הידיעה.

אא ניר

New member
הידיעה.

שלום, האם לגטימי לדעתכם, שהילדים יהיו מודעים לכך שהאב מעביר תשלום חודשי לאם, עבור הצרכים שלהם {או חלקם} אם כן מאיזה גיל ? האם ילדכם יודעים על כך ? תודה, ניר

אם אתה חושב...

שאפשר להסתיר משהו מהילדים... חכה חכה ששלך יגדל... הוא עוד יעדכן אותך לגבי מה שקורה אצלך... יום נעים ניר...

SecondOpinion

New member
הטעות שלך היא בעצם העלאת הנושא

זה כל כך עניין של חינוך (שלנו, לא של הילדים) וגישה, שעכשיו תקבל פה תשובות מתלהמות מכאן ועד גמר המונדיאל. אתה מרגיש צורך שידעו? תן להם לדעת. לא חושב שאתה צריך לדחוף להם את זה במורד הגרון, אבל כמו שהאמהות מספרות בכל הזדמנות שהן סחבו את הילד בבטן אתה רשאי לציין שאתה מקיים אותם גם כשאתה לא נוכח בבית. אתה מתבייש בזה? אתה חושב שצריך להסתיר את העובדה שאתה נושא במזונות הילדים ויותר? לא חושב.

SecondOpinion

New member
טעות כי

יש דברים שצריך להנחיל לילדים מעצמנו, ולא כי "זו דעת הרוב בפורום". מה עוד שדעת הרוב בפורום נשמעת בצרחות מתלהמות מהצד הנשי של טווח הצלילים האנושי.

I Blue Sky

New member
Second. Just a second

כל העניין של הפורום הוא לשמוע דעות ולקבל תובנות נוספות... אתה יודע, אין כמו "דעה נוספת". ומי שנכנס לפורום, אמור להבין שיש דברים שכדאי לשמוע ולהפנים ויש דברים שכדאי לסנן.

SecondOpinion

New member
זה דווקא מעניין מה שאת/ה אומר/ת

בתור מי שנחסם כי דעותיו לא נעמו לעיני כמה מהקוראות הפחות טיליגנטיות, אני מסכים עם כל מילה. אבל גם זה, כמו פורנוגרפיה, הוא עניין של גיאוגרפיה

מצוטטת

New member
../images/Emo45.gif

הייתי רק מחדדת זאת... אם כבר , וזה מגיע כ-? או תהייה מצד הילדים....יש חשיבות לא פחות להנחיל להם{לילדים} את הידיעה שזהו חלק מלקיחת אחריות ושותפות לגידולם ...נקודה, בלי שום פרוט של מעבר!

t o t a l

New member
חיוני

כמו שחיוני שידעו שאתה אוהב. כמו שחיוני שידעו שאתה דואג. כמו שחיוני שידעו עד כמה הם חשובים לך. כמו שחיוני שידעו שלמרות שאתה לא גר עם אמא, אתה נותר סלע יציב בחיהם. כך חיוני שידעו שאתה עושה ודואג לסיפוק צרכיהם. מתי? כשהם מבינים מה זה כסף וכח קניה וסדר עדיפויות. איך? להזכיר כדרך אגב.

r o n i t 3 7

New member
אין להשוות

אהבה לכסף, דבר חומרי לרגשי, חיוני שידעו שאוהבים אותם, דואגים להם, ושהם הכי חשובים לנו בעולם... וכן ההורה יכול וצריך להישאר סלע יציב בחייהם, גם אם אין הוא מעביר כסף שאמור לשמש לצורכיהם, האהבה לילדים צריכה להגיע ממקום טהור, מהלב... לא חושבת שאם אומרים לילדים שאני מעביר לאמא כסף שאמור לשמש לצרכים שלכם, הילד אמור לפרש את זה "אוהבים אותי", וכלל כל מקרה לגופו של עניין, במידה ואב מעביר באופן שוטף כסף - אזיי אולי כדי להזכיר כדרך אגב, אך במידה והאב אינו מעביר באופן שוטף - אין צורך לבלבל את הילד... סתם בתור בדיחה אוסיף ואספר כי גרושי במהלך כל השנים העביר 3 פעמים תשלומי מזונות וגם לא באופן מלא - אבל לילדים מספר ומראה קבלות הפקדה [וכמובן שמסתיר את התאריך] כי הוא אכן משלם באופן שוטף ואמא מעלימה את הכסף...

אם האב אינו מעביר אז הוא לא משלם

אין קשר לעניין המדובר. ולגביי הסיפור שלך, מדובר כנראה באיש מאד קטן (משקר את ילדיו?). מקווה שעשית את כל הצעדים האפשריים על מנת שמזונות ילדייך, אכן יגיעו אליהם.

Den3

New member
את כמובן כותבת...

מהמקום שלך... (כמו כולנו בעצם...), ז"א אם גרושך העביר 3 פעמים תשלום מזונות זה לא נראה לי המקרה שלשמו נפתח השרשור... ולכן זה אולי נראה בעינייך מוזר שבכלל צריך להעלות על זה... לעצם העניין, את צודקת, אין קשר בין אהבה לכסף. הם לא ברי השוואה. אך גם אהבה וגם כסף הם צרכים. צרכים של הילדים שלנו על מנת להתקיים. וכמובן שהם צרכים מסוג שונה לחלוטין. העברת כסף ומודעות להעברה תפורש ע"י הילד בצורה שנשדר לו את זה. אני חושב שהילד צריך להיות מודע לזה.

r o n i t 3 7

New member
המסר אותו רציתי להעביר

הוא כי אין להשוות בין כסף לאהבה, ונכון ששניהם צרכים חשובים לילדים, אבל הם לא ברי השוואה בכלל, ילד יכול לקבל אהבה משני הוריו, והאב לא בהכרח יעביר את תשלום המזונות, כל מקרה הוא לגופו של עניין... והסיפור שלי כאן הוא שולי לחלוטין, לא דבר שצריך לפתוח בשבילו שירשור, אבל בהחלט אפשר לפתוח שרשור על מה אני מרגישה עכשיו...

t o t a l

New member
אכן שונה אבל חשוב גם כן

חשוב לי שהילדים שלי ידעו היטב שאני שם עבורם, תמיד ובכל דבר שהם צריכים. כולל לחם, חלב, יו-גי-יו, ביוניקל, סיכות סגולות עם נצנצים, וישור שיניים. חושב שחשוב גם להם לדעת את זה.

רק בשביל להבין שמבין אני

מה שאתה בעצם אומר הינו שהורה שמפספס או לא עומד בתשלומים צריך גם כן לומר זאת לילידיו או לפחות זכותו-חובתו של המשמורן לומר זאת לילדים?

t o t a l

New member
אתה לוקח את זה למקום לא נכון

בכלל לא מדובר על זכות וחובה. מדובר על צורך של הילדים [כמובן תלוי בגיל] לדעת ששני ההורים דואגים לקיומם ועמלים על סיפוק צרכהם. [הן הרגשיים, הן החינוכיים והן הכלכליים]. לא חושב שצריך להגיש להם תזרימי מזומנים ודוחות כספיים לביקורת. זה ממש לא ברמה הזאת. ולא. אני ממש לא לוקח את זה למקום של ניגוח בין הורים שלא מסתדרים בינהם. אולי זה מעניין כאן מישהו אבל לא אותי.

פה אין לנו וויכוח

זה רק שעל הדרך אנו כנראה חלוקים.בעוד אני מקווה להעביר זאת דרך מעשים,אתה {כנראה} רואה חשיבות במילים...אישית לא שילמתי ולא קיבלתי,ובעצת עורך דיני קיבלתי משמורת הרבה בגלל שנושא הכסף אף פעם לא עלה...היה ברור מהתחלה שהדרך היחידה לקבל משמורת היתה תחת ההבנה שבשתיקה שאינני {או למעשה הילדה}זכאי לתשלומים מהאישה...וכמו שאינני מאמין שהילד צריך לדעת מי מההורים {נשואים} מרוויח כמה,לא רואה לזה חשיבות גם בגרושים...ההורה השני שם בשביל הילד או לא.בלי שום קשר לכמה ואיך הוא משלם.

למעלה