החרדים ויום הזכרון

פלסטיק

New member
לשיטתך אם הם לא נאמנים למדינה

ובזים לבניה שכן נאמנים אזי המדינה ושאר בניה לא צריכים להיות נאמנים להם. במקרה של נאמנות לרון ארד אתה מרגיש רשאי להתחמק מנאמנות אליו בגלל משהו שאישתו עשתה או לא עשתה. קל וחומר כאן, הם עצמם עושים מעשה. אם הם לא מחוייבים למדינה המדינה משוחררת ממחויבות להם. הכל כמובן לפי שיטתך (לא לפי שיטתי).

רון סי

New member
לא הבנת

בענין ארד, הדיון התחיל בדרישת תומכיה לשחרר אותה מעגינותה לבעלה. הם טענו שהיא מאד סובלת, בודדה ואומללה בשל נישואיה העומדים לבעלה שנמצא בשבי. מה שאני טענתי זה, שאלה שבאים בדרישה זו, שתמי ארד תנטוש את נאמנותה של אשה לבעלה, לא יכולים לתבוע מהמדינה שתהיה נאמנה לרון ארד. זאת משום שהמדינה זה בעצם האזרחים שלה, אני אתה וכן הלאה, שהקשר שלנו לרון ארד הוא בעל משמעות קטנה בהרבה מהקשר של אשתו אליו. אם היא לא נאמנה לו, איך היא (או, למעשה, אלה שנטלו לעצמם את הזכות להיות דובריה) יכולה לדרוש שאני אהיה נאמן לו? צריך להבהיר שהטענה שלי לא היתה שמדינת ישראל (כלומר אזרחיה) צריכה לנטוש את רון ארד. הטענה שלי היתה שהדורשים לשחרר את תמי ארד מנאמנותה לבעלה לא יכולים לדרוש שהמדינה תהיה נאמנה לו.

רון סי

New member
בין איזה דברים?

אין קשר בין תמי ארד והנושא הראשי של השרשור. את תקפת אותי בענין ואני התגוננתי, על בסיס הזכות להגנה עצמית.

פלסטיק

New member
בסדר, אז אל תדרוש שהמדינה תהיה

נאמנה לחרדים כי הרי הם נטשו את הנאמנות למדינה. אם הם נטשו את הנאמנות למדינה (או נכון יותר מעולם לא היו נאמנים לה) איך אפשר לדרוש ממני שאהיה נאמן להם?

רון סי

New member
הבסיס לדרישה זו

הוא אותו בסיס לדרישה של נאמנות לרון ארד: המדינה (אנחנו, אני אתה וכולי) צריכה להיות נאמנה לכל יהודי, בין שהוא תושב ישראל ובין שלא. זאת מהות המדינה. כמובן, החרדים עצמם לא יכולים לבוא אלינו בדרישה שנהיה נאמנים להם, משום שהם לא נאמנים לנו. אבל אנחנו צריכים להיות נאמנים להם למרות שזה לא הדדי. המקור לדרישה ממך איננו החרדים, וגם לא אני (שאני כן נאמן, במסגרת יכולותי הדלות, למדינה), אלא אתה עצמך.

פלסטיק

New member
יפה

אז אני שדורש מעצמי נאמנות ללא התנאים שלך יכול לבוא בתלונות אם לא נאמנים לחרדים. אתה שהנאמנות שלך תלויה בכל מיני תנאים לא יכול לבוא בתלונות כשמישהו מחליט שאין לו שום מחויבות לחרדים.

benedict arnold

New member
אני הייתי מציע לשקול ברצינות אפשרות

של הענקת פרס ישראל לאותם אנישם. אצל תומרקין זה עבד.

ודאי שיש חופש ביטוי!!!

אף אחד לר הציע לכלוא את מי שלא מכבד את אלה שנהרגו עבורו. גם ואנונו יכול לומר שהיהדות היא דת מטומטמת, ועזמי בשארה יכול לומר שהוא לא רוצה מדינה יהודית. ודאי שזה מותר. זה רק מגעיל.

למעלה