אבל זה די נדיר. בקשר לחזות.....זה קורה מלא פעמים שאחים קיבלו גנים של מראה חיצוני שונים לחלוטין- העיקר עם זאת(גנטית), זה בשאר הגנים שלא באים לידי ביטוי כל כך בולט כמו תווי פנים...

טשאפק

New member
בין השומרונים לארמנים

אפשר לקבוע שגם לולא היה המרד הגדול ומרד בר-כוכבא, עדיין היתה מתפתחת עם השנים גולה יהודית, בגלל רדיפות ובגלל מצוקה כלכלית ששררה בארץ תקופות ארוכות. אגב, גם לשומרונים היתה גולה קהילות של שומרונים היו קיימות במזרח התיכון לאחר הכיבוש הערבי, אולם הן לא שרדו. אפשר להניח שגורל העם היהודי, לולא חורבן הבית וההגליות הכפויות, היה על הסקאלה שבין העם השומרוני לעם הארמני. מן השומרונים נותר ממנו רק שריד סמלי. הארמנים היו תקופה מסוימת (בערך במקביל לתקופת החשמונאים) מעצמה איזורית. ממלכתם נכבשה ע"י רומא ולאחריה היה העם הארמני תחת שלטון עמים זרים לאורך ההיסטוריה, (אם כי הקימו פה ושם מדינות עצמאיות במקומות שונים) וחלק גדול ממנו התפזר בעולם. ובמאה ה 20 עלה בידו להקים מדינה עצמאית על חלק מהטריטוריה המקורית. הארמנים הם נוצרים, אבל יש להם כנסייה משלהם, והדת שימשה אצלם בתפקיד דומה לזה של היהדות בשימור העם תחת שלטון זר במולדת, ובקהילות שברחבי תבל.

far from abyss

New member
גם אני מאמין

שלולא הגולה היינו עוברים "ערביזציה" בסופו של דבר ומה שהייה נותר הוא שריד סמלי. כמו שני הכפרים הנוצריים היחידים בעיראק בהם עדיין מדברים ארמית, או הקהילות הקטנטנות של הזורואסטרים באיראן. מי אלה הארמנים בכלל? הם צאצאים של ממלכת-URARTU שהייתה אחת היריבות של האימפריה האשורית?

Boogieman

New member
לא יודע מה היה קורה שכן אליו לא...

היתה גולה ממילא גם שאר ההסטוריה היתה הולכת לכיוון אחר ולא בטוח שבכלל היה דבר כזה "איסלאם". מה שכן בטוח זה שהיהדות כפי שאנחנו מכירים אותה היום, היא תוצר מובהק של הגולה. מה שמשותף לזרמי היהדות השונים (ואפילו לחילוניים) היא הקבלה של התורה שבעל פה, שהועלתה על הכתב בסביבות המאה השמינית לספירה. כל פלג יהודי שלא קיבל אותה נזרק החוצה והקבוצות ששרדו מהם (כמו קראים למשל) לא נחשבות כחלק מהיהדות. מה שהיה קודם היה שונה מאוד, גם מבחינה אתנינ, גם מבחינה תרבותית וגם מבחינה דתית. אמנם אנחנו רואים את עצמינו כממשיכיהם של הישראלים הקדומים, ויש לנו בסיס לחשוב כך (ולא רק לנו) אבל לדעתי, מה שקדם לחורבן בית שני, לפחות, זה משהו קצת נפרד והיהדות זה משהו שהתפתח בגולה.

far from abyss

New member
מכיוון

שלא היו אז יהודים בגולה כדי שישפיעו על הנביא מוחמד, הבחנה חכמה. הגלות אם ככה, או לפחות כמו שאני רואה זאת, היא ביו המאורעות המשפיעים ביותר בהיסטוריה. אם כי לתווך ארוך, במישורין ובעקיפין רעיון האל המונותואיסטי הופץ כמעט לכל העולם. אם מכירים כמובן בהשפעת היהודים על הנצרות (מה שהנצרות מקבלת) ועל האסלאם (מה שהאסלאם דוחה על הסף).

טשאפק

New member
אפשר להיות די בטוחים

שגם לולא היה חורבן ויציאה לגלות כפויה המונית, עדיין היתה מתפתחת פזורה. כפי שהתפתחה פזורה ארמנית, וכפי שהיו גם קהילות שומרוניות בקאהיר ובמקומות אחרים.

ע מ י ש

New member
כאן אתה צודק

מאז חורבן הבית הראשון היתה תפוצה יהודית גדולה מאד בכל אגן הים התיכון, בעיקר במצרים (אלכסנדריה), בבל ואסיה הקטנה. לקהילות אלה היו יחסי גומלין עם היישוב היהודי בארץ ישראל, הן בתקופה שבה היה שלטון עצמי יהודי חזק (ממלכות חשמונאים, ימי הורדוס) וגם בתקופות אחרות. חלק גדול מן הקשר היה בגלל קיום המקדש בירושלים. לחורבן של שנת 70 ולחיסול הכמעט מוחלט של היישוב היהודי בארץ בשנת 130 היתה השפעה קטנה יחסית על הפזורה היהודית, עיקר ההשפעה היה עקב חורבן המרכז הרוחני אבל לא יותר מזה. מכאן שהפזורה היתה קיימת, היא היתה חזקה ויציבה ונתקיימה מאות שנים לפני ההגליה בידי הרומאים

Y. Welis

New member
אגב זרם צדדי - השומרונים גם שרדו

2000 שנה ויותר (סימנים לנוסח היחודי של התנ"ך שלהם נמצאו בין חלק ממגילות ים המלח), והם עדיין מקיימים את טקסיהם.

למעלה