החסרון של SLR מול P&S

LazyGecko

New member
שוב ושוב אתה מתעלם מכל מה שכתבו

כאן. מה לגבי החיישן הגדול יותר בSLR ? תמונות ללא רעש ? עומק שדה רדוד ? לא דיברנו על זה שמונה פעמים כבר ? ידידי, נראה לי שאתה כאן רק לשם הויכוח. אני לא מתכוון להמשיך בדיון הזה, אין לי ספק ש SLR זה לא בשבילך, אני מציע שתפנה לכמה צלמים מקצועיים ותשכנע אותם לשדרג ל P&S.

maxos

New member
LazyGecko

"אני מציע שתפנה לכמה צלמים מקצועיים ותשכנע אותם לשדרג ל P&S." יפה אמרת...

מה הקשר בין תפוחים ותמרים?

קיים עניין המעבדים הדיגיטליים - בקומפקטיות,כשמן כן הוא,המעבד הוא אותו אחד הדואג גם לתרגום,גם לקריאה וגם לכתיבה ולכל יתר הפעולות של המצלמה.לכן עובר זמן עד שהמצלמה 'מתפנה' לביצוע המטלה הבאה. ברפלקס - שמטיבעה אינה קומפקטית,יש חלוקה בין מעבדים שונים,וכל אחד אחראי על משימה אחרת - ובו זמנית יכולות להתבצע כמה פעולות - ולכן - ל א מחכים עד שהמצלמה תתפנה. זה - במלים לא בדיוק מדעיות. אין מה להשוות קומפקטיות לרפלקסיות, כל סוג מיועד בעצם לדברים אחרים, צריך לרכוש לפי הצרכים. כמו שטעות היא לרכוש רפלקסית משוכללת על מנת לעבוד איתה אך ורק בתוכנית האוטומטית המלאה, כך גם טעות לרכוש קומפקטית זערורית ולצפות לצלם איתה את כל הרגעים החמקניים והנושאים הלא ממש קשורים ל'אנשים-משפחה-קצת נוף מרחוק'-ועוד לצפות שגם ייצאו מעניין. זה בדיוק כמו להשוות בין המצלמות הקומפקטיות פילם,עם העדשה הסגורה,צמצם 9-11 ולהשוות תוצאות לאלו ממצלמת רפלקס. אלו שתי ליגות נפרדות. ונכון:יש מקרים בהם גם קומפקטית תתאים מעל ומעבר ויש מקרים - בהם היא תתאים רק כתמיכה לרפלקסית,על מנת לייצב אותה
מזכיר לי את הויכוח בין דוגלי וחובבי מערכות המיקרו לעומת חובבי מערכות הסטריאו - גם לא ה'קולנוע' מרובה הרמקולים - המאמינים רק במערכות מרובות חלקים ויקרות פי 10 מהמיקרו. אלו וגם אלו משמיעות 'צלילים' - אלו וגם אלו 'מצלמות' - אבל שאלה מה מתקבל - ואצל מי ואחרון חביב - יש הרבה יותר פיספוסים של הזדמנויות צילום במצלמה קומפקטית מאשר ברפלקסית - למה? כי המצלמה מ-ו-ג-ב-ל-ת !!! מהמון בחינות.אפילו בידיים של צלם מיומן. וכי למה כבר אפשר לצפות ממוצר זול ? כמובן,שהכל יחסי.

rainmanone

New member
לגבי ריבוי המעבדים

זה כבר לא נכון. המגמה היא לעבור למעבד אחד. ושוב, הדוגמא האהובה עלי היא CANON. בכל המצלמות שלהן המעבד הוא DIGIC וההבדל הוא בכיוונון של התוכנה. בואו נסכם ככה: ך-SLR אין שום תכונות שמעלות אותה מעל ה=P&S. העובדה היא שמצלמות SLR יקרות בהרבה ולכן יש בהן: 1. סנסור גדול 2. אופטיקה יקרה יותר ו...זהו... המנגנון Single Lens Reflex לא אחראי לשום אחת מהתכונות המפליגות שנכתבו בזכות מצלמות הריפלקס. אין בעצם שום סיבה שP&S מהרף העליון לא תתפקס באותה מהירות כמו SLR, ואין שום סיבה שהאופטיקה שלה תהיה פחות טובה. ומי שטוען אחרת, הוא אולי צלם מעולה, אבל בכל התחום שבין העדשה והצמצם ועד לתצוגה, הוא לא ממש מבין (כלומר, בכל מה שלא נמצא גם במצלמות פילם)

idohal

New member
לגבי האופטיקה אתה טועה. עצמית PRIME

תמיד תהיה איכותית מזום. מאחר ובמצלמות דמוי רפלקס אין אפשרות להחליף עצמיות הן באיכות נמוכה יותר.

LazyGecko

New member
אתה ענק, מת עליך טרול חמוד שלי

זה גדול איך אתה סותר את עצמך שוב ושוב, מתמקד כל פעם בנושא לא חשוב אחר, ומתעלם לחלוטין ממה שאנשים כותבים. או שאתה טרול השנה, או שאולי אתה כאן למטרות מחקר ? סימנייה ? חזרת ?

maxos

New member
עשית פה סלט שניצל עם תפוזים סינים..

להן מה שכתבתי פה לפני כמה ימים: הבעיה העיקרית של המצלמות הקטנות הוא השימוש בזרימת הווידיאו של החישן כדי לבצע פעולות פוקוס, איזון לבן, חשיפה, עקומה וכו... בנוסף, על החישן לרוקן את מטעני האנרגיה במעבר בין מצב זרימת ווידאו למצב צילום מלא. ריקון כזה דורש זמן מה. היום אנחנו רואים יותר ויותר מצלמות אשר מנסות לסיים כמה שיותר מהר ולעדכן בתדירות גבוהה יותר את המשימות של לפני הצילום ובכך לנסות לצמצם את זמן ההמתנה. אך לצערי, המצלמות הקטנות תמיד יסבלו מתהליך האיפוס (הריקון) אשר דורש זמן. מכאן נובעת בעיית התגובה, בעוד שהמצלמות הקטנות צריכות לבצע הרבה פעולות על בסיס חישן אחד, במצלמות DSLR כל המשימות האלו מתחלקות על ידי מספר חישנים שמיועדים במיוחד לתהליך. בנוסף, איזון הלבן ובחירת העקומה נעשים לאחר הצילום במקום לפני או בשילוב. (במצלמות מתקדמות כמו D2H וD1s האיזון הלבן והעקומה מחושבים לפני, בזמן ואחרי הצילום). זה בקשר למהירות. עכשיו, חישן לעולם לא יגיע לאיכות גבוהה ללא סגר מכאני אשר מונע מתופעות smear מלהופיע ולהשפיע על התחום הדינאמי. בקשר לעדשות, זה בכלל לא בא בחשבון. אין מה להשוואת.העובדשה שאני יכול לחבר איזה עדשה שאני רוצה ובאיזה איכות שאני רוצה מסיימת את העניין בכבוד. וכמובן, ככול שגודל הפיקסלים הוא יותר גדול כך רגישות החישן. כל זה מבלי בכלל לקחת בחשבן חישני פריים מלא (חישני מעבר פריים) אשר מספקים כושר מילוי של כמעט 100% ומצריכים סגר מכאני. את זה לא תראה במצלמות P%S.

LazyGecko

New member
מצלמות חד פעמיות יותר טובות מ SLR !

כל המקצוענים משתמשים בחד פעמיות. יום אחד גם אני אשדרג למצלמה חד פעמית.

תקרא לזה 'חיישנים' או 'מעגלים'

ולגבי האופטיקה - יש מעולה גם בדמויות הרפלקס.ויש גם גרועה - בעדשות הרפלקס.בדיוק כמו שיש מי שקונה מצלמת ניקון מהוללה ומצרף לה עדשת סיגמה מאעפנה.(יש גם טובות,שאני מכירה) מה שגורע הוא החיישן הקטן יותר וביצועיו הנחותים לעומת החיישן הגדול. וזה כבר בתוספת לקומפקטיות המסרבלת.

nightjar

New member
שיח חרשים.

אתם מתווכחים על שתי שאלות נפרדות. הראשונה עוסקת בהשוואה עקרונית בין DSLR לבין P&S. השנייה עוסקת בהשוואה בין ה DSLR שיש כרגע בשוק ל P&S שיש כרגע בשוק. נכון רוב החסרונות שיש ל P&S אינן נובעים באופן עקרוני מכך שאינן SLR, ותיאורתית אולי ייצרו בעתיד P&S עם איפיונים של SLR. חוץ מאפיון אחד ש rainmanone מתעלם ממנו- עינית אופטית אתה מתייחס למדך של המצלמה כאילו הוא תחליף אמיתי לעינית אופטית, אולי לא צילמת מספיק בשדה עם מסך. גם עינית דיגיטלית היא תחליף עלוב.

LazyGecko

New member
חבל על המאמץ ! הבחור הוא טרול קלאסי

rainmanone התעלם לחלוטין מכל מה שאנשים השקיעו וכתבו כאן, הוא יעשה הכל כדי להמשיך בויכוח הזה. אני בטוח שהוא יגיב כאן שוב , ואני מבקש מכולם להתעלם ממנו. חבל על המאמץ.

ron8

New member
אני תוהה

אם הבחור מתעקש לעורר ויכוח לשם ויכוח או שפשוט עושה איזושהי "אידיאליזציה" של מצלמות ה P&S נניח לזה... צודק.

yos7070

New member
לא ברור

זה נכון שהמצלמות הקומפקטיות או דמויות רפלקס התקדמו מאד בשנה האחרונה ויש מצלמות כאלו באיכות לא רעה בכלל,אבל לאמר שהן שוות ערך לרפלקסיות זה קצת הגזמה. ההבדל משמעותי הוא שמצלמות דמוי רפלקסיות מצלמות בתחום נתון של איכות תמונה ותנאי צילום ולא ניתן לחרוג מן התחום הזה בעוד שבמצלמות רפלקסיות השמיים הם הגבול או בעצם עומק הכיס של הצלם הוא הגבול לאפשרויות:)

rainmanone

New member
אוקיי... נכנעתי... קישור אחרון שלי.

הויכוח הזה הוא חסר טעם, זה כמו להשוות בין מק לPC. לא בגלל שאין מי שיותר טוב בכל התחומים ולכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. כי לדעתי SLR זה יותר סמל סטטוס מאשר יתרון אמיתי. זה כמו לעבוד בפוטושופ אלמנטס, כאשר פיינטשופ פרו קיימת בפחות כסף ועם אותן יכולות. בקיצור - לכל מי שחושב שאני טרול קלאסי :) תראו לי דוגמא אחת למשהו שאפשר לעשות ב-SLR ואי אפשר לעשות ב-P&S (ואני לא מתכוון לP&S אוטומטית לחלוטין, אני מדבר על P&S טובה) וכשאני אומר דוגמא, אני לא רוצה משהו תאורטי, תראו תמונה.

nightjar

New member
כמעט בלתי אפשרי ב P&S

להוציא תמונה סבירה של ציפור בתעופה.

LazyGecko

New member
בבקשה דוגמא

אי אפשר להשיג טשטוש כזה (עומק שדה רדוד) של הרקע במצלמת P&S.

yos7070

New member
אבל אפשר כזה

וזה עדיין לא מוכיח שדמוי רפלקסית טובה מרפלקסית :)

LazyGecko

New member
כן, אבל שלך זה מקרו (וגם עוד דוגמא)

במקרו זה בדיוק הפוך, ב SLR ניתן להשיג עומק שדה הרבה יותר עמוק ממקרו של P&S כך שגוף החרק יהיה כולו בפוקוס, ולא רק הראש. למה ? כי אפשר להרכיב עדשה שמיועדת לזה.

yos7070

New member
סתם השתעשתי

אני האחרון שתצטרך לשכנע שיש הבדל בין רפלקסיות לקומפקטיות. אותי הנחו שני שיקולים בלבד בקניה של קומפקטית ולא רפלקסית גודל כאב הגב מהסחיבה וגודל החור בכיס כששניהם יעלמו אני אהיה בעלים של רפלקסית:)

למעלה