הטור היומי - החמישה בנובמבר

הטור היומי - החמישה בנובמבר

אירועים היסטוריים: 1914 - בריטניה מספחת את קפריסין, ויחד עם צרפת מכריזה מלחמה על האימפריה העות'מנית - מלחמת העולם הראשונה. 1922 - התגלה קברו של תות אנך אמון - מהפרעונים הקדומים של מצרים 1935 - משחק המונופול (זוכרים?) יוצא לשוק. 1992 - אסון צאלים ב' - חמישה מלוחמי סיירת מטכ"ל נהרגו בעת אימון. 1990 - מאיר כהנא, מנהיג כך נרצח. נולדו 1913 - שחקנית הקולנוע ויויאן ליי, 1941 - המוזיקאי ארט גרפונקל,
 

boaz31

New member
לכל מברכי עד הנה והלאה-למרות

הכל הופתעתי למרות שאני זכרתי והתכוננתי ליום הולדתי הופתעתי עד כמה ברכות יכולות להיות במקום ואני מודה לכולם ומאשר:: -יש יום בשנה, יום חשוב, יום מיוחד יום שמח, יום כתום, וזהו יום הולדתי היום
 

bimbo.

New member
../images/Emo49.gif מקרב ../images/Emo23.gif לבועז../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מאחלת לך עוד שנים ארוכות של בריאות ושמחה והרבה טיולים ואומץ לב.
 

bimbo.

New member
לא ראיתי שיותר למטה יש שרשור

יום הולדת, והריני מכה על חטא. אבל בועז מבורך בכל מקרה ובכל שירשור לבועז אוהב הפרחים
 
בוקר טוב בועז ומזל טוב ../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

שמעתי הבוקר אצל שמואל שי אימרה (רק לא הקשבתי מי אמר אותה): "מתי מתברר שאתה זקן? כאשר הנרות עולים יותר מהעוגה..."
אבל כמו שאני נוהג לומר: "הכל בראש, לא חשוב בן כמה אתה בשנים, חשוב בן כמה אתה מרגיש..." ועם זה חביבי צא לדרך
 

אנימו

New member
הטור יומי- ../images/Emo106.gif../images/Emo41.gif

תות אנך אמון - היה בן 19 במותו והרבה מסתורין אופף את גילוי הקבר שלו. רצ"ב לינק. ויויאן לי- מוכרחה להדליק נר לזכרה
. לא ישכח בתפקיד שלה ב"חלף עם הרוח". הלא היא סקארלרט שלנו. עולה אצלנו בפורום מעת לעת. ואחראית לביטוי - מחר יהיה יום חדש.... אמנם מצוטט מן הספר , אבל היא נתנה לביטוי חיים. כהנא - עליו אני לא רוצה לדבר! משחק המונופול - למעוניינים להזכר ולהתעמק בהסטוריה שלו - רצ'"ב לינק. תות אנך אמון מונופול
 

bimbo.

New member
אכן, אי אפשר לשכוח את סקרלט

המופלאה, האמיצה, ועם הביטוי שמלווה אותנו בהזדמנויות רבות ונותן לנו כוח.
 

p a l o m a

New member
בימבו, האמת היא שדמותה של

סקרלט היא הרי דמות שנויה במחלוקת ..אשה שחיפשה רק הנאות, "ראש קטן" .. ובסוף.. היו בה כוחות אדירים בשעת מבחן (במדרגות האחוזה בטארה...)...והמשפט שלה - אכן עוזר לנו בשעת מצוקה....
 

bimbo.

New member
פלומה'לה, מתי אנחנו מגלים אם

אנחנו חזקים או לא? רק בשעת מבחן!!!! אז מה זה חשוב איך היא בחיים הרגילים שלה?
 

מנורה

New member
לדעתי היא האדם האמיתי האדם שלא

היכירו כשהיתה רכה וחיפשה הנאות חשבו שהיא שיטחית כי זאת היתה ההתרשמות אבל בשעת מבחן היא היתה חזקה בעלת תושיה ואמיצה בכלל לא מושלמת כי לא קיים יצור כזה. כמה פעמים אנחנו חורצים דינו של אדם מבלי שנכיר אותו רק בגלל התרשמות התנהגות או התבטאות מילולית או כתובה
 

אנימו

New member
מנורה-אני בעדה!בצד הפינוק היו לה

כוחות נפש וחוזק בשעת מבחן ו...רט בטלר ידע את זה!
 

odo13z

New member
לידיעתכם : אתמול החל פסטיבל הזית

בגליל. במסגרתו שלל ארועים בנושא הזית וסביבו. ביגור , בגוש שגב , גליל עליון , טיולים , סיורים , בזארים ועד תענוגות. ראו פרסומים בכלי המדיה השונים. תהנו. שבת שלום.
 
לפני שאתם רצים לקנות שמן זית

אופנת הבריאות פושה בחברתנו בלי הבחנה, ועל מדפי הסופרים הולכים ונערמים עוד ועוד בקבוקים מעוצבים שתכולתם שמן זית ירקרק. מהם רבועים ומהם משולשים, עגולים ובעלי כרס, רזים עד עצב ומשוני צורה. לרובם צמודות מדבקות עם מילים שמחייבות רק את חז"ל - "כתית", "מעולה", "כבישה קרה", וכיוצא באלה מושגים מהמקורות. המילים האלה מתגלגלות במהירות מפתיעה מגרונותיהם של האנינים, הגרומאים וחובבי הניפוח השונים, אבל משמעותן נותרת בדרך כלל עלומה. ובכל זאת, כדאי לבחון קצת יותר לעומק את משמעותו של הלהג הזה, כי מחירו של בקבוקון שמן, שתכולתו מיועדת לרוב לסלט ירקות אשכנזואידי, יכול להגיע לכמה עשרות שקלים, מחיר שדי בו כדי להציף בשמן חריע או חמניות סלט לחטיבה מורעבת. כדאי לבדוק תחילה איך בכלל מגיע השמן המזוקק והירקרק אל הבקבוקים. בימי הסתיו, שבמחוזותינו הם סוף אוקטובר וכל נובמבר, מתמלאים מטעי הזיתים שבהר ובשפלה בפירותיהם. בשלב שבו הפרי עובר ממצב בוסר, שאז הוא ירוק, למצב הבשלה, שאז הוא שחור, הזית נראה כמו מחלת עור לא נעימה. בעונה זו פושטים בעלי הזיתים ובעלי בריתם על מטעי הזיתים ומערטלים את העץ היפה מתנובתו. הפעולה הזאת, המסיק, נעשית בדרך אלימה למדי: חובטים בעץ בכלונסאות, נוקפים את ענפיו ומשברים אותם, מניעים ומטלטלים כל בד וענף ואוספים הכל ביריעות פלסטיק שנפרשות על הקרקע מתחת לעצים. משתתפים אחרים, שאינם תלויים בין ענפי העצים ואינם ניצבים על סולמות, מפרידים את הזיתים מהענפים השבורים ומהעלים ומכניסים את כל הפירות לשקים. כל המרכולת הזאת נוסעת לבית הבד הקרוב. עד כאן המסיק, שנעשה היום בשיטות ובאמצעים שפותחו כבר לפני אלפי שנים, מאז גילתה האנושות הים תיכונית את נפלאות שמן הזית. מכאן ואילך, הוצאת השמן מן הזית היא כבר סוג של הוקוס פוקוס, שהיום כבר לא נראה בדיוק כמו בעבר, והתהליך נכנע לטכנולוגיה. אל בית הבד, שנפתח לכבוד העונה בהמולה גדולה, באים המוני מוסקים. מכונה גדולה בולעת את הזיתים בקצה אחד ומהקצה השני נפלטים, מתוך לועותיהם של שני צינורות, נוזל ירקרק צהבהב (השמן) ונוזל שחור שמנוני ומקציף (המים עם הפסולת). הצינורות מגירים את השמן אל חביות פלסטיק גדולות, ומהן הוא נשאב בכלים אל בקבוקים והולך לאן שהולך, ובעיקר - כל כמה שהבקבוק קטן וצר ויש בו פחות שמן, כך רב מחירו. כל זה מתרחש כיום, אבל עד לפני פחות מדור היו בתי הבד בכפרי הזיתים שונים לגמרי, נראו ופעלו בדרך אחרת. מהם שכנו במערות, מהם במרתפים ומהם בבתים של ממש. כל השאר התנהל ממש כמו היום: מוכרים, קונים, משווקים ומספרים סיפורים. בבית הבד המסורתי היו כמה מתקנים קבועים: מכונת הטחינה והריסוק - עשויה אבן עגולה ענקית, שוכבת, שנקראה ים, ומעליה ניצבה אבן מסתובבת, עגולה וענקית, בשם ממל, כי בסיבובה היא ממוללת את הזיתים (שמה גם מפרכת, כי היא גם פורכת את הפרי ומרסקת את גלעיניו, שם אצור רוב השמן). מלבה של אבן המפרכת בולט יצול עץ, שבאמצעותו דוחפים את האבן הכבדה. את העבודה הזאת. עשו בעבר חמורים, פרדים, עבדים או… נשים, ומכיוון שהייתה זו עבודה קשה מאין כמותה, היא נקראה על שם האבן - עבודת פרך. מהריסוק הראשון ניגר אל הים מעט מאוד שמן זית טהור וזך. הוא נאסף במהירות כדי שלא ייעכר במיץ הזיתים וברסק ולא יזדהם. זהו שמן הכתית הנודע. מי שקונה היום שמן כתית אינו מבין פשוט שאין עוד חיה כזו, כי ברובם המוחלט של מפעלי השמן כבר לא מפעילים ריחיים של אבן, שהם-הם אבות הכתית. רסק הזיתים הועבר לסלים שטוחים קלועים מחבל גס, ששמם ע'קלים (כופיות). הסלים נערמו זה על גבי זה, ובאמצעות לוח עץ מחובר לבורג ענק היו לוחצים עליהם בכוח עצום, כדי לסחוט את רסק הזיתים. בשיטת סחיטה אחרת העיקה על הסלים קורת עץ ענקית, היא קורת בית הבד, וכדי להגביר את משקלה היו עוד תולים בקצה שלה, על קרסים, את העקרבים - אבני משקל גדולות. כדי שהסלים הנלחצים לא יתמוטטו, הם הונחו בערימה, בין שתי אבנים גדולות, אלה אבני הבתולות (למה הודבק שם ענוג שכזה לגושי האבן המסותתים והמחוררים האלה בפעם אחרת). אחרי סיומו של שלב הלחיצה והסחיטה הוצא רסק הזיתים היבש, הגפת, מהסלים והוטל בערימה בחצר בית הבד. הוא הפך לחומר מילוי לאוכפים, לתוספות דישון, לחומר בעירה ביתי, או שהיה עובר למתקני סחיטה ומיצוי נוספים, שם היו מוציאים עוד טיפת שמן גרוע, שהיה בסיס לעשיית סבונים. הנוזל שנסחט מהגפת הועבר לבור מים, ובו השמן צף והפסולת נלכדה במים. את השמן אספו בעליו בזהירות לכלים, שילמו עשרה אחוזים מערכו לבעל בית הבד והלכו הביתה בשמחה, עם כדים וחביות מלאים בשמן שעתיד להספיק לשנה. בניגוד לתקופה העתיקה בישראל ולמה שהיה מקובל עד שנות ה-80 של המאה שחלפה בפלסטין ("הגדה המערבית"), שמן הזית המודרני מקבל נפחים נוספים בעזרתו של שמן אחר. איך יודעים לזהות? לא יודעים. אין גם אפשרות לדעת. ראו - הוזהרתם! דרגות האיכות של שמן זית: ההגדרות הבאות מקובלות בסיווג האיכות של שמן זית: כבישה קרה / ראשונה – מיצוי השמן מהפרי בתהליך מכני בלבד ללא חימום וללא חומרים כימיים. שמן כתית – שמן זית שהופק בכבישה קרה ראשונה. לשמן הכתית יש שלוש דרגות איכות: כתית מעולה – עד 1% חמיצות זהו שמן הזית האיכותי ביותר. כתית משובח – עד 1.5% חמיצות. כתית רגיל – עד 3.3% חמיצות. שמן זית או "שמן זית מזוכך" – זהו שמן שעבר תהליך כימי בו נוטרלו הטעם והריח והחומציות הופחתה. המילה "טהור" באה להעיד כי שמן הזית אינו מעורב עם שמנים אחרים.
 

pinzo01

New member
פלומה ,הכל מלמידה אף אחד לא נולד

עם הידע בגדול רוב שימני הזית שקיימים בסופר או ברשתות הם שמנים מיובאים והשנה בכלל אין זיתים על העצים (לעץ זית יש תכונה ששנה אחת הוא נותן פרי ושנה לאחריה הוא בשביתה) השנה הוא לא רק בשביתה אלא הכרמים ממש ריקים מזייתים כך שהשמן הזית יהיה יקר ומעט מאוד שמן טרי וטוב יהיה בשווקים קחו בחשבון שלמעלה מ-90% מהשמן המיוצר בגליל נצרך ע"י המקומיים כך שהיבוא השנה יהיה גדול ולצעריהרב הוא משמן ירוד דבר נוסף שמן זית חיי המדף שלו קצרים בסביבות שנה + ולא יותר מכך , הוא מתקלקל !
 
למעלה