הטיש

שגיאה! (מנהלי הפורום מתקנים פה?)

כתבתי "שאשה היא לא רק שלי"... התכוונתי, "אשה היא לא רק כלי". אם כי, היה לי גם נסיון עם נשים שהיו שלי P-:

Le Fay

New member
פקשה להוציא אותי מהכלל ולא להודות

בשמי. כבר למדתי לדבר, תודה.

בקשתך התקבלה

והועברה לאישור ההנהלה. ותרשי לי לומר לך, שצחקתי המון כשקראתי את המשפט שמתווסף להודעותיך.

Le Fay

New member
חן-חן. על טיפולך המהיר אודה.

זו אימרה צרפתית נושנה, להערכתי טבעו אותה נשים שלא שמות דאם על איך שגברים קוראים להן, כל עוד הם עושים מה שגברים אמורים לעשות. רצוי בשקט. מעדיפה את הדרך שלהן, שמשאירה לאחרים את הנסיונות להגדיר נשים ונשיות, בזמן שהן עסוקות בלהיות מה שהן - כל אחת משו אחר לגמרי - ולהשיג מה שהן רוצות. נ.ב. תבואי כל יום.

כן, אמרו לי שזו אימרה

ישנה ושאני לא מעודכנת (איזה מעליב
). הגירסה שלי אומרת, שאין להיות תלויים משום בחינה בגבר. כשהוא יבוא - הוא יהיה רק בונוס, אבל לא הבסיס.

Le Fay

New member
אז את כנראה

דומה לי בכמה דברים עוד יותר משחשבתי. להיות לא מעודכנת גם כן מותר. כשתליתי על הקיר לתזכורת את "אשה צכה גבר", כבר היה שם המוטו הקודם שלי: זו לא בושה להיוולד טיפש, רק למות טיפש.

יכולת להוסיף

בין ה"אשה" לבין ה"צכה" את המילה "לא" מלמעלה. זה היה מקבל משמעות שתתאים יותר לשתינו ולא תסתור את המוטו הקודם והחשוב של ה-למות טיפש וגו'. (להיות דומה לך זה כדאי?
)

Le Fay

New member
הנוסח המלא שתליתי על הקיר בתיכון

הוא בדיוק מה שמופיע תחת ההודעות שלי עכשיו. בלי "לא". בניגוד לאחרים, אני מעדיפה ללכת סחור-סחור. להיות כמוני זו לא הדרך הקלה, אבל אפפם לא משעמם. אפשר להיות פחות מיליטנטית ממני ולהישאר בחיים, אפשר להיות יותר ממוקדת ממני ולהגיע הרבה יותר רחוק. Your call.

נו.

כבר כתבתי לך שהמשפט הזה הרבה יותר ממצוין!!! ולרגע הרגיש לי כאילו אני זו שכתבתי את הודעתך. (דגש על "להיות כמוני זו לא הדרך הקלה"). לחיות כמוני, זו בחירה בדרך הקשה, אבל הרבה הרבה יותר מעניינת. והאפשרות היחידה שאני אמות תהיה מתוך: אסון טבע, רצון אלוקים או שיעמום.

סלסרו

New member
לא צחפתי, ולא עתיק

אלא ע"י Irina Dunn שקישקשה את האימרה על 2 דלתות ביתי שימוש (בקיצור, אמירה חרא). אגב, הגיחוך בהמצאת "herstory" משווע ומורה על בורות: אין שום קשר בין המילה history ל-"his story". שורש המילה "history" הוא ממילה יוונית שמשמעה "ידע". אני מקווה שהפמיניסטיות בישראל לא אומרות "הערסטוריה"..

Le Fay

New member
אולי, ואולי לא. לפחות צחפתיה אחת

טוענת ששמעה את זה (בצרפתית) וכתבה את זה לזכרון ביומן שלה עוד בשנות החמישים, ממש לפני העליה ארצה. יתכן שדאן רק הראשונה שטבעה את הביטוי באנגלית? זה לא יהיה הדבר הראשון שהגיע לדוברי האנגלית באיחור גדול.

Le Fay

New member
אכן. מצד שני היא דוברת צרפתית

(לימדה צרפתית ואנגלית בבי"ס לבנות) ולא בטוחה שסומכת על הזכרון שלה יותר מאשר על הזכרון של איזדורה (שעלתה ארצה בשנות החמישים, התגוררה ב"בית ליגת נשים" ובסופו של דבר חזרה לצרפת). מצד שלישי, אפשר שהציטטה שלדבריה קיבלה ממנה את השראתה ("Man needs God like fish needs a bicycle") היא-עצמה פראפראזה. דרך אגב - אחלה מוטו לאתאיסטים.

Le Fay

New member
בחיפוש מהיר - האיזכורים בצרפתית

באינטרנט הם בנוסח המאוחר (une femme sans homme, c’est comme un poisson sans bicyclette), שאיפיין את הכפתורים של פמיניסטיות משנות השבעים. קיצור, לא מהאינטרטט תבוא הישועה.

avi972

New member
זה ההיפך מחד פעמי

זה יותר דומה לעמדת קפה בצבא, שמי שמכין לעצמו קפה, אפילו לא שותף את הכוס אחרי השימוש של האדם הקודם

למעלה