הטיקים חזרו

סמדר 21

New member
היי כוכב 7

לי מאוד מוכר שהטיקים פורצים בעיקר בסביבות פסח. לגבי היועצת אני ממליצה לך ללכת לפגישה ,יכול להיות שהיא גם חושבת על טוראט ושהיא לא יודעת על המודעות שלך. מניסיון שלי חשוב לשתף פעולה עם בית הספר במיוחד שהילד צעיר רק בכיתה א' ולמרות שהוא תלמיד טוב, תמצאו יחד פתרונות לקשיים שלו בכתיבה ולקופצנות.

כוכב7

New member
סמדר שלום

את יכולה לספר לי קצת על הידע שלך ? מה הסיפור שלך?

yasha31

New member
כוכב שלום

שמי יעל וגם לי יש ילד בגיל של בנך וגם הוא לוקה בטוראט. טיקים מגיל 3 ומאובחן בגיל 5. אצלינו עד השנה הטיקים היו מופיעים רק בבית ובחוג המשפחה. זאת אומרת שעד עכשיו לא הרגשנו שום צורך לידע את הצוות החינוכי לא בגן ולא בבי"ס. עד שהתחילו טיקים ווקאליים גם בכתה, והמורה יזמה שיחה איתנו. ואנחנו, שמאוד התלבטנו עד אז אם לידע, והאם לספר את כל הסיפור או רק לאמר שיש לו טיקים, שמחנו מאוד על ההזדמנות שניתנה לנו כי העניין שאנחנו מסתירים משהו מהצוות מאוד העיק עלינו. נפגשנו עם המחנכת והיועצת, ולאחר מכן גם עם המנהלת ועם הפסיכולוגית של ביה"ס ואני רוצה לאמר לך שכזאת אהבה ותמיכה לא חשבתי בחיים שאקבל. הצוות מאוד מעריך את העובדה שאת משתפת אותם ומשתפים איתך פעולה בכל. שם הבנתי שיש לי גב ושהילד כל כך אהוב על המורים שלו, ואפילו על המנהלת, והמנהלת נתנה הוראה למחנכת לעדכן אותנו כל שבוע על מצבו בכתה, מצב הטיקים והמצב החברתי, דבר שמאוד מאוד חשוב לי. והיא גם יזמה שיחה עם ילדי הכתה על הטיקים (בשפה שהם יבינו, כמובן) והם כלל לא מתייחסים לטיקים שלו. זה מאוד מאוד עזר. אני גם ידעתי שכשהוא קורא בקול - הטיקים הווקאליים שלו מתגברים, אז ביקשתי מהמחנכת שלא תעמיד אותו במצב לא נעים מול כל הכתה, ושלא תתן לו לקרוא בקול רם. כמובן שהיא משתפת פעולה. אני ממליצה לך בכל פה ללכת לשיחה עם הצוות של ביה"ס. לנו זה עשה רק טוב.

למעלה