הטיפ עלה ל - 20% ?

salo22

New member
יש לי בעיה אישית קטנה

והיא קושי בחישובים לאחר אוכל.. באמת אני לא צוחק, על בטן לא מליאה אני מכונת חישוב, אחרי ארוחה תשאלי אותי כמה זה 12*14 ואני נכנס לויבראציות.. אז לפעמים מעדיף לעגל בעוד חמישה או עשרה שקלים בניסיון לחשב כמה זה 12%, כי 10 זה כבר הסתכנות במה קרה לא הייתי בסדר מצד המילצור. באמת שהיה ראוי לחקור התנהלות המעסיקים לעומק כי למיטב הבנתי רוב משכורתם של מלצרים בארץ היא מטיפים והשמועות הם שלרוב הם מאוד מרוצים מכך, אבל לדעתי המצב עקום מאוד ואולי אפילו נוגד הספרים והחוקים. באמת שהייתי מעדיף מצב כמו בצרפת בו השירות כלול במחיר הארוחה ולא נראה שמלצרים לחוצים מזה ולבטח זה מוריד סוג של לחץ שיש במהלך הארוחה ביחסי מלצר סועדים, אבל כמו שכבר ציינתי פעם או פעמיים העניין מורכב יותר מלהגיד ככה סתם לכלול הטיפ בשיקולי התמחור.
 

salo22

New member
לדעתי אין סיבה

כי הם כבר די גבוהים בכל מקרה, ולדעתי מלצר לא צריך להרוויח 70 שקל לשעה. אולי באמת הגיע הזמן שכולנו נתחיל להקפיד על 10% שירות בדיוק ונחזיר היגיון לעסק הזה.
 

Gרר

New member
חישובים מסובכים על בטן מלאה זה באמת קשה

ולכן צריך לעשות את זה הכי קל שאפשר
עשרה אחוז זה עושים בלי בעיה, זה רק להוריד סיפרה.
עשרים אחוז זה להכפיל פי שתים שזה אמנם לעשות פעולת כפל אבל יחסית פשוטה.
בין לבין זה 15%
בין לבין זה 12.5%
 

salo22

New member
אכן

 

dify

New member
אתה מזכיר לי

שיחה שהיתה לי עם בחור שאני מכירה על בסיס אישי שעובד כמלצר, קיטר על הסועדים, קיטר על העבודה, לא הפסיק לקלל ולרדת על הסועדים אצלו, היה ממש לא נעים לשמוע. כששאלתי אותו אז למה לעזאזל הוא עובד בזה, הוא ענה משהו בסגנון "על ה%$#^ שלי, הכסף טוב"

אני חושבת שמקצוע המלצרות הוא מיותר. לא מבינה מה הבעיה ללכת להביא לעצמי את המנה המוכנה (כמו בארומה) ולחסוך כך הרבה התחנחנות מיותרת שכל תפקידה הוא לקבל כסף תמורת זה שמביאים לי את האוכל לשולחן, בבית אני לא מגישה לעצמי לשולחן? למה אני צריכה את כל ההתחנחנות המזויפת הזו בדרך. לא, המלצר הוא לא חבר שלי, לא באמת מעניין אותו אם אני מרוצה או לא מהמנה, מבחינתו אני חלק מיום העבודה שלו, ואם הוא לא היה עכשיו במשמרת, יש לי תחושה מוזרה, שלא היה עובר לו לרגע אחד בראש לגשת לשאול אותי אם הכל בסדר...

אז עם כל הכבוד לכמה שקשה להעביר צלחת וכוס שתיה ממקום למקום, אני מוצאת את המקצוע הזה והנוהג לשלם עליו בנפרד מיותר לחלוטין, ובטח לא שונה במהותו מכל נותן שירות אחר החל מהפקידה בביטוח לאומי ועד המורה של הילד שלי בבית ספר. דווקא אותם אי אפשר להחליף בכזו קלות, ואף אחד לא חושב לתגמל אותם על כל פעולה קטנה שהם עושים בשבילנו.

בחיי שאני לא מבינה את זה.
 

החתולית

New member
את מצפה שכל המסעדות יתנהלו כמו מזנון

אבל בכל זאת, הולכת למסעדות שמתנהלות אחרת, ושיש בהם מלצרים ומלצריות, שאינך מבינה מדוע צריך אותם.

בבית את גם מבשלת ורוחצת כלים, ובמסעדה אינך עושה זאת. אפשר לייתר את צוות המטבח וכך תוכלי לבשל לעצמך ולרחוץ כלים בעצמך. ותצטרכי לשלם רק עבור חומרי הגלם והזכות לשבת במקום שאינו ביתך.
 

dify

New member
דין הטבח אינו כדין המלצר

אני לא יכולה להיכנס למטבח של מקום על מנת לבשל לעצמי, גם אין לי את הזמן לכך ועל זה אני בהחלט מוכנה לשלם. דווקא על זה אינני משלמת בנפרד, לא לטבח, לא רוחץ הכלים, לא לקולף הירקות ולא למנקה של המטבח. לאף אחד מהם אינני משלמת בנפרד. ואף אחד מהם לא מעמיד פנים שאיכפת לו ממני כדי לקבל משכורת.

המלצר, בכל השרשרת הזו, הוא היחיד שאת תפקידו ניתן לבטל בקלות, היחיד שמקבל אקסטרא כסף (בטוח יותר משוטף הכלים והמנקה), ותכלס התפקיד שלו הופך להיות משמעותי בעיקר אם הוא עושה אותו רע מאד.. אחרת זה לא באמת משנה מי יגיש לנו את האוכל, האם זה יהיה חיים או משה או שיקראו בשמי כדי שאבוא לקחת את המגש מהדלפק.

מלצר הוא לא מארח.. זה לא בית פרטי שאליו הוזמנתי כי מחבבים אותי, המלצר שם חיוך על פניו ולא משנה מה דעתו עלי וכמה באמת מתחשק לו עכשיו לשרת את השולחן שלי, הוא לא חבר שלי, וכל הנחמדות וההתעניינות היא לחלוטין כדי לקבל כמה שיותר כסף ממני. אני קונה את הנחמדות המזויפת שלו.

אז אני אישית מוותרת, האמת, שלו יכולתי, הייתי הולכת רק למקומות בהם אין מלצרים, המקצוע המיותר והמאוס ביותר מבחינתי. לשמחתי יש עוד כמה מקומות שבהם אפשר לוותר עליהם או שהנוכחות שלהם מינמלית ביותר (בעצם כשהכל תקין אין סיבה שתהיה להם נוכחות יותר ממינימלית, בעידן הנוכחי שאפילו את התפריט ניתן לקרוא באינטרנט ואת ההמלצות על מה טעים ומה לא ניתן לקרוא בפורומים ובדר"כ מגיעים כבר עם איזשהו מושג התחלתי, המלצר באמת הופך למיותר ביותר).

וככל שאני חושבת על זה, אם אני כבר רוצה בשמחה להשאיר טיפ על שירות טוב למישהו, אז הרבה יותר הגיוני מבחינתי להשאיר טיפ לפקידה בקופ"ח שדאגה שהרופאה תקבל את הבקשה שלי, או למזכירה של העו"ד שלי שהתרוצצה כל הבוקר בטיפול בענייני, מאשר לתת לאדם שכל תרומתו לחיי זה להעביר 3 צלחות וכוס עבורי מרחק של 20 מטר ולנגב את השולחן.

אבל הכי נורא בעיני, כאמור, זה שאני משלמת את הטיפ על "חווית השירות" שהוא נותן לי, על התחושה הנעימה והחמימה, שיש סיכוי טוב שכולה העמדת פנים ושקר שנגמרת בזה שבערב המלצר מקטר לחברים שלו על הסועד הישראלי הממוצע שהוא לא סובל. לאיש הזה אני משלמת על העמדת הפנים? הרשי לי לוותר על התענוג.
 

החתולית

New member
אין הכרח ללכת למסעדות בהן יש שירות

במיוחד אם את חשה תיעוב כה עז כלפי מלצריות ומלצרים.

דרך אגב, גם הפקידה בקופת חולים לא חייבת להיות נחמדה אליך, היא הרי לא מארחת אותך בביתה. בעצם, אף נותן/נת שירות לא חייבים להיות נחמדים, והם יכולים להיות קרים וחמורי סבר. אלא שאז, החיים היו מאד לא נעימים, וכל אינטראקציה היתה כרוכה בעוגמת נפש.
 

Gרר

New member
ממש לא חושב שמלצר זה מיותר

בארוחה של כמה מנות לקום כל הזמן בשביל להביא לעצמך את המנות או לקחת הכל מראש זה לא אוירה של ארוחה זה אווירה של מזנון מהיר.

יש מקום למזנונים מהירים אבל יש גם מקום למסעדות שבהן אתה מקבל שירות זה משהו אחר לגמרי ושניהם נחוצים מבחינתי.
 

oritkis

New member
10-15 - לפי רמת השירות

הסטנדרט שלי הוא - 13%, משהו בין לבין.
כשאני מאד מרוצה - אני נותנת 15%.
כאשר אני מאד לא מרוצה - אני נותנת 10% - מצד אחד - זו המשכורת של המלצרים, או לפחות מרכיב נכבד ממנה וג אם אני לא מרוצה - עבדו בשבילי במהלך הארוחה. מצד שני, אני חושבת טים של 10% מבהיר שמשהו היה לא בסדר.

ולגבי החישוב.. אני פשוט אומרת למלצרים את האחוז - שהם יעשו את החישוב. אני לא צריכה לעשות אותו על בטן מלאה :)
 

ismeralda100

New member
בישראל לא כ"כ נתקלתי בזה, אבל

בארה"ב יצא לי לראות הרבה שהשאירו %20
 

Gרר

New member
לדעתי 12-15% זה מכובד. 20% זה מוגזם.

כמו שכתבו כאן אין מישהו שמחליט על זה. זה מנהג שהשתרש והתקבע ואלו האחוזים שהתקבעו בארץ ואני מאד מקווה שלא יחול בזה שום שינוי כי 20% זה באמת נראה לי קצת מוגזם להשאיר על ארוחה של 300 שקל עוד 60 שקל על שירות.

המקרה היחיד שאשקול להשאיר 20% זה במקרה שהמלצר ראה שלא התלהבתי ממנה וזיכה אותי עליה. אם השירות שלו חוץ מהמנה הזו היה מושלם אז אני אשמח להוסיף לו עוד 5% על חשבון מנה שממילא הייתי אמור לשלם עליה והיא ירדה לי מיוזמתו.
 

Gרר

New member
המצחיק הוא

שכבר כשכתבתי את זה הרגשתי שלא כתבתי מספיק ברור


אז הנה ההזדמנות להסביר.

בעיקרון לא אכפת לי מי זיכה כשם שאני גם לא באמת יודע למי הולך הטיפ ואיך הוא מתחלק בין הצוות. אני נותן טיפ שמושפע מחווית השירות באופן כללי ומן הסתם בראש ובראשונה זה המלצר, אבל אם מאחרי הקלעים היו אחרים שמשכו בחוטים... זה כבר עניין שלהם.

הנקודה החשובה כאן היא שלא מדובר על מנה שלא הצליחה אלא על משהו שסתם לא אהבתי ולכן מבחינה טכנית לא מגיע לי עליו זיכוי ולכן גם אם בפועל לא קיבלתי זיכוי והמלצר רק שאל התעניין הציע להחליף או עשה כל דבר נחמד בשביל לתקן את המצב - אז גם זה מבחינתי דיינו כדי לנסות להעמיד את הטיפ על הרף היותר גבוה של ה-15%.

מנגד אם בנוסף לכל הוא דיבר עם מי שדיבר והחליטו להוריד לי את המנה מהחשבון ויוצא שהפחיתו לי 50 שקל לפנים משורת הדין - אז ממש לא אכפת לי להיות נחמד ולהוסיף לו עוד קצת אקסטרה גם אם זה יהיה מעל 15%. בדרך כלל זה לא יגיע ל-20% אלא בעיקר יהיה עיגול נדיב כלפי מעלה של ה-15%.
 

אושר מ

New member
אמנם ההחלטה היא של האחמ"ש

אבל למלצר בהחלט יש מילה.
אם המלצר לא מעביר את התחושה שלו לאחמ"ש, לא יהיה זיכוי.
לרוב אפילו נותנים למלצרים להגיד מה הם חושבים. הם אלו שמרגישים את השולחן ולכן יודעים אם זה שולחן שיעריך קינוחים, או שזה שולחן שיעריך ביטול המנה. אם זה הרגיש מאוד אקוטי או לא וכו'.
 

דנה1982

New member
20% אשים במקרים נדירים במיוחד

זה קרה לי אתמול, קיבלתי שירות באמת טוב שהשארתי 20%, אבל זה בגלל מלצרית שבאמת נתנה שירות אדיב למרות שהייתי צריכה לתזז אותה קצת (אני לא לקוחה קרציה לרוב).

כמלצרית לשעבר קשה לי לא לשים טיפ בכלל. במצבים כאלה אני שמה 10% בדיוק, על האגורה (כן, קרה לי שהשארתי סכומים לא עגולים) ומביעה את חוסר שביעות הרצון בפני המלצר/המנהל.

מבחינתי טיפ צריך לשקף בדיוק את רמת השירות שקיבלתי. אני חושבת שפעם אחת בלבד בחיי יצאתי ממסעדה בלי להשאיר טיפ, אבל זה היה כשנעשו לי המון טעויות בהזמנה והמלצר היה חסר סבלנות ולא נעים, כאילו הוא עושה לי טובה שהוא נותן לי שירות בכלל.

אה, וגם לי קרה שמלצרית התלוננה על טיפ נמוך לדעתה. אמרתי לה במפורש שכמו שאני קיבלתי שירות מינימלי, כך גם ראיתי לנכון להשאיר טיפ בהתאם ושטיפ הוא נגזרת של שירות.
 
למעלה