הידעת

הידעת

למי שלא הבין מדוע בהופעה המשותפת של פורטיסחרוף ומשינה נוגן השיר "סדר יום" של להקה רטורית של יוסי אלפנט. הלהקה הפסיקה כמובן לעבוד אחרי מותו של אלפנט. במופע המיוחד לזכרו "איך כש", שנערך לפני 7שנים הופיע הרכב מיוחד של להקה רטורית שכלל בין היתר את שלומי ברכה ויובל בנאי, כשהאחרון נכנס לנעליו של אלפנט בביצוע השיר "סדר יום". כידוע, פורטיסחרוף ביצעו קאבר לשיר אחר של אלפנט, "באים אותך לקחת". אגב, להקה רטורית ניגנה ניו אייג' כמו מינימל קומפקט (והן כמובן פעלו בתקופה דומה, בתחילת האייטיז), אולם היא הייתה הלהקה היחידה שהעזה לעשות זאת בעברית, ולכן נחשבת ללהקה פורצת דרך. היא הוציאה תקליטון אחד בעברית ואז התפרקה. כעבור כמה שנים הקים אלפנט את הלהקה בהרכב דומה, אלא שהפעם היא ביצעה גם, ובעיקר, שירים באנגלית והוציאה תקליט הופעה אחד שנקרא "הופעה רטורית", אליו גם צורף כבונוס התקליטון הראשון

הוו נחמד לדעת :]

מה שכן, תמיד ידעתי איכשהו שברי סחרוף ויוסי אלפנט קשורים אחד לשני. כי הם פשוט כ"כ דומים! גם במוזיקה שהם עשו באותה תקופה וגם פשוט בשירה הסטלנית שלהם
ואכן מתברר שיש קשר..

תקליטונים ../images/Emo6.gif

שבוע שעבר הייתי בתקליטיה של קול ישראל, ופעם ראשונה בחיים שלי ראיתי תקליטון. לא ידעתי שקיים דבר כזה.

לא, לא תקליטון כזה...

נו מין אלבום קטן עם כמה שירים. זה לא סינגל כי יש יותר משיר אחד, אבל זה לא אלבום... ואגב, התקליטיה של קול ישראל מגניבה

salinder

New member
EP לא חייב להיות חצי מקוטר של תקליט

יש לי EP של "כשהגיטרה מנסרת את הלילה" בויניל וזה בדיוק כמו תקליט רגיל. מה שכן, תקליטון אכן אמור להיות יותר קטן ומלכתכילה היה צריך לכתוב EP

New Volume

New member
התכוונת לניו ווייב, ולא לניו אייג'

אבל הידעת? מקסימה בהחלט.

למעלה