החלק הכמותי ? HELP

yardimor

New member
החלק הכמותי ? HELP

אהלן חברה ..
יש לי שאלה חשובה והפורום הזה ניראה כמו מקום טוב לייעוץ :)
אני אמורה לגשת לבחינה ביום שני , אבל לצערי הרב מכל הסימולציות הרבות שעשיתי עד עכשיו,הבנתי שכניראה לא אגיע לציון שאני צריכה (660).הבעיה שלי היא הפרק הכמותי.. אני לא מצליחה לענות על יותר מ13 שאלות! פשוט לא מצליחה! אם היה מבחן קל אז אני מגיעה לשאלה 14 , וזהו. ובאמת שלמדתי וירקדתי דם :(( אני כבר מתחילה להרגיש שמשהו בי לא בסדר :( אני לומדת ביואל גבע וכל חברותיי לקורס מגיעות לשאלה 17-19 ורק אני מאחור כל הזמן.זו התחושה הכי נוראית שיש..מתחילה לחשוב שאולי אני באמת לא מתאימה לאקדמיה :(
הבנתי שיש אפשרות להגיע לבחינה,להצהיר שאני לא מרגישה טוב ולגשת שוב באפריל . זה כמובן צעד לא פשוט,ואני לא רוצה לעשות טעות . לכן השאלה שלי היא האם אתם חושבים שדחיית המועד תעזור לי ? האם יכול להיות מצב שזה באמת ה"גג" שאלות שאני יכולה לענות ? מכירים מישהו שבאמת הצליח להשתפר ?
פליז כל עצה תעזור. מיואשת :(

לא להתייאש

אין לך שום בעיה, כל אחד חזק יותר במשהו אחד וחזק פחות במשהו אחר.

אחרי מועד אחד ודאי לא הגעת ל"גג" שלך וגם לא קרוב לזה.

האם את בטוחה שאת רוצה להתחיל ללמוד השנה? אם לא ואת לא קרובה לציון (לא הצלחת לעבור נניח את ה-625 בסימולציות של המרכז הארצי) אני חושב שהצעד הנכון יהיה לדחות לאפריל. תנסי להתעלם ממה יגידו החברות וכו' ותזכרי שאת עושה מה שטוב עבורך.

דעתי

אם לדחות או לא זה שיקול שלך, בהתאם לנסיבות שהם מתי את מעוניינות להתחיל ללמוד, אם יש לך אפשרות ללמוד עוד חודשיים עד למועד הבא וכ'ו וכ'ו.
טעות? מקסימום תיגשי למועד הבא אם תדחי.
אם לא תוכלי לגשת בעוד 2 מועדים בכל מקרה, לא סוף העולם.

אפשר להשתפר, ניגשתי לפסיכומטרי לפי פחות משנה, למדתי לבד, קיבלתי 113 בכמותי.
הפעם לקחתי קורס (לא נחשב להיט יחסית לקורסים אחרים) ולמדתי באופן מסודר את כל הנושאים.
כרגע אחרי סימולציות ופרקים של מבחנים קודמים אני עומד על 18-17 שאלות נכונות בפרק. (בערך 138-140)

אפשר לשפר. צריך להמשיך לתרגל ולהתחזק במה שאת חלשה בו..
כמובן שזה רלוונטי למועד הבא אם תיגשי, כי להשתפר ביום אחד לא תצליחי יותר מדי.

אצלי השיפור הגיע כשלמדתי דברים שנראו לי מיותרים בלמידה למועד הקודם.
נניח כשלמדתי לבד נראה לי מיותר לזכור את כל השלשות הפיתגוריות
(3,4,5) (6,8,10)(5,12,13) כי אמרתי לעצמי מה הבעיה יש לי את משפט פיתגורס נחשב במבחן. גם ככה יש יותר מדי דברים לזכור בעל פה.

וזאת הייתה טעות - רק עכשיו אני מבין כמה הדבר הזה היה קריטי וששינון של השלשות האלה הביא אותי לפתרון מהיר של שאלות שהיו לוקחות הרבה יותר זמן עם משפט פיתגורס.

וכמובן תרגול - תרגול - תרגול.

אולי את לא שולטת טוב בחוקי חזקות\משפטים גיאומטריים?
תחקרת סימולציות ופרקים כמותיים?
ראית מה הנושא החלש שלך?
האם הצלחת לפתור שאלות שלא ענית עליהם נכון בלי זמנים?
אולי התרשים לוקח לך יותר מדי זמן להבין אותו לקרוא את כל הרקע?

למעלה