הידעת?

הידעת?

הידעת שמוטיב הירח הוא השכיח ביותר בשירים של ברי ופורטיס? החל מ"ירח מפלסטיק וילדות בלי שמלות" עד ל"חדשות מהירח" בדרך אפשר למצוא המון המון דוגמאות משירים משותפים של שניהם (ומעל יעלה אור ירח מלא) ושירי סולו (חם על הירח, רודף אחרי הירח ברגעים קשים וכו') וגם בשירים שנכתבו לאחרים (שנים לאור ירח שיכורים מהריח, מתוך נעים של שרון רוטר) צירוף מקרים או מוטיב חוזר?

מוצקלה25

New member
אני רוצה להוסיף

את המילה "שמיים" שמופיעה בהרבה שירים בכתיבה של פורטיס לסולו ול "אין שמיים רק אדום" הירושימה מון אמור "מתחת לשמיים של שום מקום" שמיים של שום מקום "הדשא זורח והשמיים נוטפים" אגם ענשית "מדבר עם השמיים ולוחש תפילה" איפה הסוסים "נופלות שבעים ושתיים בתולות מהשמיים" בסוף של יום וזאת רק רשימה חלקית

hcsneB

New member
הירח מאז ומתמיד סימל את אי השפיות

רק נורמלי שאדם כמו פורטיס ישלב אותו כל כך הרבה בטקסטים שלו וברי? הוא פשוט הסתובב איתו יותר מדי זמן עוד דוגמא אפשר למצוא ב"ניצוצות"

המממ

New member
"צירוף מקרים"

קצת כן וקצת לא. אני מניחה שהם לא התכוונו מראש שבהרבה משיריהם יופיע הירח. עם זאת, ירח הוא כנראה משהו שהם מתחברים אליו ופשוט מוצא את מקומו באופן טבעי במילות השירים. עם קשר ובלי קשר, אני מאוד אוהבת את השירה של לאה גולדברג. ניתן לשים לב שגם אצלה בשירים יש מוטיבים חוזרים. לפעמים בגלל שאכן מדובר בשירים שקשורים אחד לשני. אבל לפעמים אני חושבת שזה סתם בגלל שהיא אהבה את הכוכבים, הנחלים והאילנות
לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

New Volume

New member
גולדברג מדהימה

אמנם גדלתי על שירת הילדים שלה (מה עושות האיילות, מדוע הילד צחק בחלום, פזמון ליקינטון, ארנבות משוקולד, מפרשי זהב ועוד) אבל גם שירתה למבוגרים (סליחות, ימים לבנים, משירי ארץ אהבתי א' ב' ג', את תלכי בשדה ועוד) אהובה עלי מאוד.

New Volume

New member
וזה בדיוק המקום להזכיר

את שני הביצועים המצוינים שעשה ברי בערב משיריה- 'שרים לאה גולדברג' (נעה את לא במקרה המפיצה העיקרית של הביצועים הללו?): 'משירי ארץ אהבתי א' ופזמון ליקינטון (ששם שרים על הלבנה, שהיא מילה נרדפת לירח!).

המממ

New member
../images/Emo45.gif

אני התחלתי להכיר אותה יותר לעומק דרך אחינועם ניני
כשיצא "בואי כלה" (כשהייתי בכתה ה' אני חושבת!). נורא התלהבתי
אני עדיין מחבבת את הביצועים, למרות שהיום העיבודים נשמעים לי מיושנים. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

lihay

New member
אתמול הייתי בת"א, וראיתי את אותו יר

... את אותו ירח שעליו ברי כותב כל הזמן.. את אותו אחד בדיוק... הייתם צריכים לראותו אותו .. הוא היה ממש יפה :)

למעלה