החסרון של SLR מול P&S

2cookie

New member
עזור לי להחכים../images/Emo163.gif

למה זה טוב שהרקע יהיה מטושטש?

LazyGecko

New member
זה יפה ! זה מבליט את האובייקט,

זה מבליט את האובייקט, הנה דוגמא של תמונה מהממת. שים לב לפרטים של השיער, בלי רקע מטושטש זה לא היה יוצא כך.

עשית לי 'כאב ראש'-אתה מזכיר לי את

התקופה בה שקלתי מכל הכיוונים את היתרונות והחסרונות של רפלקסית לעומת קומפקטית,ומה שחסר היה לי בקומפקטית - והגעתי למסקנה שרק רפלקסית תתן לי אופציות כאלו.זה 'ים' של כסף,איך שלא בוחרים, אבל למסקנות שלי הגעתי לאחר הרבה ניסוי וטעיה,וצילום בדגמים שונים ובמצבים שונים ומשונים. ליתרונות הרפלקס - שני הפורומים יש בהם מידע - חיפוש מורכב יעלה אותו (אני מניחה). אני הגעתי למסקנה שיש המון יתרונות,לעומת קומפקטיות,ויהיו המשוכללות ביותר - אבל זה דבר אישי,וצריך גם נסיון כדי לדעת לנצל את היתרונות האלו, אחרת, כפי שציינת , אין באמת הצדקה להשקעה ברמה הזו: אני ראיתי ורואה אנשים מאושרים עד הגג עם מצלמות אוטומטיות,פילם ודיגיטליות,לדרישותיהם זה מתאים,גם כך לא מתעניינים מה עושה הכפתור החמישי מאחור או אופציות מתקדמות,וזה בסדר גמור. מה שכן,יצא לי גם לצלם בחברת אנשים כאלו - והיה לי ממש לא נעים - הם הסתכלו ממש בתמיהה מרובה על מצלמתי ולמה אני זקוקה לכזו מורכבות כדי לצלם את מה שהם בקליק פשוט מצלמים במצלמת הכוון ולחץ הקטנה שלהם. טוב, הם גם לא הבינו למה אני צריכה להתעכב ולתכנן את הצילום,ולא מקליקה ב'ספונטניות'-תוך רבע שניה,ולכן הקפידו לזרז אותי... או מה מצאתי בדופן חלוד של איזה מבנה שהחלטתי 'לבזבז עליו' תמונה, או בכלל - למה צילמתי אנשים אחרים שאני בכלל לא מכירה,בעוד שהם הקפידו לצלם רק את בני משפחתם ורק כשהם מחייכים וחושפים שיניים מאוזן עד אוזן... כל אחד וצרכיו ודרישותיו...אני מניחה כמו שלכל אחד טעם אחר במוסיקה ושמיעה שונה, וטעם שונה במאכלים ביינות, במכוניות וכן הלאה לכן המבחר הגדול - וכל אחד בוחר לפי צרכיו - אם לא - כי אז 'אכל אותה' איך שאומרים

Alto

New member
לא תמיכה בדברי rainmanone אבל...

אתם (כל המתנגחים עם rainmanone ) מפספסים את העיקר, נכון שכנראה DSLR טובה יותר איכותית יותר וכו' וכו' ובטח בדגמים שיש היום. הבחור בסך הכל מעלה נקודות נכונות יותר או נכונות פחות אבל בחלקן יש הרבה ממש, ההבדל הקלסי בין מצלמות פילם P&S ל SLR שהיה פעם הצטמצם בצורה חזקה מאד עם הופעת המצלמות הדיגיטליות ובעיקר עם הופעת מצלמות P&S דיגיטליות מתקדמות יחסית שכבר מזמן לא דומות לP&S הקלסיות, אם זה מבחינת שליטה (מה לעשות, אבל ל S30 המעפנה שלי יש כמעט אותן אפשרויות שליטה ידניות כמו ל EOS50 שלי) ואם זה באיכות העדשות (הדוגמה הקלסית, צייס של סוני) אז נכון יש דברים שאי אפשר לעשות עם P&S ואני מסכים לרוב הנקודות שהועלו פה ואפילו מתכנן קניית DSLR מתי שהוא, אבל באמת, להפוך אותו לטרול וכו'? התגובות פה מזכירות וויכוחים דתיים כמעט, תעזבו רגע את האמוציות ותחשבו בהיגיון בלי להעלב שמישהו פה קם ואמר שאולי DSLR זה לא כזה מציאה. ארנון

מעניין מאד

נוטה להסכים עם ארנון חושב שהדיון הזה הוא אחד המעניינים ביותר בפורום הטכני לאחרונה ושווה להעלותו לקישורים גם אני אקנה מתישהוא DSLR בינתיים אני עם הדיגיטלית הקומפקטית רוב הזמן ןעפ הרפלקס פילם כשצריך.

old

New member
ארנון סתם הבהרה היתה לי פעם ניקון

P&S שנקראה אם אני זוכר נכון 28TI והיא מבחינת איכות לא היתה נופלת משום SLR אבל מה לעשות זה אף פעם לא היה מספיק יש דברים(ואני מסכים איתך שבאיכות המרחק לא גדול) שאי אפשר לתת להם הסבר זה פשוט לא אותו דבר. הדיג' הראשונה שלי היתה מינולטה 7 לכל הדעות מצלמה טובה. אבל אחרי חודש שמתי אותה בצד ולא צילמתי לא נהנתי. ובזה מבחינתי מסתכם ההבדל הגדול. לדעתי מי שצילם בעבר במצלמה SLR יתקשה להתלהב מP&S

ted

New member
מה שקובע זה השורה התחתונה -

מה אתה מקבל בסוף כתמונה וכמה השקעת כדי לקבל את זה - בכסף ומאמץ. אם השקעת הרבה כסף ב DSLR, יהיה הרבה יותר קל לקבל מה שאתה שאתה רוצה בזכות דרגת החופש של הכלים שבידך. אפשר במאמץ לא קטן לקבל תוצאות דומות גם במצלמות P&S. דומות, לא זהות. אנחנו מדברים פה על העשירון העליון של ההבדל (אם במצלמת P&S איכותית עסקינן). מה שלי מפריע ב P&S זו העינית או המסך. כמה איכותיות שהן לא תהיינה, אי אפשר להשיג מיקוד סופי כרצונך בדיוק, כמו על משטח מיקוד בהיר של SLR, ויש הרבה ניסוי וטעייה. השקעת מעט - תתאמץ הרבה, השקעת הרבה, תתאמץ מעט. חוק שימור האנרגיה פועל כאן... להחליף עדשות ב DSLR זו אותה הטרחה כמו להבריג מתאם טלה או רחב על P&S. לוקח אותו הזמן בערך. אבל DSLR משובחת נותנת לך דרגות חופש נוספות - מלבד מגוון עדשות עם מפתחים שונים ואורכי מוקד כרצונך, גם את האפשרות לצלם בתנאי תאורה לקויים, וגם מגוון עצום של תוספים - טבעות הארכה, מפוחים, פילטרים ומה לא. אבל יש לזה מחיר של כסף. מה שקובע בסוף זה מה עשית עם הכלים שלך, לא עם איזה כלים. גם מדיגיעפנה (הזכויות לשם שמורות לאלי אליאס) אפשר לקבל צילומים מעולים, אבל באיזה מאמץ? אם אתה יודע לצלם ויודע מה אתה רוצה, כלים יקרים יעזרו לך לעשות את זה מהר ויעיל.

ת ו מ ס1

New member
אהבתי את התשובה שלך

כי היא מאוד נכונה. בנוסף שמחתי שתיקנת את העיוות שכביכול העינית הדיגיטלית או מסך LCD עדיפים על עינית אופטית. זאת כמובן שטות גמורה. הרבה אנשים היו הורגים שעל ה P&S שלהם תהיה עינית אופטית ולו רק כדי לבדוק פוקוס.... ול rainmanone - כאשר אתה כותב "נסכם" ואז כותב מחדש רק את מה שאתה אמרת, זה לא סיכום אלה סתם חזרה על מה שכבר כתבת תוך כדי פסילה של מה שאחרים כתבו, אותי זה עיצבן. תומס

למעלה