הטוב הרע והלא נורא לסופשבוע 19.7

ועוד משהו ללא נורא (כי יש בו גם טוב וגם רע)

כואב לי כ"כ בציצי!

יש אצלי שני סימנים מובהקים של קפיצות הפרוגסטרון אחרי ביוץ - החום כמובן, והכאבים בציצי. ממש רואים את הקשר בין הדברים - הימים שכואב לי חופפים את ימי השיא של חום השחר. ברוב החודשים יש לי עלייה הדרגתית של חום השחר אחרי הביוץ, ובאמת גם הכאב בציצי מגיע אחרי כמה ימים.
הפעם היתה לי קפיצה מטורפת של החום על היום הראשון אחרי הביוץ, והכאבים בציצי התחילו עוד קודם - ביום הביוץ עצמו! כנראה שבייצתי מוקדם בבוקר או לפנות בוקר בין שבת לראשון, וזה עוד לא התבטא בעליית חום ביום ראשון, אבל בצהריים כבר התחיל הציצי לכאוב לי. בשני היתה קפיצת החום המשמעותית והציצי כאב יותר. בשלישי החום עלה עוד ואיתו הכאבים. וגם היום החום עלה עוד קצת והכאבים התגברו עוד.
אז זה קצת רע כי זה לא הכי נעים. במיוחד כאשר אני משתוללת עם הילד שלי והוא נותן לי בטעות מכות שם - לא נעים!!
אבל זה גם טוב כי אני רואה שיש לי פרוגסטרון גבוה כנראה, ואני ממש מקווה שזה יעזור לקליטה הפעם!

אגב - זה חודש ראשון שיש לי ממש גרף קלאסי ויפה, בלי קפיצות חום לפני הביוץ, ועם עליה מובהקת ולא מבלבלת אחרי הביוץ. זה ממש מגניב אותי!

אמן!

כרגע ברור לי שזה תופעת אחרי ביוץ רגילה אצלי, כי בכל מקרה עוד מוקדם להשתרשות בכלל, אבל אמן שאם זה ממשיך - שיהיה מהסיבות הנכונות!

פעם ראשונה

הטוב- אני כבר מתקרבת לשבוע שבו סופסוף אני אדע כבר מה קורה איתי החודש... כי אין לי סבלנות!! (בטח הבנתן את זה מכל ההודעות האחרונות שלי בפורום...על דמיון פסים בבדיקות למשל...
), ועוד טוב- אני עדיין אופטימית!!
הרע- יש לי מחר מבחן ענק מחר ובמקום ללמוד כבר יומיים אני מבזבזת את הזמן על קריאת חומר בנושא הריון...... (אולי זה עוד סימן להריון?...שמעתן פעם על טמטמת בלי הריון??
)
והלא נורא- אין לי עוד בדיקות יס אור נו בבית, בזבזתי כבר שתיים, מה שאומר שאני חייבת עכשיו להיות טיפה יותר סבלנית עד שאקנה עוד (על מי אני עובדת...
)

אצלי:

הטוב:השגתי הבוקר את ההפניה למעקב זקיקים מרופאת המשפחה.התחלתי להעסיק את עצמי בפיסולים כדי להפסיק להילחץ מכל ענייני הפוריות למינהם ותנחשו מה? אני מפסלת אישה בהריון חחחח (עלק מפסיקה להתעסק בזה!על מי אני עובדת)
הרע: עדיין בבעיית האיקקלומין והרופא -מקווה שלא יתפקשש החודש ויצא משהו מהטבעי+איקקלומין
הלא נורא: אין הזרעה אין חדירה כואבת!מנסים טבעי גם טוב.

יופי שאת הולכת למעקב! אני שמחה לשמוע

שיהיה בהצלחה!! אני ממש מחכה לראות כבר את הודעת הפסים שלך!

איזה חמודה! :) ריגשת אותי

אבל למה אני לא אופטימית? כאילו מרגישה שהבעיה היא בביציות!כלומר בגלל הגיל וכו..

ד.א - מוסיפה לטוב: קיבלתי את ה20 בדיקות הריון שהזמנתי מהאיבי. חחח (רואים שאני בלחץ לא? ") )

תהיי אופטימית!

אני בטוחה שהכל בסדר עם הביציות שלך. פשוט נפלתם רע עם הסטטיסטיקה.

וגם אני מחכה לבדיקות האלה. למה באמת זה לא מגיע אחרי יותר משבועיים? החלטתי שאם כבר אני קונה בדיקות ביתיות, אני לא שמה על זה יותר מ-10 שקלים.... קניתי ב-7.2 ש"ח!

didisrael1

New member
הטוב הרע הרע הרע...

הכל לאחרונה נראה רע.. אז תסלחו לי מהראש על הפסימיות

הטוב- אנחנו הולכים מחר לצפון טיול אוהלים עם כל החברים הטובים

הרע- אחרי איחור של יומיים קיבלתי היום מחזור והבכי לא עוזב אותי.

הרע 2- בעלי היה היום אצל מומחה והוא אמר לו שהסיכוי להיכנס להריון טבעי עם נתוני הזרע שלא מאוד מאוד!! נמוכים ושאני צריכה ללכת לרופא פוריות להמשך טיפול

הרע 3- היום יש לי מבחן שבימים האחרונים לא הצלחתי להתרכז בלמידה כי היה לי את האיחור והתרגשתי לפני הפגישה של בעלי אצל המומחה , אז עם כל זה אני לא אתפלא אם אני אצטרך
מועד ב'.

הרע 4- סמסטר קיץ של סטטיסטיקה ב' התחיל ואני כבר בפיגור בגלל הנסיונות ללמוד למבחן.

הלא נורא..- יש לי חברות נהדרות שמחזיקות אותי ויוציאו אותי היום לערב בנות, ואת הפורום הזה שמבין בדיוק מה אני מרגישה ולא שופט או אומר לי " תרגעי ותפסיקי לדאוג זה יבוא, את מאוד לחוצה!"

מקווה לסופ"ש טוב שישכיח ממני את כל ארבעת הרעים האלה לפחות ליומיים הקרובים...

נתוני הזרע, מה בדיוק הבעיה?

יש דברים שדווקא ניתן לפתור או לשפר בתזונה למשל. אבל שוב תלוי מה לא טוב וכמה לא טוב.
חוצמזה שבמקרים שבדיקת הזרע יוצאת לא תקינה רצוי לעשות אחת נוספת עוד חודשיים שלושה.

didisrael1

New member
וריקוצלה?!

הוא נתן לו לעשות עוד בדיקות אבל כנראה שזה וריקוצלה, לא הבנתי ממש רק שמעתי סיכויים נמוכים ודיי "נכבתי" ושום דבר כבר לא נכנס

חיפשתי לך:

וריקוצלה (דליות בוורידי האשכים) היא ליקוי בשסתומי הוורידים המנקזים את הפסולת שמייצרים האשכים אשר עלול לגרום לליקויי פוריות בקרב גברים. עקב הליקוי נחסמת כניסת חמצן לאשכים, דבר הפוגע בייצור התקין של תאי הזרע. תופעה זו מוגדרת כגורם המרכזי לבעיות פוריות בגברים. וריקוצלה לעתים מלווה גם בכאבים עזים המקרינים מאזור האשכים לרגלים והבטן התחתונה.

שיטות הטיפול:
ישראל ידועה בעולם כמובילה בטיפולי הפוריות לגברים בזכות פיתוח ושכלול טכנולוגיות מתקדמות בתחום זה, לצד פיתוחים בתחום פוריות האישה.

אחת הדרכים לטפל בתופעה היא באמצעות צנתור שפותח על ידי שני הרופאים הישראלים (גת וגורן) שחקרו את תופעת הווריקוצלה וגילו את הקשר שלה לבעיות ייצור תאי זרע. השיטה, שקרויה על שמם, מאתרת את רשת הוורידים הפגומה ומטפלת בתופעה משני צידיה. הצנתור מתבצע בבטן התחתונה ואינו דורש ניתוח, הרדמה או אשפוז והתאוששות

בנוסף, קיימים טיפולים נוספים לווריקוצלה כמו צנתור בעזרת סלילים חוסמי ורידים, טיפולים אלטרנטיביים למיניהם ורפואה סינית.

שיטת גת גורן לטיפול בוריקוצלה :

השיטה מתועדת בספרות הרפואית העולמית כנותנת מענה של 80% אחוזי הצלחה בפתרון בעיית וריקוצלה (ראו עמוד מאמרים). השיטה מבוססת על צנתור מתוחכם המתרחש בבטן התחתונה (רחוק מהאזור הרגיש) בהרדמה מקומית בלבד (בניגוד לביצוע ניתוח וריקוצלה רגיל). בעזרת הצנתר, מבצעים סגירה טכנית עדינה של כל הוורידים הפגועים, חסרי השסתומים, כולל אלו הבלתי ניתנים לזיהוי באופן רגיל לעין. כתוצאה מכך, מתחדשת זרימת החמצן החיוני אל האשך ותהליך ייצור הזרע חוזר לעבודה בתנאים אופטימליים. כ-3 חודשים לאחר הצנתור, ניתן לצפות בשיפור משמעותי אצל כ 80% מהמטופלים בייצור הזרע, הן בכמות, הן בתנועה והן בצורה (מורפולוגיה).

****ואם תעשי חיפוש בגוגל תמצאי עוד****

didisrael1

New member
חמודית שאת!!!

לפי מה שאני מבינה התופעה הזאת הפיכה, ותיקונה יאפשר יצירה טובה של זרע וסיכויים טובים יותר לקליטה.
רק מה שצריך זה סבלנות..לאיבחון, לניתוח, ושלושה חודשים שאחרי שינתנו נתוני זרע תקין ואז נסיונות מחדש..
אבל אני אחכה כמה שצריך!!
ותודה תודה תודה!!! ולא רק בגלל שחיפשת ומצאת מה זה..

didisrael1

New member
ג'אנק פוד

המשקל של שנינו די בסדר אבל אנחנו חוטאים המון..
אני די ניזונה מג'אנק פוד.. או שפשוט מעבריה שעות רבות ללא אוכל.

למעלה