החתן המדומה

הומינר

New member
החתן המדומה

סיפור המעשה הנורא בחתן המדמה עצמו לחתן האמיתי, ומנסה לכבוש את האישה. התחלתי לכתוב אותו לפורום יידיש, ולכן הדף הראשון כתוב ביידיש, למבינים יידיש יערב להם, ולשאינם מבינים, הרי שמהדף השני הכל כתוב בעברית, ויערב גם להם.

אה שיינה מישפוחה ../images/Emo13.gif

והיא הייתה איתו ביחידות באותו הבית, כל השבוע?, ולבית הכנסת הולכים רק בסופו? יש לי חבר, הוא היה אומר: סיפור על צדקת שהריונה ארך שנתיים וצישעה חודשים מתאים לבני עדה נוצרים, שם בתולות יולדות ילדים שבת שלום

נביאה1

New member
ה"מחייה" של סיפור , הומינר

ובמיוחד אהבתי שכתבת בלשון אביך. יופי. האם אתה מרשה לי לספר אותו ובלשון הכתובה?

הומינר

New member
לנביאה 1

מותרין לך - מותרין לך זה הנוסח שהדיינים עונים בעת טכס התרת נדרים, אני לא בטוח שאבי זה המקור הראשון, אבל זה עתיק ובוודאי שאין עליו זכויות יוצרים

להומינר

תודה על הסיפור היפה. המוטיב ידוע בסיפורת העולמית - למי שזוכר היה גם סרט צרפתי בשם "שובו של מרטין גריי" על חייל שחוזר הביתה אחרי המלחמה ו....

נמצק

New member
קקאו. כלום אינך יודעת?

הרי כל סיפור שתספרי כאן קרה לידידנו הומינר או למי מבני משפחתו. אצלו - הכל ספורים אישיים.

הומינר

New member
לנמצק

יש מושג בתלמוד שאומר - בדידי הוה עובדה, וזה מושג אשר בא להוכיח צדקת הטוען, אשר אומר, אצלי קרה דבר כזה, אמרתי בפירוש שאינני יודע את מקורו של הסיפור, וכי זה סיפור שאבינו ז"ל היה מספר וגם העלה את זה על הכתב, וחוץ מזה , מה אני מתנצל, מוצא חן בעינך בבקשה, לא מוצא חן בעינך, איך אומרים אדא לחאלאק.

למעלה