הטיפ עלה ל - 20% ?

passioneta

New member
לא רואה את הפיצה שלו כעוולה

נתתי דוגמא לכך שאנשים מתרגלים לטעם מסוים, גם אם הוא קלוקל, ואז קשה לשנות.
מי שבשבילו סושי זה סוג של קינוח אורז מתוק ומטוגן, יתקשה להינות ממשהו אחר.

Gרר

New member
בגלל שקשה לשנות

רצוי להזהר עם מה שמרגילים ילד, ולהרגיל ילד לאכול רק דברים שעטופים בעטיפה מתקתקה זה סוג של עוול כלפיו.

passioneta

New member
מסכימה

הילד הספציפי הזה דווקא לא אוכל לא קטשופ ולא צ'יפס. הארוחה החביבה עליו היא, למרבה הפלא, "עוף פתיתים וברוקולי" חחח או לחילופין לאפה, חומוס ופרגיות מיונס.

Gרר

New member
רק דיברנו

ובמקרה קיבלתי את הלינק הזה על אכילה בררנית אצל ילדים

יש הבדל בין אוכל רע לאוכל המוני...

מוזס עושים אוכל מאד מאד המוני, אבל הוא בכלל בכלל לא רע. כי לעשות המבורגר טוב זה לא אומנות גדולה, לה מצריך שום חומרי גלם יוצאי דופן וכו וכו... ככה שרשתות כמו מוזס, ארומה וג׳רף ( שאולי מאד לא נאמנה למקור, אבל לא נושה אוכל רע) לא מעצבנות אותי כלל וכלל , ההפך.

אבל יש מקומות שעושים אוכל רע. נגיד ג׳פניקה, נגיד מון ( לא רשת) , מקס ברנר...קפה קפה זה זוועה ברמה אחרת לחלוטין, לא רק באוכל אלה גם בשירות בניקיון ( דברים שראיתי שם לא ראיתי בהודו).
רשתות כאלה מעצבנות אותי, ואני תמיד משכנעת אנשים להמנע מללכת לשם

passioneta

New member

salo22

New member
לא יורד לסוף דעתך

מון עושים אוכל רע ומוזס עושים אוכל בכלל לא רע ? הרי זה כנראה טעמך האישי, אני לדוגמא חושב שמון עושים אוכל לא רע ומוזס עושים אוכל סתמי, שמנוני ויקר.

amity01

New member
באמת ענין של טעם

לדעתי ג'ירף זה פשע קולינארי כנגד האנושות.

salo22

New member
הגיע הזמן שנגיד בפרצוף מה אנחנו חושבים

על מסעדות בלי פוליטקלי קורקט ולהתבייש.. אולי אפילו נפתח שירשור מיוחד לזה
אני חושב שטאטי בה הייתי לפני יומיים היא מסעדה די גרועה שעפה על עצמה, וזה עוד יותר גרוע מסתם מסעדה לא מוצלחת.. סתם דוגמא..

ברור שהכל עניין של טעם...

אבל האוכל של מוזס הוא שמנוני וסתמי בהגדרה ( קוראים אותו - אוכל אמריקאי
)
אני לא הייתי במוזס איזה שנה, כי אוכל כזה פחות מדבר אליי - אבל לסוגו, הוא טוב. פעם אחרונה שהייתי שם הזמנתי חזה עוף - וגם זה היה טוב!
במון הסושי סביר, מתומחר הרבה מעבר לסביר, ואני אישית הזמנתי שם מרק שצריך להתבייש בו. ממש. להרכין ראש מבושה. לא יודעים/ רוצים להכין מרק? אל תכינו. לא אוהבת מקומות שמזלזלים בלקוחות שלהם.

ראיתי בסניף אחד של ״קפה קפה״

בקבוקים של חומרי ניקיון ובקבוקים של בלילה (לא זוכרת איזה) כלשהי באותו מדף ליד השירותים

שאלת טיפים

קרה לי כמה פעמים שהלכתי למסעדה וכשהגיעה ההזמנה שלי גיליתי שחסרים במנה כמה פריטים שכתובים בתפריט / שיש פריטים שונים, או שלא מקשיבים לבקשות להוציא משהו מסוים מהמנה או ששמים למשל רוטב אחר שבפירוש ביקשתם שלא ישימו...
וקרה לי שכשאמרתי למלצר/ית הוא אמר מצטער חסר לנו זה וזה וזה... אז למה אתם לא אומרים? מחליפים לכם מנה וחוזרים על אותן טעויות שוב...
בקיצור אתם מתחרפנים ומאוכזבים וכל הקטעים האלה לוקחים זמן, אבל המלצר באמת השתדל, הלך שוב ושוב... הוא טרח יותר מהרגיל אבל החוויה שלכם הייתה סיוט...
אתם משאירים טיפ במקרה כזה? (אני כן, כי לא נעים לי וגם בגלל ההשתדלות, אבל אני לא בטוחה שמגיע להם...)

miss owl

New member
תמיד משאירה השאלה כמה

וזה בהתאם לשירות מהמלצרית נטו - האם היא היתה נחמדה ומנומסת, נתנה מידע (כולל פירטה מחירי ספיישלים) ענתה לשאלות, היתה קשובה ועירנית לצרכיי השולחן וכו'. אם היא פעלה ככה גם אם התאכזבתי מאוד מכל שאר האספקטים במסעדה כמו מנות שחסרים בהם פריטים מהתפריט או חוסרי מנות עדיין אתן לה טיפ מלא בסביבות ה12 אחוז. היא לא אשמה בטעויות של שאר הגורמים ולא מגיע לה להפגע בגללם.
שהשירות גרוע אני מקפידה להשאיר טיפ של שקל שניים מתוך מחשבה שאם לא אשאיר היא עשויה לחשוב ששכחתי או שאני לא מודעת לנורמה וככה אני מעבירה מסר שהשירות פשוט לא ראוי מבחינתי למעבר. זו גישה שאימצתי דיי מזמן בעקבות קריאה בפורום ועד עכשיו לשמחתי לא השתמשתי בה מעבר לפעם אחת (ועוד אחת ממש רציתי אבל זה היה עם המשפחה שלא רצו לסיים ככה את הערב)

salo22

New member
במשך החג

עברנו לצערי היחסי בשתי מסעדות - טאטי ואמורה מיו, בשתיהן השירות היה די מחורבן אפילו אם המלצרים שלנו לא הרגישו בזה, יש ניואנסים קטנים בשירות ובארוחות, שלצערי צעירים רבים שעובדים בתחום המלצרות, אינטיליגנטיים וחביבים ככל שיהיו, לא מצליחים לשים לב אליהם. השארנו בשני המקרים כ 15%, למה ? לא יודע, יש מדינות שבהן 15% ינתן על שירות יוצא דופן בהחלט, בארץ זה כמו שכותבים כאן, בעיקר הרגל. אני לא דורש הרבה משירות, אבל לא נעים לי לצאת ממסעדה כשאני מרגיש אפילו קצה של זילזול או חוסר נעימות בשירות, לצערי לא חסרים מקרים כאלו, בעיקר לאחרונה כשאנחנו מרבים יותר לסעוד באיזור תל אביב.

החתולית

New member
לטעמי, הדרך שלך מנציחה את השירות הלא מקצועי

זה מתחיל ממנהלים שלא מלמדים את הצוותים שלהם מהי תורת השירות, ומהו שירות טוב ומקצועי, ומסתיים שבלקוחות שמשאירים טיפים גדולים, למרות שאינם מרוצים.

salo22

New member
זה עניין מורכב

לא תמיד מדובר רק באספקטים מקצועיים, לפעמים זה גם "אספקטים אישיותיים", שאיתם אני לא מתכוון להתמודד במסעדה. בחוויה לא נעימה מעדיף לעזוב מהר מאשר להתעסק במשימה האבודה מראש של חינוך עתודת המלצרים המפוארת שלנו, גם אם אני ממשיך להנציח את בינוניותה. במקרה והייתי נוהג כפי שהיית אולי חושבת שראוי לנהוג, לצערי הייתי מיד מתמלא תחושה מאוד לא נעימה מהסיטואציה וממש לא מתכוון להגיע לזה. ההבדל בין 10% ל 15% הוא ממש זניח בעיני בארוחות שלא מגיעות לסכומים גבוהים כמו בשני מקרים אלו, אין לזה משמעות. בכל מקרה השירות לא היה גרוע עד למצב שאשקול אם להשאיר טיפ או לא, פשוט ה"מערכת" הזו די רקובה מלכתחילה ובשביל טיפים בשירות במסעדה צריך להתאמץ או לפחות להפעיל שיקול דעת לדעתי יותר מאשר להביא 2-3 צלחות וכוס שתיה. שוב, לא מתכוון לנסות ולחולל מהפכה בנושא הזה, ממני זה לא יגיע לצערי

החתולית

New member
לא צריך מהפכות או חינוך מחדש

ובודאי שלא התכוונתי להניח על כתפיך את העניין

אתה הרי לא היחיד שמקבל שירות שאינו משביע רצון, ומשאיר טיפ גבוה מהמקובל (בהנחה שבישראל מקובל טיפ של 10-12%).

למעלה