החמצה

טוב נכנעתי - אין דרך

פרעה10

New member
עד כמה המינד עושה את...

החיים קשים ומספר ספורים שקשה לראות את האמת ...זה תפקידו ...לא נדרש להאמין למחשבות

פרעה10

New member
כאשר לא יודעים איפה זה נמצא ...

אז השמים הם הגבול ...וכמה מהתגובות של המשתתפים כאן מראים עד כמה זה כך ..

Mist2

New member
מי?

מי חוקר? את מי חוקר?
מה זה האחד?

אוי אני מרגיש כל כך רוחני עכשיו….

Mist2

New member
דרך אגב, מאז ש lightflake רשם כאן

שמלח זה רעל, אני נהייתי מחמיץ סידרתי

Mist2

New member
מצבו של ה'אני' או האחד

'אני', או האחד, זה הוא השקר או אי ההבנה העתיקה ביותר בעולם!!!
איך? אני נשמע קצת כמו ''רועי החושב'?

האדם הממוצע יכול להתיחס לרעיון ה'אני' בשני צורות.
1. 'האני' או האחד, הוא מה שאני באמת, אבל! הבעיה שאותו אחד כל כך קטן, חלוש, מרוחק, בלתי נגיש… וכדי להגיע עליו יש צורך לעשות הרבה עבודה עצמית.

2. האחד או האני לא קיים, והוא רק פוטנציל.
ע"י עבודה עצמית יכול האדם ליצור לעצמו אני כזה.

בין כך וכך, הפרחת סיסמאות הקשורות באחדות, אני, האחד לא יובילו לשום מקום.

לעומת זאת, התירגול בו האדם שואל את עצמו מי הוא, הוא תירגול מועיל היכול להקפיץ למצב תודעה גבוהה יותר.
כמו התירגול של אי שימוש במילה 'אני' או הבנה שהכל נעשה ע"י התפקודים.

פרעה10

New member
"כדי להגיע אליו יש צורך לעשות..

הרבה עבודה עצמית ".....מאיפה אתה יודע ? אולי זו רק מחשבה ? אולי זה אתה שמפריח סיסמאות ?

מאיפה אני יודע - הנסיון מלמד.

האם ברגע ששמעת על האמת הזו התחברת 100% אליה? האם אתה מסוגל להגיד בכנות שאתה "מרגיש" את העצמי האמיתי 100% מהמזמן? שאתה לא מתבלבל ולא חי את הקיום העצמאי וחושב שאתה אגו חלק מהזמן?
אם התשובה היא כן - כל הכבוד. כיף לך, באמת. אבל דע שברוב המקרים זה לא ככה. אנשים (וביניהם אני) שומעים את האמת, אבל מה לעשות, לא "חיים אותה". לכן דרושה עבודה. שים לב שאפילו בכתבי אדוויטה קדומים כמו יוגה וסישטהא או אדוויטה בודהה דיפיקה, כתוב שהדרך שלהם היא לאלה שכבר טיהרו הכרתם. אולי אם ההכרה מטוהרת אדם יכול לשמוע את האמת ומייד להבין אותה ולצאת מהאשליה. אם לא - יש דרך לעשות לטיהור ההכרה.

ברמה ה-פרקטית- בה אנו -חיים בעולם- כרגע, בה אנו חושבים שאנחנו האגו הזה (וזו פשוט עובדה שלא קל להשתחרר מההזדהות הזו!), יש דרך. כנראה שברגע שנתעורר נבין שמלעולם לא הייתה דרך ונצחק מזה. אבל עד אז, כן, צריך לעבוד. עבודה נעימה.

פרעה10

New member
צודק ..".כל זמן שאנו חושבים שאנחנו האגו הזה .

לראות מה קיים כאן באמת זו לא עבודה .כדי לראות יש לעצור .כאשר אנחנו מזדהים עם תנועת המחשבות לא ניתן לראות .עצירה זו לא עבודה ...וגם אין מי שעובד 4

פרעה10

New member
"האחד או האני לא קיים"-עוד סיסמא ללא בדיקה .

כל מה שקיים זה האחד שנמצא בכל הישויות

למעלה