החמסין

למרות הכל,../images/Emo132.gif

על אף ההסבר המלומד. איננו מדברים בשפת התנ"ך.בלשון איוב. הביטוי השגור, בשפת יום יום, הוא: " אבד עליו הכלח". כתיבה לפורום איננה הפינה, ´הגיע זמן, לשון´. של אבשלום קור.

שלוש הערות לערב שבת ../images/Emo15.gif ../images/Emo15.gif

1. ההסבר הנ"ל לא היה מלומד. הוא היה הסבר פשוט של עובדות פשוטות. 2. מי בכלל טען שהביטוי ההוא- "אבד עליו הכלח" - הוא אינו הביטוי השגור בימינו?! אדרבא: הרי במפורש אמרתי שזהו הביטוי השגור - אלא שהאנשים כלל אינם מודעים לכך שזהו ביטוי שגוי ומעוות - ובצורה שהם אומרים אותו - הוא חסר כל משמעות. 3. ומה שיותר חשוב: מי בכלל התיימר לטעון שהפורום נועד להיות פינת לשון של אבשלום קור. מישהו שאל שאלה בתום לב - וכולה השתדלתי להשיב לו בקיצור. לפי האייקון המרובע בכותרת חשבתי לרגע שנהיית פתאום בן הארון, לא בן אהרון.

"אין הקפדן מלמד"../images/Emo132.gif

לעמוד, על קצוצו של יוד. באשר לצורתי ? סוף סוף, התחלת לכתוב נוסטלגיה.

עוד שלוש הערות לערב שבת ../images/Emo15.gif

1. קודם כל - מסתבר שהקפדן הוא כן מלמד: עובדה שהבאת את הביטוי הזה בדיוק מאותו פרק בפירקי אבות משם נלקח הכלח ההוא. 2. בכל מקרה, אם כבר אתה מכניס איזה ביטוי לסוגריים - כאילו שמדובר בציטוט מדוייק - עדיף להקפיד, כי שוב הצלחת לשבש את הביטוי המקורי: לא "אין הקפדן מלמד", כפי שכתבת - אלא: "ולא הקפדן מלמד". 3. טענת הרי שזה לא פורום אבשלום קור. אז למה התחלת שוב סיבוב שני?!

שקדי

New member
אנא איש הפח...............

המשך והחכימנו בהערותיך והארותיך המחכימות שאותן אנו שותים בנפש שוקקה ושבת שלום לך ולכווווווווווולנו

טרה10

New member
אלומיניום- לבור סוד גדול נפלת..

ומילון גור-[יהודה גור..]עמ´ 406..כלח.[זכר.]גמר בשול התבואה..!!!! ובהשאלה..זקנה גמורה. תבוא בכלח אלי קבר.[איוב ה´ כו,ת"י.רש"י: והראב"ע וי"מ- כח גבורה וי"מ- חלקת עור הבשר. וי"מ- הגיל שבחיי אדם משלשים עד חמשים, או מארבעים עד ששים. הוא הגיל שקוראים לו ´שנות העמידה´. וי"א- בן ששים שנה. בכלח=ששים ר´ מו"ק כח ע"א. עלימו אבד כלח [בקמצ ופתח.]איוב ל´ ב, וי"ט כנ"ל. עמו תתלונן בכלחו[בפיוט ´אנוש מה יזכה יוה"כ]. ומי אלו: הראב"ע=ר´ אברהם בן עזרע. וי"מ = ויש מפרשים. וי"א=יש אומרים. מו"ק=מועד קטן. [נבדק]

טרה10

New member
וכלח- למיטב זכרוני אלו גרגרי חיטה

קלויים..וחוץ מזה יהודה גור-גרזובסקי- שהיה מורה בגימנסיה ´הרצליה´ [שעירית דותן..שרה עליה] .ושעבד כל כך קשה..ואתה מרחיק אותנו לעיר שכנה לנינוה..בגלל איוב..! מילא אשתו-של איוב[ שגדל לה התחת-..אבל איוב.!? [נבדק]

מה כל הקישקושים האלה לך?! ../images/Emo15.gif

מחר (בעוד שלוש מאות שנה) ישאל מישהו מה מקור האימרה "דנה קמה, קמה דנה" - ואז יבוא איזה טרה ויספר לשואל סיפורים מאיזה מילון של איזה מורה שפירוש המילה "קמה" הוא חיטה, או תבואה.... לא תמיד צריך לרוץ אל גור או אל המילון - כי לפעמים הוא משיב לך כמו מוקדנית אהבלית של בזק בלי לקשור את התשובה הספציפית אל השאלה המדוייקת. אז במיוחד בשבילך - הנה שוב, בפעם השנייה: מישהו שאל שאלה ספציפית ומדוייקת: מה מקור הביטוי "אבד עליו הכלח". הוא לא שאל שום שאלה על פירושי מילים - אלא על מ ק ו ר הביטוי. לכן הוא קיבל ממני תשובה מדוייקת ומפורטת לגבי המקור המדוייק, לגבי המיבנה המדוייק של המקור, ובעיקר: לגבי האופן הנכון והמדוייק והמקורי בו נכתב הביטוי הזה במקורו, ואכן - אפילו גור עצמו, המתייחס לביטוי הזה, מאשר ומציין שמדובר לא ב"כלח" המנוקד כ"כלח" במקום אחר, שם אולי פירושו תבואה - אלא כאן, במקור הביטוי, הוא מנוקד אחרת. אז הנה - אפילו גור הגדול שלך - גם הוא מביא השערות שונות ומשונות לגבי פירושים אפשריים לפירוש הראשוני שלו - ומצד שני - איזה פלא! - הוא אינו מביא כלל את מה שהכי מתבקש להביא על פי המילה "כלח" המנוקדת כפי שנוקדה במקור (בקמץ ובפתח) - שזו אכן רק העיר הגדולה ההיא על יד נינווה. ולא זיקנה ולא תשישות ולא בטיח. אבל אתה רשאי להירגע: כבר נמצאו במילון של גור טעויות גדולות מאלה. לכן, אם כבר אתה טרה10 - ראוי שתמיד באמת תספור עד 10 לפני שאתה זורק את האחר לבור סיד. בוודאי לפני שאתה כותב את ה[נבדק].

טרה10

New member
אין שום עיר כזו הכלח..זו המצאה שלך

וגור- הוא לא שלי..הוא שלך בדיוק אותו דבר..וסמוך עליו..שזו לא טעות.. אבד הכלח..פירושו עבר זמנו- עבר זמנה..זקנה.! בשלה התבואה..ןמזה בא קלי.. חיטה..

magy

New member
מי .......אני???????

לא אבד עליי הכלח. ולא הקלח. אני בסדר.....בחיי ........אלוהים ספר תורה.......... סתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

טרה10

New member
והפסוק המדויק:איוב ה´-תבוא בכלח אלי

-קבר, כעלות גדיש בעתו.גדיש= ערמות התבואה. כלח=חטה בשלה. ובספר איוב אין זכר לעיר נינוה-"איש היה בארץ עוץ..איוב שמו". [נבדק]

נכון, העיר הזו היא המצאה שלי ../images/Emo15.gif

אתה בהחלט צודק: העיר הזו - כָּלַח - היא באמת המצאה שלי. אין כזו עיר. סתם המצאתי את ההמצאה הזו. חשבתי שתבלע את הלוקש הזה בקלות. אין כזו עיר, בוודאי שהיא גם לא העיר הגדולה. הרי אם באמת היה כזה שם של עיר- כלח - אז בוודאי גם גור היה מזכיר אותו במילון שלו. הוא הרי לא טעה מעולם. אכן, מגיע לך שוב צל"ש על שהצלחת לחשוף שמדובר בסתם עיר שהמצאתי. איזה פרס ניתן לך? אהה: גש אל ספר בראשית, פרק י´, פסוק 11, וקרא בקול גדול מה רשום שם. אל תופתע, אגב, למצוא שם גם שני שמות של שניים מבאי הפורום! לא שומעים: קרא בקול יותר גדול!! רק אל תשכח לחזור ולספר לנו מה מצאת שם. האנשים פה מחכים לשמוע.

magy

New member
בדוק.......

אי אפשר עלייך........כך כתוב........... אשור, נינוה, רחובות וכלח........................... אבל .......... יש לי איזה דיבור קטן איתך.........לא בנוגע לכלח......... אולי יותר נוגע לקלח..........
PPPP אשלח מסר כשהמסרים ירשו לי להכנס אליהם..............

magy

New member
תגיד

אתה יודע בעל פה את כל התנ"ך?????????????????

טרה10

New member
אין שום קשר בין ספר בראשית לאיוב.

בראשית הוא אפוס, שנכתב בהשראת אפוס של אכד ובבל של חמורבי..והרבה מאוד מהטקסטים דומים. גם עשרת הדברות אגב לקוחים משם. לעומת זה בספרי מלכים כתוב על הכתיבה מחדש של התנ"ך..או התורה או הת"נ. בתקופה זו כתבו את הטקסטים המצויים בידנו..והנקראים תנ"ך. התנ"ך נחתם..בתקופת הנביאים האחרונים..ואתה במקום לבדוק מדוע נזכר הכלח ליד הגדיש,,ובכלל באיוב יש הרבה, מהחקלאות כי האיש היה כבד בבקר- ובצאן מחליט על דעת עצמך או רבנים או לימודים בישיבה- שהכלח הנ"ל הוא עיר. המובן של אבד על[יה][יו] הכלח..אינו במובן של עיר אלא של ´תן גשם בעתו´, ועת לטעת ועת לכל..! בכלל ספר איוב שזה עתה קראתיו שוב..מזכיר את משלי.. ואת קהלת..ולא את בראשית..ויונה..ונינוה. אגב גם עת לטעת..לקוח מאיוב..!!! והמובנים האלה ממש אופיינים לו..! [נבדק]

טרה10

New member
ואם יש עיר ושמה כלח ויש ארץ עוץ

בבראשית..והעיר הגדולה היא כלח..ואת רסן בין נינוה ובין כלח היא העיר הגדולה...מה מכל זה מראה שכלח היא עיר שאבדה.? הרי כתוב שנינוה היא היעודה להרס..בספר יונה.! ואילו בספר איוב פרט לארץ עוץ לא נזכר שום שם..אחד..אז למה שכלח יהיה שם של מקום..כי כתוב "תבוא בכלח אלי קבר"? משמע יקברו אותך בכלח..? ואולי בחולון..? רק מה----- אולי אתה צודק--ואני אחקור..מה זה- ומי זה ומה פירוש: "תבוא בכלח אלי קבר, כעלות גדיש בעתו". רק מה מחר אני עסוק בנסיעה האפשרית לקפריסין..! [נבדק]

טרה10

New member
תבוא בכלח אלי קבר..כאילו..

שזו עיר מתים..או עיר שנהרסה ברעידת אדמה..או שנהרסה במלחמה.. סמל למוות..הכלח הזו..!? או מגפה..היתה שם..? "אבד עליו הכלח"...? מה הקשר מה הפשר.? [נבדק]

למעלה