גם אותי זה מפחיד
במיוחד עכשיו שיש לי ילדה. מצד שני, מאוד קשה לי להגדיר לה כבר מהגיל הזה שאף אחד לא יכול לגעת בה, מה עם חיבוק מהגננת, מחבר שלה בגן, מה עם צביטה קטנה בטוסיק החמוד שאני וגם אחיה שמחקים אותי אוהבים לתת? איך אני אסביר לה שבבית זה בסדר אבל בחוץ לא? שלגננת מותר אבל לבעלה של הגננת אולי לא? ואולי כן? כי אני מכירה אותו והוא גם מטפל לפעמים בילדים. ומה עם החבר שלה ליאם מהגן? ומה עם משחקי רופא וחולה שהם חלק מסקרנות והתפתחות טבעיים של ילדים והמיניות שלהם?
זה תחום מאוד פרוץ. איך מסבירים מה מותר ומה אסור בצורה ברורה בלי להכנס למיליון הסברים ותת סעיפים מעייפים כמו "אסור לאף אחד לגעת בך חוץ מה..... וחוץ ממצב שבו את ...... וחוץ מהחבר שלך בגן שמותר לך לקבל נשיקה ממנו.... " . אני לא יוצאת מזה.
ובאותו נושא, אתמול היתה סצינה נוראית שלא הסכימה לצחצח שיניים שעה וכבר היה צריך ללכת לישון וכו', בסוף הכרחתי אותה בכוח לצערי הרב מאוד מאוד, אחרי זה הצטערתי. וחשבתי - מה אני משדרת לה? להכנע לכוחניות? רגע וזה לא מלמד אותה להכנע לילד שעוד 10 שנים ינסה לגעת בה כשלא תרצה? ומצד שני, לפעמים צריך להפעיל כוח, גם אם זה כדי להרחיק ילד מהכביש (כן מכירה כבר את הדיונים שהיו פה בעבר ושיש פה הורים מושלמים שלא צריכים אף פעם להפעיל כוח, אז אני קטונתי, בעוונותיי, לפעמים מפעילה כוח כשאין ברירה)
מסובך הענין הזה.
והדף בפייסבוק מזעזע ועצוב. גם אני עברתי הטרדות באוטובוס, ברחוב, מהבוס שלי בצעירותי שהחליט להתאהב בי אעלק, ממעסיק של הוריי שניסה למשש אותי, והוריי בכל זאת המשיכו את הקשר העסקי איתו כי היו תלויים בו כספית. אף אישה לא יוצאת מהחיים האלו בלי איזה הטרדה.