החמות? אם הבעל? הסבתא?

avigimel

New member
הנאיביות של אמהות צעירות

אגלה לך שאצלנו התינוקות לא הסכימו לאכול עוגה עד גיל שנתיים בערך. למה? ככה. באמת שאין סיבה.
היום זה כבר לא כך.
אני גם לא מבין למה צריך מאמץ כדי לא לחשוף ילדים לממתקים.
והערות אחרונות, הרבה ילדים אינם אוהבים עוגות גבינה. תני להם לבחור מעוגת שוקולד למלפפון, ונראה מה קורה. אני גם לא מאמין לך שמבחינתם לאכול גלידה זה כמו לאכול מלפפונים.

נתתי להן עוגת שוקולד גם

עדיין העדיפו מלפפון.
אמרתי שאני יודעת שיכול להיות שזה יעבור להן, ועדיין, אני מכירה הרבה בנות ובני שנתיים שכבר "עפים" על עוגות וחטיפים, ולא נוגעים בירקות ופירות, גם אם תשלם להם בצעצועים מפה עד שנה הבאה.
אגב, הרבה פעמים, אלה ילדים שנאסר עליהם לאכול ממתקים לחלוטין, ואז "מים גנובים ימתקו".
כן, יש משמעות למידת החשיפה, לחשיבות שמייחסים לדברים, לסדר החשיפה. יש סיבה שנותנים לתינוקות לטעום קודם כל טעמים "נקיים" בלי תבלינים, ורק אחר כך דברים מתובלים.
הרעיון הוא לא להתאמץ כדי לא לחשוף לממתקים, אלא להשקיע מחשבה באיך לחשוף וכמה לחשוף.
בכלל, מחשבה לפני החלטות הוריות זה שוס

avigimel

New member
כאמור, נאיביות של הורה מתחיל

את לא המצאת את הגלגל לגבי החלטות הוריות, ואני פשוט לא מאמין לך שהבנות שלך מעדיפות עוגת שוקולד על פני מלפפון. את כמובן יכולה להמשיך לטעון כך, כפי שאני יכול לטעון שאצלי הילדים לעולם לא רבים והכל ביניהם בשיתוף פעולה. המקלדת והמחשב סובלים הכל.

הרעיון בעיני הוא

שאת מידת החשיפה את קובעת במיליגרמים ושוקלת אותה במאזניים של חנות תכשיטים.
מ"ג יותר (בפרט אם זה מצד חמותך) זו זריקה לטמיון של החינוך הביתי המפואר שלך.
מ"ג פחות הופך אותם למים גנובים ימתקו.
אני לא מבינה למה את מחנכת רק את ילדותייך בביתך. את אמורה להיות הצלחה חינוכית מטורפת ועלייך לעמוד בראשות משרד החינוך ולפתור לנו את הבעיות במדינה.
זה פשוט לא ייאמן כמה שבן אדם מעריץ את עצמו ואף פעם לא נמאס לו.
ואם הילדות שלך מעדיפות מלפפון על עוגת שוקולד, אז יש שתי אפשרויות:
1. שבשפה המדוברת באלפרטה, עוגת שוקולד זה ירק ירוק וארוך ומלפפון זו פחמימה אפויה עם סוכר וקקאו.
2. שהן ילדות חריגות עם פיגור שכלי קשה.
האפשרות הנוספת היא שמה אכפת לך לכתוב את זה, בלאו הכי לא נבוא אליכם לבדוק.

הגזמת.

במיוחד עם האפשרות השניה שהעלת.
יש הרבה ילדים שלא אוהבים מתוק וזה לא ממש קשור לחינוך. הם פשוט לא אוהבים. זה לרב משתנה כשהם מסיימים את הגן.
ובכל מקרה, להציע שאולי יש להם פיגור שכלי קשה? ברצינות?

זה הובא כאפשרות לא ריאלית

ממש כפי שאני לא חושבת שהאפשרות הראשונה היא ריאלית.
הכוונה היתה ששתי האופציות לא ריאליות ונותרה רק האחרונה: היא ממציאה את זה, כמו שכתב אביגימל, המקלדת סובלת הכל.
ואולי הרבה ילדים לא אוהבים מתוק אבל עוד יותר הרבה ילדים לא מעדיפים מלפפון על פניו. בינינו: את כן מאמינה לזה?

ראשית לנקודה שמציקה לי

אפשר היה לסיים את זה ברוח הדברים שכתבת פה - בקיצור - אני לא מאמינה לך. ולא להשאיר את זה כאלו באמת אלו האפשרויות. צורם לי מאוד.

שנית לשאלתך אלי, כן. אם הילדות לא נחשפות לעוגות שוקולד (כי כידוע כל ממתק מקצר את חייהן) אז הגיוני בעיני שהן יבחרו משהו שאמא מאושרת כשהן בוחרות בגילן הצעיר. התניה.
חוץ מזה, שוב, אני מכירה מקרוב מאוד ילד שלא מוכן לאכול שוקולד. לא מוכן. אבל הוא מת על ביגלה.

Koketka11

New member
סליחה חייבת להתערב. בכורתי בהחלט תעדיף מלפפון

או עגבניה. כולם מתחרפנים ממנה, כשהיא הולכת עם חברות למכולת וחברות קונות ממתק ושלי עגבניה. בכיתה היא מחליפה שוגי שאני שולחת איתה לפעמים כשנגמרים לי הפירות, בפרי או ירק שחברים לכיתה קיבלו. לילדה אין פיגור שכלי אלא להפך, מוגדרת כמחוננת.
אחותה אגב, עם אותו חינוך ממש לא כזאת ותשמח בהחלט לעוגת שוקולד ( לא גבינה)
אבל שתיהן מבקשות עוגת גזר ליום ההולדת כי זאת העוגה החביבה על שתיהן ( מודה שהקטנה כנראה מושפעת יותר מאחותה הדומיננטית ופחות ממני)
אגב, בכורתי בת תשע ואף פעם לא אהבה יותר מדי ממתקים.

אוקיי, מרימה ידיים.

ולמען ההבהרה, לא חשבתי שהעדפת ירקות היא חלק מפיגור שכלי. הדברים נאמרו כאפשרות לא ריאלית לגבי הבנות של שיר לי, שאנחנו יודעות שהן נורמליות, ב"ה)
איזה כיף שהיא כזו. גם בכורתי בת 7.5 לא מתה על ממתקים. מצד שני היא לא מתה על כלום, ובדברים שצומחים היא לא נוגעת כלל, חוץ מתפוחי אדמה שזה לא נחשב.

זהר ממש לא אוהבת ממתקים

ונגה אוכלת-כל קטנה.
למה כל הילדים בעולם יכול להיות שלא אוהבים ממתקים, ורק הבנות שלי זה נראה לך לא הגיוני שלא תאהבנה ממתקים?

אני מדמיינת לעצמי יום כיף אצל שירלי

אנחנו נגיד נלך עם הילד לסרט חביב ואחר לגלידריה טובה, גביע גלידה טרי ומתפצפץ ואיזו גלידה שוקלד טובה טובה....
שירלי תקח את הבנות לירקן לאכול מלפפון?

chen1237

New member
איילת הלכת קצת רחוק מדי

צריך גם לדעת מתי "לרדת מהעץ". אין צורך להשתמש במילים בוטות כ"כ, במיוחד לא כשמדובר בילדים.
חוץ מזה, הבת שלי כן אוהבת מתוק מדי פעם, אבל עדיין מעדיפה רב הזמן ברוקולי ואספרגוס (שני דברים שאני לא מסוגלת להריח אפילו, ומבחינתה זה "שווה" יותר שוקולד וסוכריות), והיא ממש לא היחידה שאני מכירה שתעדיף ירקות על פני ממתקים, יש לי אחיינית בת 9, שמהיום שאני זוכרת אותה, כל פעם שהצעתי לה משהו מתוק, דחתה את ההצעה על הסף, ואצלם בבית יש ארון מלא בממתקים עם גישה מלאה אליו, וכך זה גם אצלנו - ואני חושבת שזו הסיבה לכך שהבנות לא יוצאות מדעתן כשהן רואות ממתקים - כי אין איסור, ואם אין איסור אז זה לא הופך לדבר בלתי מושג, ובגלל זה הם לא מתרגשים מזה. כבר הרחבתי על כך בשרשור אחר.
אז לא עצם העדפת הילד ירקות על פני ממתקים - הופכת אותו לילד עם פיגור שכלי חלילה.

avigimel

New member
זה קצת פיקציה כל הנושא הזה של

"לא הגבלו ממתקים לכן הם לא מתרגשים ממתקים".
גוף האדם מתוכנת לאהוב שומנים וסוכר. למה? כי מלפני המון שנים היה קשה להשיג אוכל, ומאכלים מתוקים ושומניים מכילים הרבה קלוריות ולכן מגבירים סיכויי הישרדות.
כמובן שבנוסף לתכנות הגנטי הזה יש את כל נושא העדפות אישיות מולדות ובנוסף אנחנו לומדים לפתח טעמים אהובים על פי ההתנסויות שלנו. כך שאני בהחלט בעד לחשוף ילדים מאוחר ככל האפשר לממתקים, וכך גם עשינו אצלנו בבית. ואצלנו בבית למרות החינוך הזהה יש ילד אחד שכל הזמן רוצה ממתקים וילד אחד שלא מבקש אותם כמעט, אך מבקש הרבה פירות.
אבל, אני לא מאמין שיש ילד או מבוגר אחד בעולם שלא יעדיף את הממתק האהוב עליו על פני מלפפון או ברוקולי (מבוגר אולי לא יאכל את הממתק בגלל שיקולי בריאות ומשקל, אך ההעדפה תשאר). ואם יש אדם שאינו אוהב שוקולד, הוא בוודאי יהיה מטורף על משהו מתוק אחר. הרי גם במתוקים יש לנו העדפות. אני אוהב שוקולד, אשתי מעדיפה ווניל, ואני מכיר שני אנשים שלא אוהבים בכלל שוקולד.
וכפי שציינתי למעלה, יש ילדים שלא מוכנים לטעום ממתקים בגיל צעיר (כך היה אצלנו), ולכן לא ידעו מה הטעם שלהם והעדיפו את המוכר והאהוב והבריא.

בהנחה שהילדות כבר נחשפו לממתקים, אז כל ה"השווצות" בסגנון - הורות שלי כל כך טובה ולכן הבנות שלי מעדיפות מלפפון על פני כל עוגה, הן מטופשות ולא אמינות. גם הבן שלי לא מבקש כמעט ממתקים ואוכל הרבה פירות וירקות, אך אם אשאל אותו אם הוא רוצה קלמנטינה (הפרי האהוב) או עוגת שוקולד (הממתק האהוב) אין ספק קל במה יבחר.

chen1237

New member
אחלה, אז אני מקווה שאתה לא מציע לו יותר מדי

ממתקים אם ככה.. פחות אכפת לי אם אני אמינה בעיניך או לא, מה שעומד מאחורי דבריי, זאת בסה"כ העובדה שאם ילד מעדיף ירק, פרי וכו' על פני ממתק - זה לא אומר שהוא סובל מפיגור חלילה. כנסו לפרופורציות!

חיכיתי קצת

וענו לך יפה אחרות.
אז אני רק אוסיף שאין שום ספק שההודעה הזו מעידה על רמת המוסר שלך, כמו על סולם הערכים הנהדר שלך.

אין ספק

ההערצה שלך את עצמך ואת השגייך היא עצומה. לא פלא שחמותך לא עומדת בסטנדרטים.
אכן, בתחום האוכל השגת השגים מופלאים וכל הכבוד על כך.
אני מקווה שאת חותרת להשגים בתחום החינוך לכיבוד הורים לפחות בחצי הרף של ההשג הקולינרי.

פי שניים

הורות מודעת זה קטע כזה, שכל הזמן מנסים להשתפר עם הילדים.
זה משהו שחמותי לא הכירה ולא מכירה.

למעלה