הטלפון שלא יגיע...

הטלפון שלא יגיע...

יומיים עברו מאז אותו ראיון עבודה , בחברה שכלכך רציתי לעבוד בה..אך איזה פספוס , כמה התכוננתי נפשית, כמה חזרתי על חומר מקצועי ובסוף פישלתי.. הייתי בטוח שהנה זה הולך להיות הראיון העבודה האחרון שלי, ואיזה נחמד יהיה לגמור את ה"קמפיין" בחברה שמלכתחילה היא הייתה בעדיפות ראשונה אצלך..באתי לראיון אחרי מבחן מוצלח במיוחד שהיה באוניברסיטה, הייתי מלא אופטימיות וחשבתי שהנה יש לי הזדמנות יש לי להראות את כישרוני הרב לחברה המובילה בתחום שאותו למדתי... אך לצערי דברים לא הלכו כפי שרציתי.. לראיון הגעתי רבע שאלתי לאותו בית קפה שבוא קבעתי להיפגש עם המראיינת.. היא כמובן איחרה אך לא יחסתי לכך חשיבות.. הראיון התחיל רבע שעה אחרי התכנון, היא כמובן בהתחלה סיפרה לי על החברה מה פעילותה, מה התפקיד שלה בה וכו' . היא הפילה פצצה די גדולה ואמרה שתהליך הגיוס אורך חודש- נראה לי תמוהה (אולי היא פסלה אותי כבר בהתחלה.).. אחר כך כמובן התחיל השלב שבו היא ביקשה ממני לספר על עצמה , אז כמובן סיפרתי על עצמי על שירותי הצבאי וכל הדברים הבנאלים. עד כאן הכל היה בסדר... ואז התחילו השאלות המקצועיות.. פניי לא יכולות להסתיר את הבושה עד עכשיו.. היא שאלה אותי שאלות וכמעט תמיד לא סיפקתי לה תשובה על ההתחלה.. היא נתנה לי רמזים ורק אחר זאת הצלחתי לענות... הרגשתי כאילו אני בשיעור פרטי שהמורה שואלת אותך שאלה אתה עונה ואת השאר היא משלימה בכוחות עצמה.כאילו זה דו שיח, מעין משא ומתן... לא האמנתי שאני אהייה כזה גרוע... זה פשוט לא יכול להיות.. איך כל ההשקעה שלי ב 3 שנים, כל הידע העצום שהיה לי בנושא לפתע נחסם לו לפרק זמן של שעתיים (כן זה היה אורך הראיון!!!-וואו זה היה מתיש), החברה מהלימודים כלכך היו בטוחים שאעבור, לא יודע מה אני אספר להם... לאחר שעתיים נפרדנו בלחיצת יד ובאמרה "נתקשר אם זה יהייה רלוונטי" , שאלתי אותה בנימוס "איך היה" וניסיתי לדלות מממנה מידע היא אמרה שהיה בסדר היה נחמד... ושהיא צריכה לחשוב על כך והיא לא אוהבת לקחת החלטות בקלות ובלה בלה... אך אם לקרוא בין השורות התשובה היא כנראה שלילית... לאחר מכך , כל אחד הלך לא לדרכו ובתוכי אני ידעתי שזו כנראה הפעם האחרונה שאני מתראה עם אותה אישה... כנראה שלא יהייה המשך... הטלפון ממנה לא יגיע ... לכל היותר היא תענה לי ותגיד שאין המשך לתהליך.. ומכתב מרופט יגיע בעוד חודש... כבר באוטובוס בדרך חזרה שחשבתי על הראיון, לא יכולתי לעצור את הדמעות... איך תקוה שהיתה לי בלב נגוזה לה פתאום.. וכך אני יושב לי באמצע הלילה ותחושה של ייאוש וריקנות מציפה אותי..

הו כמה שאני מבינה את התסכול שלך ../images/Emo24.gif

הלחץ וחרדת הבחינות גורמים לכך שאנחנו בבלק אאווט ועושים דברים שמאוד לא אופיינים לנו אך ורק בגלל הלחץ הזה. אני גם הרגשתי שפישלתי בגלל זה בראיונות עבודה אבל הרבה פעמים רק אנחנו רואים את הלחץ וההתרגשות האלה,לפחות במימדים שאנחנו חושבים שאחרים רואים. רק עברת את הראיון,אולי הוא כן היה מוצלח למרות הכל...תן לזה צ'אנס ואם לא-תלמד מהראיון,תנסה לראות על אילו נקודות נפלת,על אילו שאלות לא ידעת לענות ואז תעבוד על השאלות האלה. הנה אני התקבלתי לעבודה אחרי שבאתי בלי אנרגיות לראיון עבודה, בלי חשק בכלל כי המקום רחוק והייתי סקפטית שאלך על זה אבל אמרתי "נלך בשביל התרגול" והתאהבתי במקום ובמנהלת ואני מצפה בקוצר רוח לספטמבר להתחיל את השנה
.

DESIGNE2011

New member
אני רק יכולה להגיד לך שמה שצריך להיות יהיה!

ואני כל כך מבינה אותך,כי אני גם הייתי במקום הזה.שכל כך רציתי מקום עבודה מסויים,ובסוף זה לא הלך...אבל פשוט אמרתי לעצמי,שאם לא קיבלתי את זה...סימן שיש מקום טוב יותר עבורי. אל תרגיש שזה סוף העולם,כי זה ממש לא סוף העולם. העולם מלא באפשרויות! ומה שמתאים לך,יגיע בסופו של דבר. כמה זמן אתה מחפש עבודה,אם מותר לשאול?

ממ בערך חודש

אני יודע שזה לא הרבה זמן פשוט אני מפחד להגיע למצב שאני אחפש עבודה חודשים..... חוץ מזה שיש אצלנו אנשים שכבר מצאו עבודה , לכן התסכול רק גדול יותר...

היי : )

לכל אדם בעברו יש את המקום הזה. את העבודה המדהימה שהוא רצה, ואת הראיון שבו הוא הכי פישל... כבר כתבו לך על לחץ וחרדה ואני לא הוסיף עוד, אבל ככל שהמשרה יותר חשובה ככה אנחנו יותר לחוצים. מראיינים לוקחים את זה בחשבון, ולעיתים למרות הלחץ והחרדה והפאדיחות - הם רואים מעבר ומצליחים לקחת את זה בפרופורציה. בנתיים עוד לא קיבלת תשובה שלילית... ככה שהכל עוד פתוח. אני טיפוס מעשי ולכן אני מציעה ללמוד מתוך מה שהיה לראיון הבא, ולהבין שרק אחרי מספיק ראיונות מצליחים לתפוס את העניין ולהירגע, ורובנו נכנסים ללחץ במעמד הראיון, הניסיון הוא זה שעושה את ההבדל. ובקשר לשאר החבר'ה מהלימודים - אל תשווה את עצמך אליהם ואל תכניס אותם לחישוב כלל. כל אחד ימצא עבודה בזמנו, זה עניין של ניסיון, של רושם ראשוני, של מזל - כל כך הרבה פרמטרים, ככה שאתה באמת לא יכול להשוות את עצמך. אם אתה יודע את החומר, אתה תמצא את העבודה, תהייה רגוע, תעשה סימולציות עם חברים ומשפחה לפני הראיון הבא, עכשיו כבר יש לך על מה להתבסס וככה תנסה להוריד את הלחץ. בהצלחה

תודה לכל מגיבים

אך הפחד שלי שאני אגיע למצב שאהייה בעשרות ראיונות בלי להתקבל לאף אחד מהם לעבודה.. זה בערך מה שקרה לי בדייטים עם נשים. עשרות דייטים -מעט מאוד הצלחות... אולי זה למעשה אותו דבר? שניהם מבוססים על למכור את עצמך, לעשות רושם בזמן קצר. להגיד מהאדם השני רוצה לשמוע וכו' למרות שבראיונות עבודה יש גם הרבה שאלות מקצועיות ולא רק פסיכולוגיה בגרוש כך שזה לא בדיוק אותו דבר מה אתם אומרים?

עידכון

טוב התקשרתי לפני כמה דקןת למראיינת מיום ראשון שאלתי אותה מה קורה עם העבודה איפה אני עומד היא אמרה לי : "עוד אין לי תשובה סופית, העברתי את החוות דעת שלי עלייך אך יש דברים שלא תלויים בי ואני באמת לא יודעת מה הם החליטו.." אז אמרתי לה "תשמעי האמת אני נמצא בתהליכים מתקדמים עם חברה אחרת -ולכן אני רוצה לדעת" המראיינת : "אני מציעה לך לא לפספס שום דבר" אמרתי לה תודה והיא נפרדה ממני בברכת שבת שלום.. לפי דעתי 90 אחוז שהתשובה היא שלילית-מה אתם אומרים?

למה הוספת את המשפט הזה?

זה לא מציג אותך באור חיובי בכלל. אם אתה בהליכים מתקדמים עם חברה אחת, מה ימנע ממך לעזוב אותם, אם הם יקבלו אותך? אם המשפט לא נכון הוא רק יזיק לך. היא צודקת בטיפ שהיא נתנה לך. אל תפספס כלום כי אצלהם התשובה לא בטוחה כי עדיין אין תשובה. ל90 האחוז שכתבת אין שום אחיזה בכלום. תמשיך לחפש עבודה, תקווה לטוב וזהו. אם הם יתקשרו והתקבלת - מה טוב, ואם לא, לפחות לא בזבזת את הזמן בהמתנה חסרת מעש. בהצלחה.

מה רע במשפט הזה?

אני בתהליכים מתקדמים עם חברה אחרת... לא שיקרתי לאף אחד באמת זה מזיק? דווקא אמרו לי שזה מוסיף כי זה מראה שאתה בן אדם איכותי ומבוקש ,זה מראה שאתה לא נואש , וחוץ מזה זה אולי יזרז תהליכים.. מן הסתם חברות מניחות שכמו שהם בודקים הרבה מועמדים כך גם אני בודק עוד אופציות למקרה ו.. תהליך הגיוס בחברה לוקח חודש- אני לא אמור לשבת רגל על רגל כל הזמן הזה... חברות לא תמימות ומבינות שאין שום מניעה ממועמד ללכת לחברה אחת למרות שהוא התקבל, במידה וההצעה תהייה יותר אטרקטיבית.. כפי שאמרתי לה - אני בסך הכל רוצה לדעת איפה אני עומד בשביל לדעת מה להחליט.. אבל אולי כמו כל דבר בישראל-לכל אחד יש דעה שונה ופשוט צריך להיות אתה..

למעלה