החרדים ויום הזכרון

החרדים ויום הזכרון

כמה אנקדוטות: 1. בשנה שעברה הבן שלי שיחק ב"חדר" בו הוא לומד כאשר לפתע נשמעה הצפירה. החלד שאל את הרבי מה זו הצפירה הזו. תשובתו הייתה "זה לא בשבילנו"... ואל תאמרו שבמקום הצפירה הם אמרו תהילים או למדו לעילוי נשמת החיילים. גורנישט. כלום. יום ככל הימים. 2. בעיתון "יתד נאמן" מהבוקר אין שום אזכור ליום הזכרון. ההתייחסות היחידה היא בדווח על "כוננות שיא ביומיים הקרובים" בלי להזכיר חלילה את הימים האלה בשמם... 3. בשיחת ילדים ששמעתי הבוקר באוטובוס הם דנו על החיילים שנהרגו והסיכום שלהם היה שהם נהרגו באשמתם. אילו היו לומדים בישיבה כמו שהיו צריכים הם לא היו נהרגים... שלא תבינו אותי לא נכון, החרדים מצטערים על חיילים שנהרגו. על כל יהודי שנהרג. אבל ההתייחסות היא כמו להרוגי תאונות דרכים. כואב הלב, אבח אין תחושת הזדהות ונשיאה בעול.

אותי מענין למה לא צילמו את הדגלים

והסביבה שהותקפו הפקחים ואתה יודע למה אני מתכוון............אלילת דם

NimrodOZz

New member
חרדים.

ראשית: כותב הידיעה, וגם אתה חוטאים בהכללה, ולפיכך אתם טועים ומטעים. וחבל, הכללה היא אם כל חטאת (וגם אם כל גזענות, הפרדה והפליה, "נשים דעתן קלה" זוכר?). שנית: הבאת את הידיעה הזו מהאינטרנט, אתר וואלה. זוכר את זו שדברה על מישהו שנסע בזמן? לא צריך להאמין לכל מה שמוצאים באינטרנט. תבין, אני לא באתי לטהר אף אחד, אלא שלפעמים נדמה שמבחינתך המטרה מקדשת אץ האמצעים ושכל ידיעה שלילית יכולה להכנס לפורום בלי בעיות. מה עם טיפה ביקורת עצמית?

קודם כל שתבין אני עומד בצפירה

...ענין הצפירה הוא מנהג גוים אין ענין הצפירה הוא מנהג גוים אין בהלכה ובתורת ישראל מושג כזה של צפירה על חללים או על נפטרים וכו` לא מצינו בשום אבל של שום יהודי שהבן מחויב לעמוד דקה או לצפור במשרוקית אין דבר כזה .רק מה ,המדינה אמצה את חוקי הגוים בהרבה דברים הורדת הדגל יריות פרחים צפירה זה טקסים של אומות העולם לא שיך ליהדות, להגיד קדיש ודאי להגיד משנה ודאי לעשות כל מה שאפשר לתרום לטובת נפטר על חורבן בית ראשון שמתו מיליונים אין צפירה בתשעה באב אין ליהודים צפירה זה נהרגו רבים וטובים שני בתי מקדש, על הרוגי ביתר אין צפירה, אין ביהדות מושג כזה של צפירה אז קודם כל עפ``י ההלכה אין דבר כזה יתרה מזו יש בזה מעשה גויים, ואנחנו מצווים לא לעשות מעשה גויים ,מצווים לא לעשות מעשה גויים ממש בבחינת ולא תעמוד על דם רעך, אומנם זה לא הפרוש הפשוט אבל צריך להבין דבר אחד ,אין דבר כזה, עכשיו אם אתה מדבר זה פוגע באנשים שמבינים שככה צריכים לעשות מה לך יותר גרוע מהפגיעה של האנשים שנוסעים ומחללים שבת לעיני כל ואף אחד לא פוצה פה ומצפצף, מה אומרים? אומרים אדוני זה חופש אני רוצה ליסוע בשבת אתה אל תסע בשבת " למה בענין הצפירה לא אומרים אני רוצה לעמוד אתה אל תעמוד למה לא ? למה פה אני חייב? לא תורה לא משנה לא גמרא מכח מה אתה מחייב אותי החלטת שאני צריך לעמוד כולנו צריכים לעמוד ?להתייחד עם החללים אבל זה נכון אנחנו מכבדים כל יהודי שנפל לא רק החללי מערכות ישראל ולא רק בשואה גם כל יהודי שסתם נפטר כואב לנו ואנחנו משתתפים באבל ומנחמים בלי שום בעיה אבל לעשות דברים שהם לא עפ``י רוח התורה אנחנו לא חיבים

פלסטיק

New member
גם צפירה לכבוד שבת היא מנהג הגויים

ובכל זאת על כל כולל או ישיבה יש צופר כזה. גם הביגוד השחור הוא מנהג הגויים (פולנים) ובכל זאת החרדים לובשים אותו. אכן יש במדינה חופש (על אפך וחמתך) וזכותך לא לעמוד. גם יש חופש בזה שאתה חושב שאני אידיוט ואני אקנה ממך תירוץ כזה של "מנהג הגויים". ולי יש חופש לבוז לך בשל התנהגותך.

גוססי

New member
מנהג הגויים, אה?

הסתייגות שנשמעת מעט מוזרה, במיוחד כשהיא באה מפי אלה שמתלבשים ע"פ מיטב אופנת פולין מהמאה ה-18.

dean4

New member
../images/Emo6.gif מה אתה רוצה, זה אין!

ובכלל בל נשכח שגם יום מנוחה זה מנהג לא יהודי עתיק... זה כתוב במדור הידע של "בלדד השוחי" שבפרוטל נענע... נוו? עכשיו אתם הולכים לבטל את זה כי זה מנהג מנוחה של גווים? נראה לי שלא...

הצפירה איננה מנהג גויים

רק בישראל יש מושג כזה של עמידה בצפירה לזכר חללים.

רון סי

New member
טוב מאד

עצם העובדה שיש במדינת ישראל יהודים שחיים בה ואינם נכנעים לקונצנזוס זה או אחר, וכן שהמדינה מתירה להם להתעלם מענין רוחני זה או אחר, מוכיחה שהמדינה שלנו היא מדינת חופש בעקרון. אם אנחנו רוצים להשתחרר מהכפיה הדתית עלינו בראש וראשונה לשחרר את הדתיים מהכפיה הציונית של עמידה בצפירה (כפיה שכמובן לא קיימת בחוק, וטוב שכך).

איילת1974

New member
ןמה דעתך על הודעות מהנוסח הבא?

"היתקיים היום טקס אזכרה לכלבי צה"ל שמתו בעת מילוי תפקידם?" (הודעה שנשארה זמן רב בפורום חרדים ונמחקה ע"י הנהלת הפורומים) או הודעה כזאת: איזה קטע מגניב מאת: חנוך671ו 25/04/04 | 23:26 דיברתי עם מוקדנית של בזק דקה לפני הצפירה וכשנשמעה צפירה היא הפסיקה לדבר. אמרתי הלו הלו והיא עשתה נו נו כאילו היא באמצע תפילת 18... גם מאותו פורום.

רון סי

New member
חופש הביטוי

ערך יסודי ואף קריטי בדמוקרטיה. אם את רוצה להיות חופשיה להשמיע את דברייך, שעשויים להיות מאד פוגעים באיזה מישהו, ולעורר התנגדות רבה בקרב ציבורים אלה או אחרים, עלייך לאפשר קודם כל לזולתך להשמיע את דבריו גם אם הם מאד פוגעים בך.

איילת1974

New member
יופי של תשובה לעניין

ועכשיו תענה מה דעתך על ההודעות האלו ועל האנשים שכותבים אותם.

רון סי

New member
דעתי העקרונית היא

שטוב שלאנשים האלה יש האפשרות והיכולת להביע את דעתם בחופשיות. דעתי לגבי תוכן הודעותיהם ואישיותם היא חסרת כל חשיבות. אינני מחזיק בתפקיד של ביקורת אישיותם של בני אדם.

איילת1974

New member
אני זוכרת ביקורת נוקבת מאוד מצידך

כלפי אישה אומללה שנמאת במצב עגינות כ18 שנה.

רון סי

New member
בדיוק להפך

לא היתה לי שום ביקורת כלפי תמי ארד והסכמתי שזכותה לחיות את חייה על פי רצונה (מה שהיא גם עושה, ולא מבקשת את רשותי, וזאת בצדק). מה שטענתי היה שאם היא לא נאמנה לבעלה (וזכותה להיות לא נאמנה לבעלה), אין לבוא בתביעה שהמדינה תהיה נאמנה לבעלה.

למעלה