הטיפ עלה ל - 20% ?

Gרר

New member
בכל הקשור לעולות אוכל שהורים עושים לילדיהם...

אפשר למלא אשכול שלם.

הפיצה עם הרוטב המתוק זו רק דוגמא אחת.

אצל אחייניות של האישה זה הקטשופ הארור. עם כל דבר ישר נשלף הקטשופ, קשור או לא קשור. מישום מה הורים חושבים שזה יעודד את הילד שלהם לאכול יותר אם יערבבו לו כל דבר עם קטשופ, כולל כל דבר שהכי לא קשור לזה (עוף מכובס עם קטשופ בעעעעעעעעע).

אצלנו היא מקבלת קטשופ עם שניצל או צ'יפס בלבד (וזה לא שהיא אוכלת שניצל על בסיס יומי... שזה עוד משהו שמצחיק אותי ילדים שהתפריט שלהם מורכב משניצל + פסטה או אורז). מבחינתי עדיף שלא תאכל משהו על פני זה שהיא תאכל אותו רק בגלל הקטשופ.

גם הצ'יפס זה משהו שקצת מבאס אותי שלא הרגלנו אותה לצ'יפס עם מיונז... כי אישית אני לא אוהב צ'יפס עם קטשופ. זה סתם "ממסך" לי את הצ'יפס בטעם מלאכותי מתקתק בעעע מעדיף את הצ'יפס עם מיונז או איולי כלשהו... יש תכנון על בלגיה לקיץ אז אולי שם בארץ הצ'יפס אני אצליח לשכנע אותה לנסות מיונז או רוטב משודרג אחר. עוד לא אבדה תקוותנו ובכל מקרה עם השימוש היחיד שלה בקטשופ יהיה לצ'יפס אז גם זה לא נורא.

אי אפשר לנצח בכל הקרבות

salo22

New member
דווקא קטשופ זה לדעתי סבבה

לא אומר שצריך להוסיף אותו לכל דבר, אבל אני בטוח שהוא הרבה יותר מבסדר בהשוואה למיונז, וזה עוד לפני שדיברנו על הצדדים החיוביים בעגבניה. ברור שיש גורמים רבים כולל עניין הסוכרים והמשמרים וכולי, אבל בסביבות 100 קלוריות ל 100 גרם מול איזה 800 נראה לי במיונז, ברור לי איפה נמצאים ההעדפות שלי, מעבר לזה שמיונז לדעתי זה הדבר הכי מגעיל בעולם. אגב אם זה באמת חשוב לכם, הכינו הכל בבית, אפשר להכין קטשופ מופלא ומזין יחסית למוצר ירקות מבושל, עם כמות הגיונית מאוד של סוכר קנים אורגני ומשחקי חיזוק טעם טבעיים, אפילו תשימו בבקבוקים תעשיתיים אם לילדים זה חשוב

salo22

New member
אגב קראתי לא מזמן

בתור אנקדוטה חסרת קשר רב, קראתי לא מזמן ביקורת מסעדות בפאריז של אמריקאי שאחרי שבוע שבועיים בעיר ואכילה מרובה במסעדות מישלן יוקרתיות מאוד כולל כמה פטיסרי פה ושם, לא עלה במשקל כמעט כלום. ההשערה שלו הייתה, חוץ מההליכה הדי מרובה כמובן, שהימנעות מאכילת המזון האמריקאי המעובד אליו הוא חשוף ביומיום הייתה מפתח מרכזי לזה.. ואני מאוד בעד הגישה הזו כמוטו, להשתדל להימנע מכל דבר מעובד כי תמיד תהיה דרך טבעית, אומנם צורכת זמן אבל זה כיף, שתעלה על המוצר התעשייתי פי כמה וכמה.. סתם אנקדוטה, לא יותר..

passioneta

New member
הליכה מרובה ומנות בגודל הגיוני...

חוויתי מצב דומה בשנה שגרתי בצרפת.

salo22

New member
בהחלט זה המפתח

אבל אני בכל מקרה תמיד אומר שאוכל המוכן ברמה גבוהה ומחומרי גלם מעולים שדי קשה להשיגם הוא לא הסיבה למשקל עודף

dify

New member
לא חושבת שזה קשור לארה"ב

בכל הטיולים שלי בחו"ל (ובינהם גם ארה"ב) אני חוזרת רזה יותר... תמיד. ודווקא בטיולים אני אוכלת המון ובלי הגבלת קלוריות משום סוג (כי אני תמיד חייבת לנסות כל מאכל בערך שיש בסביבה ולנצל את ההזדמנות שלא תהיה לי אח"כ). המסקנה הבלתי נמנעת אצלי היא שזה קשור לעובדה שבטיולים הולכים המון, הרבה הרבה הרבה יותר מהיומיום של רובנו.

החתולית

New member
הליכה מרובה + אוכל בריא ולא מעובד

תורמים להרזיה או שמירה על המשקל בעת חופשה או יציאה מהבית.

אני מזכירה לעצמי את זה כל הזמן, במיוחד עכשיו כשהרופא כפה עלי דיאטה.

salo22

New member
מה שתמיד מוזר לי

הוא שהאוכל הבריא והלא מעובד הוא גם הטעים ביותר שיש, ולא מובן לי למה אנשים לפעמים מתרעמים כשהם צריכים להכניס אותו למשטר הדיאטה. הרי אפשר לעשות דברים מופלאים עם ירקות, במיוחד כשלא מבשלים אותם יותר מידי, דגים ופירות ים, למרות שלא הייתי מחשיב אותם כדיאטטיים במיוחד, הם חומרי גלם מופלאים, הכי טעימים שיש לטעמי. בשר סינטה ופילה, חלום.. אבל משום מה אנשים מתבאסים מהקיצוץ בפחממות, אויש אני לא יכול לאכול את הבורקס או השאוורמה הזו, שיפודי הפרגית וכבד האווז בהתקווה.. שלא לדבר על גלוני האיכסה בארצות הברית, וואללה עולם מוזר..

passioneta

New member
ויותר מכך

אם מצליחים לאכול רק אוכל לא מעובד מרגישים מצוין ויורדים במשקל. אבל בורקס זה טעים....
בכל מקרה אם מישהו יגיד לך שמותר לך הכל חוץ מירקות, הם פתאום יראו לך כמו מעדן!

הכל בגלל ההרגלים

אני גדלתי על בישול בישול מקרוביוטי שמבוסס ברובו על קטניות וירקות, ועד היום(וזה לא הולך להשתנות) אני ממש, אבל ממש נהנה מטעמם הטבעי של ברוקולי, תרד ושות'.

יויו13

New member
חתולה יקרה מצטער לשמוע שנכפתה עליך דיאטה

מסיבות רפואיות.
לידיעתך
מחקרים רבים מספור הוכיחו שפעילות גופנית אינה גורמת להרזיה משמעותית אך יכולה לתרום תרומה חלקית על שמירת המשקל.
אומר לך על עצמי
במשך שנים שקלתי אותו משקל בול ובאותן שנים עסקתי בפעילות ספורטיבית ענפה .
לא עליתי ולא ירדתי.
כשהחלטתי שברצוני לרדת והורדתי כמות רצינית של קלוריות מהתזונה שלי נשרו הקילוגרמים במהירות ובהצלחה .
בקיצר
את יכולה ללכת עד מחר ולא יעזור
סתימת פה חלקית תתן יותר ירידה במשקל מכל הליכה .
לצערי אצל גברים "מזדקנים" הירידה מורגשת מיד בפנים
וכעת כולם אומרים לי שרזיתי יותר מדי ....
בכל מקרה שיהיה בהצלחה והכי חשוב
ב ר י א ו ת .

החתולית

New member
יו יו יקירי,

אני משלבת בין השניים, וזו השיטה הטובה ביותר לירידה במשקל, הורדת לחץ דם, כולסטרול וסוכר.

ניסיתי ללכת עד מחר, אבל התעייפתי בדרך :)

יויו13

New member
הורדת 10 אחוז ממשקל הגוף תחולל נפלאות

בשלישיית הצרות שציינת ,
מאחל לך בהצלחה .

Gרר

New member
בקשר למיונז...

המצחיק הוא שאני ממש לא אוהב מיונז, לא בסנדביצ'ים ולא בסלטים (הסלט כרוב אדום עם המיונז שכל כך פופולארי בשיפודיות) אבל דווקא בצ'יפס הוא נעים לי יותר מקטשופ.

באשר ל"עוולות" אם זה לא היה ברור אז לא דיברתי במובן הבריאותי אלא במובן הקולינארי. זה פשוט נראה לי מחריד לשים קטשופ יחד עם דברים שהם לחלוטין לא קשורים לקטשופ ומעבר לבריאות שזה מן הסתם חשוב, חשוב לי גם להקנות לקטנה מינימום של הרגלי אכילה...

bruno01

New member
תנסו את הקטשופ של MUTTI.

בעיניי, הוא טעים הרבה יותר מכל קטשופ תעשייתי אחר שטעמתי, וגם הרבה פחות מתוק.
אני מתאר לעצמי שהוא גם קצת יותר בריא, ולפחות אין שום חומר מוזר או שאני לא מבין את שמו ברשימת המרכיבים.
אפילו ראיתי אותו השבוע בספיסס במבצע של 1+1, וגם ככה בקבוק עולה בסביבות 11 ש"ח שזה לא נורא.

הבעסה היחידה היא בקבוק הזכוכית, שדי קשה להוציא ממנו את הקטשופ בשלב מסוים.

מסכימה לחלוטין בנושא הקטשופ.

הנכדות שלי כבר למדו שאצל סבתא אין. אבל למה מיונז? אי אפשר צ'יפס בלי תוספות?

Gרר

New member
אפשר גם בלי

ובהרבה מקרים אני אכן אוכל בלי ובטח שמעדיף צ'יפס בלי כלום על פני צ'יפס עם קטשופ.

אבל לא לשכוח שאנחנו לא מדברים עליי אלא על הקטנה, ובגילאים שלה החוק הוא monkey see monkey do, וכשהיא רואה ילדים אחרים מטבילים צ'יפס במשהו אז גם היא רוצה והייתי מעדיף שהיא תדע שיש עוד אפשרויות לטבול בהם צ'יפס חוץ מאשר בקטשופ.

מקווה שלא אחרתי את הרכבת הזאת

למעלה