עשית פה סלט שניצל עם תפוזים סינים..
להן מה שכתבתי פה לפני כמה ימים: הבעיה העיקרית של המצלמות הקטנות הוא השימוש בזרימת הווידיאו של החישן כדי לבצע פעולות פוקוס, איזון לבן, חשיפה, עקומה וכו... בנוסף, על החישן לרוקן את מטעני האנרגיה במעבר בין מצב זרימת ווידאו למצב צילום מלא. ריקון כזה דורש זמן מה. היום אנחנו רואים יותר ויותר מצלמות אשר מנסות לסיים כמה שיותר מהר ולעדכן בתדירות גבוהה יותר את המשימות של לפני הצילום ובכך לנסות לצמצם את זמן ההמתנה. אך לצערי, המצלמות הקטנות תמיד יסבלו מתהליך האיפוס (הריקון) אשר דורש זמן. מכאן נובעת בעיית התגובה, בעוד שהמצלמות הקטנות צריכות לבצע הרבה פעולות על בסיס חישן אחד, במצלמות DSLR כל המשימות האלו מתחלקות על ידי מספר חישנים שמיועדים במיוחד לתהליך. בנוסף, איזון הלבן ובחירת העקומה נעשים לאחר הצילום במקום לפני או בשילוב. (במצלמות מתקדמות כמו D2H וD1s האיזון הלבן והעקומה מחושבים לפני, בזמן ואחרי הצילום). זה בקשר למהירות. עכשיו, חישן לעולם לא יגיע לאיכות גבוהה ללא סגר מכאני אשר מונע מתופעות smear מלהופיע ולהשפיע על התחום הדינאמי. בקשר לעדשות, זה בכלל לא בא בחשבון. אין מה להשוואת.העובדשה שאני יכול לחבר איזה עדשה שאני רוצה ובאיזה איכות שאני רוצה מסיימת את העניין בכבוד. וכמובן, ככול שגודל הפיקסלים הוא יותר גדול כך רגישות החישן. כל זה מבלי בכלל לקחת בחשבן חישני פריים מלא (חישני מעבר פריים) אשר מספקים כושר מילוי של כמעט 100% ומצריכים סגר מכאני. את זה לא תראה במצלמות P%S.