החממה 3- המשך שבוע 16

פרק 167 - פול ווליום

באופן מפתיע, לא מי שאתם חושבים!

אז מירי

מצטער, לא הפסדת כלום.
&nbsp
אני חייב לדעת מה גיורא מוצא בעירוב הזוגות הזה!
&nbsp
דינה לא שמה על מתי פתאום... כלום. הוא רק מביע אי נחת מסוים מזה שהיא עומדת לנסוע וזהו. שום דבר חוץ מזה.
&nbsp
יפתח פתאום עסוק יותר בזה שהוא לא בהרפתקאות מאז שהוא עם סופי. תאשים את גיורא, בן אדם...
&nbsp
יובל לבד. אני מקווה- מקווה- שהיא לא תהיה בסוף עם רון. אגב, רון עם תובנת המאה: "את בן אדם רע, איימי". מה אתה אומר, בן אדם?! מה אתה אומר?! לא זכור לי שכל כך הגנת על הדרורים כשהם הגיעו...
&nbsp
דניאל וללי- בסצנה הראשונה- ישר מראים כמה הם זוג רע. אני חושב שלאט לאט ללי הופכת לגיבורה די מאוסה.
&nbsp
אוף. זה מה שקורה כשלא מתכננים זוגות כמו שצריך.

תאמין לי שאני מגיבה רק כי פנית אליי...

כלומר, זה לא אתם, כמובן, אלא אתה יודע מה.

אני כבר לא שם. תאמין לי. עשיתי קאט מוחלט מכל הזוועה הזאת.
אבל האינסטגרם מוצף כולו בתמונה שלהם, אז יכולתי בכלל לפספס את המאורע המאוד מפתיע הזה? עזוב.

העיקר, טוב לקרוא אותך. באמת. לא סתם חזרתי ואמרתי שגיורא הלך פה אך ורק לפי "בקשת הקהל", והנה, הוא בעצמו כתב את שתי המילים האלה והעלה גם הוא את התמונה שלהם. הוא כל כך שקוף העונה שזה מפחיד.
לא הייתה לו שום מטרה בעונה הזאת זולת הדבר הזה. נקודה.

עזוב את ללי לרגע, עם כל ה"בטן המלאה" שיש לי עליה. המשולש הזה, או ליתר דיוק - הצלע השלישית שהוכנסה, ממש בכוח, שוב לתמונה, זה מה שמאוס פה, למעשה כבר מזמן.
זה שיוצר בוחר, לגמרי במודע ובכוונה תחילה, להתבחבש עם אותו משולש במהלך סדרה שלמה שלו - בוא נאמר שזו לא בדיוק נקודה לזכותו, בטח לא בשביל חלק מהצופים הבוגרים שיודעים מה זו איכות ומקוריות ומה ההפך הגמור מזה.

rubmue1234

New member
תראי מירי...

אני לגמרי איתך בתחושה לגבי לליפתח.
הם היו ה זוג שלי..
על אף שזה השתנה במהלך העונות ואת זה כבר אסביר בסוף הסדרה.
לפחות בעונה הזו, ל כך קיוויתי שהמצב של סוף העונה השנייה ישאר...
אבל אם מתייחסים למה שכתבת,
אני ממש לא חושב שזה במאולץ.
אני ארשום את זה גם בביקורת לפרק,
אבל יצא לי לחשוב שבעצם גיורא כבר מההתחלה לא התבייש לרמוז לנו ולהראות לנו את הקרבה הגוברת הזו בין אלה לי לדניאל..
אם זה כרגיל בחממה,
או במלייאנתלפים מצבים שהם הצילו את העולם/מדינה העונה הזו..
גיורא דווקא כבר עשה את המצב הזה, בדרך הגיונית לגמרי..
זה כבר אפילו נראה הגיוני לפי איך שהוא בנה הכל..
ככה שאם במאולץ והכל-אז לא חושב...
אבל שוב, אני הכי איתך ב''מחנה לליפתח'' , שאני בטוח שהתאכזבו מאודד מסוף הפרק של היום...
אגב מירי,] בטח את כבר קוראת את ההודעה שלי,
אז אני חייב לאמר לך שאולי זה באמת אכזבה רצינית ושאולי כבר הייתה צפוייה,
אבל מאז שהפסקת לראות החממה בהודעתך הרשמית כאן,
הפרקים פשוט היו מצויינים, ואני ממש לא מגזים...
אם תנסי אפילו לראות את תראי על מה אני מדבר...
ההחלטה להפסיק לראות את הפרקים כשנשארו פחות מ 15 פרקים לסיום הסדרה,
נראית לי החלטה שנובעת פשוט ממחשבות כל כך שלילות על העונה,
דבר שלפי דעתי לפחות, לא נכון בגללו להפסיק לראות את הסדרה,
ועוד בפרקיה האחרונים...
אני גם דגי בטוח שאת תראי את הפרקים שנשארו לך לראות עד סיום הסדרה...
אין מצב שתוותרי עליהם...

רומבו...

תודה על מילות העידוד, אבל באמת שלא בא לי להיכנס לזה יותר.
אני לא מעוניינת לצפות בפרקים נבחרים, גם אם נניח הייתי חושבת עליהם שהם סבירים, אלא בעונה שלמה שהיא טובה ושאני נהנית ממנה.
פרק אחד שהוא מרגש, או מה שזה לא יהיה, ממש לא מחפה על עונה שלמה שהיא על הפנים. זה הכל. ככה זה מבחינתי. מאוד פשוט.

שום דבר לא נראה פה הגיוני, כשחזיתי גם את זה שיובל היא זו ש"תשחרר" אותו בסופו של דבר, ועצם זה שהוא התחיל את הכל והיה איתה כל הזמן הזה סתם, פשוט סתם כדי להעביר את הזמן, זה לא מעניין אף אחד. בזה לא מתמקדים.
שום דבר לא הגיוני כשגיורא בונה את הדמות שלה בצורה כל כך מחפירה ומקוממת, אותי בכל אופן.

ברור שהוא לא התבייש להראות לנו את הקרבה המחודשת ביניהם! אני מזכירה לך ששניה אחרי שהיא ויפתח נפרדו, היא כבר המשיכה הלאה, אליו, כאילו כלום... לכן אמרתי כבר אז, שהדבר האחרון שקרה זה שהם נפרדו כתוצאה מהקשיים שהם חוו. בולשיט אחד גדול! הכל קרה (שוב) אך ורק בגללו. הוא זה שמפריע להם בכל פעם מחדש - לא יפתח להם. מי שטוען כך, רק מעוות את כל התמונה עוד יותר ממה שהיא גם ככה.

rubmue1234

New member
מירי...

כן,
שוב,
אני ממש חושב כמוך בקטע של דברים מיותרים שנעשו העונה,
יובל זה אחד מהם...
או במילים אחרות, עוד דמות מיותרת שנועדה אך ורק לייצר לגיורא פרקים נוספים בעונה וחצי הזאת..
כי בתכלס, היא לא באמת הועילה לשום דבר חוץ מלייצר חצי בין דניאל לאלה לי, ולגרום לקרבה שלהם יותר להמשך, כמו מסטיק.
זה גורם לי לחשוב, שאולי היינו מסתפקים בעונה רגילה אחת,
שהייתה פותרת הרבה בעיות.
בין היתר זמן, דמויות מיותרות, ועלילות שנמשכות או שמאכזבות.
אז כן, בזה אני ממש מצדד בך.
ונכון, ללי ממש ישר אחרי הפרידה מיפתח המשיכה לדניאל.
אבל אני חושב שזה באמת מצד אחד עוד מהלך של גיורא להראות לנו ממש בגלוי לאן הוא כיוון כל הזמן הזה,
אבל מצד שני זה גם מאוד הגיוני, אם הרי ללי במילא סבבה סחור וסחור במשולש הזה עוד חלק מהעונה הזאת, עד שהגיעה יחד עם יפתח להחלטה להפרד.
זה כנראה גם מה שנתן לה את ''האישור'' להתקדם לעבר דניאל.
תחשבי שבמילא המשולש הזה לא היה ברור במשך משהו כמו שלוש עונות(בכוונה אני לא אומר חצי, ואת מבינה נראה לי למה...) , ככה שזה גם גורם לנו להבין שכנראה באמת אחרי הקשר עם יפתח, אלה לי הבינה עם עצמה משהו בקשר לדניאל, ואז כשהיא ויפתח נפרדו עם הפרח והכל, זה מה שגרם לה ישר ללכת לעבר דניאל..
לגבי העונה עצמה, מה שרשמת בהתחלה...
אני את האמת, חושב שזו לאו דווקא עונה גרועה ברמות על.
לפי דעתי, עונה מוצלחת לא תלויה בכולה.
אין סדרה, אין כזו **בעולם** ,
שתצליח באמת לרתק בכל פרק ולהצליח להרשים בכל פרק ולתת כל הזמן את הדברים הקיצוניים האלה או את ההצלחות המצופות מסדרה, שהצופים מצפים ממנה.
לא בגאליס, לא החממה, כמובן שלא בסדרות כמו שוברי גלים או כוכב הצפון או לא יודע מה, כמובן שגם סדרות מחו''ל..
ככה שהעונה, אם לפי ההגדרה שלי, יכולה להיות מוגדרת לפחות כחצי מוצלחת.
אי אפשר שלא להתייחס להרבהה פרקים מעולים שנכללו בתוכה, פרקי מתח מצויינים או הפתעות כאלה ואחרות, או אפילו פרקים בחממה שהפתיעו לטובה(ואני בכוונה אומר, אחרי שבכל החלק הראשון...**בכולו** , איכשהו סבלנו מהעלילות של הנשרים בחממה...)
עם זאת, נכון שהיו גם מצד שני הרבה פרקים אחרים, הרבה שינויים מרגיזים ועלילות מאכזבות כמו זו של רובי...
אבל תראי, אם ובאמת היה את השינוי של רובי, והעלילה של זאב הייתה פשוט גרועה, ניחא.
אבל העלילה של זאב וכל מה שסובב סביבה(ג'ודי וכו'..)סיפקה, מספקת ואולי עוד תספק בפרקים האחרונים, פרקי מתח מצויינים ומותחים!
ונחזור שוב לפרקים הפחות טובים.
שוב, כן, באמת היו כאלה.
וכך גם לגבי עלילות מסויימות.
אז כן, זו באמת הנקודה החלשה מאוד של העונה וחצי הזו.
היינו אולי צריכים איכשהו לחשוב שבפעם ראשונה שגיורא כותב עונה וחצי,
היא לאו דווקא תהיה הצלחה כמו שאולי צופה לה,
אלא עם כישלון מסויים מסיבות שונות...
אבל לא חשבנו.
מעכשיו נהיה פחות בטוחים או משהו כזה...
אבל אל תחשבו עכשיו אחרי כל מה שכתבתי שאני סותר את עצמי.
אני עדיין חושב שהעונה סיפקה לנו הרבה רגעים מצויינים, ומנגד כאלה שפחות
ופשוט כבר פירטתי על זה...

Roei152

Well-known member
מנהל
תגידי לי את האמת...
את רואה קשר בין השקר שיפתח שיקר לקארין לדניאל?
את רואה קשר שבבחירות לעורבים יפתח בחר את נטלי ולא את ללי לדניאל?
את רואה קשר בין מה שעבר על ללי בפורייקט החללל? החל מהתנאי של קארין ועד מה שעבר עליה ? הגירושים ,הקשיים להשתלב בםרוייקט והמריבה שלהם ? - נכון שזה קרה אחרי נוביה אבל עדין...
פשוט מדובר במערכה שלמה שגיורא בנה ... כדי להוביל את יפתח לזרועתיה המנחמות של נטלי...

rubmue1234

New member
בדיוק!!!

בתוך כל המשולש הזה,
עברו כל כך הרבה דברים,
ונראה לי מספיק מה שאתה ציינת...
אולי אני ואת, מירי, נמצאים במחנה ''לליפתח'' ,
ומתבאסים ממשש מהבחירה של גיורא ''לבקשת הקהל'' ,
אבל אי אפשר לאמר שהוא עשה את זה סתם ולא חשב על הכל,
כמו שרועי אמר,
הוא בנה מערכת שלמה והכל ודאג לפחות שהכל ייראה אמין והגיוני...

dar dahan

Member
ואיפה האמינות של מנו ויובל

איך מנו נדלק על נטלי ועובר בגללה לעורבים ובסוף יוצא עם דינה ואיך הוא הפך את יובל לזומבי בשביל שהיא תהיה עם דניאל?
איך לעזאזל איך?

rubmue1234

New member
תשובה..

הכל נמחק:(
בכל מקרה,
מה שכתבתי זה ככה..
ההדלקות של מנו על נטלי היה לגמרי התאהבות ראשונהו הדלקות של שניה רק כשהגיע והתלהב בחממה. תחשוב על זה ... הוא רק הגיע לחממה...ומתלהב מהכל ו...אז ראה את נטלי! ואז את התהליך שהיה אתם אולי זוכרים...עד שהבנו שבמהלך הזמן התאהב באמת בדינה, וכל השאר היסטוריה...

לגבי יובל.
אמרתי ואחזור שוב,
חוץ מהעניין שהיא מיותרת-כי ככה בתכלס חשבתי בשליש הראשון ובצדק..
אז ככה.
כיאה לדמות חדשה,
יובל באה לעשות בלאגן.
היא בעצם באה כמו כל דמות חדשה,
לא בדיוק הכרנו אותה,
לא היה לה בסיס מהעונות הקודמות,
וגיורא יכל ליצור אותה ולעשו תאותה כפי דמיונו..
כן, דווקא בגלל שהיא דמות חדשה,
אז משום מה שהיא גם יכולה אחרי הרבה פרקים כמו שקרה, להיות עם דניאל..
ומה זה ''להפוך'' .
בשליש הראשון לפחות, בקושי זכינו לראות את יובל.
זה היה ממש רק רושם ראשוני שלנו עליה, לפי ממש הסצנות הבודדות בהן הופיעה.
אחרי זה כשכבר זכינו להכיר אותה,
זה ממש היה בתחילת הקשר עם דניאל.
כבר אז הבנו שהיא תעשה בשבילו הכל.
זה מה שהוביל את גיורא למחשבה ההגיונית שאם הכל, אז למה כבר לא שיתוף עם איימי?
כמובן שגיורא ידע שיובל, לא כזו רעה, על אף שתעשה הכל,
שזה אגב לא תכונה כזו גרועה...היא פשוט יכולה כמו כאן, להוביל לדברים גרועים.
ואז בפרקים האחרונים הוא שינה אותה, ובצדק.
ככה שאם לפי מה שאמרתי זה לא נראה לך הגיוני,
אני לא יודע מה כן...

אבל זה העניין- זה מסובך

אמרתם שעברה שנה מאז החצי הקודם?
&nbsp
בוא נראה מה היה לנו שם... דניאל בקושי מדבר עם ללי, נמצא עם יובל רוב הזמן.
&nbsp
נטלי עם יפתח, סופי לא בסביבה. יפתח בכלל עם ללי ומרכזי הרבה יותר.
&nbsp
סופי ביריבות עם איימי על רון.
&nbsp
מנו בכלל היה בעניין של נטלי!
&nbsp
הדמויות עברו יותר מדי הרבה בעונה הזאת. זה כאילו אין סיפור קונקרטי אחד, אין איזה סוף ברור שגיורא בונה אליו: הוא עם ההיא והיא עם ההוא... זה כאילו יום אחד הוא החליט שצריך את ללי ודניאל. ויום אחד החליט שאולי עדיף שנט לא תהיה עם יפתח. אז למה אנחנו סובלים את זה?
&nbsp
מירי הזכירה שהזוג הזה הוא "לבקשת הקהל", ואני נזכרתי במשפט שכתוב בחממה: "מנהיג מוביל אנשים למקום אליו הם רוצים להגיע". האמת שאני לא מסכים עם זה, ומשום מה גיורא שכח לכתוב שם את ההמשך: "מנהיג גדול לוקח אנשים לאו דווקא למקום אליו הם רוצים להגיע אלא למקום בו עליהם להיות". איזה מין דבר זה ש"לבקשת הקהל" קורה דבר? הרי לבקשת הקהל איימי הייתה נאנסת...
&nbsp
הוא צריך להוביל אותנו למקום ההגיוני מבחינת העלילה, לא לגחמות של מעריצים...

אני פשוט חותמת על כל מילה שלך.

זהו. אין לי מה להוסיף בכלל. דייקת עם הגחמות.

ספר את זה לזאטוטים, שלא מעניין אותם יותר מדי - לא מהלכים הגיוניים או סבירים, לא כל החרפה והדעיכה המוחלטת הזאת שנעשתה עם רובי, לא דמויות חדשות ומתקאמבקות שפשוט נעלמו להן בהמשך. לא כלום!

העונה השנייה הייתה כל כך מרשימה כי באמת הרגשנו שהוא לא זלזל בנו ולו לרגע קט. הוא דיבר אל הצופים, גם הבוגרים יותר, ממש בגובה העיניים. הכל תקתק כמו שעון והיה פשוט מהוקצע ויעיל.
העונה הזאת הוכיחה לי שכנראה מיהרתי לקפוץ למסקנות, וגיורא באמת נותר כזה שפונה בעיקר לקהל הצעיר מאוד, ככה שהכל בהתאם. זו הייתה המטרה הבלבדית שלו הפעם.
פשוט עונה שלא קשורה לכלום. זה יותר מדי זועק לשמיים.

rubmue1234

New member
לגבי האי סדר...+משהו למירי...

אם מסתכלים על העונה במלואה,
נכון, היו לגיורא הרבה מחשבות על הרבה זוגות,
אבל אני חושב שאתה טועה שאנחנו סובלים מזה.
אני חושב שדווקא עכשיו אפשר להסתכל על הקטיע של שנה של זמן שידור,
כיתרון מאוד משמעותי.
גיורא כאילו חילק לנו את העונה הזו,
לנו ולעצמו.
דברים שהיו בשליש/חלק הראשון ,
השפיעו על החלק השני,
ובתכלס היו כמעין הכנה.
אז אם מסתכלים על העונה במלואה,
משום מה שיהיה את כל האי סדר הזה.
אבל העונה וחצי הזו שודרה שנה.
שני החלקים המשמעותיים חולקו בהפרשים של כמה חודשים טובים.
זה לא שודר ברצף מפחיד שהיה גורם לנו אפילו כבר להתחרפן ולהשתגע מהשינויים והדברים הכל כך לא מסודרים שאתה מדבר עליהם..
זה כמו שאתה עכשיו תסתכל על כל הסדרה,
או אפילו יותר קרוב,
מתחילת העונה השנייה ועד עכשיו.
הרבה שינויים, לא?
אז אני חושב שדווקא בגלל הזמן שידור, ואף יותר מזה-עונה וחצי,
לא אמור להיות האי סדר הזה.
שוב, ברור שככה אתה ומירי תחשבו, כי אתם מסתכלים מהצד של כל העונה במלואה, וזו טעות. זה כמו להסתכל על משהו כמו שתי עונות(3.5 ...)
קיבלנו הפרשים מכובדים בין החלקים,
וזה מה שנתן לנו את ההכנה והרגיעה לקראת הקטעים של החלק השני ...
נ.ב:מירי! את מתעלמת ממה שכתבתי לך כמה הודעות למעלה

לא מתעלמת.

חלילה וחס. פשוט אין לי כבר כוח לדוש בכל זה... באמת. אני רק כותבת ונהיה לי עוד יותר רע ממה שגם ככה.

נכון. בדיעבד, כנראה שהיינו צריכים להעלות איזה חשש בליבנו ברגע שידענו שהפעם הולכים להיות כל כך הרבה פרקים. אני חושבת שציפינו מאוד בהסתמך על העונה השלישית של ה"בייבי" שלו, השמיניה כמובן, שם היא באמת הייתה אדירה והכי טובה. אז את הימים האלה של עונה שלישית מעולה הוא ממש לא הצליח לשחזר... אולי בגלל השנים שעברו. אין לי מושג כבר.

אגב, זה שהוא צירף את גאיה למלאכת הכתיבה, איך אני אגיד את זה בעדינות? גאיה, יקירתי, זה פחות התחום שלך. לפחות לא כרגע. את צריכה עוד להשתפשף. מותר לי לומר את זה, נכון?

בכל מקרה, האשם העיקרי מבחינתי הוא גיורא, כמובן. הוא המבוגר האחראי, או משהו כזה.

rubmue1234

New member
הייתי חייב לאמר משהו לגבי ''בקשת הקהל'' המדובר כל כך ברשתות.

אז כן,
זה ממש נכון.
האמתי הסברתי את זה בהודעה פה שהייתה לפי דעתי מיועדת למירי לפי הזכור לי. אולי אני טועה. אבל זה פרט שולי. מה שמשנה זה התוכן.
בקצרה, רשמתי שם פשוט איך שזה לא הגוני שדניאללי יסיימו ביחד את הסדרה אלא שלליפתח אמורים לסיים..
ואם סתירות, אז זו הסתירה הגדולה ביותר של גיורא.
הוא בנה דמויות, חיבר עלילות,
וממש לפי העלילות שהוא בנה והרכיב ועשה-לליפתח אמורים להיות יחד,
כי דניאללי פשוט לא עובד בסופו של דבר.
אז כן, גיורא לגמרי טעה שהוא הלך עם העדר.
במקרה הזה, הוא היה צריך ללכת לפי מה שהוא בישל, ללכת לפי ההגיון.
כי העדר, כמו שפה קרה, הוביל אותו למקום לא נכון.
וזו פשוט הייתה טעות הבחירה הזו.
זהו...

rubmue1234

New member
תיקון

רשמתי את ההודעה שדיברתי עליה, בביקורת לפרק ששודר היום...167...
ועוד משהו,
לפי מה שגיורא סידר זה כמובן כן מסתדר,
אני התכוונתי להתאמה של הזוגות...
זהו..לילה..

dar dahan

Member
מסכים לגמריי

זה בדיוק מה שהתלוננתי עליו בהקשר של מנו שהיה דלוק על נטלי ובגללה הוא הצטרף לעורבים ופתאום הוא מתאהב בדינה?
WTF?
ומילא הקטע עם הזוגות, כל העלילה של העונה הייתה עלילה חסרת כל בסיס מוצק וחסרת כל הגיון, זאב מופיע משום מקום, מנו חולה בסרטן.
מה הפואנטה של כל העלילות הללו?
איך זה תרם לעונה אני שואל את עצמי ולסדרה בכללותה?
&nbsp
בקיצור כל כך מוזר שבמקום להמשיך את העונה עם איזשהו הגיון, שנטלי תהיה עם מנו או משהו בסגנון הכל הופך להיות כל כך מאולץ ודבילי.
אלה לי הריי החליטה את מי היא רוצה, פתאום היא שוב לא סגורה על עצמה?
נו באמת...
גיורא הפך את אלה לי לדמות הכי לא החלטית שיש בעולם...

Roei152

Well-known member
מנהל
בקשר לנטלי...
נטלי היתה רק אובייקט מפתה בשביל מנו ... היתה תחרות קלה בינה לבין סופי... מי תקבל את הבחור החדש והשווה לבית שלה... כי דינה לא בדיוק מתענינית בלמשוךך...
ללי דווקא החליטה ... היא לא רוצה קשר רומנטי ... אני חושב על האופציה שללי שוב תדחה את הנשיקה הזאת ותחליט שהיא לא רוצה את הקשר ...

למעלה