הידיעה.

n o g a1

New member
לדעתי

חשוב שהילדים ידעו , אפילו מאד חשוב. מנקודת מבטם , האב משתתף בגידולם גם במבחינה כלכלית. אחריות מוטלת עליו גם בפרנסתם. מסר נלווה לחיים -שכשמביאים ילדים עולם חייבים להמשיך לדאוג למחייתם גם אם ההורים לא מסתדרים - זו אחריות. מנקודת מבטו ותחושתו של האב - זה הוגן שהילדים ידעו. ניהלתי לא מעט שיחות בנושא עם הילדות הגדולות יותר. הן רצו לדעת כמה בדיוק הוא מעביר , אם משלם בזמן , כמה כסף מגיע להן לדבר זה או אחר. ההסבר פשוט - הסכום לא רלוונטי, הכסף מועבר לידי האם והיא המחליטה הבלעדית כיצר לחלקו כך שלא יחסר להם דבר. הקושי לעיתים נובע ממשפטים הרסניים של נותן המזונות - " נותן מזונות לאמא , שהיא תקנה לכם". היו מקרים שנתתי מתנה לילדים והוא אמר שזה גם ממנו.. ועוד פנינים. מאיזה גיל? נראה לי שמהרגע שהילד מבין עניין צריך להגיד לו , לא כמשהו בעל מסר נסתר כזה או אחר אלא חשוב שידע.

חשוב למי?

להורה? או לילד עצמו? ואישית התשובה הינה לא...גם שמודה שמגיע אני מהצד השני של המשוואה. אהבה איכפתיות ואחריות שילוחית איננה כסף.וערבוב הנושא לא עושה לאף אחד טוב.גם שלעיתים המחירים הינם רק כשהילדים עצמם, הופכים להורה.

noam weissman

New member
לא צריך להסתיר מה שלא פוגע בילדים

היו לי מספר שיחות בודדות בנושא עם ביתי בת השש וחצי. הסברתי לה שאני מעביר לאמא כסף. כששאלה למה הסברתי לה שהיא חיה עם אמא ואמא קונה לה בגדים וכו ואני משתתף. מה בדיוק רע בזה?. לא הצגתי זאת כעונש או מטלה אלה שאני חלק מחיה גם בקטע הנ"ל.

כן שיהיו מודעים

מכמה סיבות. 1. אמא שמסיתה בגלל מזונות..ומנתקת אב.. 2. שידעו שיש כסף למחייתם 3. שידעו שלאבא שלהם איכפת וכו וכו..כן עדיף שיהיו מודעים.

ayb1

Well-known member
חס וחלילה אסור להם לדעת ששני ההורים

דואגים להם ולכל מחסורם. חובה להסתיר זאת מהם אחרת חס וחלילה הם עוד עלולים לחשוב שאביהם הוא איש עם מחויבות פנימית להם/ילדיו ונפשם הרכה לא תצליח לעמוד במעמסה הזאת של הידיעה הזאת והיא אסון אדיר לנפשם הרכה. חשבי על הנזק שעלול - חס וחלילה - להיגרם לילדים הרכים שלכם אם הם יגלו באופן פתאומי בגילם הרך את האסון שיש להם אב אוהב ודואג זה הלוא יהיה נזק בלתי הפיך,לא אסור לך לגלות להם לעולם. הידיעה הזאת תגרום ללא ספק נזק בלתי הפיך לנפשם הרכה.

ערסlight

New member
הידיעה

אני בעד לומר הכל [ממש הכל] ובמקרה שלך, צריכה להיות לילדים מודעות לכסף קודם. [עניין של גיל] אחרת הם לא יבינו מה אתה רוצה. בן שלי כשהיה קטן ואמרתי לו שאין לי כסף, ענה... מה הבעיה? תוציא מהקיר. זה גם לא אמור להיות כלי להתגנחות עם האישה על גב הילדים.

דניאל1958

New member
../images/Emo20.gifלדעתי../images/Emo20.gif

הילדים כילדים זקוקים ,לליטוף, לחיבוק, להקשבה , להכוונה ,ולבטחון כלכלי, בכדי שיגדלו בסביבה בריאה. אין צורך לדעתי לספר לבם מאין מקור הכסף אתה כהורה מחוייב לדאוג להם.כמובן ההכונה תכלול גם חינוך למודעות לכסף.

קטי30

New member
ושלי אמר :אז תוצאי צק'../images/Emo4.gif

ערסי
צודק בכל מילה

ילדים שמודעים למצב הכלכלי בבית...

מן הסתם מודעים גם לכך שהאב משלם מזונות או לא. ילדים שלא מודעים למצב הכלכלי בבית, לא יהיו מודעים למי משלם מה ואיך. בדיוק באותה מידה שישנם ילדים שמודעים לאקטואליה ולמצב המדינה ויש ילדים שלא. באופן כללי, בעד לספר מה שרלוונטי לחייהם ולענות על שאלות ומה שלא - אז לא. לגבי המזונות, הם פעם פנו אליי שאני לוקחת לאבא שלהם את כל הכסף.. אז הסברתי להם שהוא משלם ומשתתף איתי בגידול שלהם ומאז הנושא לא עלה יותר. כמה הם הפנימו אז - אין לי מושג. כמה זה שינה להם או כמה הבינו - אין לי מושג. פשוט הורידו את העניין מהפרק.

מלטשת

New member
חושבת שאפילו רצוי שידעו.

לא סופרת בשנים את ילדיי בכל גיל יבינו אחרת ויעריכו במידה זו או אחרת היה חשוב לי תמיד שידעו שאבא שם בשבילהם גם כשאיננו ישן איתם, אבא אוהב ואיכפת לו מאוד והרבה פעמים הדגשתי שלולא אבא לא יכולתי לתת להם את מבוקשם.

בהחלט לגיטימי..

שהילדים יודעים שאביהם שותף לכלכלתם..ובמקרה שלי שותף מלא ובזה נסגר כל השיתוף שלי ושלו אותם בזה... איך? כמה? למה? צ'ק הורקאת קבע.. למי תאריך.. ופיגורים ריביות לדעתי.. מנסיוני.. יותר בריא יותר נקי..ויותר מכובד.

הילדים שלי יודעים

יום לאחר השיחה שבה סיפרנו להם שאנחנו נפרדים, הגדול בא אלי בבכי ואמר: "אז עכשיו נהיה עניים ולא יהיה לנו כסף לכלום"??? הסברתי לו שאבא לא נוטש אותם גם מהבחינה הכלכלית ולכן הוא משתתף בהוצאות שלהם. יכולה לומר לך שרווח לו, לפשוש... לכן חושבת שכדאי להגיד.

הם יודעים

וזה רצוי.. לא זוכרת מתי סיפרנו ואיך אבל הם יודעים שהוא עוזר, שהוא קונה, שהוא תומך... עבורם. בהתחלה היו להם השגות "למה את לוקחת לאבא את הכסף" אבל הסברנו(תי), ואמרנו(תי) שיש המון הוצאות על הגן והצהרון והאוכל והבית... ואבא צריך לעזור על מנת שהם לא ייפגעו.

למעלה