מה הקטע שלך עם "פטריארכליות"? דיברנו פה על ילדים ולא על נשים
לא אין לי ילדים ואני לא נשוי, למקרה שלא שמת לב אני צעיר ממך בעשור, ועדיין לא מצאתי אישה מספיק טובה/מתאימה עבורי, ככה שזה שאין לי אישה וילדים זה לא ממש מבחירה, אם כי אני גם לא נואש בנושא, ויש לי סטנדרטים לגבי האישה שלי, וכאשר מדובר במישהי שגם תהיה גם אם ילדיי הסנדרטים יותר גבוהים, מאשר בסתם קשר ללא ילדים. הוא לא תפוח רקוב בגלל שהוא שונה מהכלל, הוא תפוח רקוב בגלל שהוא פוגע במורשת של משפחתו בשם האנוכיות שלו ובשם ההחלטות הטיפשיות שלו. להביא צאצאים זאת דרכו של הטבע, מי שסוטה מזה הוא זה שלא נורמלי ולא להפך, אני לא אומר שלאף אחד אסור לסטות מזה, ציינתי כבר שיש אנשים שעדיף שלא יתרבו, כפי שאומרים, מרוב שהם כל כך גרועים, אז עדיף שלא יעבירו את זה לדור ההמשך, וציינתי גם שאם יש מספר ילדים שמשפחה, זה פחות נורא אם אחד מהם הוא בעייתי, כי אחיו ימשיך את המורשת במקומו, ואחיו גם יהיה ראוי להיות הילד המועדף בשל כך. זה שאתה חושב שאין סטנדרט ואין כללים, לא אומר שכך הדבר, אתה מאמין בכאוס, וזה לא מפתיע לשמוע מאדם שמאמין בליברליות קיצונית וחושב שכמעט כל סטייה בעולם הזה היא בסדר, בשם "החופש והאינדיבידואליות". איזה "קול פנימי", ומה גורם לך לחשוב "שהקול הפנימי" תמיד צודק? הרבה אנשים עם בעיות נפשיות שמעו קולות פנימיים, והרבה אנשים שעשו תטעיות הכי גדולות בחיים שלהם שמעו "לקולות פנימיים", גם דברים כמו יצרים זה "קולות פנימיים", ומי שהולך רק לפי היצרים שלו בדרך זה מוביל אותו למקומות לא טובים, לחשוב על דברים מבחינה לוגית, זה עדיף מקולות פנימיים כלשהם.
לא אכפת לך מדעות של אחרים, אפילו מההורים שלך? אז למה שלהם יהיה אכפת ממך? יחס גורר יחס. אתה מייחס יותר מדי חשיבות "לנפש" בתור אדם לא מאמין, לפי המדע במלא הרבה מהגחמות של האדם הם לא יותר מאשר כימיקלים במוח, אז אתה רוצה להגיד לי שהכמיקלים האלו צריכים להיות יותר חשובים לאדם מאשר ההורים שלו והמורשת המשפחתית שלו? להורים לא ממש צריך להיות אכפת מה מתחולל בנפשנו של הילד, אם הילד סורח, כל מה שחשוב בסופו של דבר זאת העובדה שהילד שלהם הוא לא נורמלי/בעייתי. אפשר לחקור למה אדם בעייתי, אבל בשורה התחתונה אם הוא בעייתי הוא בעייתי, ולא תמיד אפילו שווה להשקיע מאמץ בלברר למה זה ככה, הכי חשוב זה להבין שהוא בעייתי. אפילו אדם לא נורמלי, צריך להכיר בכך שהוא לא נורמלי, ולא לנסות לשכנע אנשים שהוא נורמלי, שלכל בר דעת מובן של כך הדבר, לא תמיד אפשר לעזור לאדם לא נורמלי, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא לא נורמלי, בין אם זה מבחירה ובין אם לא. בדרך כלל יש סיבה טובה ללמה דברים נורמלים נחשבים לנורמלים, ולמה רוב האנשים פועלים באופן זה ולא אחר, בדרך מה שנורמלי הוא גם טוב יותר, אם כי יש מקרים נדירים שזה לא ככה, אבל אלהוריות זה לא אחד מהם. זה שההורים שלי הם לא אני, לא אומר שאני לא מתחשב ברצונם ובעצותיהם עד כמה שאני יכול, כמו שכל בן טוב ולא מרדן צריך לעשות, כמובן שיש גם מקרים של הורים בעייתים, אבל זה לא העניין כאן, ברוב המקרים שווה להקשיב להורים.
אימי השקיע בגידול שלי, אז זה רק מין הראוי שאני יחזיר לה טובה בכך שאני ישקיע בנכדים שלה, ולא היה אלהורי כפויי טובה, היא לא יכולה ללדת את הנכדים שלה בעצמה, זה תפקידי, לא תפקידה, להביא את דור ההמשך, היא את שלה כבר עשתה, עכשיו זה תורי, אני זה שצריך להעביר את הלפיד הלאה, אם אני יצליח בכך או לא, עדיין לא ברור, אבל בהחלט אשתדל, ולא הוותר כל כך בקלות. יכולת להשפיע זה מספיק לי, אני מודע לכך שאין לי שליטה מלאה על הילדים, אבל המשפחה היא האנשים הכי קרובים שיש לאדם, בין אם תרצה בכך ובין אם לא, ולגבר יש הרבה יותר שליטה על איך יראו אשתו וילדיו, מאשר על איך שאר בני משפחתו היו, משפחה לא בוחרים, אבל אישה כן בוחרים, וגם על ילדים יש השפעה רבה. נראה שאתה אדם שאין לו הרבה נאמנות לקבוצה שהוא שייך עליה, לכן קשה לך להבין למה המשפחה כל כך חשובה, ולמה לרוב עדיף לשקיע במשפחה מאשר באנשים זרים לחלוטין, וזה כמובן גם נכון במובן הרחב יותר, של עם. יהודים היו אלפיים שנה בגולה, ועדיין שמרו על המורשת שלהם, פחות או יותר, ואתה רוצה להגיד לי שאחרי דור אחד או שניים מאבדים את המורשת ולכן לא שווה להשקיע במורשת? מזה השטויות האלו. הילדה שלי בסוף תהגר לברלין ותתחתן עם גרמני גוי? נו טוב, העיקר שלא תתחתן עם ערבוש, אחרת נשב עליה שבעה. אתה אומר שלהורים אין ברירה אלא לקבל כל סטייה של הילד/ה אבל לא כך הדבר, לפעמים זה מגיע למצב, שהילד כל כך בעייתי, במחינת ההורים הוא כבר לא קיים/מת. אין טעם שתנסה לראות את עצמך כיותר ממה שאתה באמת, זה רק יביא לך אכזבה ותסכול, כן אתה בסך הכל בורג ממכונה גדולה, והשאלה היא בעיקר אם אתה בורג תקין או בורג לא תקין. זה שהחיי האדם כל כך קצרים(יחסית) זאת בדיוק הסיבה שצריך להתחיל לחשוב על דור הממשך כבר בגלאים מוקדמים יחסית, ואצל מרבית המינים של בעלי החיים זה קורה אפילו יותר מהר. הילדים הם אלו שממשיכים את הדרך, אתה הולך למות בכל מקרה, ומי שאין לו ילדים, אין לו יורשים(לא רק מבחינה כספית אלא גם מבחינות יותר חשובות).